Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Garancija za Dell monitore u Srbiji
STRANA 1 OD 2  
Daum Garancija za Dell monitore u Srbiji 16.05.2011. 13:18 T35967

status: user
broj poruka: 12796
Sad sam svratio da pokupim za firmu nešto u vipHouse, i usput se raspitao za Dell U2711h koji planiram da uzmem ove nedelje. Logično, pitao sam da ga upalim pre kupovine, na šta sam dobio zanimljiv odgovor da Dell u Srbiji daje garanciju na 0 mrtvih ili stuck pixela...

Čisto da vas informišem, ako je neko planirao kupovinu Dell monitora u budućnosti...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
B011 Re: Garancija za Dell monitore u Srbiji 16.05.2011. 13:20 #324740

broj poruka: 280
Daum, posto se premisljam da takodje uzmem taj monitor, mozes li molim te nakon sto ga kupis da napises koju rec o svojim utiscima.

Najvise me interesuje kako ti se cini u igrama, sto se tice ghostinga i input laga.

Hvala unapred!

:: Sad sam svratio da pokupim za firmu nešto u vipHouse, i usput se raspitao za Dell U2711h koji planiram da uzmem ove nedelje. Logično, pitao sam da ga upalim pre kupovine, na šta sam dobio zanimljiv odgovor da Dell u Srbiji daje garanciju na 0 mrtvih ili stuck pixela..
::
:: Čisto da vas informišem, ako je neko planirao kupovinu Dell monitora u budućnosti..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
DmasteRNo1 Iako ne planiram da se ponovim ove godine 16.05.2011. 13:22 #324743

broj poruka: 6102
dobro je znati da ima proizvođača i domaćih firmi koje poštuju ovakve uslove garancije. Zato, hvala na infu.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

Daum Re: Re: Garancija za Dell monitore u Srbiji 16.05.2011. 13:42 #324754

Nije frka, napisaću par reči...

:: Daum, posto se premisljam da takodje uzmem taj monitor, mozes li molim te nakon sto ga kupis da napises koju rec o svojim utiscima
:: Najvise me interesuje kako ti se cini u igrama, sto se tice ghostinga i input laga
:: Hvala unapred
:: :: Sad sam svratio da pokupim za firmu nešto u vipHouse, i usput se raspitao za Dell U2711h koji planiram da uzmem ove nedelje. Logično, pitao sam da ga upalim pre kupovine, na šta sam dobio zanimljiv odgovor da Dell u Srbiji daje garanciju na 0 mrtvih ili stuck pixela..
:: ::
:: :: Čisto da vas informišem, ako je neko planirao kupovinu Dell monitora u budućnosti..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
cicija sad ili nikad 16.05.2011. 14:16 #324773

broj poruka: 411

Pih, specifikacije me razočarale, a ja baš merkao isto ovaj monitor i odustadoh u zadnjem trenutku. :(
Optimal Resolution:
2560 x 1440 at 60 Hz

Da su mu bar ugradili nešto i od `n` tj. novijih tehnologija da može da bude i 3D mašina sa nešto iznad 120Hz osvežavanja (moj televizor iz 1994-e ima 100Hz osvežavanje) da ima ekran osetljiv na dodir kada već košta jebenih 650€ ...Ovako neka, dobri su i ovi 27 inča monitori sa nešto manjom rezolucijom od 1080x1024 i 60Hz osvežavanja za sumu od 270€.

`Dlaku u jajetu` oko tih panela i prikaza neka traže zaludjenici.
Ja bih pazario monitor sa NOVOM tehnologijom, ali brate, da ima veliko osvežavanje slike za tu rezoluciju, da time bude i `3D ready` što da ne kada se toliko plaća, da ima i TOUCH SCREEN surface, to Win7 podržava ladno. Ako se radi na njemu da se može nešto i prstom uraditi, brže i bolje, da se pogleda i slika ili video u 3D bez naočara,

