Preporuka za graficku karticu do maksimalno 230 eura?
STRANA 1 OD 3
bojke1
Preporuka za graficku karticu do maksimalno 230 eura?
28.04.2011. 11:41
T35596
status: user broj poruka: 479
Ako moze neka preporuka za grafu u cenovnom rangu do maksimalno 230 eura.Trenutno imam saphire 5850 i posto drugar hoce da je kupi od mene resio sam da kupim novu grafu.Pa ako moze neka preporuka.Ostatak konfiguracije je proc-intel i5 750 klokovan na 3,33 ghz,ploca-gigabyte ga-p55a-ud3r,memorija-2x2 giga kingston hyper x ddr3 na 1600 mhz,napajanje -chieftec cft600 wati,hard disk-samsung f3 1tb,kuciste-cooler master 690 advanced serija 2. Na grafu bih spojio monitor viewsonic led 2450 i lcd tv samsung le40f86 bdx.Oba su u rezoluciji 1920x1080.Posto imam u planu da kupim i projektor i to model benq-u w600+ koji radi u rezoluciji 1280x720 potrebna mi je grafa koja ima tri ulaza posto bi sa kompa pustao hd filmove i slao ih na projektor. Naravno igrace se i po neka novija igrica. Ja sam razmisljao o ovom modelu kartice http://www.msi.com/product/vga/R6950-2PM2D2GD5.html
Da li je ovo ok kupovina ili ima nesto bolje.Nebitno mi je da li je ati ili nvidia.
Dajte neku preporuku da kartica nije bucna,da se ne greje i da je novije generacije. Ne znam da li cu uspeti odma da vam odgovorim posto radim popodne.
da uzmes poslednje MSI 5850 CF za malo jace od 230 evra :):):)
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ako ti stabilno radi ta Sapphire i ne grije se( jedna od 5 kom.), ne mijenjaj za 6950. Ne isplati se, nego dodaj jos jednu u CF i uživaj. Nisam baš zadovoljan sa 69xx serijom kartica. Za teselaciju da, ako je neophodno da uuživaš u max. detaljima i ako su ti bitne dodatne mogucnosti, ali sam primjetio da je 5850 u svim rezolucijama od 1920x1200 pa na dole razlika oko 3 -5 frejmova u odnosu na 6950, tako da nije vrijedno pomena. Ako nemaš slobodnog prostora oko drugog slota PCI-E, pa nemaš protoka vazduha, onda samo 6950 1GB. Nepotrebno je 2 GB, jer nije vrijedno pomena u cijeni, a ni u razlici u frejmovima. Jedino u Metro 2033 sam imao vidljivu razliku od 60% sa i7 920. Medjutim sa LOT modified drajverima razlika je u 2 frejma bukvalno, tako da i to odpada, bar što se mene tiče. Ima i onih koji će ti reći da su ta 2 frejma u ukupnom skoru bitna, ali 23 naspram 25 frejmova, meni bar ne igra razliku. I jedno i drugo mi povremeno zastajkuje, tako da se ne isplati ni u kom slučaju, bar za mene. operator
Kad ono opet MSI 5850 TwinFrozr 2, sada za 13.535,00
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Saphire 6950 2GB. Klokovana a ne otkljucan BIOS je koliko toliko blizu 6970 i ima lepsi prikaz u HD rezoluciju nego serija 5xxx. Imas lepu prioliku sa tim ako mozes povoljno da prodas kartu tvoju. To je lep posao prelaazis sa serije na seriju. Tako treba i nastavi tako. Posle nadjes nekog za ovu i dokupis sledecu. Mani se Crossfire da ne bi bilo iznenadjenja i problema. Ali Cross je moderan. Ima koji bi i 5% manje performanse ali ako je Crossfire. Ja volim jednu ali vrednu. E sada neko me pobrkao za GTX560 da je skoro kao 6970 verovatno neko ko je ucestvovao u onom rewievu ali ja mislim da je ona gora i od 6950 a cene sl. Ako nije gora razmisli. Onda bi imao ASUS GTX560 ali mislim da je od nje i tvoja jaca a ne serija 6xxx.
