Mašina je : Amd Phenom II X4 955 Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Asus nvidia 9600gt - još uvek Kingston 4 gige ddr3 Corsair TX750W Leadtek TV2000XP Expert Asus Xonar DS OS : Windows 7 SP1 Ultimate 64bit
Zeza me grafa Sapphire 6850. Konkretno sve je dobro dok se ne instaliraju drajveri za nju. Kada se to desi onda nema šanse da se uđe u Windows a u safe mode uvek može.
Prvo sam pokušao bez obaranja sistema deinstalacijom nvidie sa driver sweeper i driver cleaner pro. Kada sam bio ubacio Sapphire 6850 ista stvar mi se dešavala sa bilo kojim drajverom a probao sam sa diska, catalyst 11.3 i catalyst 11.4 preview. Učitavanje Windows-a dođe do Welcome screen i kada treba da se pojavi desktop ono krompir, odnosno potpuno crni ekran.
Za svaki slučaj reinstalirao sam sistem od nule i prvi drajver koji sam instalirao su drajveri za ploču (čipset) i odmah nakon toga za grafiku. Ovoga puta čak ni Welcome screen nije hteo da se prikaže a hdd drlja i učitava nešto.
Vratio sam Asus nvidia 9600gt u komp i sve je potpuno normalno.
Da nisam nešto možda propustio zbog čega ova Sapphire 6850 neće da proradi ili je stvarno neispravna ?
Ako je neispravna reklamacija sledi. Uvoznik grafe je Alti.
ta grafika sapphire 6850 ima problem sa nekim plocama cak na nekim nece ni sliku da da ako mozes zameni je za neku drugu, ako ne ... onda probaj bios na ploci da flesujes
Panto moram da ti kazem da je to zbog one bubice u monitoru koja je bila..Graficka ti je povezana sa DVI kablom za monitor i njen duh sada nemirno luta tvojim GPU-chipom i pravi smetnje :D
Nego sad ozbiljno.. To ti je zato sto si kudio nVidia i tripovao se oko low GPU usage :D
ivanslavko : Flešovao sam bios ploče na zadnji F8G ali to nije ništa rešilo.
miki069 : Milijardu posto je grafika dobro ušla u slot.
servispc : Nemam kod koga da probam. Moji ortaci imaju neke AGP mašine. To jedino mogu da se mlate sa njom ovi likovi kod kojih sam kupio grafu.
SkyFire : Samo se ti smej. Ne bih da se upuštam u flešovanje i biosa grafičke. To nikada nisam radio a i ne želim da sebi napravim probleme prilikom reklamacije.
Drug Staljin je govorio: gde su ljudi, tu su i problemi. Uklonis ljude
14.04.2011. 01:12
status: user broj poruka: 10999
i resio si probleme. Eto recepta za tebe: likvidiraj AMD-a... - - - - A sad NAJOZBILJNIJE: flesuj maticnu plocu (ako vec na sebi nema najnoviji BIOS). MOZDA se radi o bagovitosti ploce koja ce time da bude otklonjena...
Re: Drug Staljin je govorio: gde su ljudi, tu su i problemi. Uklonis ljude
14.04.2011. 01:18
status: user broj poruka: 1583
Flešovao sam bios matične ploče na zadnji i to nije pomoglo.
:: i resio si probleme. Eto recepta za tebe: likvidiraj AMD-a.. :: - - - - :: A sad NAJOZBILJNIJE: flesuj maticnu plocu (ako vec na sebi nema najnoviji BIOS). MOZDA se radi o bagovitosti ploce koja ce time da bude otklonjena.. :: ::
Moze svasta biti - pa i sama karta naravno. Uzmi ponovo sa driver sweeper-om obrisi sve vezano za ATI. Skini sa neta OpenGL i instaliraj. Otpakuj negde te drajvere i instaliraj ih iz device manager-a (ono desni klik, update preko browse folder ili kako vec to bese ide) - mogao bi to recimo iz safe mode-a da uradis.
Probaj i da ucitas default BIOS podesavanja ako vec nisi.
Catalyst 11.3 drajver koji sam probao bio je OpenCL verzija i nije pomoglo.
Pokušao sam i vađenje baterije biosa pre flešovanja i nije pomoglo.
:: Pun je internet tih hebacina .. :: :: Moze svasta biti - pa i sama karta naravno. Uzmi ponovo sa driver sweeper-om obrisi sve vezano za ATI. Skini sa neta OpenGL i instaliraj. Otpakuj negde te drajvere i instaliraj ih iz device manager-a (ono desni klik, update preko browse folder ili kako vec to bese ide) - mogao bi to recimo iz safe mode-a da uradis :: :: Probaj i da ucitas default BIOS podesavanja ako vec nisi.
Ako ti nesto znaci, mozes da doneses karticu kod mene ako si iz Beograda, pa da je probamo na drugoj ploci.
:: ivanslavko :: Flešovao sam bios ploče na zadnji F8G ali to nije ništa rešilo :: :: miki069 :: Milijardu posto je grafika dobro ušla u slot :: :: servispc :: Nemam kod koga da probam. Moji ortaci imaju neke AGP mašine. To jedino mogu da se mlate sa njom ovi likovi kod kojih sam kupio grafu :: :: SkyFire :: Samo se ti smej. Ne bih da se upuštam u flešovanje i biosa grafičke. To nikada nisam radio a i ne želim da sebi napravim probleme prilikom reklamacije :: :: markopvict :: Ne verujem u ta sranja :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
Re: Drug Staljin je govorio: gde su ljudi, tu su i problemi. Uklonis ljude
14.04.2011. 08:44
status: user broj poruka: 7769
Ti si garant ekskluzivni uvoznik za zelene kartice...
FIX !!!
A WinXP ti je desna ruka...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: i resio si probleme. Eto recepta za tebe: likvidiraj AMD-a.. :: - - - - :: A sad NAJOZBILJNIJE: flesuj maticnu plocu (ako vec na sebi nema najnoviji BIOS). MOZDA se radi o bagovitosti ploce koja ce time da bude otklonjena.. :: ::
mislim da ovde nije rec o bug-u,vec je katra jednostavno neispravna,cin ne prihvata driver...fles bios-a graficke bespotrebno je da radis,ukoliko imas garanciju,kao i svaki drugi serviserski poduhvat...
dukiduledu : I ja mislim da je neispravna jer nema razloga da ne radi. U slot je ušla kako treba, napajanje je i više nego dovoljno, novi bios ploče nije pomogao, reinstalacija wina ista stvar.
DexterMull : Dao sam im samo grafu da se mlate sa njom. Ako im bude zatrebala moja mašina onda ću da je dosecam.
Sada sam se setio još jedne stavke koja se dešavala u vezi sa grafom i to sam im i rekao da se dešava kada je drajver instaliran. Kada dođe do welcome screen ako krene windows logon zvuk onda se isti završi bukvalno sa jednim trrrrrrrrrrrrr ili krrrrrrrrrr iz zvučnika ili kako već da ga nazovem, u trajanju od skoro 2 sekunde, čim se izgubi welcome screen i ekran postane potpuno crn. Naravno windows logon zvuk ne odsvira do kraja.
Grafika je mozda 100% ispravna , zato sam ti predlozio da probaju bas na tvojoj masini ,jer deluje da se ploca i graficka ne mirishu, sto ce verovatno i biti slucaj, zvace te i kazace da radi kako treba i da je sve u redu.
Onda ces opet da ides i da nosis masinu da probaju bas na tvojoj ploci.
Kada cujem da se rec nedovrseno i poluispravno zameni sa NEKOMPATIBILNO poludim. Od toga samo vise poludim kada prepoznam savet koji ubija garanciju.
Samo probaj kod drugog i reklamiraj i ako radi i ako ne radi i nadaj se da nismo skroz presli u kockarski trip kada se kupuje hardver. Posto nisi obavesten o nekompatibilnosti treba da ti zamene ili kupovina novog vise nema svrhe nikakve posto nikada ne znamo sta je Nekompatibilno sa cime a opet onda dolazimo do toga da je kupovina hardvera kockanje cisto. Sky kaze Zelena pilula. EEEE kada bi postojala ta firma koja ne pravi grseke platio bi grafiku 500-600e bez razmisljanja ikakvog. Ali to ne postoji, isti su. Samo zavisi koja serija se gleda. Jedni su pacovi u jednoj seriji a drugi u drugoj i na smenu sisaju...
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
Re: Vidi postoji sansa da se probudi sa starijim driverima(imao sam taj slucaj)
14.04.2011. 12:45
status: user broj poruka: 17093
Vec im je odneo grafiku, sad mora da ceka da mu je vrate da bi probao tvoj savet.A inace mudro zboris , veoma moguc problem ako nije ubio stare drajvere.
:: a i ciscenje mora iskljucivo iz safe moda :: :: E sad epohalno pitanje() da li si pre vadjenja 9600GT deinstalirao nV drivere?? :: :: Ako nisi odmah obaraj win i meci novi posto je makina vec zagadjena za medalju.Pa ako to ne pomogne pravac ALTI :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Re: Re: Vidi postoji sansa da se probudi sa starijim driverima(imao sam taj slucaj)
14.04.2011. 12:54
status: user broj poruka: 7285
Evo sad sam tek video post u kojem pise da ju je vec reklamirao, ma sav sam rasejan saljem zenu da mi kupi varalice pa skidam tonu slika samo da ne zajebe dekor i velicinu.
Ova varijanta sa driverima je cesta greska usled ushicenja i zelje da se proba nova mezimica.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Vec im je odneo grafiku, sad mora da ceka da mu je vrate da bi probao tvoj savet.A inace mudro zboris , veoma moguc problem ako nije ubio stare drajvere
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.