Asus direct cu gtx 560 ili Msi twin frozr gtx 560 HITNO!!!
STRANA 1 OD 2
ribolovac
Asus direct cu gtx 560 ili Msi twin frozr gtx 560 HITNO!!!
17.04.2011. 14:37
T35361
status: user broj poruka: 1305
Sutra narucujem, pa sam u dilemi koju da uzmem od ove dve karte. Razlika je oko 1500 dinara u korist MSI-a. Kasnije cu dodati jos jednu u SLI. Svaki savet je dobrodosao i bilo bi jako dobro da bude argumentovan. Ako imate neku genijalnu ideju slobodno recite. Hvala unapred.
Re: Asus direct cu gtx 560 ili Msi twin frozr gtx 560 HITNO!!!
17.04.2011. 14:43
status: user broj poruka: 6083
Cik da neko kaze MSI pored asusa dok Wlada vreba forumom :)
Ja bih uzeo jeftiniju, isti mi to krivak.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Sutra narucujem, pa sam u dilemi koju da uzmem od ove dve karte. Razlika je oko 1500 dinara u korist MSI-a. Kasnije cu dodati jos jednu u SLI. Svaki savet je dobrodosao i bilo bi jako dobro da bude argumentovan. Ako imate neku genijalnu ideju slobodno recite. Hvala unapred. ::
Naručiš obadve. Šest dana testiraš i sedmi dan vratiš onu koja ti se ne sviđa, a oni tebi vrate novac. Tako kažu neki likovi ovde. Kažu tako može po Zakonu o zaštiti potrošača ako kupuješ na daljinu. Lično mislim da bi dobio bejzbolku u vugla, ali oni kažu da može i da su radili. Čak neki lik ima šort-listu firmi u kojima to može da se uradi. Imaš celu temu na: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=34675&forid=2&katid=1 Neka ti lik iz teme da šort listu i udri. Samo ipak kupi kacigu.
To u Srbiji nece da moze, ja sam recimo to radio u SAD-u non stop, ali ovi pacenici nema teorije da to dozvole.
Jer realno gledajuci kako ti mozes nekom da das novu kartu(zapakovana itd..) pa da je ta osoba njaka nedelju dana,przi,klokuje,stavlja na losa napajanja,prasnjavi... pa je posle vrati i prodavac onda sa njom radi sta? Prodaje kao novu - I don`t think so.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Naručiš obadve :: Šest dana testiraš i sedmi dan vratiš onu koja ti se ne sviđa :: a oni tebi vrate novac :: Tako kažu neki likovi ovde. Kažu tako može po Zakonu o zaštiti potrošača ako kupuješ :: na daljinu :: Lično mislim da bi dobio bejzbolku u vugla, ali oni kažu da može :: da su radili. Čak neki lik ima šort-listu firmi u kojima to može d :: se uradi. Imaš celu temu o tome, potraži je :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
I ja mislim da ne može, ali onaj lik KalifNS tvrdi da može i da ima spisak firmi u kojima to može, i u kojima on kupuje. Onaj drugi lik vraćao odelo jer mu nije u nijansi sa starim cipelama. Mislim da bi u 99% firmi u Srbiji dobili bejzbolku u vugla, ali oni tvrde da su to radili.
Ja sam to u winwinu uradio sa pci wireless karticom i gamepadom. Probao lepo, ne odgovara mi, spakovao, vratio, sve ok. Korektno. Samo ne izdaju racun nego napisu podatke (ako hoces dan dva da probas pa da vratis). A ovako ako nista ne kazes, daju racun, pa posle se jebu da ponistavaju.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Radio sam sa svim Novosadskim firmama(pin,telix....) i moja iskustva sa njima su sledeca: Prasinari kao i ostali po celoj Srbiji(Pakom/Nis, DG/Subotica....), ovo je cista objektivnost zasnovana na radu sa svima njima u prethodnih deset godina i veruj te mi da su svi oni par svetlosnih godina udaljeni od prosecnih Beogradskih firmi a da ne govorimo o Gigatronu/ nekadasnjem Imtel-u/Emmi-u/Atom-u...
Ja sto sam radio sa DPM-om/Qbit-om/A-Maze-om/Lithium OC House-om, kada sam samo spomenuo vecim firmam po untrasnjosti nogom su se krstili.
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
Asus se malo bolje klokuje - par desetina MHz, dovoljno za jedan frejm više - možda. MSI je, sa druge strane, tiši i hladniji. Prema tome, uzmi MSI.
