krenuo sam da dizem prvo klok za gpu... i istovremeno pustao kombustor iz afterburnera a posle toga i furmark... nije bilo artefakata nikavih do kloka 860 za gpu kada su poceli da se pojavljuju.... pretpostavljao sam da je to neki maksimum i spustio klok za gpu na 850 i pustio 3dmarkvantage... ali onda cudna pojava.... na pola testa prekine se i iskoci baloncic na kome pise :
Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.
krenuo sam da spustam klok za gpu nanize.... stigao sam do kloka 800... i sve do njega mi se pojavljuje isti baloncic i puca drajver?? kako je to moguce ako je pri furmarku klok 850 stabilan bez artefakata a pri 3dmark vantage-u izbacuje ovaj balnocic cak i na kloku 800?????
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODED MAD CATZ R.A.T. 7 CFT600-14CS CHIEFTEC
Moras prvo da shvatis da takva karta trazi jace napajanje sa vise ampera na grani. To sto ti mislis da te karta gusi u njenom kloku 99% imas problem druge prirode koji sam ti vec sad naveo.To bi mogao da ti dokazem stim sto bi ti dao recimo mog enermaxa i da ti sam podesim kartu.Ono sto najmanje od nje ocekujem jeste 900 mhz stabilno a verujem da ce ici sve preko toga!
Vidi sredi mu to da ne dodje lik u iskusenje da je proda kao onaj i7
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Moras prvo da shvatis da takva karta trazi jace napajanje sa vise ampera na grani :: To sto ti mislis da te karta gusi u njenom kloku 99% imas problem druge prirode koji sam ti vec sad naveo.To bi mogao da ti dokazem stim sto bi ti dao recimo mog enermaxa i da ti sam podesim kartu.Ono sto najmanje od nje ocekujem jeste 900 mhz stabilno a verujem da ce ici sve preko toga :: :: Štangliranje :: :: :: ::
@iSkeletor - brate zajebo si se sto nisi uzeo bar GTX580
:: Vidi sredi mu to da ne dodje lik u iskusenje da je proda kao onaj i :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: Moras prvo da shvatis da takva karta trazi jace napajanje sa vise ampera na grani :: :: To sto ti mislis da te karta gusi u njenom kloku 99% imas problem druge prirode koji sam ti vec sad naveo.To bi mogao da ti dokazem stim sto bi ti dao recimo mog enermaxa i da ti sam podesim kartu.Ono sto najmanje od nje ocekujem jeste 900 mhz stabilno a verujem da ce ici sve preko toga :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
FurMark ,vec znaju i vrapci nije meordavan. A Skeletor nije nigde napomenuo da li je dodavao napon za GPU za tu visinu kloka. Drugo i napajanje za sigurno utice nema govora,slabo je za takvu kartu pogotovu zbog ostalih komponenti. Pucanje dolazi zbog visine kloka a nedovoljno napona za GPU kao i zbog nedovoljno snaznog napajanja..Ima vise faktora.Kod njega su izgleda oba!
E ti stvarno nekad odvalis?Temperatura na toj karti?Pa jel znas uopste gde je termal throttling sa ovom kartom?Fermi radi na 90c bez problema i ne trotluje.Kakve veze temperatura ima sa tim pogotovu kod ovakvog hladjenja?Napon VGPU mozda jer nije naveo nigde da li karti trazi klok za osnovni VDDC. Nece biti ni da je do primerka jer potpisujem da ce svaki ovak Asus ici na 900 Mhz stabilno jer 99% svaki referentni GTX570 ide na 900 Mhz (referentni dizajn PCB-a) Drugo napajanje itekako utice najvise zbog ampera.Vidim da se nisi igrao sa ovim kartama tako da ti po malo to nije ni jasno.. Ja sam postigao sa Fermi cak nize temperature i veci FPS samo zbog jaceg napajanja.. Chiftec nije los ali nije za ovakvu konfiguraciju pogotovu ne overklokovanu. 600w?Hm..
Štangliranje
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: pa nije taj Chieftec baš toliki krš, trebalo bi da izgura njegovu mašinu koliko god da je klokne... Pre će biti da te je*u temperatura / primerak...
Možda s napajanjem nije u redu nesto a možda i sa grafickom. Kako da se istestira napajanje ?? Stavi difoltno sve osim grafiku pa da vidis kako ce da se ponasa.
Uopste ne mora da znaci da ce kartica da se klokuje kako ti hoces. U dobrom delu slucajeva se ne klokuju kao na testovima. Ja sam bar 3 kartice promenio koje se ne klokuju kao na testovima(cist marketing). Imam i Intel q6600 koji se klokuje kao `svinja`(dok u mom slucaju nista posebno). Treba da imas srece pa da ubodes pravu karticu, pogotovu taj fermi koji je i onako prenapregnut.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
normalno da nisam povecavao napon na karti samo sam hteo da vidim koliko moze da se digne klok bez dizanja voltaze za gpu koja je defaultna 0.987v bar tako pise u asus smart doctoru...
zar nije furmark nesto sto najvise iscrpi kartu???
Medo defaultni klokovi posle pola sata furmarka, temp ne prelazi 60 stepeni....
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODED MAD CATZ R.A.T. 7 CFT600-14CS CHIEFTEC
Jeste, al kao kad bi ti sedeo, uzeo dva tega po 20 kila i mahao rukama gore dole, umorio bi se ko pas a niko ne bi primetio da recimo šepaš na levu nogu.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: :: zar nije furmark nesto sto najvise iscrpi kartu?? ::
Re: Overclocking ASUS GTX570 Direct Cu II pocetak...
16.04.2011. 17:00
status: user broj poruka: 2929
Ta karta i to napajanje ne moze. Nemoj silovati tu karticu i ostatak sistema nabavi bolje napajanje.
:: naime resio sam da se bar malo poigram sa ovom nemani za pocetak dok ne uzmem neko jace napajanje... evo prvo testa sa default klokovima: 742/95 :: :: :: :: :: http://img715.imageshack.us/img715/6392/defaulteb.jp :: :: :: :: krenuo sam da dizem prvo klok za gpu... i istovremeno pustao kombustor iz afterburnera a posle toga i furmark... nije bilo artefakata nikavih do kloka 860 za gpu kada su poceli da se pojavljuju.... pretpostavljao sam da je to neki maksimum i spustio klok za gpu na 850 i pustio 3dmarkvantage... ali onda cudna pojava.... na pola testa prekine se i iskoci baloncic na kome pise :: :: :: Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered :: :: :: krenuo sam da spustam klok za gpu nanize.... stigao sam do kloka 800... i sve do njega mi se pojavljuje isti baloncic i puca drajver?? kako je to moguce ako je pri furmarku klok 850 stabilan bez artefakata a pri 3dmark vantage-u izbacuje ovaj balnocic cak i na kloku 800???? :: :: :: :: :: :: :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODE :: MAD CATZ R.A.T. :: CFT600-14CS CHIEFTEC
Skoro sam se nesto zezao sa klokovanjem mog Radeona 5850, i radi stabilno u FurMarku, a zabode 3D Mark Vantage. Takodje mora da mu se doda napon, bez toga moze da se klokne samo nekih 75Mhz preko. Poenta price je da FurMark uvek koristis da bi video koliko se karta greje i da li napajanje ima dovoljno snage da izgura sve, a stabilnost gpu-a treba da testiras bench programima, tak bar ja radim. I bez ljutnje, imas odlicnu masinu, trebao bi i da uzmes neko ozbiljnije napajanje. Mogao bi da dodas kroz neko vreme jos jednu GTX570, sto da ne.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: normalno da nisam povecavao napon na karti samo sam hteo da vidim koliko moze da se digne klok bez dizanja voltaze za gpu koja je defaultna 0.987v bar tako pise u asus smart doctoru.. :: :: zar nije furmark nesto sto najvise iscrpi kartu?? :: :: Medo defaultni klokovi posle pola sata furmarka, temp ne prelazi 60 stepeni... :: :: :: :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODE :: MAD CATZ R.A.T. :: CFT600-14CS CHIEFTE :: ::
Nista jos uvek, al imam nesto u planu naravno ako je prodam, ako uspem da je prodam, jer ispod 150 evra nema smisla da dajem 6870.
:: Šta si kupio medonjo kad prodaješ onu svoju leptiricu :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Aha ok, hvala :: :: :: ::
Problemi i problemi da se coveku smuci zivot i prestane da kupuje hardver totalno. Ja sam video dosta razlicitih pitanja oi problemcicima na GTX570 DirectCu. Ja ako buidem moju menjao to ce biti za referentni model GTX580 ili istu kao moju ili sacekati DirecCu 6970 da dodje. Ova prica o napajanjima je suluda. Ne to da je malo, verujem u to. Nego nema ljudista da kupe. Nema i gotovo. Ajde da ne kupi niko CHieftec i CM dok ne donesu Corsair i Enermax. Ovako ljudi kada menjaju jewdnu komponentu samo im dodaju nije ni to dovoljno, pa mora jos 3 da promene. A Sky koliko treba Ampera da ima napajanje da bi bilo dovoljno za ovako jake karte??? Da li je dovoljno +3.3V-25A, +5V-25A, +12V-62A.
Jel ima Nvidia nesto kao ATI da povecas samo malo klokove kao u CCC???
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
Prica nije suluda ta kartica trazi bolje napjanje. Ne moze na tome sto ima. Da umesto toga ima Corsair HX620w moglo bi kao podmazano da radi. To napajanje ne moze da izgura tu kartu
:: Problemi i problemi da se coveku smuci zivot i prestane da kupuje hardver totalno. :: Ja sam video dosta razlicitih pitanja oi problemcicima na GTX570 DirectCu. Ja ako buidem moju menjao to ce biti za referentni model GTX580 ili istu kao moju ili sacekati DirecCu 6970 da dodje. Ova prica o napajanjima je suluda. Ne to da je malo, verujem u to. Nego nema ljudista da kupe. Nema i gotovo. :: Ajde da ne kupi niko CHieftec i CM dok ne donesu Corsair i Enermax. Ovako ljudi kada menjaju jewdnu komponentu samo im dodaju nije ni to dovoljno, pa mora jos 3 da promene. :: A Sky koliko treba Ampera da ima napajanje da bi bilo dovoljno za ovako jake karte?? :: Jel ima Nvidia nesto kao ATI da povecas samo malo klokove kao u CCC?? :: :: :: :: :: :: :: OOOOOOO Zasto ste SVIII :: COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII :: pored Corsair-EVGA tako jadniiii.. :: Zasto samo Srbi nevideeeee, :: misle da sa Kinom imaju High END, la la l :: Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.