Imam doticni monitor star 1.5god., povezan zadnjih pola godine na HDMI kabl, od graficke ide DVI-HDMI adapter.
Obicno racunar stalno radi i kad idem negde ugasim samo monitor, posle izvesnog vremena upalim monitor i nastavim sa radom..., ovog puta gasenje/paljenje monitora(ne iz struje) bilo je brzo i monitor se zatupio u smislu da se ugasio i vise se nije hteo upaliti... Znaci monitor nije reagovao na senzor za dodir za paljenje, potom sam izvadio strujni kabl iz monitora(na kratko) i opet ga prikljucio - pritisnuo dugme (senzor za dodir) - na monitoru su se upalila svetla namenjena za rad sa monitorom i ubrzo ugasila i monitor nije reagovao... Potom sam monitor skinuo sa UPS-a i ukljucio nezavisno od ups-a - ista prica se ponovila... Posle toga sam odlucio da ostavim iskljucen monitor iz struje 2-3min i opet ga ukljucio i GLE za divno cudo je proradio i radio punih 2-3 sata dok nisam pokrenuo jednu igricu(za koju nemam lek) pa je ekran bio crn a monitor je trazio HDMI signal kako ga nije nasao iz prve on se ugasi i opet nije hteo da se upali vec sam morao strujni kabl da izvadim iz njega na 2-3min i opet je proradio??///????
Da li je neko imao slican problem ili se monitoru sprema kraj???
Neces veruj mi, drugaru se nesto slika slivala na monitoru, sve zivo probasmo i nadje on garanciju otera u servis, ovi u Bg (winwin) i tamo radio monitor 5 dana, kaze nikakav problem, ja zinuo, donese covek monitor kuci, slucajno mu bio drugi dole konvertor i ono radi savrseno :), nisam verovao sta sam zaboravio da proverim :(. Tako da ako on (mi) nismo ispali budale, veruj mi neces ni ti.
Kada je decko preuzimao monitor tamo serivser mu je rekao, ako ti se isto desi kada dodjes kuci, donesi ovde pa cu pokusati ja da ti nesto izboksujem. Tako da to teraj i ne brigaj :).
Inace cisto informacija, WinWin je sagradio sebi halu ovde u Cacku a u sastavu te hale je ogromna prodavnica, tako da ako ste u prolazu i kupuje vam se hw kod njih tu sigurno ima sve sto vam treba :). Inace ovo nije nikakva reklama.
Pozdrav!
:: Ma odneo bih al jbg sad radi, palim i gasim- radi.., jedino da crkne u protivnom ispascu budala : :: :: Nosi to na garanciju : :: : :: :: Pozdrav!
Brate ako ne radi kako je proizvodjač namenio reklamiraj ga. Ispašćeš budala ako to ne uradiš, a ne ako uradiš... I nema potrebe da držiš sliku preko HDMI kabla, nije ništa kvalitetnija ako se to nadaš... __________________ Scourge of PCBerza
Tako sam i ja koristio moj stari LG 20` a onda sebi kupio veci i njega prebacio deci. Ja ga nikad nisam gasio ali klinac je redovno gasio monitor na dugme. I tako ga je gasio na dugme jedno ½ godine i monitor ode u vecna lovista.
Greda je bila u tome da se to desilo nakon isteka garancije.
Tako da ti ja nikad ne bih preporucio da radis to sto radis jer kad monitor ode u spavajuci mod on trosi cak 2W strije vise nego kad je iscupan iz struje.
Da ne ispadne sujeverje, ovde u kancelariji su to isto radili sa stampacem (6000us$) koji u spavajucem modu trosi 7W kao da ustede i pre mesec dana su platili trafo tj zamenu trafoa, nisam pitao za trosak ali je pretpostavljam bilo nezno.
Potvrđujem Abnera, a i dodajem objašnjenje: standby stanje računara, monitora, tv-a i mnogobrojne druge tehnike, služi za izbegavanje hladnog starta. Upravo hladni start i udari što naponski, što strujni, što termički, i svi zajedno, uzrok su crkavanja i skraćenja životnog veka, ne samo elektronike. Ko se razume u kola i motore (znači, svi Serbistanci, znači), standby bi bilo kao da za količinu od tri-četiri kapi benzina na sat, kola UVEK budu skoro zagrejana za kretanje. U takvim uslovima, motor bi trajao minimum duplo ili i više kod onih koji imaju najviše gradskih, kratkih, tura. Tako i komp. Isključenje sa mreže, odobravam jedino kod dužeg izbivanja iz stana-kuće, ili kod nastupajućih električnih pražnjenja zbog oluja i nevremena. Kao lek kod paljenja nakon takvog isključenja, uključite na napon i ostavite na stand-by-u.... KOLIKO? Pa, koliko je potrebno da se npr. ostavi elektrika nakon unošenja u toplu prostoriju (sat-dva a leti manje).... ALi džaba Piroćancu objašnjavati da će sa 5-7W uštede (dal` to ispadne na kraju meseca trie`s dinara, ne znam), platiti na ćupriji sto-dvesta evra, džaba je.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.