Ja sada gledam seriju 6970 i ne mogu da verujem da nas koji volimo ATI dobavljaci toliko mrze i da nas forsiraju na Nvidia. To treba javiti AMD-u. Nijedan model nereferetni 6970. Evo ja trazim gledam, mozda mi je neki promakao. Ni nje a GTX580 samo MSI. E to ne racunam. Vestacki smo naterani na nesto.Da ne veruje covek karta koja je trebala da nasledi 5870 nisu doneli ni 1 nereferentni model. Koja greska.
Ja bi poslovao bolje od njih zvao bi svaki dan Kineze i ugadjao im i govorio kako narod ovde nema pare i daju dobru zaradu na nereferentne model i doneo i njih a ne osecam da su savijeni do poda ovi nasi samo sto i mne kazu evo te sa greskom posaljite kod nas ovde je zakon los pa cemo mi to da sredimo sve. Umesto da ih zivkaju svaki cas i da traze dobre uslove za najbolje verzije karata. Da ovaj narod kada skupi to i odvoji od svoje crkavice kupi nesto kvalitetno i dugotrajno.
ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati.
Ako ti je razlika izmedju 5850 i 6950 bila 3-5 frejmova definitivno ti nesto nije bilo u redu, razlika izmedju 6870 i 6950 se itekako primeti pogotovo na vecim nivoima AA i rezolucijama. Bukvalno ti 6950 dozvoli da igras sa 4xAA neku igru i opet imas slican ili bolji frejmrejt nego sa 6870 bez AA.
Jeste da je otkljucana ali razlika je 30-50% sto nije malo i to u odnosu na 6870 na kojoj Metro radi bolje nego na 5850 pa i bolje nego na 5870.
:: Ako ti stabilno radi ta Sapphire i ne grije se( jedna od 5 kom.), ne mijenjaj za 6950. Ne isplati se, nego dodaj jos jednu u CF i uživaj :: Nisam baš zadovoljan sa 69xx serijom kartica :: Za teselaciju da, ako je neophodno da uuživaš u max. detaljima i ako su ti bitne dodatne mogucnosti, ali sam primjetio da je 5850 u svim rezolucijama od 1920x1200 pa na dole razlika oko 3 -5 frejmova u odnosu na 6950, tako da nije vrijedno pomena :: Ako nemaš slobodnog prostora oko drugog slota PCI-E, pa nemaš protoka vazduha, onda samo 6950 1GB. Nepotrebno je 2 GB, jer nije vrijedno pomena u cijeni, a ni u razlici u frejmovima :: Jedino u Metro 2033 sam imao vidljivu razliku od 60% sa i7 920. Medjutim sa LOT modified drajverima razlika je u 2 frejma bukvalno, tako da i to odpada, bar što se mene tiče :: Ima i onih koji će ti reći da su ta 2 frejma u ukupnom skoru bitna, ali 23 naspram 25 frejmova, meni bar ne igra razliku. I jedno i drugo mi povremeno zastajkuje, tako da se ne isplati ni u kom slučaju, bar za mene :: operator :: ::
Imao sam 5850 i sada imam 69501gb i razlika je poprilicna, a o dx 11 da ne govorim..da bi se dostigao def. clock 6950, treba fino clocknuti tu 5850 sto za sobom povlaci i grejanje, buku itd..Takodje i ta 6950 nije imuna na clockovanje ...
Apsolutno, moze fino da se klokuje sa default-nih 800Mhz mada zavisi od primerka.
Moja otkljucani shader-i ide na 1,3V (to je najvise sto dozvoljava afterburner) do nekih 980Mhz, na 1000Mhz puca :) A za svaki dan ne treba mi vise od 880Mhz sa ovako otkljucanom kartom to je otprlike 6970 default sasvim dovoljno performansi za bilo sta u full hd rezoluciji.
