ono sto sam naleteo na netu za 50 i kusur evra a novo je Radeon HD 5570 1GB GDDR2 EAH5570 Silent/DI/1GD2 molim neka iskustva sa tom grafom ili neka bolja preporuka sa nekim tihim kulerom mozda i polovno ... Ati iskljucivo...
Hvala
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
da ti je sa ddr2, ubili su boga u njoj. Jeste silent, al jedva da vredi više od 5450 koja je spora ko puž.
Drugo, sve pasvno hlađene kartice koje sam video su imale visoke temperature, pržile sve oko sebe :)
Bolje izaberi neku karticu s malom potrošnjom i velikim dual slot kulerom, tipa 5670 s 512MB DDR5 (sve preko 512MB na bilo čemu ispod 5770 je bacanje para).
Hvala na savetima... Prvobitno sam razmisljao da stavim i silent vga jer mi komp radi nonstop u sobi gde spavam ... prvo sam zamenio kompletno kuciste, napajanje i kuler cpu-a. Kuciste je thermaltake v4 sa velikim fanom koji sam stavio da hladi hdd i sa slotom za napajanje na dnu kucista tako da veliki ventilator od napajanja LC scorpio 480w duva na grafu od prilike nekih 10-15cm pa sam mislio da moze pasivnu kolko tolko da razhladi jer primecujem da duva skroz hladan vazduh na grafu... sve ovo sa loki kulerom cpu-a je skoro necujno ali graficka ubija...
nisam neki pasionirani igrac (skoro i da ne igram igrice, nemam vremena) ali svakako sve sto je bolje (i tiho) za tu cenu odprilike ide u obzir...
cpu je za sada p4 3.2ghz 2mb imam jos sata hdd x2 i jedan sata dvd-r 2.5gb ddr2 (uskoro menjam cpu verovatno c2d 8400)
Iz svega ovoga sto sam napisao ostaje pitanje dal ce napajanje da bude dovoljno za 5750 ?
Hvala
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Biće napajanje jako i prejako za nju, 5750 i nije neki potrošač. Napajanje ti u kartu ne duva već izvlači napolje, i da kupiš pasivnu kartu opet bi te posavetovao da nakačiš na nju neki ventilator bio ti pasioniran igrač ili ne.
Ako ti naleti neka 4850 s dobro odrađenim hlađenjem može i to da dođe u obzir za 50-tak evrića.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Napajanje ti je skroz ok. Što se tiče grafike taj 5570 je običan odlivak, fekalija. Ne savetujem kupovinu grafike sa pasivnim načinom hlađenja, a za 50 evrića bolje kupi neku 5750 ili 5670 sa ddr5 memorijom koje su još u garanciji (ili nVida ekvivalent).
Nisam mislio da ce napajanje da se greje nego da tim hladnim vazduhom pomaze hladjenju pasivnog qlera na grafickoj je duva direktno na njega... no nebitno, vec sa nasao neke odgovarajuce grafe 5670 ddr5 tako da je izbor pao na tu grafu (ako do kraja vikenda ne promenim misljenje :)
Zahvaljujem svima pogotovo g. raic
Trenutno izbegavam nvidiu iako sam je do sada favorizovao sto je objasnjeno u mojoj predhodnoj temi (okretanje ledja opensorceu od strane nvidie a primarni os mi je ubuntu)...
Da li si siguran da to napajanje izbacuje vazduh preko ventilatora 120 mm? Ako je tako, mada mi se na slikama čini lepo pozicionirano, ili na tvom primerku nije zašrafljen kako treba ili je samo napajanje tako projektovano, gde se, u tom slučaju, sasvim logično uklapa 80 mm na zadnjoj strani.
Pozdrav!
Vlada
:: Nisam mislio da ce napajanje da se greje nego da tim hladnim vazduhom pomaze hladjenju pasivnog qlera na grafickoj je duva direktno na njega... no nebitno, vec sa nasao neke odgovarajuce grafe 5670 ddr5 tako da je izbor pao na tu grafu (ako do kraja vikenda ne promenim misljenje :) :: :: Zahvaljujem svima pogotovo g. rai :: :: :: `Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu... :: ::
U pravu ste, zbunilo me strujanje vazduha iznad ventilatora kad sam stavio ruku iznad cinilo se kao da izduvava vazduh... sad sam stavio iznad parce papira i bukvalno se zalepilo za mrezu ventilatora...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.