Pozdrav svima sa foruma.Imam jedno pitanje za sve vas... Razumem da postoji razlika u performansama izmedju grafickih karti medjutim,postoji li razlika izmedju vizualnih detalja u igricama izmedju grafickih karti iste serije.NPR: serije Nvidia GTX 5xx kartica medju sobom i RADEON 6xxx serije medju sobom.Znaci jasno je da GTX 590 ima bolje performanse od GTX 550 i 6950 od 6850...medjutim da li postoji razlika u image quality kada su u pitanju igrice ili moguca tehnologija kartica da se nesto bolje vidi i prikaze od detalja...!!!!! i sve to do maximalne rezolucije od 1080p,znaci da iskljucimo one rezolucije tipa 1920x1200 i vece nego da se drzimo rezolucije do 1080p!!!! jer ja naravno pitam ovo iz svog interesa jer ce moj buduci monitor biti rezolucije 1080 pa me interesuje da li gubim mnogo ako odaberem radeon 6850,ustvari 6870 umesto meni preskupog 6950 ili cak mogu da uzmem extra privlacnu 6790.Nvidiju ne spominjem jer sam celog zivota fan radeona ali priznajem da je nvidija ozbiljna grafika sa ozbiljnom arhitekturom i nemam nista protiv nje :)
Jedino moze da ima ako upalis nVidia physX ili CUDA (u jednoj igri samo koliko mi je poznato) ali to su igre koje mogu na prste da se nabroje. Eto jedino u smi9slu tih dodatnih efekata, inace sam kvalitet svega ostalog i slike, nema razlike.
Ako kupujes novu kartu uzmi Radeon 5850 Sapphire Xtreme za 135 evra.
:: Pozdrav svima sa foruma.Imam jedno pitanje za sve vas.. :: Razumem da postoji razlika u performansama izmedju grafickih karti medjutim,postoji li razlika izmedju vizualnih detalja u igricama izmedju grafickih karti iste serije.NPR: serije Nvidia GTX 5xx kartica medju sobom i RADEON 6xxx serije medju sobom.Znaci jasno je da GTX 590 ima bolje performanse od GTX 550 i 6950 od 6850...medjutim da li postoji razlika u image quality kada su u pitanju igrice ili moguca tehnologija kartica da se nesto bolje vidi i prikaze od detalja...!!!!! i sve to do maximalne rezolucije od 1080p,znaci da iskljucimo one rezolucije tipa 1920x1200 i vece nego da se drzimo rezolucije do 1080p!!!! jer ja naravno pitam ovo iz svog interesa jer ce moj buduci monitor biti rezolucije 1080 pa me interesuje da li gubim mnogo ako odaberem radeon 6850,ustvari 6870 umesto meni preskupog 6950 ili cak mogu da uzmem extra privlacnu 6790.Nvidiju ne spominjem jer sam celog zivota fan radeona ali priznajem da je nvidija ozbiljna grafika sa ozbiljnom arhitekturom i nemam nista protiv nje : ::
Kolko se secam bila je razlika u alien vs predator 2 i u još nekim igrama. Znam da sam vido negde to i gledao uporedjenja. Tad sam imao 5770 i neznam nisam video da je nesto bilo lošije u odnosu na nvida. Mislim da je bila fora da je na nižim podesenjima vidia imala bolji prikaz a na maximalnm da je bilo isto.
Citiram sa bencha nekoga ko je obe probao (valjda): `tisha, hladnija, ne chuju se zavojnice, pasivno hladjena i kvalitetnija naponska, klokabilnija`
:: Da li je moguce da mu preporucujes Sapphire za iste pare(ako ne i malo vece)od ovog MSI-a?????? :: :: Ajde navedi mi jedan razlog osim garancije i hladnoce koji su ocigledno na strani MSI-a??? :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: Ako kupujes novu kartu uzmi Radeon 5850 Sapphire Xtreme za 135 evra ::
Jednom sam davno jos testirao kvalitet slike na 19`` TFT panelu, u pitanju je bila drugarova nVidia 8800 i moj Radeon 3850, i moj i njegov subjektivan utisak je bio da su karte po pitanju prikaza slike potpuno indeticne. A drugi put smo kod druga na 22`` testirali 3 graficke HD5770, HD5850, HD5870 moje misljenje da su sve davale sliku istog kvaliteta. Ne znam kako ljudi ``vide`` te razlike, meni je to sve isto (ne racunam performanse vec prikaz), mozda se primeti na nekim ultra kvalitetnim monitorima velike dijagonale, sta znam.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Ja sam malo stariji, i, ATI ima istorijat `lepše` slike, posebno u 2D. Dugo je to bilo stvarno vidljivo, danas, ne. Čak, u jednom trenutku (kratkom i brzo posle packi popravljenom), nvidija je imala i bolji prikaz - ili manje zamućenja po uglovima. Sada, pošto su svi prljavi trikovi provaljeni, slični su. Ukratko, slika u davnijim vremenima ati-ja i nvidije, mogla se porediti sa svežom i ižvakanom žvakom. Tada su ATI kartice i stekle svoj status, da su za ozbiljne korisnike a nevidija za balave drkače koji svršavaju na činjenicu da se uopšte nešto kreće po ekranu.... danas je, stvarno drugačije, i svodi se na dve stvari: jedna je kompleks niže vrednosti koji se leči fuboy-izmom iliti potrebom da se pripada ili kupuje nešto što se smatra vrednim a druga stvar kod kupovine je: odnos performanse/cena. Ja se trudim da ovo drugo bude primarno, iako naginjem ATI-ju... ali je činjenica da su mi u kući dve zelene i samo jedna crvena kartica. (Dobro, jedna zelena kulira van računara...).
:: Ja sam malo stariji, i, ATI ima istorijat `lepše` slike, posebno u 2D. Dugo je to bilo stvarno vidljivo, danas, ne. Čak, u jednom trenutku (kratkom i brzo posle packi popravljenom), nvidija je imala i bolji prikaz - ili manje zamućenja po uglovima. Sada, pošto su svi prljavi trikovi provaljeni, slični su :: Ukratko, slika u davnijim vremenima ati-ja i nvidije, mogla se porediti sa svežom i ižvakanom žvakom. Tada su ATI kartice i stekle svoj status, da su za ozbiljne korisnike a nevidija za balave drkače koji svršavaju na činjenicu da se uopšte nešto kreće po ekranu.... danas je, stvarno drugačije, i svodi se na dve stvari: jedna je kompleks niže vrednosti koji se leči fuboy-izmom iliti potrebom da se pripada ili kupuje nešto što se smatra vrednim a druga stvar kod kupovine je: odnos performanse/cena. Ja se trudim da ovo drugo bude primarno, iako naginjem ATI-ju... ali je činjenica da su mi u kući dve zelene i samo jedna crvena kartica. (Dobro, jedna zelena kulira van računara...)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.