:: :: Imao sam 5850 i sada imam 69501gb i razlika je poprilicna, a o dx 11 da ne govorim..da bi se dostigao def. clock 6950, treba fino clocknuti tu 5850 sto za sobom povlaci i grejanje, buku itd..Takodje i ta 6950 nije imuna na clockovanje .. :: ::
posto ta 6950 uglavnom radi na 1280x1024 i ponekad u 1920 na tv-u, a sa ovim11.4 drv je dodatno progledala.U 3dmark11 na def. ima 4941..puna shaka brade.
ja imam 560ti i zadovoljan sam snjom pre nego sto sam je uzeo dvoumio sam se izmedju nje i 6950 i vise su mi nju nudili pokazala se ok zasto sada ljudi vidim vise nude 6950?
Možda zato što sad ispade da i 1gb verzija može da se otključa.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: :: ja imam 560ti i zadovoljan sam snjom pre nego sto sam je uzeo dvoumio sam se izmedju nje i 6950 i vise su mi nju nudili pokazala se ok zasto sada ljudi vidim vise nude 6950?
e cekaj sad al se sve 6950 od1gb mogu otkljucati ili samo powercolorova,a ove od 2gb 6950 dal je zaista sigurno da ce se otkljucati,posto sam ja cuo da ove koje su u prodaji od marte nemaju potencijal za otkljucavanje zbog toga i kupih 560ti i zbog boljeg kulera na twinf frozr II i greju li se vise 6950 kad postanu 6970 koja im je tad temperatura?
Zar ne shvatas da ti uopste nisi dobio 6970 otkljucavanjem. Karta ce da se upali ako joj namestis 890/1375 koliko je za 6970 def klok. Da ne racunam sto ti 6970 mozes jos gore, da ima drugu memoriju, bolju, da ima 2 pina vise koja nisu bezveze stavili tu. Jel moze moja da radi da ne p[ovesem ta dva pina. Pistala bi sigurno kada bi je palio. To nije ista kartra uopste sta god uradio. Poboljsanja jesu ali to se zove Mimikrija jedna karta koja glumi drugu a kada se pogleda kako treba uopste nije ona. Pise da je onma a li nema njene osobine ni fizicki ni u performansama.
A temp kako gde obicno su vise sto vise pokusavaju da imitiraju 6970. To rade ljudi koji ako im rikne ce da se nasmeju i stave sledeci dana bolju iz zajebancije. E sada da li je bolja od 66950 ne znam. Znam samo da zahvaljujuci Nvidia fanovima sam video da je 6970 bolja od GTX570.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema. Kakvo ponasanje zbog toga??? Dokle su u stanju da idu savetima i lazima.
Ma nemam pojma, znam da ranije nije moglo pa sad meda otključao dart vejdere na onoj powercolor, e sad, dal može samo ta karta, da li mogu još neke, da li može samo neka serija, samo referentne, samo nereferentne jebo sebe ako znam... ko na limundu, nedovoljno ispitano. Pročeprkaj po netu ako te zanima.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: :: e cekaj sad al se sve 6950 od1gb mogu otkljucati ili samo powercolorova,a ove od 2gb 6950 dal je zaista sigurno da ce se otkljucati,posto sam ja cuo da ove koje su u prodaji od marte nemaju potencijal za otkljucavanje zbog toga i kupih 560ti i zbog boljeg kulera na twinf frozr II i greju li se vise 6950 kad postanu 6970 koja im je tad temperatura?
:: Zar ne shvatas da ti uopste nisi dobio 6970 otkljucavanjem. Karta ce da se upali ako joj namestis 890/1375 koliko je za 6970 def klok. Da ne racunam sto ti 6970 mozes jos gore, da ima drugu memoriju, bolju, da ima 2 pina vise koja nisu bezveze stavili tu. Jel moze moja da radi da ne p[ovesem ta dva pina. Pistala bi sigurno kada bi je palio. To nije ista kartra uopste sta god uradio. Poboljsanja jesu ali to se zove Mimikrija jedna karta koja glumi drugu a kada se pogleda kako treba uopste nije ona. Pise da je onma a li nema njene osobine ni fizicki ni u performansama :: :: A temp kako gde obicno su vise sto vise pokusavaju da imitiraju 6970. To rade ljudi koji ako im rikne ce da se nasmeju i stave sledeci dana bolju iz zajebancije :: :: :: :: Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema. Kakvo ponasanje zbog toga?? :: Dokle su u stanju da idu savetima i lazima :: ::
To je najbolja karta do 250e. Ali ne dobijas nicime 5450 u 3d mark 11 kada je otkljucas sa mogucnoscu da ides gore ako je klokujes. Ako postignes 890/1375 ko zna koje temp ces imati. Verovatno postoji 5% da je ne otkljucas uopste a onda m ozes da psujes samo sebe. Ali ko voli da se zeza sa menjanjem BIOS-a fabrickog najbolja za te pare je 2x6950. To je vec dobitak. Ko voli moze ali to ima svoje ime kazem Mimikrija. Fabrika joj je dala jedno ime ti joj dajes drugo, garancija lako cemo, vracaj BIOS, ovo, ono. Ne bi to uradio ja da je imam, nikada ni kada bi istekla garancija. Mozda tada, mozda??? Za te pare je dobra karta u svakom slucaju ali 6970 nije fiksirana klokom nego moze jos gore. A ti si sa tom dobio 6970 sa fiksiranim klokom i ljudi kazu da im nije ista memorija. Ja ne znmam da li je to istina ali uglavnom to se prica. Ovde se zna zasto je toliki navala i pritisak da ljudi uzimaju 6950. Zato sto su dobavljaci pojeli G pa nisu uzeli nijedan nereferentni model 6970 i mislim samo 1 GTX58. Zbog takvih stvari se preuvelicavaju vrednosti nizih kartica i njihova moc. Za mene ce to uvek biti onako kako je fabrika zove. Jel ne znam da radim to sto rade ljudi pod 1 niti bi radio i da znam. Ono sto pise na kutiji to sam i platio ali da je bas tako kako jeste niko ne bi kupio 6970 na svetu ovome. Dobro ja sam samo maili gamer inaace lkjudi ako znaju neka otkljucavaju ja to placam sa 60e vise sto ne umem. I da imam 6950 pokusao bvi da dam nekome 60 plus da mi da 6970.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema. Kakvo ponasanje zbog toga??? Dokle su u stanju da idu savetima i lazima.
Evo tek malopre sam stigao sa posla.Procitao sam sve vase postove.Bio sam danas do radnje u kozjackoj ulici.Imaju solidan izbor grafickih kartica.Oni mi preporucuju ovaj model gigabyte http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-amd-radeon-6870-gigabyte-oc-1gb-ddr5.11.html?productId=15159 takodje mi preporucuju ovaj model msi http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-amd-radeon-6870-gigabyte-oc-1gb-ddr5.11.html?productId=15159 ovaj model msi http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-vga-geforce-gtx560-ti-msi-twin-frozr-ii-1gb-ddr5.11.html?productId=16126 i na kraju i ovaj za koji sam ja pitao
Moje pitanje u vezi ove poslednje kartice da li je bucna,da li se greje.Ne planiram da klokujem karticu.To me ne interesuje. Ova kartica bi me izasla nekih 225 eura i mislim da je to ok kupovina. Da li je bolje da uzmem ako resim ovaj model msi 6950 ili isti takav model ali asus proizvodjac? Evo link za asus http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-6950-2gb-gddr5-eah6950-2di2s-2gd5/comp_comp_vga/20/2501
razlika u ceni mi je na strani asusa.skuplji je za 5 eura. Moja doplata za msi 6950 mi je 75 eura a za asus 6950 iznosi 80 eura. Ali jos uvek nisam resio da li uopste nju kupiti.Zato sam i otvorio temu koja bi kartica prema mojoj konfiguraciji koju sam naveo u prvom postu bila najbolje resenje.
Tako da sam raspolozen da cujem jos neke preporuke.Karticu bih trebao da kupim najkasnije za sedam dana.Dok prodju praznici. Znaci bitno mi je da kartica nije bucna, da se ne greje puno i ako je moguce da ima sto duzu garanciju.
Ako je razlika samo 5e, onda Asus. 6870 je sada neisplativa u ovoj situaciji, posto postoje i 6950 od 1gb koju i ja imam i sa cenom su tu kao 6870, a vidno su jace od istih, tako da bih tu 6870 potpuno zaobishao, pogotovo sto nemas nameru da klokujes kartu. Nude ti je da bi ih se reshili.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.