Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem prilikom igranja igrica-zamrzne slika?
STRANA 1 OD 1
bojke1 Problem prilikom igranja igrica-zamrzne slika? 11.05.2011. 23:33 T35872

status: user
broj poruka: 479

Drugar ima problem koji se sastoji kod igranja igrica nakon nekih pola sata zamrzne mu slika na racunaru i pomaze samo restart racunara.Konfiguracija koju ima je sledeca.
Proc.-intel core2 duo-e7400
mem.-kingston 2x2 gb hyper x ddr 2 na 1066 mhz
napajanje-chieftec 550 w.
graficka-saphire hd 5850 referentna
hard disk-wd 640 gb.
Graficku karticu je uzeo od mene i ona ja da napomenem kod mene u mom racunaru radila odlicno bez ijedne greske.Inace on je pre ove graficke kartice imao msi hd 5770 takodje referentna kao i moja i nije imao tih problema.Moja kartica 5850 koristi dva sestopinska prikljucka za napon a njegova jedan.
Da kazem jos da nista nije klokovano,znaci ni procesor,ni memorija,ni graficka kartica.Sve je na default -u.
Da li je mozda problem do napajanja?Mozda sam mu spojio oba sestopinska kabla na istu granu napajanja pa je to mozda problem?I ako je to problem kako to da razdvojim?Ako moze neka pomoc ako je ovo u pitanju?
Probao je i da stavi vise drivera ali kaze da mu se isto desava.Takodje je stavljen direct x,mislim iz juna 2010-te.
Da li neko mozda ima ideju sta bi resilo problem?Da li je neko imao mozda slicna iskustva i ako jeste kako je resio problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ako je u pitanju pola sata aktivnog korišćenja računara 11.05.2011. 23:42 #323454

broj poruka: 4228
(igrica) prvo proveriti kakve su temperature i voltaže nakon restarta, pa onda dalje pričati.

Kako misliš da razdvojiš šestopinske, pa zar nisu već razdvojeni? Tj, ne vidim u čemu je problem.

Pozdrav!

Vlada

raic re 11.05.2011. 23:43 #323455

broj poruka: 9006
Aj reci još koje je napajanje u pitanju i kako si tačno spojio šestopinske.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

Dexter013 ... 11.05.2011. 23:45 #323457

broj poruka: 17093
Ovako na brzaka ,
nek smanji detalje i rez na medium , drajveri , directX ,
da li dize temp gpu i cpu lagano u tih po sata ili je temp uvek isti,
da li se kuca samo ta igra ili bilo koja nakon pola sata?

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic hmm 11.05.2011. 23:46 #323458

Znači, imao je 5770 i sve radilo ok, onda je samo ubacio ispravnu 5850, ništa drugo nije dirao i odjednom belaj?
Ako je tako najverovatnije problem s napajanjem... eventualno neka jebada s drajverima preko drajvera, možda da proba da ih iščisti nečim ili da stavi igru na svež sistem i proba onda.

bojke1 re 11.05.2011. 23:47 #323459

Pa negde sam citao na nekom forumu.Kad kazu da ne moze napajanje da izgura zato je vezano na istu granu.Pa sam zbog toga pitao.
Kazi mi gde mogu da vidim kolike su temperature i kolika je voltaza posle restarta.Da li to mogu da vidim pomocu nekog programa ili iz catalist control centra?
Kojim programom mogu da testiram graficku karticu?
Pozdrav.
vladarko Nema problema, i na ovom forumu ćeš svašta pročitati 11.05.2011. 23:53 #323460

EDIT: nisam bio razumeo za razdvajanje: probaj da ga priključiš na neki drugi molex, ali na drugoj grani sa strujnim utikačima.

Temperature i voltaže nakon restarta najbrže ćeš pročitiati u BIOS-u.

Meni se dešavalo da računar (office varijanta) normalno radi pola sata, a nakon pola sata počne da mu brljavi 3.3 V: pada ispod 3 V. Manifestovalo se tako što računar nije hteo da se isključi, već se restartovao.

Preporuka za video kartu je Video Card Stability Test ili već sam DirectX, mada će on pre problem prijaviti sa video memorijom, ali vredi.