Ovako, baciš 650€, za izvikani američki brend i `buvu` koju je neko pustio da na ovom možeš razlikovati nijanse boja i onda kada ti zatreba 150Hz osvežavanje zarad 3D efekta, ti opet u radnju po novi? Ili ako vidiš da komšija pipa po monitoru kao po mobilnom telefonu, aj po još jedan?!?
Idi begaj

B011 ... 16.05.2011. 14:26 #324776

Cicija,

Nacekaces se za 120Hz monitore sa 1440p+ rezolucijom, nezavisno od panela.
cicija Re: ... 16.05.2011. 14:31 #324780

Heh, nigde ne žurim ... Dovoljna je trenutno i rezolucija od 1080p na 60Hz, dobro osvetljenje, 27 inča, 1ms odziv, .. za 245€ - http://www.emmi.rs/monitori-monitor-27-viewsonic-vx2739wm.11.html?productId=11515

Upravo kada ova rezolucija bude `mala`, 3D monitori sa touch screen surface će biti realnost i veoma dostupni ...

Sve u svoje vreme!

:: Cicija
:: Nacekaces se za 120Hz monitore sa 1440p+ rezolucijom, nezavisno od panela.
ctrl re 16.05.2011. 14:52 #324798

broj poruka: 779
A zasto su mog drugara prošle godine oladili kada je reklamirao 1 stuck pixel posle 3 nedelje korišćenja (nisam siguran koji je model od 24`,plaćen je oko 500e).
Mislim da su mu rekli minimum 3 (ako se ne varam)
I on je bio ubeđen u ovu tvoju tvrdnju
Daum Re: re 16.05.2011. 15:39 #324815

Ne znam, možda su u medjuvremenu nešto promenili.

@cicija, IPS monitor ima daleko prirodniju i prijatniju sliku od TN panela koji pominješ, tako da mi ne smeta baš što nije na 120hz, kad je uživanje raditi na njemu, povrh svega u 2560x1440 rezoluciji. Ne kupuju svi monitore za igranje pa da im je bitno jel 3D ili touchscreen...

:: A zasto su mog drugara prošle godine oladili kada je reklamirao 1 stuck pixel posle 3 nedelje korišćenja (nisam siguran koji je model od 24`,plaćen je oko 500e)
:: Mislim da su mu rekli minimum 3 (ako se ne varam
:: I on je bio ubeđen u ovu tvoju tvrdnj
operator re 16.05.2011. 15:56 #324824

broj poruka: 4266
@ Daum
Dobar monitor. Nemam zamjerki, osim na manji odziv zbog igrica, ali nije toliko primjetno.
Za graficke programe tipa SCAM, ARAC+, AutoCAD i sl. perfektan. Posebno kada se radi o 3D modelima sa velikim brojem sklopivih djelova.
Npr.
od struga u 3d sa svim elementima cekiras dio koji ti treba i sa osnovnog 3D modela na primary monitoru prebacis ga na desni monitor, a da ni jednom ne zastane prikaz prilikom prebacivanja. A na lijevom radis obradu slika u Scencu, a na primary prebacis da radis obradu fotografija.
Ma fantazija.
Da imam kesa kupio bih ih 3 kom. ali ovo nisu igracke nego alat za kes.
Meni dovoljni i Sony 3 kom od 24` CRT.
operator

cicija eh sad 16.05.2011. 16:02 #324831

@Daum: Sad ... baš taj pojam `daleko` prijatnija ... deluje kao da uporedjuješ taj IPS na toj 2560 rezoluciji sa nekim prvim 21 inč LCD-om na duplo manjoj 1360 rezoluciji ...
Ima odlika boljeg, ali ne vredi takva razlika ni 30% veće cene a ne 200%. Ne shvatam, kako bar ovde ne možemo da se složimo?!?

Kakve veze ima TOUCH SCREEN i 3D tehnologija sa igranjem igrica?!? Za CAD inženjere je ta touch opcija i više nego korisna, za projektante, pa čak i za one kojima je rad sa bojama toliko bitna .... 3D je naravno tehnologija koja će u narednih 5 god. biti primarna, jer je gotovo svaki novi film na BR-u i u 3D tehnologiji.

Zašto pobogu platiti monitor 650€ samo zato što neko reklamira kojekakav panel u njemu i to opet i taj panel se razlikuje po kvalitetu, i gle Smugsung ima i bolji? Daš 650€ za 27-icu bez touch screen-a, bez 3D, sa osvežavanjem iz 91`, sa 6ms kašnjenjem, ... i na kraju vidiš da si se zajeb. jer je Samsung izbacio S-IPS panel koji tek daje sliku i realne boje ...
B011 ... 16.05.2011. 16:09 #324835

@Cicija

Ja bih rekao da je osnovna razlika (i razlog za vecu cenu) rezolucija, pa tek onda IPS panel. 2560x1440 je skoro duplo vise piksela od 1080p.

cicija Re: ... 16.05.2011. 16:19 #324843

Sigurno ... pazi kada sam ladno zanemario podatak da je ta cifra DUPLO VEĆA od sadašnje `Full HD` rezolucije ...
Kada iPhone sa 3.x inča ekranom ima 960 puta nešto, onda bi i 27 inča trebalo da poseduju malo veću rezoluciju pobogu ... samo ta cena od 650€ ... mislim da ni NASA još ne planira te monitore bez obzira što im slike sa habla stižu u velikoj rezoluciji ..

:: @Cicij
:: Ja bih rekao da je osnovna razlika (i razlog za vecu cenu) rezolucija, pa tek onda IPS panel. 2560x1440 je skoro duplo vise piksela od 1080p
vuk125 Re: Garancija za Dell monitore u Srbiji 16.05.2011. 16:27 #324848

broj poruka: 2929
Da al tu informaciju samo ima VIP house dok svi ostali tvrde drugacije.
Sta je tu istina Boga pitaj.

:: Sad sam svratio da pokupim za firmu nešto u vipHouse, i usput se raspitao za Dell U2711h koji planiram da uzmem ove nedelje. Logično, pitao sam da ga upalim pre kupovine, na šta sam dobio zanimljiv odgovor da Dell u Srbiji daje garanciju na 0 mrtvih ili stuck pixela..
:: Čisto da vas informišem, ako je neko planirao kupovinu Dell monitora u budućnosti..
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Daum .... 16.05.2011. 16:30 #324851

Cicija, IPS panel zaista daje prijatniju sliku i bolje uglove gledanja od bilo kog TNa, ali nije ovo najbitnija stvar, već činjenica da daje daleko preciznije boje od TNa, zato je i bolja slika. Nije mi primarna preciznost boja u ovom slučaju već rezolucija koja je skoro pa duplo veća od 1920x1080, tačnije, ima skoro duplo više pixela na ekranu što mi jako znači za rad. Zato i košta monitor toliko...

Kad si već spomenuo 3D, kakve to sad veze ima u radu?

Touchscreen još i mogu nekako da razumem, zato postoji Wacom Cintiq 21UX, ali 3D je nepotreban. Jbg, monitor košta koliko košta, i nudi dosta toga za cenu, kome ne odgovara, ne mora da ga kupi...

raic Re: Re: ... 16.05.2011. 16:31 #324853

broj poruka: 9006
Zavisi i odakle se koji gleda, telefon gledaš sa 20cm, monitor s pola metra-metar a tv koji u najboljem slučaju ima fullHD rezoluciju na 40-tak inča gledaš s par metara.
Imaju oni sigurno tu neki račun za idealnu gustinu piksela u odnosu na razdaljinu.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

:: Sigurno ... pazi kada sam ladno zanemario podatak da je ta cifra DUPLO VEĆA od sadašnje `Full HD` rezolucije ..
:: Kada iPhone sa 3.x inča ekranom ima 960 puta nešto, onda bi i 27 inča trebalo da poseduju malo veću rezoluciju pobogu ... samo ta cena od 650€ ... mislim da ni NASA još ne planira te monitore bez obzira što im slike sa habla stižu u velikoj rezoluciji .
Scyter Re: 16.05.2011. 16:33 #324855

broj poruka: 8138
@Daum:
Ako budes prodavao Dell U2311H, javi mi se na MSN.

raic Re: Re: 16.05.2011. 16:34 #324856

Begaj, ja sam se prvi javio.

