Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
crkla graficka?
STRANA 1 OD 1
stalex011 crkla graficka? 05.05.2011. 13:10 T35737

status: user
broj poruka: 285
pre dva meseca keva na svom kompu primetila da kad salta slike da svako malo se pojavi crn ekran na par sekundi i posle se vrati u normalu sa porukom da je gpu `prestao da se ponasa` i da su se driveri restarotvali.

u pitanju je ASUS ati 3650 pci-e. e sad, instalacija wina je nova. dve nedelje ima. tj imala. nista od programa instalirano osim najnovijih drivera, google chrome i openoffice.

ja sam odneo u monitor ( gde sam kupio graficku ), jer je pod garancijom i tamo mi rekli da je najverovatnije ram otisao. poslali oni u directlink i sad posle mesec dana tamo diagnostikovali da je sve u redu :/

kako ja sad da proverim dal je graficka prsla ili nesto drugo? dali mi u monitru zamensku dok je ova na popravci i sa njom sve savrseno radi :/

ATARI 1040ST
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: crkla graficka? 05.05.2011. 13:34 #321562

broj poruka: 9459
Brate, bas su za pohvalu. Nisam znao da testiranje moze da potraje samo mesec dana:)))

Pa, nemas izbora. Ako su ti rekli da je ispravna, onda verovatno i jeste. Vrlo je moguce da su ti drajveri pravili problem. Kada je uzmes, uninstaliraj stare drajvere i skini najnovije. Mozes da je testiras sa nekim Mark-om ili jos bolje sa nekom igricom i to ti je to.

(c) 1982 Sinclair research Ltd
Wlada011 ... 05.05.2011. 13:43 #321566

broj poruka: 851
A ja bas trebam da idem u directlink ujutru znaci da se spremam polako u Savsku 17.
Pa ako bas mora onda se mora to ali videcemo. Mada samo totalni degenerik moze za moju da kaze da je ispravna.
Ne ja sam cuo da su korektni tamo ali to ne znaci ama bas nista. Za ove skupe grafike ko zna sta se tu desilo i koji primerak sam dobio i da li to moze da se ispravi bez suda.
Sobzirom kako clanovi i DS najebavaju sada kada vlast besi i clanove i visoke funkcionere DS za bodove kod naroda ne pise se lose ako bi mi karta bilaa zamenjena u EU.

http://i.imgur.com/daLkr.png

http://i.imgur.com/K9EBO.jpg

stalex011 re 05.05.2011. 14:05 #321574

broj poruka: 285
ok, hvala na savetima.

bas zbog takvog stanja sam u dilemi dal sam ja u krivu ili oni nisu pogledali kartu kako treba.
idem sad da je podignem pa da malo testiram danas. a sutra je nosim na slavu :) cujem da ce biti neki directlinkovac tamo :)

ATARI 1040ST

vladarko Re: re 05.05.2011. 15:02 #321591

broj poruka: 4228
Probaj je sa najobičnijim DirectX/DirectDraw testom iz Programs -> Accessories -> System Tools ->System Information.

Ako te to ne uveri, probaj da skineš Video Card Stability Test sa

http://goo.gl/uxGJE

Pozdrav!

Vlada

:: ok, hvala na savetima
::
:: bas zbog takvog stanja sam u dilemi dal sam ja u krivu ili oni nisu pogledali kartu kako treba
:: idem sad da je podignem pa da malo testiram danas. a sutra je nosim na slavu :) cujem da ce biti neki directlinkovac tamo :
:: ATARI 1040S
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs