Dvoumim se uzmedju Dell UltraSharp U2311H, LG IPS231P-BN i LG IPS236V-PN. Ova poslednja 2 su LED, ali mi to ne znaci mnogo, jer je to samo osvetljenje u pitanju.
Koji izabrati? Cena im je manje-vise ista, oko 200e.
Samsung T220 ide na prodaju, pa se nadam da su ovi monitori vredni kupovine.
Nemoj da se dvoumiš uopšte. Nema tog LED monitora da parira IPSu u Dellu. Kad budeš video kvalitet slike shvatićeš o čemu pričam... __________________ Scourge of PCBerza
Nemam pojma, nekako vise naginjem ka Dell-u, ali jedino me bode to sto je response time manji kod oba LG modela.
:: Nemoj da se dvoumiš uopšte. Nema tog LED monitora da parira IPSu u Dellu. Kad budeš video kvalitet slike shvatićeš o čemu pričam.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Ako se ne varam, a ne znam za ostale, ovaj LG IPS236V-PN mozes da kacis na zid ako ti to nesto znaci? :) Sto se mene tice isao bih na dell-a , ipak je to proveren kvalitet, ali daleko da je LG los... Jel daju isto garanciju?
:: Dvoumim se uzmedju Dell UltraSharp U2311H, LG IPS231P-BN i LG IPS236V-PN. Ova poslednja 2 su LED, ali mi to ne znaci mnogo, jer je to samo osvetljenje u pitanju :: :: Koji izabrati? Cena im je manje-vise ista, oko 200e :: :: Samsung T220 ide na prodaju, pa se nadam da su ovi monitori vredni kupovine ::
Sa Dellom imaš podešavanje po visini, pivot, rotiranje i usb hub ugradjen...
Ova dva LGa su gadna, pogotovo onaj drugi sa sjajnom plastikom. Ima da liči na djubre posle par dana, znam koji sam ja haos imao sa Samsungom P2770h... __________________ Scourge of PCBerza
Nemoj slucajno da se zajebes da kupis dell u2311h. Monitor je dobar samo za ofis. Ima mnogo zamucenja, tj goustinga. Imam ga nekih 20 dana i mogu ti reci da je gori od mog samsunga 940N, sto se tice zamucenja slike pri brzim pokretima. Svi koji kazu da je dobar za fps su delimicno u pravu, zamucenja ima prilicno. Recimo kad pomeras pogled levo-desno laganim pokretima misa-sve je mutno osim oruzja koje ti je u rukama. Drugi primer su brzi objekti koji prolaze ekranom- mutni su svi poprilicno. Sto se tice uglova gledanja, bolji su nego kod klasicnih tft-a ali nisu spektakularni. Ips glow je prilicno izrazen, a ima i tintinga iako je trenutno aktuelna revizija A02. Jos jedna stvar, na 23 inca je u rezoluciji 1080p sve mnogo sitno, tako da ces biti prinudjen da menjas DPI setings u winu, sto u nekim situacijama ruzno izgleda.Sve u svemu ako si gejmer zaobidji ovaj monitor i kupi neki 24-tvoro incni led tft sa odzivom od 1-2ms. Ako se retko igras onda ovaj moze da prodje samo zbog uglova gledanja. Bottom line: Prenaduvana je pica sa ovim Dellom totalno. Monitor je prosecan i nije za gamere. Te LG modele nisam probao, ali su generalno IPS monitori u ovom cenovnom rangu jos uvek daleko od gejmerske primene. Ako bas resis da ga kupis, javi mi se na mail, prodacu ti ovaj moj po jako dobroj ceni.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ja sam vam svojevremeno pricao za DELL-a da je to macka u DZAKU... Tj. mozda bude strava dobar a moze da bude i stava los... jednostavno kao i svi ostali zavisi sta ti upadne... i kod njih je popustila kontrola kvaliteta... sve se to pravi u kini a kontrolori sa zapada su postali skupi pa kontrolu vrsi lokalni zivalj koga zabole da se muci za 200us$ mesecno...
@Ribolovac Interesuje me kako nisi sve te nedostatke primetio kad si ga probao... a cini mi se da si rekao da si ga probao u radnji...
A sto se tice price o mrtvim ili zaglavljenim pixel-ima to moze da vam potvrdi VUK123, eno ga nasiroko razglaba o tome na onom drugom forumu gde postoji zvanicna tema o Dell UltraSharp U2311H monitoru. Ali kao i uvek tamo ima previse skeptika koji ne veruju u nesto sto i pricas...
Pogotovu o monitorima...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Nemoj slucajno da se zajebes da kupis dell u2311h. Monitor je dobar samo za ofis. Ima mnogo zamucenja, tj goustinga. Imam ga nekih 20 dana i mogu ti reci da je gori od mog samsunga 940N, sto se tice zamucenja slike pri brzim pokretima. Svi koji kazu da je dobar za fps su delimicno u pravu, zamucenja ima prilicno. Recimo kad pomeras pogled levo-desno laganim pokretima misa-sve je mutno osim oruzja koje ti je u rukama. Drugi primer su brzi objekti koji prolaze ekranom- mutni su svi poprilicno. Sto se tice uglova gledanja, bolji su nego kod klasicnih tft-a ali nisu spektakularni. Ips glow je prilicno izrazen, a ima i tintinga iako je trenutno aktuelna revizija A02. Jos jedna stvar, na 23 inca je u rezoluciji 1080p sve mnogo sitno, tako da ces biti prinudjen da menjas DPI setings u winu, sto u nekim situacijama ruzno izgleda.Sve u svemu ako si gejmer zaobidji ovaj monitor i kupi neki 24-tvoro incni led tft sa odzivom od 1-2ms. Ako se retko igras onda ovaj moze da prodje samo zbog uglova gledanja. :: Bottom line: Prenaduvana je pica sa ovim Dellom totalno. Monitor je prosecan i nije za gamere. Te LG modele nisam probao, ali su generalno IPS monitori u ovom cenovnom rangu jos uvek daleko od gejmerske primene. Ako bas resis da ga kupis, javi mi se na mail, prodacu ti ovaj moj po jako dobroj ceni :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
@ribolovac: Hvala sto si podelio svoje iskustvo. Itekako cu posle ovoga da razmislim sta cu i kao u vezi kupovine pomenutog monitora.
Pazi kad skoro niko nije napomenuo ghosting na ovom monitoru. Meni je to jako bitno, s` obzirom da mi PC sluzi vecinom za igre. Uglavnom, prica je bila da ima ghosting-a, ali se ne primecuje.
@TheBear: Veci od 23` mi ne treba, i 22` mi je dovoljan, a i da hocu, mislim da mi 24` nece stati. Jedino me ebe to sto je 16:9, a ja sam se navikao na 16:10. Ne znam kako cu to da podnesem.
Jedino dobro je sto dobijas vecu rezoluciju 1920x1080, mada ja sam opet za bar 24` 16:9.
Taj U2311H je ok monitor imao sam prilike da ga pogledam, ali za gejmee mislim da niej najsrecniji izbor.
:: @ribolovac :: Hvala sto si podelio svoje iskustvo. Itekako cu posle ovoga da razmislim sta cu i kao u vezi kupovine pomenutog monitora :: :: Pazi kad skoro niko nije napomenuo ghosting na ovom monitoru. Meni je to jako bitno, s` obzirom da mi PC sluzi vecinom za igre. Uglavnom, prica je bila da ima ghosting-a, ali se ne primecuje :: :: @TheBear :: Veci od 23` mi ne treba, i 22` mi je dovoljan, a i da hocu, mislim da mi 24` nece stati. Jedino me ebe to sto je 16:9, a ja sam se navikao na 16:10. Ne znam kako cu to da podnesem :: :: ::
@Scyter Ja sam prešao sa 22`` i 16:10 na 24`` i 16:9 relativno skoro. Dobijaš mnogo veću površinu, tako da nećeš ništa izgubiti i veruj mi da ćeš se navići bez problema. @ribolovac Hvala što si ovo podelio sa nama. Nisu baš svi iskreni i realni kad su komponente u pitanju, jer manje-više svi vole da hvale svoje.
Treba biti objektivan. Ne razumem zasto ljudi namerno precutkuju ocigledne stvari. Na bencu ljudi vide zamucenja ali retko ko to priznaje ili prica o tome.
@MaliAbner Monitor sam testirao u radnji sa DPB i eizo monitor testom. Sa ta dva testa delovalo je ok sto se tice mrtvaka i probijanja pozadinskog osvetljenja. Test sa padajucim kvadratima je prosao slicno kao i moj samsung star 3 i kusur godinne. Igrice mi nisu dali da instaliram na njihov komp u radnji, tako da to nisam probao. Sustina je bila da sam bio pod sugestijom reviewa sa interneta i utisaka ljudi koji imaju monitor, tako da nisam previse paznje obracao na gousting za koji je bila prica kao ima ga ali je malo primetan i ne smeta pri igranju. Ocigledno da je to malo vrlo rastegljiv pojam koji mene mnogo iritira. Sve u svemu, ja sam ocekivo mnogo vise prelaskom na nov monitor, a dobio sam nesto bolji kvalitet slike,nesto bolje uglove gledanja i isti ili cak i gori gousting nego na starom monitoru. Da sad kupujem monitor nikad ne bih uzeo ovog della.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Lik izmišlja. Možda je igrao Crysis ili Bulletstorm gde sama igra ima motion blur pa se istripovao. Već sam 10000 puta govorio i ovde, i na pcaxe i na benchmark forumu da nema ghostinga ama baš nikakvog. Monitor ima deklarisanih 8ms i to je to. Onih 2ms što TN šitovi imaju je ionako nerealno.