->cicija: Te 3d zajebancije s naočarima i sličnim glupostima će verovatno da odumru čim neko obnevidi i zadavi se sopstvenim jezikom u epileptičnom napadu pa newladine organizacije dignu dreku da se stvar zabrani.

:: @Daum
:: Ako budes prodavao Dell U2311H, javi mi se na MSN
cicija Re: Re: Re: 16.05.2011. 16:42 #324860

Nisam ni ja neki 3D freak, tj. zabole me ... rek`o ... čisto, da se ima! Od viška glava ne boli.

Usput: to da je taj DELL bolji i sama cena dokazuje, no baš mnogo majku mu ... što je previše previše je ... Jedino ako baš donosi toliku zaradu pa da se ne žali para.

:: Begaj, ja sam se prvi javio.
:: ->cicija: Te 3d zajebancije s naočarima i sličnim glupostima će verovatno da odumru čim neko obnevidi i zadavi se sopstvenim jezikom u epileptičnom napadu pa newladine organizacije dignu dreku da se stvar zabrani
:: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: :: @Daum
:: :: Ako budes prodavao Dell U2311H, javi mi se na MSN
Daum ... 16.05.2011. 19:20 #324931

Raić i Eseses, dogovorite se nešto, mada se raić prvi javio to stoji...

Scyter Re: ... 16.05.2011. 20:10 #324938

Nikakva frka, posto se prvi javio, ima prednost naravno.

Ako se predomisli, znas koga da kontaktiras

:: Raić i Eseses, dogovorite se nešto, mada se raić prvi javio to stoji...
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
MaliAbner Rezolucija nije broj tacaka koje monitor moze da prikaze... 16.05.2011. 20:20 #324940

broj poruka: 7769
Rezolucija nije broj tacaka koje monitor moze da prikaze nego velicina tih tackica, sto manja tackica to finija rezolucija i obratno.

Sve u svemu da je monitor 16:10 bio bi jos bolji ali ni ovako nije za bacati... mogu zamisliti sta sve moze da stane na ekran a da i dalje ima mesta za jos malo.

Pretpostavljam da je prava uzivancija projektovati na takvoj spravi tako da ce ili taj ili neki jeftiniji 30` da se nadje na stolu kad se vratim sa privremenog arbajta u inostranstvu.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Daum .... 16.05.2011. 20:31 #324943

Ja sam se premišljao izmedju U2711 i U3011, ali nisam nešto siguran da mi 500 evra viša cena opravdava tu malo veću rezoluciju, a vrlo moguće da bi mi i preveliko bilo. Plus povrh svega što bi mi monitor koštao više nego ceo Gej Saletov komp, pojeo bi se navijač...

repsi re 16.05.2011. 20:44 #324946

broj poruka: 1276
aj ako OVA dva odustanu znas kome da se javis dalje .)
bas sam hteo da otvorim temu posto mi stvarno nije bas najjasnije o cemu se tu radi.. ribalovac kaze da nevalja monitor ti govoris da je super... ono bas 2 ektremna razmisljanja.. a ja trebam 3 komada da uzmem pa usput ne bi bilo lose da se ne zajebem sa kupovinom... :D
Jel ovo sad best buy ili nije? ti bas nikakvog ghostinga ne vidis prilikom igranja fps-a? mada meni treba za simulaciju voznji tako da ghostinga sigurno nece biti al valjda ce se okrenuti neka igra sa strane ... ili po koji film naravno.. kako se ponasa u tim situacijama? bez obzira koja je serija? samo pogledam dal ima mrtvaka i to je to...?

raic Re: Re: ... 16.05.2011. 20:57 #324954

Ma jok bre, slobodno se dogovaraj, jesam se javio al mi neočekivani troškovi naleteše a i neki third party nikako da mi vrati zajmljene pare... tako da samo napred.

:: Nikakva frka, posto se prvi javio, ima prednost naravno
Scyter Re: 16.05.2011. 22:48 #325004

Dogovorili se Daum i ja, jos samo da prodam T220 i trk po Dell-a.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs