Dakle vredi li sad kupiti za oko 21 000 sapphire model sa 1gb ili cekati pojeftinjenje ili cak novu seriju za koju ne znam kad izlazi? Da li se ocekuje da ce pasti cene za mesec dva zn ali neko?
Ta računica ne valja od korena, ako čekaš seriju 7000, biće skupa na početku, a već će početi da se govori o seriji 8xxx, tako da se takav način razmišljanja jedino može poistovetiti sa starom narodnom: ne lipši magarče do zelene trave... Mani se toga. Samo u izuzetnim periodima (mesečak dana pred izlazak, kad je već jasno šta izlazi), ne isplati se kupovati stare kartice jer će uskoro na rasprodaju (npr. ati 5770 su, i još su u većini prodavnica, od 12 do čak 15000 dinara, da bi nakon izlaska kaymaka i nvidijinih kartica zadnje serije, u emmiju pale na 8500-9xxx dinara), pa da čekaš tako nešto. Sad, sigurno se ne isplati jer se u međuvremenu - ne igraš. A serija 7xxx je izvesna u ovom trenutku koliko i naš ulazak u EU ove godine. Sledeće, videćemo.
Nije ništa standardno kod izlaska grafičkih karti. Trenutna serija i kod nvidie i atia zadovoljava potrebe današnjih igara, tako da nema neke potrebe za novim serijama.
Glupo je da čekaš nešto novo jer će uvek biti bolje od boljeg, a standardno prvo izlaze najjače karte u seriji pa tek u sledećim mesecima slabije. __________________ Scourge of PCBerza
Cene u odnosu na pre mesec dana cak su i porasle za koji Eur. Novih karti tj nove serije do kraja godine nece biti niti kod crvenih niti kod zelenih. Inace karta vredi svaku paru + pojavio se i bios koji uspesno otkljucava bas taj model safirove karte u 6970 tako da po meni je najbolja kupovina, hvadjenje je vrhunsko na tom modelu, slicno je kao kod vapor-x i toxic modela, karta u idle rezimu oko 32-33C, ful load retko kad predje 65C, mozda sada kad dodju vrucine ocekujem da preskoci 70C ali poenta da je hladjenje odlicno i neces imati problema i temperaturama kad je otkljucas
Hvala na odgovorima ja sam pomislio da ce biti spustene cene jer je pala cena amd procesora u zadnje vreme. Sad sam zadovoljan sa mojom 4770 ali ce biti potrebna zamena uskoro. Videcu sta cu da uradim. Sta mislite koliko se moze dobiti za asus 4770? Dal je realno 50 eura?
Imam tu od 2 gb i gtx 460. Kupio je od poznanika za 19 000 pre mesec dana i nesto se razmisljam da je prodam. Mislim prodo bi pre gtx 460 al ne vredi sad nista :) . Štedim struju pa necu vise da koristim vise kompjutera :). To mi malo skupo nebi kupio to za vise od 20 000.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Hvala na odgovorima ja sam pomislio da ce biti spustene cene jer je pala cena amd procesora u zadnje vreme. Sad sam zadovoljan sa mojom 4770 ali ce biti potrebna zamena uskoro. Videcu sta cu da uradim. Sta mislite koliko se moze dobiti za asus 4770? Dal je realno 50 eura ::
Ljudi koliko cu ja moci da dobijem otprilike za ATI 5870. Trebace mi svaki dinar za drugu ENGTX580 septembru otprilike. Mislim ako je nesto malo para ne isplati mi se da prodam, sta ostavicu je onda.
:: Ljudi koliko cu ja moci da dobijem otprilike za ATI 5870. :: Trebace mi svaki dinar za drugu ENGTX580 septembru otprilike :: Mislim ako je nesto malo para ne isplati mi se da prodam, sta ostavicu je onda :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win :: ::
Nema sanse da bi je dao za 160e. Ne znam videcu potrudio bi se da uzmem 180e na foru da ima 2GB memorije i 6 izlaza za monitore i tako nesto i da je imam manje od godinu dana. Prvo da resim pitanje ATI 6970. Videcu sta cu sa njom sada je ja koristim CCC-om klokovanu. Tako se dize sa sistemom na fabrickoj voltazi. 70C Furmark tako klokovana sa ventilatorom do35% tj na AUTO. Tisa od ventilatora u kucistu. To je karta a ne onaj primerak sto su mi dali. U stvari cutim, ne smem da mislim, vec sam isao kod psihijatra zbog toga zbog sumanutih misli. Rekao je da ce da obavesti policiju ako nastavim da mislim na takve stvari i dao mi neki lek. Ali ja znam da ne sme da kaze policiji nista. To je tajnost pacijent lekar nego me plasi. A doktora opste prakse sam nagovorio da svedoci na sudu da mi se stanje pogorsalo od kada su mi uvalili tu kartu. I to nije laz, provalio je covek da sam nervozan i pitao me dali hocu lekove, ja sam rekao da ne treba a onaj sto mi je dao psihijatar za smirenje ne pijem vise.
21.000 a koliko kosta sa 2GB memorije neki najbolji model 6950. To je opet ispod 500e x2, a to je jace nego 1GTX580 i to dosta, zar ne. Te od 2GB su klokovane kao ATI 6970 samo nema vise gore. Znaci 2 klokovane ATI6950 kao 2X6970 na fabrickom kloku za malo manje od 500e Za gejmere super oni ne klokuju nego se tako voze a kada zafali prodaju i kupuju novo. Naravno klokuju u ovkviru CCC jel koja to ne moze ta nije bas ispravna. To i nije neki klok cisto da kazes ja sam joj podigao takt. I Auto Tune kaze sam da joj je to nista. Sam je podesi kao od sale. Ko voli nek izvoli.
:: Nema sanse da bi je dao za 160e. Ne znam videcu potrudio bi se da uzmem 180e na foru da ima 2GB memorije i 6 izlaza za monitore i tako nesto i da je imam manje od godinu dana. :: Prvo da resim pitanje ATI 6970. Videcu sta cu sa njom sada je ja koristim CCC-om klokovanu. Tako se dize sa sistemom na fabrickoj voltazi. 70C Furmark tako klokovana sa ventilatorom do35% tj na AUTO. Tisa od ventilatora u kucistu. To je karta a ne onaj primerak sto su mi dali. U stvari cutim, ne smem da mislim, vec sam isao kod psihijatra zbog toga zbog sumanutih misli. Rekao je da ce da obavesti policiju ako nastavim da mislim na takve stvari i dao mi neki lek. Ali ja znam da ne sme da kaze policiji nista. To je tajnost pacijent lekar nego me plasi. A doktora opste prakse sam nagovorio da svedoci na sudu da mi se stanje pogorsalo od kada su mi uvalili tu kartu. I to nije laz, provalio je covek da sam nervozan i pitao me dali hocu lekove, ja sam rekao da ne treba a onaj sto mi je dao psihijatar za smirenje ne pijem vise :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win :: ::
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Nema sanse da bi je dao za 160e. Ne znam videcu potrudio bi se da uzmem 180e na foru da ima 2GB memorije i 6 izlaza za monitore i tako nesto i da je imam manje od godinu dana. :: Prvo da resim pitanje ATI 6970. Videcu sta cu sa njom sada je ja koristim CCC-om klokovanu. Tako se dize sa sistemom na fabrickoj voltazi. 70C Furmark tako klokovana sa ventilatorom do35% tj na AUTO. Tisa od ventilatora u kucistu. To je karta a ne onaj primerak sto su mi dali. U stvari cutim, ne smem da mislim, vec sam isao kod psihijatra zbog toga zbog sumanutih misli. Rekao je da ce da obavesti policiju ako nastavim da mislim na takve stvari i dao mi neki lek. Ali ja znam da ne sme da kaze policiji nista. To je tajnost pacijent lekar nego me plasi. A doktora opste prakse sam nagovorio da svedoci na sudu da mi se stanje pogorsalo od kada su mi uvalili tu kartu. I to nije laz, provalio je covek da sam nervozan i pitao me dali hocu lekove, ja sam rekao da ne treba a onaj sto mi je dao psihijatar za smirenje ne pijem vise :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win :: ::
:: Ovo mora da nas zajebav :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: Nema sanse da bi je dao za 160e. Ne znam videcu potrudio bi se da uzmem 180e na foru da ima 2GB memorije i 6 izlaza za monitore i tako nesto i da je imam manje od godinu dana. :: :: Prvo da resim pitanje ATI 6970. Videcu sta cu sa njom sada je ja koristim CCC-om klokovanu. Tako se dize sa sistemom na fabrickoj voltazi. 70C Furmark tako klokovana sa ventilatorom do35% tj na AUTO. Tisa od ventilatora u kucistu. To je karta a ne onaj primerak sto su mi dali. U stvari cutim, ne smem da mislim, vec sam isao kod psihijatra zbog toga zbog sumanutih misli. Rekao je da ce da obavesti policiju ako nastavim da mislim na takve stvari i dao mi neki lek. Ali ja znam da ne sme da kaze policiji nista. To je tajnost pacijent lekar nego me plasi. A doktora opste prakse sam nagovorio da svedoci na sudu da mi se stanje pogorsalo od kada su mi uvalili tu kartu. I to nije laz, provalio je covek da sam nervozan i pitao me dali hocu lekove, ja sam rekao da ne treba a onaj sto mi je dao psihijatar za smirenje ne pijem vise :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win :: :: :: ::
Nisam tebe nista pitao ljubitelju ASUS-a koji ga savetuje samo onima koje gotovi a ostale napada kada zelimo samo ASUS. Tebe nista nisam pitao a niste ni morali da odgovorite. Nebitno mi je totalno pitao sam ovako da znam otprilike.
ja ne mogu da verujem da ti u svakoj temi pricas samo o sebi i o tome sta ti zelis da radis,sta da kupis, da imas najjace komponente itd itd itd...... poenta je da pomognes nekome tvojim odgovorom a ne da pricas o sebi r*ta*de jedan..... kupuj tu grafiku nemoj dzabe cekati, ne verujem da ce pasti cene, nema razloga za to...sto vise cekas sve ti je teze da se odlucis.... :D
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x2 550 Black edition Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
:: Nisam tebe nista pitao ljubitelju ASUS-a koji ga savetuje samo onima koje gotovi a ostale napada kada zelimo samo ASUS. Tebe nista nisam pitao a niste ni morali da odgovorite :: Nebitno mi je totalno pitao sam ovako da znam otprilike :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win :: ::
što se Vi, pojedine kolege, uzbuđavate zbog Wlade. On je sam sebi dovoljan za konverzaciju. Mi možemo, ali apsolutno ne moramo da postujemo bilo šta. Tako da ne vidim razlog za neke kritike na njegov račun.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.