To je najbolji pokazatelj da je ljudima bitnije da kače rezultate testova po netu i hvale se koliko su je kloknuli. A manje im je bitno koliko se ta kartica greje i čuje dok se igraju... Pa svi navale na Asus jer se najbolje klokuje, a ostalo nije bitno...
Kupiš prvo MSI. Testiraš i vratiš. Kupiš Asus i ako je bolji zadržiš je, a ako je lošiji vratiš je i opet naručiš MSI. Samo kacigu kupi za svaki slučaj.
Ok, evo direktno iskustvo koje sam prosao sa prijateljem koji je kupovao dve 6970 kartice pre nekih mesec dana.
1. Otisli u prodavnicu (za koju znamo da daje 14 dana za povracaj robe i pri kupovini u radnji) i kupili dve 6970.
2. Testirali kartice, utvrdili da se jedna greje vise od druge (naravno, ne mislim na razlike zbog polozaja u CFu). Nista preterano, ali je drugara smaralo (tipa kao Wladu sa njegovim Asusom).
3. Zvali prodavnicu, rekli da hocemo da zamenimo, dobili odgovor da ce doneti zamenu (nisu imali u prodavnici) i da dodjemo sutradan.
4. Drugar poceo da se premislja da nije mozda bilo bolje da uzme dve 6950 i ustedi nesto novca. Zvali prodavnicu, rekli da hocemo da vratimo obe, i uzmemo dve 6950 uz razliku u parama. U prodavnici rekli, nema problema, kako god zelite, dodjite sutra po dve 6950 (ovo se sve desava isti dan).
5. Naravno, druagr se tokom dana opet predomislio, i odlucio da ostane pri dve 6970. Zovemo prodavnicu (rade do 20h) i kazemo da bismo ipak promenili samo onu jednu 6970, decko koji radi u prodavnici kaze `ja sam vam za svaki slucaj narucio i jednu 6970, dodjite sutra pa cemo razmeniti kako god zelite`.
6. Dosli sutradan sa jednom 6970 (naravno sa kompletnom ambalazom). U prodavnici proverili da li je sve u kutiji, zamenili serijski broj na garanciji, i dali novu, pritom se izvinjavajuci sto nismo bili zadovoljni prvom. Dakle, nikakvo testiranje, cekanje na servis itd.
Od mene toliko. Kao sto vidite, nikakve bejzbol palice nisu `radile`.
:: Kupiš prvo MSI. Testiraš i vratiš :: Kupiš Asus i ako je bolji zadržiš je, a ako je lošiji vratiš je i opet naručiš MSI :: Samo kacigu kupi za svaki slučaj :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
:: IZVINJAVAM SE NA OFF-U UNAPRED :: :: Ok, evo direktno iskustvo koje sam prosao sa prijateljem koji je kupovao dve 6970 kartice pre nekih mesec dana :: :: 1. Otisli u prodavnicu (za koju znamo da daje 14 dana za povracaj robe i pri kupovini u radnji) i kupili dve 6970 :: :: 2. Testirali kartice, utvrdili da se jedna greje vise od druge (naravno, ne mislim na razlike zbog polozaja u CFu). Nista preterano, ali je drugara smaralo (tipa kao Wladu sa njegovim Asusom) :: :: 3. Zvali prodavnicu, rekli da hocemo da zamenimo, dobili odgovor da ce doneti zamenu (nisu imali u prodavnici) i da dodjemo sutradan :: :: 4. Drugar poceo da se premislja da nije mozda bilo bolje da uzme dve 6950 i ustedi nesto novca. Zvali prodavnicu, rekli da hocemo da vratimo obe, i uzmemo dve 6950 uz razliku u parama. U prodavnici rekli, nema problema, kako god zelite, dodjite sutra po dve 6950 (ovo se sve desava isti dan) :: :: 5. Naravno, druagr se tokom dana opet predomislio, i odlucio da ostane pri dve 6970. Zovemo prodavnicu (rade do 20h) i kazemo da bismo ipak promenili samo onu jednu 6970, decko koji radi u prodavnici kaze `ja sam vam za svaki slucaj narucio i jednu 6970, dodjite sutra pa cemo razmeniti kako god zelite` :: :: 6. Dosli sutradan sa jednom 6970 (naravno sa kompletnom ambalazom). U prodavnici proverili da li je sve u kutiji, zamenili serijski broj na garanciji, i dali novu, pritom se izvinjavajuci sto nismo bili zadovoljni prvom. Dakle, nikakvo testiranje, cekanje na servis itd :: :: Od mene toliko. Kao sto vidite, nikakve bejzbol palice nisu `radile` :: :: :: :: Kupiš prvo MSI. Testiraš i vratiš :: :: Kupiš Asus i ako je bolji zadržiš je, a ako je lošiji vratiš je i opet naručiš MSI :: :: Samo kacigu kupi za svaki slučaj :: :: :: :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: :: :: ::
:: Kupiš prvo MSI. Testiraš i vratiš :: Kupiš Asus i ako je bolji zadržiš je, a ako je lošiji vratiš je i opet naručiš MSI :: Samo kacigu kupi za svaki slučaj :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
licno sam video kad sam kupovao nesto da je lik vratio 2 (dve) nvidije grafulje posle nekoliko dana, prodavci opusteni, mirna situacija, decko popunio neke papire i prodavac uredno iskesirao i vratio novac, ja zabezeknut, pitam lika sto ih vracas a on odgovara probavao sam 3d na vise monitora kako radi
Od te dve bilo koju.Neces pogresiti ni najmanje. Ono sto znam jeste a vidim da ti niko to nije rekao (verovatno jer nisu probali) jeste da se MSI u SLI ,kad je karta do karte cuje.Znaci postaje bucna.Stvara se vakum prostor izmedju karti i povecava se temperature one prve sto rezultir i vecim obrtajem fana .. To se resava razdvajanjem karti tako sto ces sledecu da stavis u prvi sledeci PCI-E slot u ondosu na primarnu kartu..
Za Asus ne znam da li je ista situacija,znam da je karta odlicna,da se za nijansu malo vise greje od MSI ali da je isto tako tih.Kakav je u SLI i da li dolazi do istog efekta buke ne znam.Nisam probao.. Daum je uzeo Asus i prezadovoljan je.Sa obe karte ces postici 1000 Mhz na 1.1v napona u to ne sumnjam.Cak smatram da ces na Asus-u biti sigurniji po tom pitanju jer mi se cini da CU izvedbe imaju probranije chipove.
Uzmes ono sto ti vise srcu lezi,1500 din nije neka razlika..
to bi bila neka mutljavina, nikad slicno iskustvo nisam imao sa Vip House, mislim korektni su skroz, ali bas toliko...hm..ko zna, mozda se nesto tu promenilo zbog ne znam ni ja tamo neke nezadovoljne musterije
:: licno sam video kad sam kupovao nesto da je lik vratio 2 (dve) nvidije grafulje posle nekoliko dana, prodavci opusteni, mirna situacija, decko popunio neke papire i prodavac uredno iskesirao i vratio novac, ja zabezeknut, pitam lika sto ih vracas a on odgovara probavao sam 3d na vise monitora kako rad :: :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: ::
Odgledao sam na netu dosta toga. Nisam nacisto sta da radim. Razlika u novcu je mizerna. Imao sam u ono vreme asus 6600gt top karticu, koja se toliko grejala da je pekla prste.Zamenio sam je za msi 6600gt koji je bio znatno hladniji i malo bolje se klokovao. To je bilo davno, nadam se da je sad druga prica sa asusom? Cilj mi je da karta radi na 1Ghz za 24/7 i da ne bude preterano bucna.
Asus je uvek bio fantastican,ti si u to vreme verovatno zabo losiji primerak ili je nesto drugo bilo po sredi. Iskreno ja bih se isto dvoumio.Ne znam zasto ali me trenutno Asus vise privlaci i ako je MSI stvarno odlican!Kazem ti postoji problem oko buke kad ih stavis u SLI.
temperature na 1ghz kuler ce morati na 80-100% a sto se tice zvuka,to je uzletanje mlaznjaka?zaista ne vidim potrebu klokovanja tih karti??oni koji jure neke rezultate po vantage-u ili cemu vec i zbog toga klokuju su KRELCI(po meni),za igre gtx 560 je extra karta i nije joj potreban oc.
Pa probaj, pa ako ti ne budu dali da vratis, onda se javi. Jos si ogorcen i jos si neverni miki... Jesi kupio nesto u emmi, jesi dobio papirice za povrat robe? De procitaj ih!
Jesi citao da je lik vratio 5850 u emmi jer se nije lepo klokovao i doio na kraju pare nazad? A ti meni ne verujes za pisljivi monitor, e miki...
Inace, deluje mi da asus ima vece ventilatore, pa kontam da ce postici isti efekat na manje obrtaja. Ako gresim ispravite me.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.