Pošto baš nemam iskustva sa crossfire modom zanima me šta bi bilo isplativije:
1) Imam Sapphire 4850 vapor-x 1gb gddr3, da li bi bilo dobro uzeti još jednu ovakvu (polovnu ili novu, nije mi bitno, samo dok je ispravna) i uzeti bilo koju crossfire ploču, moja trenutna ploča je Gigabyte MA 770 UD3 i ona nema mogućnost za crossfire pa bi morala da se menja
2) Kupiti malo bolju ploču (na vaš predlog) i kupiti novu grafiku
Pitanja su sledeća:
1)Šta bi se više isplatilo po pitanju performansi i cena, šta dobijam sa još jednom 4850, a koliko bih dobio sa nekom novom grafičkom recimo do 150 evra?
2)Da li bih trebao da kupujem još nešto dodatno od opreme ako bih uradio neki od ovih upgrade-a.
Inače ostatak konfiguracije je sledeći:
AMD Phenom 9650, 2x2gb ddr2 kingston hyper-x, lc power lc6600.
Inače, to mi ne treba sad odmah, nego čisto da znam u kom pravcu da razmišljam kada budem radio upgrade, da znam šta da gledam. Nisam neki zahtevan korisnik, odigram po neku igru i ne bolujem od manjka poena u 3d mark-u. Bitno mi je samo da lepo radi, da je stabilan i da mogu pristojno da odigram šta hoću. Ne bih samo da ostavim komp pa da zastari posle 4 godine i onda da od njega stvarno ne bude ništa.
Nadam se da pitanje nije previše komplikovano :) Pozdrav
alo bre sta si poludeo, pa za cross ne mozes da budes siguran s tim napajanjem kao prvo, a drugo nemoj bespotrebno da komplikujes, mnogo, daleko ti je isplativije da razmotris zamenu procesora i graficke, s tim da jos uvek nemas potrebe ni za tim, ostavi jos malo nek sikce sta ti fali..
ps pitaj slobodno mene za savet, necu da te zaebem
:: Pošto baš nemam iskustva sa crossfire modom zanima me šta bi bilo isplativije :: :: 1) Imam Sapphire 4850 vapor-x 1gb gddr3, da li bi bilo dobro uzeti još jednu ovakvu (polovnu ili novu, nije mi bitno, samo dok je ispravna) i uzeti bilo koju crossfire ploču, moja trenutna ploča je Gigabyte MA 770 UD3 i ona nema mogućnost za crossfire pa bi morala da se menj :: :: 2) Kupiti malo bolju ploču (na vaš predlog) i kupiti novu grafik :: :: Pitanja su sledeća :: :: 1)Šta bi se više isplatilo po pitanju performansi i cena, šta dobijam sa još jednom 4850, a koliko bih dobio sa nekom novom grafičkom recimo do 150 evra :: :: 2)Da li bih trebao da kupujem još nešto dodatno od opreme ako bih uradio neki od ovih upgrade-a :: :: Inače ostatak konfiguracije je sledeći :: :: AMD Phenom 9650, 2x2gb ddr2 kingston hyper-x, lc power lc6600 :: :: Inače, to mi ne treba sad odmah, nego čisto da znam u kom pravcu da razmišljam kada budem radio upgrade, da znam šta da gledam. Nisam neki zahtevan korisnik, odigram po neku igru i ne bolujem od manjka poena u 3d mark-u. Bitno mi je samo da lepo radi, da je stabilan i da mogu pristojno da odigram šta hoću. Ne bih samo da ostavim komp pa da zastari posle 4 godine i onda da od njega stvarno ne bude ništa :: :: Nadam se da pitanje nije previše komplikovano :) Pozdrav
U tvom slucaju, po mom misljenju, najbolje da uradis sledece: ako imas tih 150e, kupi jaci cpu (taj tvoj jeste quad core, al je to matori-neefikasni Phenom I), na primer AthlonII X4 (on ti je oko 80e), i prodas tu 4850 (tu mozes dobiti nekih 50-55e) i dodas preostalih 50e. To ti je oko 120-130e za grafiku, a tu vec mozes da uzmes novu GTS450/GTX460/GTX550Ti/6790, ili jos bolje onu MSI 5850 TwinFrozer II ako je jos ima, ona je najbrza...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Pošto baš nemam iskustva sa crossfire modom zanima me šta bi bilo isplativije :: :: 1) Imam Sapphire 4850 vapor-x 1gb gddr3, da li bi bilo dobro uzeti još jednu ovakvu (polovnu ili novu, nije mi bitno, samo dok je ispravna) i uzeti bilo koju crossfire ploču, moja trenutna ploča je Gigabyte MA 770 UD3 i ona nema mogućnost za crossfire pa bi morala da se menj :: :: 2) Kupiti malo bolju ploču (na vaš predlog) i kupiti novu grafik :: :: Pitanja su sledeća :: :: 1)Šta bi se više isplatilo po pitanju performansi i cena, šta dobijam sa još jednom 4850, a koliko bih dobio sa nekom novom grafičkom recimo do 150 evra :: :: 2)Da li bih trebao da kupujem još nešto dodatno od opreme ako bih uradio neki od ovih upgrade-a :: :: Inače ostatak konfiguracije je sledeći :: :: AMD Phenom 9650, 2x2gb ddr2 kingston hyper-x, lc power lc6600 :: :: Inače, to mi ne treba sad odmah, nego čisto da znam u kom pravcu da razmišljam kada budem radio upgrade, da znam šta da gledam. Nisam neki zahtevan korisnik, odigram po neku igru i ne bolujem od manjka poena u 3d mark-u. Bitno mi je samo da lepo radi, da je stabilan i da mogu pristojno da odigram šta hoću. Ne bih samo da ostavim komp pa da zastari posle 4 godine i onda da od njega stvarno ne bude ništa :: :: Nadam se da pitanje nije previše komplikovano :) Pozdrav
:: U tvom slucaju, po mom misljenju, najbolje da uradis sledece: ako imas tih 150e, kupi jaci cpu (taj tvoj jeste quad core, al je to matori-neefikasni Phenom I), na primer AthlonII X4 (on ti je oko 80e), i prodas tu 4850 (tu mozes dobiti nekih 50-55e) i dodas preostalih 50e. To ti je oko 120-130e za grafiku, a tu vec mozes da uzmes novu GTS450/GTX460/GTX550Ti/6790, ili jos bolje onu MSI 5850 TwinFrozer II ako je jos ima, ona je najbrza.. :: :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: Pošto baš nemam iskustva sa crossfire modom zanima me šta bi bilo isplativije :: :: :: :: 1) Imam Sapphire 4850 vapor-x 1gb gddr3, da li bi bilo dobro uzeti još jednu ovakvu (polovnu ili novu, nije mi bitno, samo dok je ispravna) i uzeti bilo koju crossfire ploču, moja trenutna ploča je Gigabyte MA 770 UD3 i ona nema mogućnost za crossfire pa bi morala da se menj :: :: :: :: 2) Kupiti malo bolju ploču (na vaš predlog) i kupiti novu grafik :: :: :: :: Pitanja su sledeća :: :: :: :: 1)Šta bi se više isplatilo po pitanju performansi i cena, šta dobijam sa još jednom 4850, a koliko bih dobio sa nekom novom grafičkom recimo do 150 evra :: :: :: :: 2)Da li bih trebao da kupujem još nešto dodatno od opreme ako bih uradio neki od ovih upgrade-a :: :: :: :: Inače ostatak konfiguracije je sledeći :: :: :: :: AMD Phenom 9650, 2x2gb ddr2 kingston hyper-x, lc power lc6600 :: :: :: :: Inače, to mi ne treba sad odmah, nego čisto da znam u kom pravcu da razmišljam kada budem radio upgrade, da znam šta da gledam. Nisam neki zahtevan korisnik, odigram po neku igru i ne bolujem od manjka poena u 3d mark-u. Bitno mi je samo da lepo radi, da je stabilan i da mogu pristojno da odigram šta hoću. Ne bih samo da ostavim komp pa da zastari posle 4 godine i onda da od njega stvarno ne bude ništa :: :: :: :: Nadam se da pitanje nije previše komplikovano :) Pozdrav
:: Apsolutno se slazem, na tu tvoju plocu mozes da stavis athlonII x4 ... I gtx 460 ...!!! Ima da ubija.. :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: U tvom slucaju, po mom misljenju, najbolje da uradis sledece: ako imas tih 150e, kupi jaci cpu (taj tvoj jeste quad core, al je to matori-neefikasni Phenom I), na primer AthlonII X4 (on ti je oko 80e), i prodas tu 4850 (tu mozes dobiti nekih 50-55e) i dodas preostalih 50e. To ti je oko 120-130e za grafiku, a tu vec mozes da uzmes novu GTS450/GTX460/GTX550Ti/6790, ili jos bolje onu MSI 5850 TwinFrozer II ako je jos ima, ona je najbrza.. :: :: :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: :: :: Pošto baš nemam iskustva sa crossfire modom zanima me šta bi bilo isplativije :: :: :: :: :: :: 1) Imam Sapphire 4850 vapor-x 1gb gddr3, da li bi bilo dobro uzeti još jednu ovakvu (polovnu ili novu, nije mi bitno, samo dok je ispravna) i uzeti bilo koju crossfire ploču, moja trenutna ploča je Gigabyte MA 770 UD3 i ona nema mogućnost za crossfire pa bi morala da se menj :: :: :: :: :: :: 2) Kupiti malo bolju ploču (na vaš predlog) i kupiti novu grafik :: :: :: :: :: :: Pitanja su sledeća :: :: :: :: :: :: 1)Šta bi se više isplatilo po pitanju performansi i cena, šta dobijam sa još jednom 4850, a koliko bih dobio sa nekom novom grafičkom recimo do 150 evra :: :: :: :: :: :: 2)Da li bih trebao da kupujem još nešto dodatno od opreme ako bih uradio neki od ovih upgrade-a :: :: :: :: :: :: Inače ostatak konfiguracije je sledeći :: :: :: :: :: :: AMD Phenom 9650, 2x2gb ddr2 kingston hyper-x, lc power lc6600 :: :: :: :: :: :: Inače, to mi ne treba sad odmah, nego čisto da znam u kom pravcu da razmišljam kada budem radio upgrade, da znam šta da gledam. Nisam neki zahtevan korisnik, odigram po neku igru i ne bolujem od manjka poena u 3d mark-u. Bitno mi je samo da lepo radi, da je stabilan i da mogu pristojno da odigram šta hoću. Ne bih samo da ostavim komp pa da zastari posle 4 godine i onda da od njega stvarno ne bude ništa :: :: :: :: :: :: Nadam se da pitanje nije previše komplikovano :) Pozdrav
Ma poslacemo mu skyfire-a da otera amd duhove... Ja licno nemam komplekse na relaciji amd-nvidia , ali sam se primio na ovu gtx460... cim dodjem do kinte moja je jedna...ali samo gainward...nznm zasto, ali mocna mi je...
:: nece da moze, on je ATi-jevac :: :: :: :: Apsolutno se slazem, na tu tvoju plocu mozes da stavis athlonII x4 ... I gtx 460 ...!!! Ima da ubija.. :: :: :: :: :: :: AthlonII x4 64 :: :: MSI 770-C4 :: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: :: Gainward HD4850 G :: :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: :: :: :: U tvom slucaju, po mom misljenju, najbolje da uradis sledece: ako imas tih 150e, kupi jaci cpu (taj tvoj jeste quad core, al je to matori-neefikasni Phenom I), na primer AthlonII X4 (on ti je oko 80e), i prodas tu 4850 (tu mozes dobiti nekih 50-55e) i dodas preostalih 50e. To ti je oko 120-130e za grafiku, a tu vec mozes da uzmes novu GTS450/GTX460/GTX550Ti/6790, ili jos bolje onu MSI 5850 TwinFrozer II ako je jos ima, ona je najbrza.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: :: :: :: :: Pošto baš nemam iskustva sa crossfire modom zanima me šta bi bilo isplativije :: :: :: :: :: :: :: :: 1) Imam Sapphire 4850 vapor-x 1gb gddr3, da li bi bilo dobro uzeti još jednu ovakvu (polovnu ili novu, nije mi bitno, samo dok je ispravna) i uzeti bilo koju crossfire ploču, moja trenutna ploča je Gigabyte MA 770 UD3 i ona nema mogućnost za crossfire pa bi morala da se menj :: :: :: :: :: :: :: :: 2) Kupiti malo bolju ploču (na vaš predlog) i kupiti novu grafik :: :: :: :: :: :: :: :: Pitanja su sledeća :: :: :: :: :: :: :: :: 1)Šta bi se više isplatilo po pitanju performansi i cena, šta dobijam sa još jednom 4850, a koliko bih dobio sa nekom novom grafičkom recimo do 150 evra :: :: :: :: :: :: :: :: 2)Da li bih trebao da kupujem još nešto dodatno od opreme ako bih uradio neki od ovih upgrade-a :: :: :: :: :: :: :: :: Inače ostatak konfiguracije je sledeći :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom 9650, 2x2gb ddr2 kingston hyper-x, lc power lc6600 :: :: :: :: :: :: :: :: Inače, to mi ne treba sad odmah, nego čisto da znam u kom pravcu da razmišljam kada budem radio upgrade, da znam šta da gledam. Nisam neki zahtevan korisnik, odigram po neku igru i ne bolujem od manjka poena u 3d mark-u. Bitno mi je samo da lepo radi, da je stabilan i da mogu pristojno da odigram šta hoću. Ne bih samo da ostavim komp pa da zastari posle 4 godine i onda da od njega stvarno ne bude ništa :: :: :: :: :: :: :: :: Nadam se da pitanje nije previše komplikovano :) Pozdrav
Ej, zeleni, nemoj mnogo da se praviš pametan :) Nemoj da ti obrišem cookies ponovo
Šalu na stranu, jeste da volim ati ali ako će lepo da radi što da ne, samo još da se ne greje kao ova. Ova karta koju sada imam se zaista malo greje ali mislim da će još moći ovu godinu i već sledeću neće ići dalje u korak sa igrama pa reko da je zamenim, možda pred kraj godine ili tu početkom 2012. Ko zna, možda do tada ispadne neka bolja kombinacija.
E da ne bismo spamovali temu više dobio sam odgovor, tražiti novu grafičku i ako se ima para kupiti nov procesor, hvala svima a posebno raicu na brzini.
:: Ej, zeleni, nemoj mnogo da se praviš pametan :) Nemoj da ti obrišem cookies ponov :: :: Šalu na stranu, jeste da volim ati ali ako će lepo da radi što da ne, samo još da se ne greje kao ova. Ova karta koju sada imam se zaista malo greje ali mislim da će još moći ovu godinu i već sledeću neće ići dalje u korak sa igrama pa reko da je zamenim, možda pred kraj godine ili tu početkom 2012. Ko zna, možda do tada ispadne neka bolja kombinacija :: :: E da ne bismo spamovali temu više dobio sam odgovor, tražiti novu grafičku i ako se ima para kupiti nov procesor, hvala svima a posebno raicu na brzini :: ::
E ovo je razmisljanje unapred- covek se sprema za 2012u pocetkom 2011e :) Ako, nista lose u tome. I da, definitivno se sada isplati najvise 5850twinforzr. A dok ti odlucis da kupis kartu, 5870 ce da ti bude najbolji izbor. Eto, sad imas odgovor spreman za narednih 8 meseci :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
donesi bre kuciste da izduvam prasinu, sigurno se zbog toga greje..
:: Ej, zeleni, nemoj mnogo da se praviš pametan :) Nemoj da ti obrišem cookies ponov :: :: Šalu na stranu, jeste da volim ati ali ako će lepo da radi što da ne, samo još da se ne greje kao ova. Ova karta koju sada imam se zaista malo greje ali mislim da će još moći ovu godinu i već sledeću neće ići dalje u korak sa igrama pa reko da je zamenim, možda pred kraj godine ili tu početkom 2012. Ko zna, možda do tada ispadne neka bolja kombinacija :: :: E da ne bismo spamovali temu više dobio sam odgovor, tražiti novu grafičku i ako se ima para kupiti nov procesor, hvala svima a posebno raicu na brzini :: ::
Rece on koji svoju polovnu HD5850 prodaje za 145E. Raic
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Prodaj tu grafičku i kupi novu 5850 za 135e, biće jača nego taj crossfire, negde dosta a negde ohoho :: :: Ostalo ne moraš da diraš, ništa osim kompletnog apgrejda ti ne radi posao a tako ti je ok još neko vreme dok ne skupiš pare :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: ::
E ako je tako molim vas da uvazite moje izvinjenje...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Jbg, sukob interesa i zloupotreba položaja dva su brata - dva ljuta ajduka :: :: I nije 145 nego 130. :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Rece on koji svoju polovnu HD5850 prodaje za 145E. Rai :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.