Izjava Nvidie: Sa zadovoljstvom objavljujemo da je SLI licenciran vodecim proizvodjacima MB za integraciju u nove AMD Chipsete 990FX ,990X i 970. Asus ,Gigabyte ,Asrock i MSI su medju prvi ponudili nove mogucnosti .. Tom Peteresen direktor tehnickog marketinga Nvidia.
Iako je podrška ranije najavljena, drago mi je što je oficijalno potvrđena. Kako se očekuje da Bulldozer bude u najmanju ruku ekvivalentan SB platformi, onda ćemo ubuduće imati direktne i nedvosmislene rezultate u 3D aplikacijama na obe platforme. Sweet!
pitanje je offtopic ali zna li se da li ce cenovno bulldozer biti kao sandy bridge ili jeftiniji?
:: Iako je podrška ranije najavljena, drago mi je što je oficijalno potvrđena. Kako se očekuje da Bulldozer bude u najmanju ruku ekvivalentan SB platformi, onda ćemo ubuduće imati direktne i nedvosmislene rezultate u 3D aplikacijama na obe platforme. Sweet! :: ::
Ne definitivno. AMD je izašao sa nekim nerealnim chartovima na kojima će 8-core procesori klase i7 2600(k) koštati oko 700$, što nije realno, mada AMD kad god je bio bolji, bio je i skuplji, ali ne verujem da su ludi da sami sebi preseku pupčanu vrpcu. Problem predstavlja što još uvek nije iscureo ni jedan zvanični podatak(za desktop) procesore nadolazeće arhitekture.
:: pitanje je offtopic ali zna li se da li ce cenovno bulldozer biti kao sandy bridge ili jeftiniji :: :: :: Iako je podrška ranije najavljena, drago mi je što je oficijalno potvrđena. Kako se očekuje da Bulldozer bude u najmanju ruku ekvivalentan SB platformi, onda ćemo ubuduće imati direktne i nedvosmislene rezultate u 3D aplikacijama na obe platforme. Sweet! :: :: :: ::
U periodu od 1999 - 2006 AMD procesori, u Desk segmentu, konstantno su bili bolji. I ne secam se da su IKADA bili skuplji. U Intelu su se tada, naravno, najvise znojili oni koji su radili u odeljenjima marketinga. Jako dobro se secam da se za cenu jednog Intel Celeron-a s478 2.4ghz mogao kupiti, recimo, BARTON 2500, koji je tu kelerabu mlatio uzduz i popreko. Necu ni da pominjem eru Athlon-a 64 i odgovarajucih mu pandana Intel Pentium 4, sto 478 ili pocetnih 775 socket-a.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ako kazu da je 50 % brzi od 1100 T i CoreI7 950 to znaci i toliko veca cena od gore pomenutih CPU pretpostavljam. Objavljeni su nesluzbeno klokovi za Buldozer impozantan je turbo mod CPU koji znaci povecanje od 1 Ghz u odnosu na default klok.Tako recimo model 3120 ima default frekvenciju 3100 Mhz turbo 4100 Mhz. Model 3020 frekvencija 3000 Mhz turbo mod 4000 Mhz,.
Lol, odakle ti informacija da ce najjaci buldozer kostati 700$? 8 core buldozer ce, po slajdovima, biti malo jaci od i7 2600k, tj odprilike kao i7 970 Gulfi. A cena ce mu biti oko 260$, odnosno jednaka ceni i7 2600k...
http://is.gd/7nXRfX Na ovo sam mislio, ne znam da li se podrazumeva cena celog sistema ili samo procesora, prilično je nedefinisano.
:: Lol, odakle ti informacija da ce najjaci buldozer kostati 700$? 8 core buldozer ce, po slajdovima, biti malo jaci od i7 2600k, tj odprilike kao i7 970 Gulfi. A cena ce mu biti oko 260$, odnosno jednaka ceni i7 2600k.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.