Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Savršena nvidija tehnologija
STRANA 1 OD 1
Pisko Savršena nvidija tehnologija 03.05.2011. 20:47 T35700

status: user
broj poruka: 6651
Flame, crveni smehotres:

http://doiop.com/zelenejajare

Ukratko, za one koje mrzi ili ne znaju engliš, nvidija, svoje defektne čipove u garanciji, pošto nije uspela da zameni i popravi, originalnim vlasnicima je - uvalila, `savršenu` zamenu, compaq presario lap-topove (to su oni što ih imate redovno na rasprodaji kod nas, pošto su najjeftiniji - i toliko kvalitetni)... rešenje samo takvo. Dobro, bar su išta dali, što jes-jes, ali, nekako smo od Zapadnih garancija više očekivali, bar ja.
Ovo sam stavio ne zbog prepucavanja, svima se dešavaju kvarovi, nego, baš da pokažem da je i nvidija paćenik po tom pitanju, i to podobar je bila jedan period. Nakon koga su nastala kašnjenja i feleri. Ovo su samo repovi. Ne ponovilio se...
Mada, moram malo da zajebavam i razmišljam, npr. kupiš dobar Dell laptop, nasviran intel proc, nevidija mobilna grafulja, skupa ko oko... i onda crkne nvidija čipset ili gpu, i ti lepo u garanciji.... dobiješ low-end compaq, koji se meni dopao jer ima dobar dizajn za građevinarstvo, ali primenjeno, ne smeta mu cement, kreč, krhotine.... uh. Šta li bi kod nas dobili, da je nevidija serbishe firma? Tužbu zbog klevete verovatno...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Dodatak 03.05.2011. 20:53 #320947

Nije mi dao đavo mira, pogledao sam i link ka compaq laptopu, ipake je intel celeron, a ne amd sempron (najčešća i najjeftinija varijanta kod nas, a uz to i bolja od ovog celerona, najviše zbog integrisane ati grafulje)..... nije potpun crnjak. Da daju amd u zamenu... hahaha.

obradmi Nije ni to lose 03.05.2011. 20:56 #320950

broj poruka: 7723
Desava se to i boljima.
Mikishon89 re 03.05.2011. 23:10 #321012

broj poruka: 2416
taj qompaq presario je teska kurcina caletovom drugaru je ripio 3 puta za mesec dana

KalifNS Koj crnjak 03.05.2011. 23:50 #321025

broj poruka: 1017

Jadni ljudi!

Kako si nabasao na ovo?
Pisko Slučajno 04.05.2011. 00:14 #321033

Obilazim taj Inquirer povremeno, još od davnih godina. Sve manje je vesti stvarno za računare a više za telefone i IT korporacije (mal`ne ko je koga i u koju rupu iz IT biznisa), pa slučano na ovo. Slučajno sam zapamtio i taj compaq jer ga ima na skoro svakoj akciji zadnja bar četiri meseca.... a i smaralo me kad sam tvrdio da je nvidija imala velikih problema sa neispravnim proizvodima i gomilu gubitaka (ne samo finansijskih već i u ugledu, tj. ugovorima), pa se ovde sve pretvorilo u prepucavanje zeleni crveni, tako da istina nije više bila bitna. Niti je to toliko zlo po nvidiju niti je izmišljotina, da ne postoji. E sad, ovo dodatno baca so u ranu ali i govori nešto o finansijskoj situaciji nvidije ili pravnoj moći nvidije, ne znam baš, šta je u pitanju. Da li nemaju više para za bacanje, ili su kupili sudski aparat i neće biti presuda protiv njih. Ali, ko je završio sa ovim sranjem u rukama umesto nečeg vrednog u vreme kupovine, nije mu lako.
U stvari, mora da su zeleni shvatili da ko se opekao na njihvoj muci, taj je već prešao na ati rešenje iz inata ili straha, tako da je ovaj compaq u stvari kazna za prebege... nije da im nisu ispoštovali garanciju, ali sad ih bole guza kad sede.

imarkovic Re: Savršena nvidija tehnologija 04.05.2011. 00:54 #321042

broj poruka: 19012
FAKE!

:: Flame, crveni smehotres
::
:: http://doiop.com/zelenejajar
:: Ukratko, za one koje mrzi ili ne znaju engliš, nvidija, svoje defektne čipove u garanciji, pošto nije uspela da zameni i popravi, originalnim vlasnicima je - uvalila, `savršenu` zamenu, compaq presario lap-topove (to su oni što ih imate redovno na rasprodaji kod nas, pošto su najjeftiniji - i toliko kvalitetni)... rešenje samo takvo. Dobro, bar su išta dali, što jes-jes, ali, nekako smo od Zapadnih garancija više očekivali, bar ja
:: Ovo sam stavio ne zbog prepucavanja, svima se dešavaju kvarovi, nego, baš da pokažem da je i nvidija paćenik po tom pitanju, i to podobar je bila jedan period. Nakon koga su nastala kašnjenja i feleri. Ovo su samo repovi. Ne ponovilio se..
:: Mada, moram malo da zajebavam i razmišljam, npr. kupiš dobar Dell laptop, nasviran intel proc, nevidija mobilna grafulja, skupa ko oko... i onda crkne nvidija čipset ili gpu, i ti lepo u garanciji.... dobiješ low-end compaq, koji se meni dopao jer ima dobar dizajn za građevinarstvo, ali primenjeno, ne smeta mu cement, kreč, krhotine.... uh. Šta li bi kod nas dobili, da je nevidija serbishe firma? Tužbu zbog klevete verovatno...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
gliga79 N vidija 04.05.2011. 01:13 #321044

broj poruka: 4641
Se totalno usresredila na graficke kartice, sto se tice PC komponenti.
Sa cipsetovima za maticne ploce dozivela je krah.
Intel je oterao u slepce, pa sad muljaju kako stignu :(

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
MSI 6850 Cyclone, Power edition

imarkovic Re: N vidija 04.05.2011. 10:55 #321082

bice da je tako 100%, bas mi ih je zao..

:: Se totalno usresredila na graficke kartice, sto se tice PC komponenti
:: Sa cipsetovima za maticne ploce dozivela je krah.
:: Intel je oterao u slepce, pa sad muljaju kako stignu :
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: Asus P5QL-
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: MSI 6850 Cyclone, Power editio
vuk125 Re: Savršena nvidija tehnologija 04.05.2011. 11:16 #321086

broj poruka: 2929
100% je tako evo ja imam dva prenosna kompa sa sa nv grafikama i crkavaju svakih 3 min. U servisu su bili vise puta. i receno mi je da je to zbog toga sto imaju nv graficki chip. Od sada kupujem samo LT sa ATI grafikom.
Otvori mi oci ovaj opsirno napisan text...

PS:Ako kupis LT koji kosta recimo 100.000din i ako se on pokvari kojom logikom si ti dosao do zaklljucka da ce neko da te prisili da uzmes i zamenu LT koji vredi 30.000din?
Porodavac moze naravno da proba takav manevar ali cisto sumnjam da ce isiti proci, jedino ako si dijabola pa pristanes na tako nesto.

Vecu glupost u zivotu nisam cuo.

:: Flame, crveni smehotres
:: http://doiop.com/zelenejajar
:: Ukratko, za one koje mrzi ili ne znaju engliš, nvidija, svoje defektne čipove u garanciji, pošto nije uspela da zameni i popravi, originalnim vlasnicima je - uvalila, `savršenu` zamenu, compaq presario lap-topove (to su oni što ih imate redovno na rasprodaji kod nas, pošto su najjeftiniji - i toliko kvalitetni)... rešenje samo takvo. Dobro, bar su išta dali, što jes-jes, ali, nekako smo od Zapadnih garancija više očekivali, bar ja
:: Ovo sam stavio ne zbog prepucavanja, svima se dešavaju kvarovi, nego, baš da pokažem da je i nvidija paćenik po tom pitanju, i to podobar je bila jedan period. Nakon koga su nastala kašnjenja i feleri. Ovo su samo repovi. Ne ponovilio se..
:: Mada, moram malo da zajebavam i razmišljam, npr. kupiš dobar Dell laptop, nasviran intel proc, nevidija mobilna grafulja, skupa ko oko... i onda crkne nvidija čipset ili gpu, i ti lepo u garanciji.... dobiješ low-end compaq, koji se meni dopao jer ima dobar dizajn za građevinarstvo, ali primenjeno, ne smeta mu cement, kreč, krhotine.... uh. Šta li bi kod nas dobili, da je nevidija serbishe firma? Tužbu zbog klevete verovatno...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
imarkovic Re: Re: Savršena nvidija tehnologija 04.05.2011. 11:23 #321087

auuuuuuuu, strasno covece, pa ti si se bas napatio sa tom nevidijom, ne vredi, prinudjen si da predjes na ati!

:: 100% je tako evo ja imam dva prenosna kompa sa sa nv grafikama i crkavaju svakih 3 min. U servisu su bili vise puta. i receno mi je da je to zbog toga sto imaju nv graficki chip. Od sada kupujem samo LT sa ATI grafikom
:: Otvori mi oci ovaj opsirno napisan text..
:: PS:Ako kupis LT koji kosta recimo 100.000din i ako se on pokvari kojom logikom si ti dosao do zaklljucka da ce neko da te prisili da uzmes i zamenu LT koji vredi 30.000din
:: Porodavac moze naravno da proba takav manevar ali cisto sumnjam da ce isiti proci, jedino ako si dijabola pa pristanes na tako nesto
:: Vecu glupost u zivotu nisam cuo
:: :: Flame, crveni smehotres
:: ::
:: :: http://doiop.com/zelenejajar
:: ::
:: :: Ukratko, za one koje mrzi ili ne znaju engliš, nvidija, svoje defektne čipove u garanciji, pošto nije uspela da zameni i popravi, originalnim vlasnicima je - uvalila, `savršenu` zamenu, compaq presario lap-topove (to su oni što ih imate redovno na rasprodaji kod nas, pošto su najjeftiniji - i toliko kvalitetni)... rešenje samo takvo. Dobro, bar su išta dali, što jes-jes, ali, nekako smo od Zapadnih garancija više očekivali, bar ja
:: :: Ovo sam stavio ne zbog prepucavanja, svima se dešavaju kvarovi, nego, baš da pokažem da je i nvidija paćenik po tom pitanju, i to podobar je bila jedan period. Nakon koga su nastala kašnjenja i feleri. Ovo su samo repovi. Ne ponovilio se..
:: :: Mada, moram malo da zajebavam i razmišljam, npr. kupiš dobar Dell laptop, nasviran intel proc, nevidija mobilna grafulja, skupa ko oko... i onda crkne nvidija čipset ili gpu, i ti lepo u garanciji.... dobiješ low-end compaq, koji se meni dopao jer ima dobar dizajn za građevinarstvo, ali primenjeno, ne smeta mu cement, kreč, krhotine.... uh. Šta li bi kod nas dobili, da je nevidija serbishe firma? Tužbu zbog klevete verovatno...
:: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
codeus ... 04.05.2011. 11:39 #321090

broj poruka: 4054

od kada je pocela da zabada nos u mobilne platforme .. nije napravila nista ispravno .. pocevsi od famozne GO440 serije .. svi chipovi koje napravi su im felericni (potpisujem izjavu) ..

svako ko kupi lap sa nvidiom - sam je to trazio ..

desktop je druga stvar .. tu mozes sa masivnim i efikasnim hladjenjem da izguras garanciju ..

elem .. svaki novi chip za M koi izbace ima zivotni vek od 17-18 meseci ... maximum

svaki lap na kojem sam morao da ebavam nvidia gpu .. vratio se .. ukoliko nisam modifikovao bios i ISKASAPIO frekvencije GPU-a na barem 1/2 MHz-a ..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs