Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
hladjenje grafkartice
STRANA 1 OD 1
nbkom hladjenje grafkartice 03.05.2011. 11:08 T35687

status: user
broj poruka: 348
Jedno verovatno ranije obradjeno pitanje -cime ucvrstiti obican kuler sesticu na pasivni hladnjak graficke kartice koji ima samo rebra bez ikakvih rupa za dodatni kuler.Neko rece gumicama za tegle ali gde da se uvati kad je cela karta vruca i topi gumice a i nema gde da se zakaci ni poprecno ni po dijagonali,kuciste je tesno i nema mesta za dodatni ventilator.Moze i neka adresa za upustvo.Srafovo za ventilator su uzi od rebara na hladnjaku i nece da drze.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 03.05.2011. 11:17 #320713

broj poruka: 9006
Vidiš, baš pre neki dan sam šrafio dve osmice na neki pasivni. Nešto mi bilo bez veze da oštećujem rebra velikim šrafovima pa sam uradio sledeće:
Uzeo sam one obloge iz centra koaksijalnog kabla za antenu, odsekao nekoliko parčadi 6-7mm, proširio malo rupu u sredini i uglavio među rebra uz kap super lepka da se ne okreće. Drži dobro jer se ta pena jš dodatno raširi kad ušrafiš ventilator i teško da će da oblajzne jer se vraća u prvobitni položaj kad god izvučeš šraf.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
imarkovic Re: re 03.05.2011. 11:46 #320717

broj poruka: 19012
sledeci put uzmes lepo onaj pistolj za topljenje plastike i ispunis rebra(pod uslovom da su malo dublja) pa roknes malo i viska, mislim da je mozda i bolja varijanta

:: Vidiš, baš pre neki dan sam šrafio dve osmice na neki pasivni. Nešto mi bilo bez veze da oštećujem rebra velikim šrafovima pa sam uradio sledeće
:: Uzeo sam one obloge iz centra koaksijalnog kabla za antenu, odsekao nekoliko parčadi 6-7mm, proširio malo rupu u sredini i uglavio među rebra uz kap super lepka da se ne okreće. Drži dobro jer se ta pena jš dodatno raširi kad ušrafiš ventilator i teško da će da oblajzne jer se vraća u prvobitni položaj kad god izvučeš šraf
::
:: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
strela75 Imas ranije temu... 03.05.2011. 11:47 #320718

broj poruka: 1590
http://tinyurl.com/6x2nxqy

Cak sam postavio slike jednostavnog (do granice prostog) sistema vezivanja ventilatora na silent graficku - izolovanim licnastim zicama (savitljivim). Ja sam kacio 9cm ventilator, da bi radio na manjem broju obrtaja i bio priblizniji silent varijanti, a pritom mu je cena bila oko 150 dinara.

I nema sekiracije oko otpadanja, niti ostecenja graficke. Znaci pogledas gde sve mozes da provuces zicicu i zakacis na vent.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Pisko Aaaahh 03.05.2011. 12:06 #320721

broj poruka: 6651
Što je ružno to jednostavno rešenje, do yaya....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic Re: Imas ranije temu... 03.05.2011. 12:08 #320722

mogao si to malo lepse ipak, gore da ne bude paukova mreza nego da se zavrsavaju kablici na svakoj rupici, ima resenja, ili recimo vezes cvor ili neka vezica, neki vid steznika, ovako mi izgleda malo ruznjikavo i amaterski

:: http://tinyurl.com/6x2nxq
:: Cak sam postavio slike jednostavnog (do granice prostog) sistema vezivanja ventilatora na silent graficku - izolovanim licnastim zicama (savitljivim). Ja sam kacio 9cm ventilator, da bi radio na manjem broju obrtaja i bio priblizniji silent varijanti, a pritom mu je cena bila oko 150 dinara
:: I nema sekiracije oko otpadanja, niti ostecenja graficke. Znaci pogledas gde sve mozes da provuces zicicu i zakacis na vent
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
strela75 Kao sto rekoh za resenje - jednostavno ... 03.05.2011. 12:10 #320723

... do granice prostog :):):)

To je ono kad te uhvati zivac da se resis nekog problema posto poto. E onda su odlicni rezultati hladjenja uklonili svu nelagodnost zbog ruznog izgleda resenja.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
imarkovic Re: Kao sto rekoh za resenje - jednostavno ... 03.05.2011. 12:23 #320728

nema sanse da bih ja to tako ostavio, ne bih spavao nocima dok ne bih uradio kako treba..ali ja sam ja

:: ... do granice prostog :):):)
:: To je ono kad te uhvati zivac da se resis nekog problema posto poto. E onda su odlicni rezultati hladjenja uklonili svu nelagodnost zbog ruznog izgleda resenja.
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Dragg @nbkom 03.05.2011. 12:40 #320734

broj poruka: 2270
Pogledaj kako sam prilepio pasivne hladnjake silikonskom žvakom, stoje već mesecima:
http://img18.imageshack.us/i/pict7903.jpg/

Uzeo sam je u maxiju, verovatno ima i u knjižarama, proizvodi ga UHU - oni što imaju i lepkove i sl. stvari.

imarkovic Re: @nbkom 03.05.2011. 12:46 #320738

e TO meni treba ko lebac, nego kako, otkud to u maxiju? aj bas cu da pogledam, a ne secam se tog lepka ali mislim da je bio UHO

:: Pogledaj kako sam prilepio pasivne hladnjake silikonskom žvakom, stoje već mesecima
:: http://img18.imageshack.us/i/pict7903.jpg
:: Uzeo sam je u maxiju, verovatno ima i u knjižarama, proizvodi ga UHU - oni što imaju i lepkove i sl. stvari.
vladarko Re: Re: @nbkom 03.05.2011. 12:53 #320741

broj poruka: 4228
Loše se sećaš: bio je OHO, sad je UHU, odlepio se gornji deo.

Pozdrav!

Vlada

:: e TO meni treba ko lebac, nego kako, otkud to u maxiju? aj bas cu da pogledam, a ne secam se tog lepka ali mislim da je bio UH
:: :: Pogledaj kako sam prilepio pasivne hladnjake silikonskom žvakom, stoje već mesecima
:: :: http://img18.imageshack.us/i/pict7903.jpg
:: ::
:: :: Uzeo sam je u maxiju, verovatno ima i u knjižarama, proizvodi ga UHU - oni što imaju i lepkove i sl. stvari.
imarkovic Re: Re: Re: @nbkom 03.05.2011. 13:00 #320743

ma znam bre OHO, poznati lepak, nego znam da je bio i onaj zuti sa crnim slovima, da li uho ili ufo nego ne znam u kom se to maxiju prodaju lepkovi

:: Loše se sećaš: bio je OHO, sad je UHU, odlepio se gornji deo.
:: Vlad
:: :: e TO meni treba ko lebac, nego kako, otkud to u maxiju? aj bas cu da pogledam, a ne secam se tog lepka ali mislim da je bio UH
:: :: :: Pogledaj kako sam prilepio pasivne hladnjake silikonskom žvakom, stoje već mesecima
:: :: :: http://img18.imageshack.us/i/pict7903.jpg
:: :: ::
:: :: :: Uzeo sam je u maxiju, verovatno ima i u knjižarama, proizvodi ga UHU - oni što imaju i lepkove i sl. stvari.
strela75 @imarkovic... 03.05.2011. 13:07 #320746

Meni je bitna funkcionalnost i pouzdanost. Estetika dodje negde na 15. mesto (i to ako imas prozirnu stranu kucista, sto ja nemam). U tom smislu, ovo resenje nece nikad da se odlepi, odlemi, rasrafi i sta vec ne. Slicno sam resio hladjenje memorije na mom kucnom kompu i fercera evo vec ihahaj.

Pozdrav.

-
imarkovic Re: @imarkovic... 03.05.2011. 13:09 #320748

pa dobro, postujem, nego samo sam hteo da kazem da moze mnogo lepse da izgleda, nisam hteo sad da te kritikujem, taman posla.

:: Meni je bitna funkcionalnost i pouzdanost. Estetika dodje negde na 15. mesto (i to ako imas prozirnu stranu kucista, sto ja nemam). U tom smislu, ovo resenje nece nikad da se odlepi, odlemi, rasrafi i sta vec ne. Slicno sam resio hladjenje memorije na mom kucnom kompu i fercera evo vec ihahaj
vladarko Re: Re: Re: Re: @nbkom 03.05.2011. 13:16 #320750

Uho se koristi u plastičnoj - estetskoj hirurgiji i nije u slobodnoj prodaji, osim ako ne razgovaraš sa svojim doktorom ili farmaceutom, e, tada se može nabaviti u bolje snabdevenim apotekama i benzinskim pumpama. Ako kupiš dve tube dobijaš i najveće hitove Željka Joksimovića sa bonus pesmom `Lane moje` na arapskom.

Ali to nije sve...

Pozdrav!

Vlada

:: ma znam bre OHO, poznati lepak, nego znam da je bio i onaj zuti sa crnim slovima, da li uho ili ufo nego ne znam u kom se to maxiju prodaju lepkovi
strela75 ... 03.05.2011. 13:17 #320751

... ma ne ljutim se, niti smatram to negativnom kritikom. Samo se radi o tome da svi imamo neke prioritete, a kod mene su onako navedeni. + radi se o kompu u kancelariji, koji je drndao i zujao da izludis (leti ga greje atmosfera, a zimi grejanje) - konstantno poletanje Airbusa A380 na metar i po od usiju.

Cim su podletele devetke pod ruke, resio sam problem, sa prirucnim sredstvima koja sam imao. Kod kuce je to vec drugacije (malo).

Inace juce sam ubacio modularno napajanje i prvi put skontao koliko je dobro kad ne moras sumu kablova da imas svo vreme u kucistu, izmedju komponenti. Vecinu kablova (SATA i naponski) sam provukao iza lima na kom lezi ploca, tako da je kuciste prodisalo. I estetika i funkcija. Eto da ne bude da sam bas zadrt :):):)

Pozdrav.

-
vladarko @strela75 niko nije rekao da si zadrt 03.05.2011. 13:21 #320753

samo da bi mogao to i bolje da rešiš, ali ako tebi ne smeta, a hladi grafiku - super!

Pozdrav!

Vlada

imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: @nbkom 03.05.2011. 13:23 #320756

dobro bre vlajko evo pogledao sam ima i ufo i uhu http://goo.gl/NElVA italijanski valjda http://goo.gl/DQfHi a ovaj je extratourestrial
@strela - e pa nisam znao da se radi o kancelariji onda je to druga prica

:: Uho se koristi u plastičnoj - estetskoj hirurgiji i nije u slobodnoj prodaji, osim ako ne razgovaraš sa svojim doktorom ili farmaceutom, e, tada se može nabaviti u bolje snabdevenim apotekama i benzinskim pumpama. Ako kupiš dve tube dobijaš i najveće hitove Željka Joksimovića sa bonus pesmom `Lane moje` na arapskom
:: Ali to nije sve...
:: Vlad
:: :: ma znam bre OHO, poznati lepak, nego znam da je bio i onaj zuti sa crnim slovima, da li uho ili ufo nego ne znam u kom se to maxiju prodaju lepkovi
Dragg Re: Re: Re: Re: @nbkom 03.05.2011. 13:23 #320757

broj poruka: 2270
Nema ga više u tom maxiju, pre bih gledao knjižare. Evo kako izgleda pakovanje:
http://img834.imageshack.us/i/pict7946h.jpg/

:: ma znam bre OHO, poznati lepak, nego znam da je bio i onaj zuti sa crnim slovima, da li uho ili ufo nego ne znam u kom se to maxiju prodaju lepkovi
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: @nbkom 03.05.2011. 13:26 #320759

ok, hvala na informaciji, imam ovde kod mene veliki uradi sam pa cu tu da pogledam, trebalo bi da ima

:: Nema ga više u tom maxiju, pre bih gledao knjižare. Evo kako izgleda pakovanje
:: http://img834.imageshack.us/i/pict7946h.jpg
:: :: ma znam bre OHO, poznati lepak, nego znam da je bio i onaj zuti sa crnim slovima, da li uho ili ufo nego ne znam u kom se to maxiju prodaju lepkovi
strela75 ... 03.05.2011. 13:32 #320761

Kad bi bilo volje da se nabavlja racunarska oprema za firmu na drugaciji nacin, moglo bi se bolje resiti. Ovo je reseno samo zahvaljujuci pokvarenom produznom kablu i jednoj devetki viska.

Pozdrav.

-
mighty Ja sam za tu svrhu koristio ovo: 03.05.2011. 13:33 #320762

broj poruka: 1670
http://tinyurl.com/3f9dtnu

rebra su bila taman dovoljne širine da se lepo zavuku, ništa nije oštećeno, na hladnjaku nema ogrebotina, nema lepka i sl. (ako treba zbog garancije).

Namestio to kod drugara koji je imao neku 8600 furunu, sad je baš hladna. Tako stoji već dva-tri meseca, a pošto su predviđeni za hladnjake, nisu se topili i sl.

A i umiruju vibracije ventilatora, neka jefina no name 8-ica, ali se za divno čudo ne čuje.
nbkom hladjenjekartice 07.05.2011. 10:51 #322059

Resio sam kao sto je raic predlozio,nekako najjednostavnije resenje,videcemo kolko ce da drzi.Hvala svima na idejama

nbkom hladjenjekartice 07.05.2011. 10:52 #322060

Resio sam kao sto je raic predlozio,nekako najjednostavnije resenje,videcemo kolko ce da drzi.Hvala svima na idejama

Wlada011 Sve je ovako 07.05.2011. 13:09 #322091

broj poruka: 851
If I use this after market cooler will my warranty be void?
-Yes.
But what if u get it installed by a Professional with a certificate?
-No, you alway`s lost warranty if you put an after market Cooler.

Ej znate sta ima novo dao sam 350-450e za grafiku bez garancije.
Ako rikne slucajno, djubreeeee. Salim se toliko nisam poremetio.
Ja ne znam GIGATRON dovukao sada one kulere a meni ce trebati jedan za 5870 za otprilike 2 godine, malo vise moram da pogledam u garanciju kada tacno. Mada ispravnom referentnom modelu retko su potrebniu kuleri ako nije CF u pitanju. Cak i kada se klokuju.

EVGA, CORSAIR je privilegija NORMLANIH.
A za nas bar ASUS. Ispod toga nista.

Mixx ... 07.05.2011. 19:09 #322134

broj poruka: 2931
... i napraviste naravno nauku od kacenja venta....
UZMES JEBENU KARTU U LEVU RUKU, JEBENI VENT U DESNU, STAVIS VENT NA LADNJAK, OTVORIS FIOKU GDE TI STOJI DZUBRE I SITNICE SVAKOJAKE, UKLJUCIS MOZAK NA KRATKO (PRATIS TEMPERATURU, AKO KRENE DA TI SE CRVENI PRED OCIMA ISKLJUCIS GA DA NE PREGORI), POGLEDAS CIME BI MOGAO DA ZAKACIS JEBENI VENT ZA JEBENI LADNJAK, ZAKACIS. sve to naravno slikas i okacis ovde da se divimo tvojemu majstorstvu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs