Instalacija windowsa je prosla u najboljem redu ali svaki pokusaj da se instalira driver zavrsi sa black screen-om i zapucavanjem sistema tj zabadanjem pri boot-ovanju! Nece cak da prihvati ni driver sa diska ,tacnije morao sam da obaram sistem ponovo jer se win jednostavno toliko izbagovao zbog drivera da je nemoguce pristupiti ciscenju jer je pristup driveru onemogucen ! Sta reci..Skakanje po zivcima!
Strasno!Ko da imam vremena na bacanje!Lutrija ua,1..2..3..4..! Jel moze neko da mi kaze sa kojim driverom da probam posto nece ni sa driverom sa CD-a!
Sutra i prekosutra nisam tu a decku treba masina.. Evo vec 3-ca verzija drivera nece da prodje.Cim se instalira driver zapuca sistem!Iz windowsa radi normalno ali ne mogu tako da ostavim masinu!
Em sto radim humanitarno em sto moram da budem jeben da se drndam oko drivera i ATI-ja hoce li da proradi ili ne.A svoje dragoceno vreme trosim koje bas i nemam na pretek poslednjih dana!Od vas trazim razumevanje a ne sprdanje! Sto je najgore ja sam tu kartu decku i preporucio :) Na oko stvarno deluje fino
Ili ne valja sistem, ili je karta neispravna To sa drajverima nema nikakve veze !!! Mozda i neki virus navucen u krajnjem slucaju.
:: Sutra i prekosutra nisam tu a decku treba masina. :: Evo vec 3-ca verzija drivera nece da prodje.Cim se instalira driver zapuca sistem!Iz windowsa radi normalno ali ne mogu tako da ostavim masinu :: :: Em sto radim humanitarno em sto moram da budem jeben da se drndam oko drivera i ATI-ja hoce li da proradi ili ne.A svoje dragoceno vreme trosim koje bas i nemam na pretek poslednjih dana!Od vas trazim razumevanje a ne sprdanje :: Sto je najgore ja sam tu kartu decku i preporucio :) :: Na oko stvarno deluje fino :: :: @Gliga :: Tu sam ali ne dolazim na berzu. :: :: AMDizacija :: :: :: ::
Nova masina ,komponente iz celofana! Windows sam vise puta dizao.Iz Windows drivera radi normalno.Cim se ubaci bilo koja verzija katalizatora zapuca se masina pri dizanju sistema! Virus ne moze da bude iz razloga sto je nov sistem,nov hard disk,sve novo tuto kompleto .)
Hebem li ga,obradovao sam se finisiranju rada ko sebi da sam radio ali nece da moze :(
Desava se svakoj firmi i svakoj seriji i amd i nvidia. Da svi driveri nece cudi me da je tako. Sta onda, karta ispravna samo neda nijedan driver da se instalira??? Ne znam ja znam sta je ispravna karta od kada je imam sve serije drivera isprobao, nijedan je nije zamrzavao, nijedan je nije restartovao, nijedan nije BSOD izbacivao, ni na jednoj karti ni ATI5870, ni ATI6970. Svaki je odmah prihvatala. Driveri jesu losi ali mislim da se malo oni suvise okrive kada karte bas nisu u najboljem stanju. Ako je samo drivber i i iskljucivo driver pa to se sve isto pravi. Vecina karti bi osetila problem. Verovattno si probao iz bez CCC-a da samo otpakujes prekines i update iz devica i to bas one stare tipa 10.04, 10.03. To je zadnja solucija. Ako tako nece nijedan driver...To joj je ono osnovno da bi radila. Bez toga nema ni rezoluciju zeljenu. Ovi novi pitanje i kakve izmene ce dolaziti za ATI 5850 u novim driverima.
Zato ja lepo svaki put komp, ne treba monitor moze i na njihov lap top ploca sa kablom karta, driver, 3d mark, GPU-Z, restart, pokretanje igre ponovo pa pare pa kuci sa kartom. Nisu to cokolade i lizalice.
Sve sam probao da ja nosim kuci, da dam njima da ubace i probaju, ne vredi mora ovako ili nikako.
... posto ovde ima mnogo osetljivih fanboy-eva pa ce se tema koliko mi se cini pretvoriti u flejmovanje nazalost!
Instalacija drivera prolazi u smislu da se driver instalira ali posle prvog restarta sistema zapuca se pri butovanju. Nema ulaska u win!Kasnije ni iz safe moda ne pomaze reinstal jer ne moze da se pristupa driveru,ispise da driver ne postoji u sistemu .. Isto se ponasa sa svakom verzijom.. Da je karta defektna nebi prolazila instalacija drivera,nebi radila iz win drivera..Sta znam.. U prvom postu se nisam dobro izrazio,ispalo je kao da driver nece da prodje,driver prolazi ali se win vise ne dize posle toga wtf?Tad nastaje bug!Eto toliko.. Ako neko ima ideju sta je neka postuje.
Kapiram sada. Znaci driver je succesfull instaliran napise poruku da restartujes sistem a posle restarta se to desava. Pa nema ovde fanova ovo se svima desava, svi brljaju. Neko manje a neko vise.
Trebao sam odavno da legnem jer imam svoje obaveze sutra a ja moram da mucim tudju brigu! Tema i nosi takav naslov jer iznosim nezadovoljstvo jer sam realno 100% siguran da sa nvidia-om ovakvih problema sad nebih imao i ako je opet licno nebi stavio na ovu konfirguraciju a i cenevno se nebi uklopila perf/cena - grafika! Malo,malo pa neka sranja sa crvenima mada bude i kad sve bude fest. Jednostavno covek nauci sta moze da ocekuje ali opet je otvoren za sve predloge. Do sad sam sastavio bezbroj masina,crvenih,zelenih,plavih..Bude bucica,nista nije savrseno ali nekad ume bas da `kida zivce` ko sad recimo a bas nema potrebe za tim!
P.S.A najcrnje je sto sam se radovao zajedno sa drugarom i kad je video zapucavanje 3 puta za redom smorio se zestoko :(
Normalno da takvce stvari smore coveka, ne da smore nego gubis volju za tim, bar ko nema strpljenje. Ne ostaje ti nista drugo nego da probas sa drugim primerkom karte, ovde ljudi imaju MSI 5850 pa im rade isti ti driveri a to se ne pravi rucnu. Cela serija karti se napravi i sada na jednu driver utice ovako a na drugu onako. Pa isti je driver, logicno je ako ga je dobro skinuo da nije sa chipom u redu nesto a ne sa driverom, inace bi 805 ispravnih osetilo tu promenu. Nekada ljudi ne postave stvar logicno.
Ja sumnjam da si zaboravio nesto da uradis. Siguran si da je Windows dobar. Jer ako ona prihvati driver da je nesto drugo ne zezne posle a da ona nije kriva uopste.
Situacija i jeste zanimljiva sto nije prvi put da jedna karta istog brenda i modela kod nekog radi a kod nekog ne..Jednostavno trazi odgovarajucu verziju drivera da bi prokinula. Imas teme sirom neta o problemima tog tipa pa cak i ovde na berzi. Sumnjam da je karta defektna ali je definitivno neka nekompatibilnost u pitanju a da sad ispitujem nemam vremena nit zelim. Zelim da sipam i ne mislim ,to je ono sto zelim a sto nisam postigao! Probacu karticu i na drugoj masini pa cu da vidim sta kaze tj kako se ponasa !
Zaboravio nisam nista jer su ovo ritinske amaterske stvari koje sam ponovio jedno milion puta do sad!
Namirisao Katalist da si Zeleni pa odbija saradnju
13.05.2011. 07:06
status: user broj poruka: 6102
Nisam imao istiih/sličnih problema ni sa jednim od 4 Radeona koje sam posedovao, a redovno sam instalirao svaki novi drajver. Nego, jedino što mi pada na pamet je da probaš pre Katalista da instaliraš Southbridge Driver ili da probaš drugu verziju Windowsa.
@SKY nisam bas niki nabedjeni znalac ili ti strucnjak ali iako su delovi iz celofana moze neki deo da bude fabricki neispravan.Sto se tice graficke jel si instalirao drajvere sa diska koji si dobio uz graficku ili si instalirao sveze sa neta?Ubodi graficku kod tebe ili ti kod nekoga ko je u mogucnosti da isproba na svom kompu.Tu ces dobiti jasnu sliku oko kartice,elem tu nije kraj iako bude sve kako treba kod tebe ili kod tog nekoga gde mozes je isprobati postoji verovatnoca da i windows7(predpostavljam da si njega instalirao)sa novim updatovima zeza kao sto se i desava kod dosta korisnika racunara koji imaju Ati-jeve kartice ali nekazem da je to kod svih.Necu sad da pametujem da ja nikad ne skidam updatove dok ne proverim na par forumima sta se desava pri njihovim instalacijom.Ali da sad ne odem iz teme.Znaci vreme ti treba koje ti nemas da proveris svu ispravnost komponenata.Neznam jel si sta dirao u Bios-u?Ili je bilo samo plug i startuj masinu.Twin frozr kartice znaju da dodju sa pogresnim biosom pa bi valjalo da proveris na njihovom zvanicnom sajtu koji je bios za tvoju(njegovu) karticu jer zna da bude slab napon za te taktove koji ti pisu na CCC.To je sto bih mogao da ti pomognem tojest sto sam hteo da ti kazem oko tvog problema.Cudi me malo da zezaju drajveri za tu karticu ako je uopste to u pitanju jer ipak nije to glanc nov model pa da nisu jos optimalizovali da radi kako treba bez nekih glichova.Hajde pa javi ili ti pisi sta je bilo,pozz....
Re: Hebeni ATI/ driveri,istorija se uvek ponavlja!
13.05.2011. 08:30
status: user broj poruka: 19012
ebi ga sky, jeste da je ATi ali ne verujem bas da je do drajvera, skini sa msi-a ili amd-a, radice, mozda ti win ne valja, mozda je nesto drugo u pitanju.. ni meni se njihova instalacija drajvera uopste ne svidja al jbg drugo nema
:: Sklapao sam drugaru novu masinu od sledecih komponenti. :: :: AMD Phenom II 95 :: MSI 870A-G5 :: Kingston Kingston HyperX Genesis 1600 Mh :: MSI Twin Frozr II 5850 :: Samsung F3 1T :: Chieftec 650w Modula :: :: Instalacija windowsa je prosla u najboljem redu ali svaki pokusaj da se instalira driver zavrsi sa black screen-om i zapucavanjem sistema tj zabadanjem pri boot-ovanju :: Nece cak da prihvati ni driver sa diska ,tacnije morao sam da obaram sistem ponovo jer se win jednostavno toliko izbagovao zbog drivera da je nemoguce pristupiti ciscenju jer je pristup driveru onemogucen :: Sta reci..Skakanje po zivcima :: :: Strasno!Ko da imam vremena na bacanje!Lutrija ua,1..2..3..4.. :: Jel moze neko da mi kaze sa kojim driverom da probam posto nece ni sa driverom sa CD-a :: :: AMDizacija :: ::
imao sam slican problem, doduse sa MSI 7600GT... instaliraju se drajveri, sve prodje kako treba, ali posle restarta nemam sliku... nista nije pomaglo. tada su mi servispc i machine skrenuli paznju da je najverovatnije karta neispravna, to jest memorija na grafickoj karti (ili tako nesto, `bem li ga. ima mnogo od tad).
Kod mene Catalyst je radio kako treba jos od verzije 10.12. Jedino mi je 11.3 pravio problem, imao sam ocajne perfomanse u par igara sa njim. Sve ostale verzije rade skoro pa perfektno.
Do drajvera nije. Moze da bude da je karta felericna, a verujem da jeste, jer se problem manifestuje posle instalacije drajvera. Sto znaci da je nestabilna. E sad, da li joj mozda fali visak napona, ili je jednostavno feler.
Aj` probaj neku igru sa drajverima koji Win 7 instalira i prati za svaki slucaj temperaturu i zauzece. Ako pukne pri igranju, znas sta ti je ciniti.
Imao sam takav problem davno na nekom laptopu al ne mogu nikako da se setim šta sam mu uradio. Ako sad recimo odeš u safe mode i uninstaliraš kartu oće li onda u win?
Možda da probaš samo display driver verziju, bez ccc i ostalih zajebancija da isključimo bar to.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Najverovatnije da je karta neispravna, ili mb. Probaj kartu na drugoj masini ako te ne mrzi. Na moj ati 5850 saphire, stavljao sam do sada sve nove driver-e redovno, nikad takvih problema, ima problema sa ovim njihovim novim ccc-om kad recimo odradim extende slike na drugi monitor/tv, oce da se na njemu cepa slika, treperi itd..., ali takvih problema, da ne dize sistem, jok more.
Da se nadovežem na ono gore, znači ne uninstaliraš drajvere preko managera i ne čistiš ih sweeperima. Samo iz device managera ideš uninstall hardware i štikliraš `remove software` Tako ćemo da saznamo kolje li te sam drajver ili loša karta ili je u pitanju dodatni softver.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Imao sam takav problem davno na nekom laptopu al ne mogu nikako da se setim šta sam mu uradio. Ako sad recimo odeš u safe mode i uninstaliraš kartu oće li onda u win ::
Najverovatnije te zeza update.Otkaci komp. sa neta pa digni win.Ja imam istu plocu i meni se desavalo slicno,samo se meni podigne sistem i onda ukoci sve (mis,tastatura).Probano sa nvidia 460,ati 6850.Isto.Dok ne instaliram update sve ok.Mada,pre neki dan sam pustio da apdejtuje sve sto ima i evo radi normalno,ne koci.
Ali jesi li probao da staviš tu kartu u neku drugu mašinu. Kod nekog druga koji ima isto ati kartu (čisto da se ne bi zamajavao sa svojim sistemom i menjanjem drajvera). Ako i kod tog drugara ne radi karta onda znaš šta ti je činiti, u suprotnom nešto je od softvera.
Re: Hebeni ATI/ driveri,istorija se uvek ponavlja!
13.05.2011. 10:43
status: user broj poruka: 2929
Nema veze sa driverima, problem je do hadvera nesto je nesipravno. Najverovatnije kartica. Ne dobijas plave ekrane zbog ATI drivera.
:: Sklapao sam drugaru novu masinu od sledecih komponenti. :: :: AMD Phenom II 95 :: MSI 870A-G5 :: Kingston Kingston HyperX Genesis 1600 Mh :: MSI Twin Frozr II 5850 :: Samsung F3 1T :: Chieftec 650w Modula :: :: Instalacija windowsa je prosla u najboljem redu ali svaki pokusaj da se instalira driver zavrsi sa black screen-om i zapucavanjem sistema tj zabadanjem pri boot-ovanju :: Nece cak da prihvati ni driver sa diska ,tacnije morao sam da obaram sistem ponovo jer se win jednostavno toliko izbagovao zbog drivera da je nemoguce pristupiti ciscenju jer je pristup driveru onemogucen :: Sta reci..Skakanje po zivcima :: :: Strasno!Ko da imam vremena na bacanje!Lutrija ua,1..2..3..4.. :: Jel moze neko da mi kaze sa kojim driverom da probam posto nece ni sa driverom sa CD-a :: :: AMDizacija :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.