Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nestaje slika na monitoru
STRANA 1 OD 1
cemoss Nestaje slika na monitoru 02.05.2011. 21:10 T35683

status: user
broj poruka: 31
Monitor je LG1960TR, 19 inca.
Problem 1 - Kada ugasim monitor i ponovo ga upalim posle nekog vremena, da bi se pojavila slika na monitoru potrebno je dosta vremena da se osvetli potpuno ekran i krene da treperi slika,da se gubi i nece potpuno da se osvetli punim intenzitetom vec se dosta slabo vidi cela slika na monitoru.Obicno resetujem komp i posle valjda malo bolje radi elektronski taj top sta vec i krece slika malo bolje da se osvetljava i posle nekog vremena slika na ekranu sjaji punim intenzitetom.Od tada ne gasim monitor da ne bi imao tih problema i radi bez problema tako, screen saver aktiviram nocu da ne bih gasio.

Problem 2 - U igrama na rezoluciji 1024x768 radi sve bez problema, a kada promenim rezoluciju na 1280x1024 60hz dolazi do nestajanja slike, samo nestane slika skroz i vrati se,to traje jedan momenat i tako se to ponavlja mahinalno nestajanje slike i treperenje,gubljenje slike.

Probajte da povezete ova 2 problema i recite mi da li monitor riknjava(star je 4 godine), da li taj elektronski top crkava, neke komponente u monitoru,sta god,ili je do graficke karte?

Radio sam neko testiranje monitora programom MonitorTest,uspesno je prosao test na 1024x768 a kada sam prebacio na 1280x1024 na okruglom test signalu je krenula da se gubi slika totalno,totalno pocrni ekran i vrati se i tako u nedogled kao i u igrama.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Out of topic 02.05.2011. 21:24 #320610

broj poruka: 6651
Pa gde bi drugo nestala nego sa monitora...ehe...
Riknjava, ali ne top. Naime, LCD monitori uopšte nemaju artiljerije, već tečne kristale, tranzistorsku rešetku i pozadinsko neonsko osvetljenje (noviji, LED osvetljenje).
Smrdi na hladan lem, ali i na otkaz u totalu. Popravka se ne isplati, najverovatnije (naravno, pitaš i to, možda grešimo ako su npr. izlapeli kondenzatori u pitanju).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

cemoss Hmmm 02.05.2011. 21:34 #320616

broj poruka: 31
Pa igre rade sve ok na nizoj rezoluciji i sve sljaka sada ok kada se ne gasi monitor.Zasto se to sve desava kada se poveca rezolucija?

imarkovic Re: Nestaje slika na monitoru 02.05.2011. 21:37 #320617

broj poruka: 19012
pa nista uverices se sta je u pitanju kada probas da stavis drugu graficku...

:: Monitor je LG1960TR, 19 inca
:: Problem 1 - Kada ugasim monitor i ponovo ga upalim posle nekog vremena, da bi se pojavila slika na monitoru potrebno je dosta vremena da se osvetli potpuno ekran i krene da treperi slika,da se gubi i nece potpuno da se osvetli punim intenzitetom vec se dosta slabo vidi cela slika na monitoru.Obicno resetujem komp i posle valjda malo bolje radi elektronski taj top sta vec i krece slika malo bolje da se osvetljava i posle nekog vremena slika na ekranu sjaji punim intenzitetom.Od tada ne gasim monitor da ne bi imao tih problema i radi bez problema tako, screen saver aktiviram nocu da ne bih gasio
::
:: Problem 2 - U igrama na rezoluciji 1024x768 radi sve bez problema, a kada promenim rezoluciju na 1280x1024 60hz dolazi do nestajanja slike, samo nestane slika skroz i vrati se,to traje jedan momenat i tako se to ponavlja mahinalno nestajanje slike i treperenje,gubljenje slike
:: Probajte da povezete ova 2 problema i recite mi da li monitor riknjava(star je 4 godine), da li taj elektronski top crkava, neke komponente u monitoru,sta god,ili je do graficke karte
:: Radio sam neko testiranje monitora programom MonitorTest,uspesno je prosao test na 1024x768 a kada sam prebacio na 1280x1024 na okruglom test signalu je krenula da se gubi slika totalno,totalno pocrni ekran i vrati se i tako u nedogled kao i u igrama
Simon72 ... 03.05.2011. 00:26 #320673

broj poruka: 2799
Imao sam istu stvar kod komsije. Tako mu radilo neko vreme a onda riknula maticna sa integrisanom 6100.

Pisko Re: Hmmm 03.05.2011. 08:33 #320696

broj poruka: 6651
Pazi, tvoj monitor ima SAMO JEDNU rezoluciju, koja mu je prirodna, za razliku od CRT cevaša, monitora. Dakle, samo jedna je nativna, prirodna i tu treba da ganjaš, SXGA, 1280 x 1024. Mogu da se koriste i MANJE rezolucije, ali onda dolazi do zamućenja i degradacije, tako da se to, osim silom prilika (grafika ne može da potera igru drugačije) nikako ne preporučuje. Svaki pokušaj da nateraš, nekim custom drajverima ili programima, monitor da prikaže VEĆU od nativne rezolucije, mora se završiti fijaskom, vraćanjem na neku staru rezoluciju ili crnim ekranom.
Međutim, ti pominješ i problem sa osvetljenjem, koje je na početku slabo pa se pojača. Po meni, to isključuje grafičku kartu u totalu, isključuje spojne kablove i ostajemo samo na elektronici monitora.
Inače, tipovao sam (zbog iskazanog nerazumevanja i nepoznavanja rezolucije i monitira koji imaš) na to da nekako podešavaš ili biraš rezolucije veće od podržanih kod tvog monitora, pa onda ovaj poblesavi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Pa igre rade sve ok na nizoj rezoluciji i sve sljaka sada ok kada se ne gasi monitor.Zasto se to sve desava kada se poveca rezolucija
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs