Što se glupih Ati drajvera tiče evo nekoliko razloga što su po meni glupi : 1) Grafička je proradila samo sa drajverima sa diska koji su imali stari Control Center. Nove drajvere (11.3 i 11.4 prevew) je prihvatila samo instalacijom preko starih bez prethodne deinstalacije i čišćenja prethodnih drajvera. Kada sam prvo pokušao nove drajvere (11.3 i 11.4) nakon čišćenja ostataka drajvera (driver sweeper) grafika nije htela da baci sliku od momenta kada treba da se pojavi welcome screen na W7 64bit. Nešto je Ati zasrao drajvere kada je promenio Control panel od 11.1 drajvera.
2) Monitor Prestigio P3222W 22` podržava rezoluciju 1680x1050. Sa drajverima sa diska ta rezolucija radi. Sa drajverima 11.3 i 11.4 prihvata maksimalnu rezoluciju 1600x1200. Ako se podesi 1680x1050 onda se izgubi signal na monitoru. Ništa nije vredelo manuelno podešavanje maksimalne rezolucije i osvežavanja na 60HZ u Control Center.
3) U Winfast PVR2 ne radi dobro EVR renderer. Kada je on podešen onda je slika u programu više crna nego što se vidi program koji se gleda. Bilo koji drugi renderer da se podesi slika je apsolutno normalna u PVR2 samo što izleti iz Aero dok je PVR2 upaljen. U Virtual Dub-u nikakvih problema nema niti sa izletanjem iz Aero niti sa prikazom slike.
Monitor Prestigio P3222W 22` je 16:10 monitor sa maksimalnom rezolucijom od 1680x1050.
Ne mogu da probam krizu u 1680x1050 jer ta rezolucija neće da mi radi. Maksimalno što može je 1600x1200 sa novijim drajverima. Gore pod 2) sam objasnio zašto. Mrzi me da se mlatim da vraćam na stariji drajver od 11.2 da bih probao igru na 1680x1050.
:: Ako mi se cini da li bi mogao da probas Krizu 2 na hardcore settings u rez 1680x1050, pa da mi preneses utiske :: :: Indoor and Outdoor FPS :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Imam 2 monitora (Samsung 2243NW 16:10) i dve ati grafe.
Monitori su navodno isti, ali bas i nisu. Jednog obe karte prepoznaju kao 1600*1200 Drugog uredno kao 1680*1050
Jedan je 60Hz NP drugi 60Hz PN. Neka mi neko objasni razliku izmedju NP i PN ali slika uopste nije ista. Jedan je ostriji a jedan ima lepsu zutu boju.
Kad ih spojim da se igram na 2 monitora nema sanse da navucete da isto izgleda slika.
ALI DA SKRATIM RESENJE ZA TVOJ PROBLEM JE:
1. Otvoris CCC 2. Odes na My Vga Displays 3. Properties (VGA Display) 4. Odcekiras, odznacis: `Use Extended Display Identification Data (EDID) or driver defaults` 5. Izaberes rezoluciju iz dropdownbox-a 1680*1050 na istom panelu.
Moze se desiti da ti osvezavanje padne na 30Hz, potvrdi pa promeni i njega na 60Hz.
- -
Moj problem se sa tim monitorom desava na 3 ATI karte i svim driverima. U starom CCC pod XP sam morao da koristim PowerStrip program da manuelno formiram rezoluciju. Sad je lakse.
Nazalost prikaze, omoguci ti da skrolujes deo koji se ne vidi :D Odes u cosak ekrana a slika se pomeri.
Ili po neki put cak i pokaze tu reszoluciju 1600x1200 ali ti izleti poruka da nije nativ rezolucija na samom monitoru, moj slucaj, osvezavanje padne na 56Hz.
:: Ako ti monitor ima rezoluciju 1680x1050, kojom logikom zamišljaš da ti prikaže 1600x1200 :: :: Interpolirao ti je nešto, ne može fizički monitor da ti pokaže tu rezoluciju.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Nekad pomogne caka da instaliras driver za monitor jer ti windows default driveri ne rade poso.
Ali ako to ne pomogne, pomaze sigurno resenje koje sam opisao gore ili u najgorem slucaju PowerStrip. Imaj u vidu da PowerStrip moras pokrenuti komandom Run As Admin.
Oće to nekad ako se briskaju drajveri sweeperom, cleanerom i ostalim čudima, nešto mu kvrcne i nema pomoći. Ne gine mu reinkarnacija... mislim reinstalacija.
Naravno najbolje bi bilo prvo da krkneš sistem na neki drugi hard ili particiju probe radi.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
E baš sam ja probao pre neki dan. Znači 1680x1050 Hardcore, min fps je negde 32 average ~40 fps. Evo skrin afterburnera: http://tinyurl.com/3upvupq
:: Ako mi se cini da li bi mogao da probas Krizu 2 na hardcore settings u rez 1680x1050, pa da mi preneses utiske :: :: Indoor and Outdoor FPS :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
interesantno mi je da ja sa mojom, na def vrednostima imam manji skor nego ti (za citavih 700 poena). Za procesor vise nego ti. Ali pretpostavljam da tvoj nije kloknut? http://www.dodaj.rs/f/t/IA/377DzQk/clipimage002.jpg A sto se tice drajvera: posto imam instaliran i XP i win7, kada god restartujem komp (zbog prelaska sa jednog na drugi OS, ili zbog drugih razloga) slika se prilikom bootovanja zaglupi. Pomaze samo da se ugasi, pa da se ponovo upali. Restart uvek napravi lom!?!
Ishmerish : Kriza 2 u rezoluciji 1600x1200 sa default extreme podešavanjima bez isključivanja ičega radi tweakovanja ide između 24 fps i 50 i kusur fps. Najčešće se drži između 30 i 40 fps.
