Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koju silent karticu na linux?
STRANA 1 OD 1
executor Koju silent karticu na linux? 05.05.2011. 12:46 T35734

status: user
broj poruka: 203
Treba mi preporuka koju karticu da uzmem ... vec par dana tumbam po netu a nekako mi sve zbrkano...
Prvo sam trazio da bude bas nvidia zbog linuxovog compiza ali sad vidim da je nvidia okrenula ledja opensorce-u pa me interesuje kakva je situacija sa ATI karticama i ubuntu 11.04
dal sve sljaka kako treba? (ranije sam imao neku ati x800 i probao sam da pokrenem sve kako treba na linuxu i nisam uspeo)

U principu ne treba mi nista ultra mega 3d ...
Ono sto mi je bitno je ili da bude silent (bez ventilatora) ili sa tihim ventilatorom, da ima bar 512mb i bar 128bita
koristice se uglavnom za net, obradu slika i ponekad skok na w7 za igrice...
Hvala unapred na savetima

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zxcvbnm Re 05.05.2011. 13:04 #321550

broj poruka: 183

Od atijevih kartica probao sam x1800XT i imao sam dosta problema. Sa ati 3850 radi perfektno. Ako hoces bilo sta uzmi na primer ati 5450 mozes je naci za male pare a radice ti odlicno u linuxu ili bilo sta novijeg datuma posle serije 3xxx
executor Uzimam ati samo sad je pitanje koji? 06.05.2011. 01:18 #321773

Odlicno, hvala na informaciji... ali sad opet dilema sta se najbolje isplati oko 50e novo ili mozda nesto polovno...
Kao sto sam naglasio da bude tiha... ono sto sam naleteo na netu za 50 i kusur evra novo je Radeon HD 5570 1GB GDDR2 EAH5570 Silent/DI/1GD2 molim neka iskustva sa tom grafom ili neka bolja preporuka sa nekim tihim kulerom :)

Hvala

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

toocool re 06.05.2011. 03:15 #321783

broj poruka: 1092
mozda neces imati koristi od mog odgovora ali ajde de
cisto da znas
ja sam nekad na staroj masini iz zezanja roknuo suse 10
bese athlon 3600+ i ati 2600xt (bila je bas silent)
radilo je to perfektno (net,slike,multimedija,...)
eto da znas (ko sto rekoh nije bas savet ali je moje iskustvo linux+ati)

http://bit.ly/mx7ZPJ

executor ati 06.05.2011. 08:54 #321794

Svaki info dobro dodje... sad i ja razmisljam da sam ranije na lapu imao neku ati 3450 ili tako nesto i da je dobro sljakalo mada to je bilo pre dve godine sa ubuntu 9.04 a ovu x800 nikako da namestim da radi kako treba... Uglavnom, sad su mi potrebni predlozi za kupovinu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs