4870 golden sample 1GB 256bit owa grafika podrzava dual bios e sad posto je ova grafika extra potencijal za OC i ima dobro .hladjenje pokusao sam da je OC ali sam shvatio da je ovaj model bas zbog svog potencijala zakljucan i dozvoljava bas mali oc!Da li neko zna da li moze da se otkljuca i mozda kako? Hvala
Ne razumem o kakvom otključavanju govoriš? Misliš samo na OC ili na neko otključavanje u ATI FirePro?
:: 4870 golden sample 1GB 256bit owa grafika podrzava dual bios e sad posto je ova grafika extra potencijal za OC i ima dobro .hladjenje pokusao sam da je OC ali sam shvatio da je ovaj model bas zbog svog potencijala zakljucan i dozvoljava bas mali oc!Da li neko zna da li moze da se otkljuca i mozda kako? Hvala
Lepo sam vam napisao da je zakljucana,voltaza,sheder su lock a procesor i ram mogu samo malo da se dignu,verovatno se toliko OC i kada na njoj na prekidacu prebacis na TURBO! RAIC ti na sve moras da odgovoris :) nisam to probao moracu ali mi je komp na servisu ako se secas teme sa plocom i dvd-jem....
Overklokovanjem neces dobiti nista.Mislim za tu kartu.Jedino ce igre da ti pucaju. Možda za par godina kad budes s njom igro nesto na low videce se dobitak overklokom.
E vidis.Tvoj problem se resava modovanjem biosa.. Podesis sve sto te interesuje i imas koliki hoces prag pa trazi maksimalni oc klok. Inace o kakvom ti Dual biosu govoris?Ili sam ja zaboravio ili to ne postoji kod serije 4870. Jedina karta koja ima Dual Bios mode je Cayman kartica 6950/6970 .
inace na shader oc ne racunaj kod ati kartica za to ti je potrebna nVidia. znaci koliko klokujes gpu toliko i shaderi jure..... kako ono bese kod nv gpu/shader odnos je 1/2
:: Lepo sam vam napisao da je zakljucana,voltaza,sheder su lock a procesor i ram mogu samo malo da se dignu,verovatno se toliko OC i kada na njoj na prekidacu prebacis na TURBO :: RAIC ti na sve moras da odgovoris :) nisam to probao moracu ali mi je komp na servisu ako se secas teme sa plocom i dvd-jem....
Shader i treba da bude lockovan kod svih radeona a votlaža... ako si dobro odradio ono u MSIAfterburner.cfg onda je to to - ne može se dići voltaža zbog nerefernetnog dizajna. Inače kartica ima dual BIOS, da bi mogla u letu da prebacuje između turbo moda i običnog, ima taster za to, mada je turbo mod beda živa (+25 Mhz).
:: Lepo sam vam napisao da je zakljucana,voltaza,sheder su lock a procesor i ram mogu samo malo da se dignu,verovatno se toliko OC i kada na njoj na prekidacu prebacis na TURBO :: RAIC ti na sve moras da odgovoris :) nisam to probao moracu ali mi je komp na servisu ako se secas teme sa plocom i dvd-jem....
Imao sam 4870 pcs sad nesecam se na kolko je bila uglavno tako fabricki oc pa još malo i ja dodao i nisam dobijao nista. Poenta je da kad oc dobijes nesto. Inace karta je odlicna mada kad sam je zamenio sa 5770 ova druga je bolje vukla. Ta 4870 je bila nedovrsena. Sad takvom brzinom izbacuju graficke da ih ne naprave bas kako treba , ono sto se kaže ne izglancaju je.Uglavnom nema potrebe za oc.
:: ima dual-bios....prezadovoljan sam grafikom...fura i dalje dobro.....ali nesto mi palo na pamet da je bacam na muke
Mene davno napadali kada sam govorio da ATI iz tog doba losije skalira.. Hebi ga,dusmani .)
Štangliranje
:: Imao sam 4870 pcs sad nesecam se na kolko je bila uglavno tako fabricki oc pa još malo i ja dodao i nisam dobijao nista. Poenta je da kad oc dobijes nesto. Inace karta je odlicna mada kad sam je zamenio sa 5770 ova druga je bolje vukla. Ta 4870 je bila nedovrsena. Sad takvom brzinom izbacuju graficke da ih ne naprave bas kako treba , ono sto se kaže ne izglancaju je.Uglavnom nema potrebe za oc :: :: :: :: ima dual-bios....prezadovoljan sam grafikom...fura i dalje dobro.....ali nesto mi palo na pamet da je bacam na muke
Tu si u pravu pogotovo za seriju 4xxx. Serija 5xxx je bolja pogotovo 58xx. A 5770, sad sam i to zaboravio na kolko sam podizao klok, imala je ono 1-2 negde 3 frejma al retko. Al to na najjaca podesenja. Na neka manja bi imala vise verovatno.Najbolja do sada je gtx 460 za oc stvarnio se dobija mnogo al djaba kad nece kod mene kako treba.570 nije loša vrteo sam je par dana al isto nesto zeza sa dx 9 igrama . 6950 je extra malo losija od vidijine ali sve mi radi kako treba. Uglavnom sta sam teo reci. Neces dobiti nista oc ove karte ako igras igre na najjaca podesenja. Ako igras na neka manje verovatno oces.
@skyfire Ja ću da izvršim salto mortale, ako je 5770 bolja kartica od 4870. Ako ne znaš da je koristiš, to je zato što si u NVidia taboru . Zbog toga nisi ni upućen za dualBIOS, ali da ne pametujem. @ raic Sve me više zadivljuješ. Dosta ljudi nije znalo, a javljalo se puno puta na tu temu. operator
Bat Operator!Ima neko na ovom forumu i da zna nesto! MaliAbner ako nisi slep ili sta video si da trazim un-lock za navedenu kartu!A ti ako oces da budes konj budi to na nekom drugom mestu.
ne mislim na sve 4870 nego na golden sampel, podigao sam procesor 40MHz koliko mi dozvoljava i radi odlicno bez grejanja pa me bas zanima koliko moze da isfura....videcu cim mi se vrati ploca sa reklamacije ovo sto mi je raic napisao posto nisam probao.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.