Majke mi rodjene, ima da te zovem da dodješ do mene i da pogledaš monitor, stvarno mi nisu jasni ljudi koji pričaju da ima ghostinga. Imao sam znaš i sam Samsung P2770h koji je imao 2ms i kad sam prešao na Dell ne vidim razliku u odzivu i input lagu...
Pošto je i u njemu LG Panel onda sva ta tri modela imaju isti odziv, bio on 2ms ili 8ms... __________________ Scourge of PCBerza
:: @ribolovac :: Hvala sto si podelio svoje iskustvo. Itekako cu posle ovoga da razmislim sta cu i kao u vezi kupovine pomenutog monitora :: :: Pazi kad skoro niko nije napomenuo ghosting na ovom monitoru. Meni je to jako bitno, s` obzirom da mi PC sluzi vecinom za igre. Uglavnom, prica je bila da ima ghosting-a, ali se ne primecuje :: :: @TheBear :: Veci od 23` mi ne treba, i 22` mi je dovoljan, a i da hocu, mislim da mi 24` nece stati. Jedino me ebe to sto je 16:9, a ja sam se navikao na 16:10. Ne znam kako cu to da podnesem :: :: ::
Da kako da ne, izmisljam. Input lag je ok. Probao sam desetak igara i svuda je ista prica, samo sto je negde izrazenije(vece kontrastne razlike-veca sarolikost boja), a negde manje izrazeno(manje razlike, tj srodnije boje). Imam istu grafiku kao i ti daume tako da...
Jos jedna stvar. Instaliraj neku fps igru i umerenim-laganim pokretima misa pomeraj pogled levo desno. Kakvi su objekti? Kristalno cisti ili su zamuceni?
:: Dvoumim se uzmedju Dell UltraSharp U2311H, LG IPS231P-BN i LG IPS236V-PN. Ova poslednja 2 su LED, ali mi to ne znaci mnogo, jer je to samo osvetljenje u pitanju :: :: Koji izabrati? Cena im je manje-vise ista, oko 200e :: :: Samsung T220 ide na prodaju, pa se nadam da su ovi monitori vredni kupovine ::
Pojma nemam o kakvom zamicenju ti gvoris posto mi je tgrenutno taj mon na stolu i ja ne vidim nikakva zamucenja.
:: Da kako da ne, izmisljam. Input lag je ok. Probao sam desetak igara i svuda je ista prica, samo sto je negde izrazenije(vece kontrastne razlike-veca sarolikost boja), a negde manje izrazeno(manje razlike, tj srodnije boje). Imam istu grafiku kao i ti daume tako da.. :: :: Jos jedna stvar. Instaliraj neku fps igru i umerenim-laganim pokretima misa pomeraj pogled levo desno. Kakvi su objekti? Kristalno cisti ili su zamuceni? :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Brzi objekti koji se krecu po ekranu su mutnjikavi ili jasni bez zamucenja? Sustina je da je to 8ms i nije neprimetno. Nekome ne smeta toliko, nekome smeta vise ali nema teorije da kazes da nema goustinga uopste. Odradi test sa Pixel persistance analyser-om. Ako ti je i tu sve bez zamucenja, ja ti poklanjam moj monitor, pa se igraj na dual setapu :-)
Bice da je tebi nazalost zapao los primerak. Gledao testove po netu, posto i ja gledam novi monitor, i bio je lik sa slicnom situacijom. Imao je izrazeno probijanje svetlosti i tinting, i njemu su to prihvatili u garanciji. Pokusaj da zamenis ako mozes, ali ipak mislim da je kod nas mala sansa za to.
I ja sam pre nekog vremena birao monitor pa sam razmisljao o tom Dell-u, ali sam se predomislio. Misljenja sam da ako koristis komp za igre treba da izdvojis malo vise para za IPS panel da ne bi imao problema upravo zbog tih brzih promena slika i njegovog odziva. Ja licno nisam imao iskustva sa pomenutim monitorima, ali kao sto vidis misljenja su podeljena... e sad odluka je na tebi. Inace moram da pohvalim svoga `konja` i kazem da sam zadovoljan sa ovim sto imam sad a to je BENQ G2420HDBL :)
Sve ispod realnih 12 ms ljudsko oko ne mozhe da registruje, i zato je sve jedno da li je 11, ili je 0.000000000011 ms, jer je i jedno i drugo manje od 12. Druga je pricha shto se uglavnom deklarishe GTG odziv, koji je zantno manji od realnog.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
Nema probijanja pozadinskog osvetljenja . Tintinga ima jako malo skoro neprimetno. Primerak monitora je prosecan. Ali to sve nema veze sa goustingom.
Pazi i ako ia za te pare monitor je super. Meni je skroz OK, ja nista u igricama nisam primetio za testove ne znam jer ih nisam pustao. Super bi bilo dva ovakva vidis dao si mi lepou ideju :)
Nema probijanja pozadinskog osvetljenja . Tintinga ima jako malo skoro neprimetno. Primerak monitora je prosecan. Ali to sve nema veze sa goustingom. :: :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.