FINAL Overclocking Gainward 8500GT Silent (after hot air gun repair) !!!
STRANA 1 OD 2
raic
FINAL Overclocking Gainward 8500GT Silent (after hot air gun repair) !!!
05.05.2011. 21:41
T35751
status: user broj poruka: 9006
Nakon uspešne opravke fenom za skidanje farbe jednostavno nisam mogao da odolim iskušenju da se poigram ovim fenomenalnim parčetom hardvera.
Prvo su na red došle pripreme naprednog sistema hlađenja koji će biti sposoban za disipaciju ogromne količine toplote koju ova aždaja proizvodi. Izbor je pao na XL aluminijumsko rebro iz komada sa no-pipe sistemom i dva high-performance ultra silent 80mm ventilatora pozajmljenih iz para havarisanih ŽITO napajanja najviše klase. Potom je bez daljeg odlaganja pristupljeno overklokovanju ovog dragulja.
Prethodnom pomnom inspekcijom utvrđeno je da se karta već fabrički nalazi na prilično ozbiljnim klokanima... mislim klokovima od čitavih 459MHz za core i 400MHz za memoriju. Moram da priznam kako sam tu već posumnjao u uspeh čitavog poduhvata i pristupio podizanju frekvencija sa upečatljivim manjkom entuzijazma. Kao što u priručniku za mlade izviđače piše prvo je podizan takt procesora i to vrlo oprezno, megaherc po megaherc i posle svakog pomaka puštana su tri kruga popularnog softvera 3Dmark Vantage jebemliga zašto pri čemu je svaki krug trajao dvadeset i pet minuta. Razlog dužeg trajanja testa je evidentno bila fenomenalna temeljnost kojom je karta obrađivala svaki frejm ponaosob što je naravno jako dobro jer kako kažu naši stari `što je brzo to je i kuso`.
Posle izvesne količine limenk... ovaj sati udario sam u zid. Pošto se to desilo pri redovnom odlasku u klozet uvideo sam da je krajnje vreme da promenim piće - što sam i učinio, tako da tokom ostatka testa možemo da smatramo da se pila rakija, iako to nije stoprocentno sigurno. Ubrzo po mom udaranju u zid i karta je udarila u isti na lepuškastih 740MHz, što iznosi tačno negde oko 61% više u odnosu na početnu frekvenciju. Nakon daljeg ispipavanja utvrđeno je da je magična granica za memoriju 490MHz što iznosi samo 23% više od početne vrednosti... blago antiklimaktično, moram da priznam.
Nakon utvrđivanja maksimalnog broja kapi vode koje je bilo moguće iscediti iz ovog parčeta suve drenovine, Marko Kraljević je pristupio... au jebem ti glupu metaforu... ehem, uglavnom dokumentovani su efekti ceđenja pomoću seta omiljenih cediljki za limun IT javnosti.
ACHTUNG!!! Prilikom tumačenja rezultata ne uzimati kao bitan faktor gejoidan wallpaper, vlasniku je evidentno proleće udarilo u glavu.
I tako klokom dobismo stvarno fenomenalno pojačanje s kojim... eto i dalje možemo mi da ga duvamo većini modernih igara tako da sve ovo nije imalo nikakvog smisla. Živeli Testis, Zuma i naravno naš drugar Wlada štono mu u glavi iskonsku bitku biju Alien i Serator.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODDED MAD CATZ R.A.T. 7 CORSAIR HX850
Re: A žito izgorelo jer su ventilatori kulirali...
05.05.2011. 22:11
status: user broj poruka: 9006
Tako to biva, student zapalio žito dok su nemci kulirali.
Hvala momci hvala, svaki trud je ništavan ako je nagrada da budeš priznat među priznatima, de mi je sad ona pozivnica na HWG, idem tamo ršum da načinim.
Ovo su ja mislim ubedljivo najveći skorovi u 3dmarkiću na svim domaćim forumima, čak i na čmarkiću!!! Kad završiš sa kolegama iz ginisa, da nam preneseš utiske da li si to zaista mogao da očekuješ nakon kupovine, i kakav je osećaj sada? Kolika je tvoja temperatura, a kolika tvoje grafičke? Molio bih te da nas smrtnike udostojiš bar prosto proširenim odgovorom, pa da mećemo tvoju ikonu odma‚iznad monitora!
To je prava temperatura, pravi entuzijazam! Priznaj da koristiš najsavremeniji sistem lađenja krznom polarnog medveda i pastom sastruganom sa eskimskog igloa?
:: Nema problema, slikaćemo čim se karta zatekne napolju. Temperature su inače šampionske... ko i sve ostalo :: :: Idle - 4 :: Load - 5 :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Zanima me kako si ga namestio :: :: :: :: :: ::
Nije brate moj al blizu si, koristim čistu guščju mast i rotkve strugane.
:: To je prava temperatura, pravi entuzijazam! Priznaj da koristiš najsavremeniji sistem lađenja krznom polarnog medveda i pastom sastruganom sa eskimskog igloa :: :: :: Nema problema, slikaćemo čim se karta zatekne napolju. Temperature su inače šampionske... ko i sve ostalo :: :: :: :: Idle - 4 :: :: Load - 5 :: ::
Kraljevski nema sta em si nasvirao tu kartu do besvesti em si me i lepo nasmejao. Svaka cast ! :D Fatality Public : 217.26.67.179:27089 Fatality DeathMatch: 217.26.75.218:27034 Fatality Zplague: 193.104.68.6:27038 Fatality ClanWars: 193.104.68.2:27081 http://fatality-cs.info/
Sad procitah sve..Malo si se iskenjao u tekstu ali to je i bio cilj
Poenta nije bila da ganjas rezultat mada da si imao veci klok CPU-a izgurao bi odlican score i mogao bi da ga bacis na hwbot.org i da pokupis neku nagradu. Dobar je OC za tu ragu.
Ma ko će je znati, biće da je ovo kod mene neka green edicija. Verovatno zelena od zavisti što je drugima dart šejder duplo duži... mislim schwarts. http://www.youtube.com/watch?v=S25Zf8svHZQ
:: raicu kako ovo moje djubre ima 32 a tvoje 16 shadera :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.