Daum : Control Center - My VGA Displays - Properties VGA Display. Kada se tu ručno podesi maksimalna rezolucija monitora 1600x1200 ili 1900x1200 onda nudi 1600x1200 i hoće da je prikaže. Ako se podesi maksimalna rezolucija monitora 1680x1050 onda ne nudi 1600x1200 već može da prikaže maksimalno 1600x900 jer 1680x1050 neće.
gliga79 : Nema to veze sa lekom. 1680x1050 neće a 1600x1200 hoće slučaj važi i u svim igrama i u samom prikazu desktopa.
KalifNS : Upravo to sam probao što predlažeš oko ručnog podešavanja maksimalne rezolucije na 1680x1050 i isti slučaj, odnosno neće.
Rezolucija 1600x1200 se kod mene vidi potpuno normalno niti se monitor uopšte buni da je prikaže.
Prestigio P3222W monitor nema drajvere.
raic : Prvo sam probao da očistim nvidia drajvere sa svim i svačim i ubacim ati, instaliram stare pa nove drajvere i problem postoji oko rezolucije. Onda sam se nešto zezao sa nekim ati tool-om za dodavanje custom rezolucije i tu sam nešto bio gadno zeznuo sistem te sam morao da ga oborim od nule.
Kada sam ponovo instalirao sistem i instalirao drajvere, isti problem sa rezolucijom i dalje postoji. Sa novijim drajverima neće 1680x1050 a sa starim drajverima iz prošle godine hoće 1680x1050.
Ako se ekser iskrvi, kriv je cekic, greda, los ekser, al nikad majstor.
:D
:: .. a ne, drajveri su glupi, i nema šta da se proba :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: :: :: :: :: EDID da odcekiras pa da podesis?
Nešto sam eksperimentisao sada sa instalacijom 11.4 WHQL drajvera.
Deinstalirao sam samo Control Center i drajver. Onda sam u safe modu čistio i jedno i drugo sa Driver Cleaner programom. Nisam koristio driver sweeper.
Kada sam instalirao drajver i Control Center iz 11.4 WHQL drajvera sve je proteklo normalno i nije bilo potrebe za korišćenjem drajvera sa diska.
Izgleda da driver sweeper briše mnogo više stvari nego driver cleaner i pritom napravi zvrčku kod Ati kartica tako da driver sweeper više neću koristiti.
Instalacija 11.4 WHQL posle driver cleaner tretmana ništa nije promenila sa rezolucijom jer su Ati drajveri i dalje glupi.
Alo jel ti pricam da sam na n vidiji imao isti problem !!! Ja mislim da pisem Srpskim jezikom. :)
:: Nešto sam eksperimentisao sada sa instalacijom 11.4 WHQL drajvera :: :: Deinstalirao sam samo Control Center i drajver. Onda sam u safe modu čistio i jedno i drugo sa Driver Cleaner programom. Nisam koristio driver sweeper :: :: Kada sam instalirao drajver i Control Center iz 11.4 WHQL drajvera sve je proteklo normalno i nije bilo potrebe za korišćenjem drajvera sa diska :: :: Izgleda da driver sweeper briše mnogo više stvari nego driver cleaner i pritom napravi zvrčku kod Ati kartica tako da driver sweeper više neću koristiti :: :: Instalacija 11.4 WHQL posle driver cleaner tretmana ništa nije promenila sa rezolucijom jer su Ati drajveri i dalje glupi :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
Dok sam koristio nvidia 9600gt do preključe nikakvih problema sa rezolucijom nisam imao, niti u bilo kojoj igri niti u prikazu desktopa. Rezolucija 1680x1050 je radila bez problema.
Problem nije u lošem leku igre već u tome da je Ati nešto zasrao sa novim catalyst drajverima.
Igrao sam onaj deo kad se prolazi kroz metro (u ranijem delu igre) pa se izlazi napolje. I od tvoje se razlikuje...`ajde, da kazes fps nije isti, mozda, zbog razlicitih delova koje smo igrali. a temp?
huh, ne znam odakle toliko veći fps. Jesi li patchovo možda? A možda je i do nivoa. Temperatura je veća zbog zvučne (xtreme music) koja mi pokriva skoro celu kartu i plus dodatno zagreva (čitaj nema nikakav airflow)
:: a gledaj pa sad ovo :: :: http://www.dodaj.rs/f/3h/6l/2LBizHT3/11.pn :: :: Igrao sam onaj deo kad se prolazi kroz metro (u ranijem delu igre) pa se izlazi napolje. I od tvoje se razlikuje...`ajde, da kazes fps nije isti, mozda, zbog razlicitih delova koje smo igrali. a temp :: :: Q8300 @ 3.3GH :: GA-EP35-DS :: 4x1GB @ 880MHz Kingsto :: Sapphire 6850 @ 600/1000 @ 0.899 :: 22` ASUS VW221 :: LCPower550 :: ::
Nisu driveri glupi, majstor ne valja. Imas odgovore, tebe mrzi da probas.
Glupa ti tema, a i naslov je maliciozan. Prodaj tu karticu i kupi Nvidia, nije taj AMD za tebe :P
RESENJE ZA TVOJ PROBLEM JE:
1. Otvoris CCC 2. Odes na My Vga Displays 3. Properties (VGA Display) 4. Odcekiras, odznacis: `Use Extended Display Identification Data (EDID) or driver defaults` 5. Izaberes rezoluciju iz dropdownbox-a 1680*1050 na istom panelu.
Moze se desiti da ti osvezavanje padne na 30Hz, potvrdi pa promeni i njega na 60Hz.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.