Najčistije, ali možda najteže, da bi eliminisao problem prethodnih drajvera je da uraiš ono što je Raić napisao - na sveže instaliran operativni sistem.

Pozdrav!

Vlada

bojke1 Re: hmm 11.05.2011. 23:56 #323461

Tacno tako.Kaze da mu sve igrice prave problem.Mislim da ih ima tri cetri instalirane i da svaka zabode ali nema pravila u kom vremenskom intervalu.Najcesce nakon pola sata a nekada i ranije.
Drivere sam ocistio programom XDC - The Driver Cleaner.
E sad da li mozda treba neki drugi program ne znam.
Graficku sam spojio na napajanje chieftec 550 w onim sestopinskim prikljucima koji idu iz napajanja.Nisam koristio kablove koji dolaze uz graficku karticu.

:: Znači, imao je 5770 i sve radilo ok, onda je samo ubacio ispravnu 5850, ništa drugo nije dirao i odjednom belaj
:: Ako je tako najverovatnije problem s napajanjem... eventualno neka jebada s drajverima preko drajvera, možda da proba da ih iščisti nečim ili da stavi igru na svež sistem i proba onda
::
:: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Wlada011 ... 11.05.2011. 23:58 #323462

broj poruka: 851
To je najgori problem koji moze coveku da se desi. Najgori. A najbolja su napjanja gde mozes da utaknes u njih gde bilo i da je isto. To su ja mislim single rail jel tako??? Kao moje i Corsair AX. 62A i 744W na 12grani pa guraj sta ti volja gde hoces. I nema malo je za ove normalne konfiguracije od jedne grafike i to, moze samo da je neispravno ili nesto drugo. Da zamrzne sliku moze sve, klokovan procesor, maticna koja poludi, grafika, memorija odjednom ali cesto kada grafika zamrzne ako se malo saceka moze da se izadje na alt ctrl i del a cesto i posle zamrzavanja pocrni slika, to je onda sigurno ona ako je tako.

M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje,
Ko predlozi MSI nek mi k... glodje!

bojke1 Re: Nema problema, i na ovom forumu ćeš svašta pročitati 12.05.2011. 00:00 #323463

Hvala na odgovoru.Sto se tice instaliranja sistema to necu moci da mu odradim pre vikenda.Probacu da mu prikljucim grafu na neki drugi molex pa cemo videti sta ce biti.

:: EDIT: nisam bio razumeo za razdvajanje: probaj da ga priključiš na neki drugi molex, ali na drugoj grani sa strujnim utikačima
:: Temperature i voltaže nakon restarta najbrže ćeš pročitiati u BIOS-u
:: Meni se dešavalo da računar (office varijanta) normalno radi pola sata, a nakon pola sata počne da mu brljavi 3.3 V: pada ispod 3 V. Manifestovalo se tako što računar nije hteo da se isključi, već se restartovao
:: Preporuka za video kartu je Video Card Stability Test ili već sam DirectX, mada će on pre problem prijaviti sa video memorijom, ali vredi
:: Najčistije, ali možda najteže, da bi eliminisao problem prethodnih drajvera je da uraiš ono što je Raić napisao - na sveže instaliran operativni sistem
:: Pozdrav
:: Vlad
Razorman re 12.05.2011. 00:03 #323464

broj poruka: 1139
Taj problem sam imao na oba moja kompa, problem je bio u windows apdejtu od februara cini mi se pocetak februara, probaj da uninstaliras te apdejtove pa ces videti pomak.
Takodje su probleme pravili od 26 aprila... samo nije ukocilo nego nesto drugo...

i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870 CF,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg4
http://img545.imageshack.us/img545/6757/vantagecf30027.jpg

bojke1 Re: re 12.05.2011. 00:10 #323467

Kako da ih uninstaliram?Ne znam gde se tacno nalaze?

:: Taj problem sam imao na oba moja kompa, problem je bio u windows apdejtu od februara cini mi se pocetak februara, probaj da uninstaliras te apdejtove pa ces videti pomak
:: Takodje su probleme pravili od 26 aprila... samo nije ukocilo nego nesto drugo..
:: i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870 CF,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932
:: http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg
:: http://img545.imageshack.us/img545/6757/vantagecf30027.jp
vladarko Control Panel 12.05.2011. 00:13 #323469

Add/Remove Programs, štikliraj i Show updates

Pozdrav!

Vlada

raic re 12.05.2011. 00:14 #323470

Ako napajanje ima dva šestopinska konektora najverovatnije možemo da ga skinemo s liste osumnjičenih, predviđeno je da se karte tu kače i raspoređeno je tako da je tu najveća snaga... inače je više nego dovoljno jako a 5850 i nije neki teškaš po potrošnji.
Probaj to s apdejtom, ako ništa reinstalacija će verovatno da pomogne.

vladarko Re: re 12.05.2011. 00:20 #323474

@Raic bojke1 je napisao:

`Mozda sam mu spojio oba sestopinska kabla na istu granu napajanja pa je to mozda problem?I ako je to problem kako to da razdvojim?Ako moze neka pomoc ako je ovo u pitanju?`

Po ovome sam zaključio da ima minimum jedan adapter, jer ne vidim kako bi išta razdvajao ako napajanje ima već 2 sopstvena.

Kao što si i rekao: da je napisao koji je model Chieftec 550 W - nedoumica bi bila otklonjena.

Pozdrav!

Vlada

:: Ako napajanje ima dva šestopinska konektora najverovatnije možemo da ga skinemo s liste osumnjičenih, predviđeno je da se karte tu kače i raspoređeno je tako da je tu najveća snaga... inače je više nego dovoljno jako a 5850 i nije neki teškaš po potrošnji
:: Probaj to s apdejtom, ako ništa reinstalacija će verovatno da pomogne
bojke1 Re: re 12.05.2011. 00:20 #323475

Da napajanje ima dva sestopinska konektora.To napajanje chieftec 550 w je drugar dobio od drugara.Inace taj njegov drugar je na to napajanje terao dve graficke kartice jedno vreme ali kada je kupio novi komp ovo napajanje je poklonio mom drugaru.E sad da li je to napajanje bilo mnogo optereceno sa te dve graficke i uvek radilo na nekom maksimumu ne znam.Probacu da mu obrisem updates,ako i to ne pomogne dici cu mu novi sistem.
U svakom slucaju hvala svima na savetima.Pozdrav.

:: Ako napajanje ima dva šestopinska konektora najverovatnije možemo da ga skinemo s liste osumnjičenih, predviđeno je da se karte tu kače i raspoređeno je tako da je tu najveća snaga... a 5850 i nije neki teškaš po potrošnji
:: Probaj to s apdejtom, ako ništa reinstalacija će verovatno da pomogne
vladarko Re: Re: re 12.05.2011. 00:22 #323476

Oh, ne, ponovo loš zaključak - mea culpa!

Onda, sečicama...

Pozdrav!

Vlada

:: @Raic bojke1 je napisao
:: `Mozda sam mu spojio oba sestopinska kabla na istu granu napajanja pa je to mozda problem?I ako je to problem kako to da razdvojim?Ako moze neka pomoc ako je ovo u pitanju?
:: Po ovome sam zaključio da ima minimum jedan adapter, jer ne vidim kako bi išta razdvajao ako napajanje ima već 2 sopstvena.
:: Kao što si i rekao: da je napisao koji je model Chieftec 550 W - nedoumica bi bila otklonjena
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Ako napajanje ima dva šestopinska konektora najverovatnije možemo da ga skinemo s liste osumnjičenih, predviđeno je da se karte tu kače i raspoređeno je tako da je tu najveća snaga... inače je više nego dovoljno jako a 5850 i nije neki teškaš po potrošnji
:: :: Probaj to s apdejtom, ako ništa reinstalacija će verovatno da pomogne
:: ::
:: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
raic Re: Re: re 12.05.2011. 00:27 #323478

Da, tako nešto sam i ja pomislio, zato sam i pitao koje, čudno mi bilo da čiftek na novija napajanja od 500+ vati ne stavlja dva šestopinska.

:: @Raic bojke1 je napisao
:: `Mozda sam mu spojio oba sestopinska kabla na istu granu napajanja pa je to mozda problem?I ako je to problem kako to da razdvojim?Ako moze neka pomoc ako je ovo u pitanju?
:: Po ovome sam zaključio da ima minimum jedan adapter, jer ne vidim kako bi išta razdvajao ako napajanje ima već 2 sopstvena.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs