Dell U2311h - kako i cime testirati monitor pre kupovine
STRANA 1 OD 2
ribolovac
Dell U2311h - kako i cime testirati monitor pre kupovine
12.04.2011. 14:15
T35239
status: user broj poruka: 1305
Sutra mi stize navedeni monitor pa me zanima kojim programima da ga istestiram na mrtve piksele, tinting i probijanje pozadinskog osvetljenja. Ovo naravno sve u prodavnici pre nego sto ga platim. Zahvalan za sugestije i linkove.
Za mrtve piksele pusti njegov test iz opcija, tinting ces da uocis na tamnoj pozadini cim promenis ugao gledanja (najbolje iskosa odozgo), a probijanje (ako ga ima, na tamnoj pozadini u zamracenoj prostoriji).
:: Sutra mi stize navedeni monitor pa me zanima kojim programima da ga istestiram na mrtve piksele, tinting i probijanje pozadinskog osvetljenja. Ovo naravno sve u prodavnici pre nego sto ga platim :: Zahvalan za sugestije i linkove ::
imas pravo da uzmes monitor (ili bilo koju drugu komponentu) da je doneses kuci fino na tenane testiras i ako ti ne bude radila kako si ocekivao imas pravo u roku od 7 dana da je vratis kazes ne svidja mi se i oni ti ili vrate novac ili zamene za drugu.
a sumljam da ce ti neko u radnji dati da skidas programe i da testiras komponente.
To mu pije vodu samo za mrtve pixele, kolko znam, dell ne uvazava reklamacije na tinting i probijanje (nek me neko ispravi ako gresim).
:: :: imas pravo da uzmes monitor (ili bilo koju drugu komponentu) da je doneses kuci fino na tenane testiras i ako ti ne bude radila kako si ocekivao imas pravo u roku od 7 dana da je vratis kazes ne svidja mi se i oni ti ili vrate novac ili zamene za drugu :: :: a sumljam da ce ti neko u radnji dati da skidas programe i da testiras komponente :: :: pozdra :: ::
Re: Dell U2311h - kako i cime testirati monitor pre kupovine
12.04.2011. 14:48
status: user broj poruka: 19012
ako ga oni sami nemaju ponesi na flash-u program NOKIA monitor test, po meni je sasvim zadovoljavajuci za pixele i osvetljenje - http://goo.gl/pCCHZ ovo ti je za 32-bit sistem..
EiZO monitor test - http://goo.gl/3ShKH ovaj radi na svim sistemima i skoro da je isti odlican test
:: Sutra mi stize navedeni monitor pa me zanima kojim programima da ga istestiram na mrtve piksele, tinting i probijanje pozadinskog osvetljenja. Ovo naravno sve u prodavnici pre nego sto ga platim :: Zahvalan za sugestije i linkove ::
Necu izneti monitor iz radnje dok ga ne probam. Kako da pustim test iz njegovih opcija? Sa ovim testovima kako to ide? Pustim test i pratim uputstva? Nisam to radio do sad pa...
Neko je pre pominjao da je testirao monitor u svetloj prostoriji, kada ga je doneo kuci video je da je monitor falican, tako da vidi nadji neki malo tamniji ugao u toj radnji :).
Pozdrav!
:: Necu izneti monitor iz radnje dok ga ne probam. Kako da pustim test iz njegovih opcija :: Sa ovim testovima kako to ide? Pustim test i pratim uputstva? Nisam to radio do sad pa.. :: :: ::
:: Necu izneti monitor iz radnje dok ga ne probam. Kako da pustim test iz njegovih opcija :: Sa ovim testovima kako to ide? Pustim test i pratim uputstva? Nisam to radio do sad pa.. :: :: ::
Razmisli da kupis monitor u prodavnici koja dozvoljava odredjeni rok za povracaj robe ako nisi zadovoljan. Moguce je da ces neke nedostatke primetiti tek uvece, kod kuce, a uvek i postoji mogucnost da se koji zaglavljeni piksel pojavi u prvih nekoliko sati/dana rada.
1 pixel, po dell-u `Perfection down to the last pixel: Dell UltraSharp displays are designed for perfection in every pixel. In the event you discover even one bright, defective pixel during your limited hardware warranty period, we`ll exchange your monitor at no cost to you. `
:: Kakva je garancija na mrtve piksele za taj dell :: ::
Nadam se da si ozbiljan u ovome sto kucas... Ko ce bre u srbistanu da te pusti da testiras monitor... Hmmm kako da ne... Mene si ubedio...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: covece, ne moze npr. oko da vidi BELI mrtav pixel na BELOJ pozadini.... zato postoje TESTOVI.. :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
Licno sam pricao sa covekom iz emmi-a i kaze da nije nikakav problem da se monitor proba. Neko je pomenuo da nisu dali da se monitor vidi i proba ali da li su tad bili u guzvi ili se nesto desilo ne znam.Licno imam informaciju da moze sve da se proveri na licu mesta. Nije nikakva reklama,saradjujem sa mnogim firmama kad mi nesto treba samo hocu da nagovestima da postoji mogucnost da se izadje kupcima u susret.
Za mene je proveren jedan Samsung monitor.Decko koji radi u emmi je otvorio novu kutiju pregledao da li ima mrtvih piksela i ja sam mu verovao na rec .Javio mi je da je sve ok i da monitor moze da se salje. Tako kako je rekao je i bilo.Monitor kad je stigao bilo je sve fest onako kako sam potrazivao da bude.
Nije svugde haos u nasoj zemlji,neki ljudi se trude da steknu postovanje svojih kupaca i da privuku klijentelu..
Kada sam kupovao monitor u P@kom-u, testirao sam ga jedno 15 min, lik me pustio i rekao testiraj sta hoces. Isto je uradio i ortak kada je kod njih uzimao monitor. Drugi put sam preko druga narucio monitor od Pin-a, on ima ugovor za maloprodaju, isto probao jedno 15 min. Kada sam kupivao nesto u ViP Kuci, tamo je neki lik testirao DELL monitor, nisu mu ljudi pravili problem. Verujem da ima i drugih radnji, gde ce ti otpakovati i pustiti da pribas sta hoces.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Nadam se da si ozbiljan u ovome sto kucas.. :: Ko ce bre u srbistanu da te pusti da testiras monitor.. :: Hmmm kako da ne.. :: Mene si ubedio.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: covece, ne moze npr. oko da vidi BELI mrtav pixel na BELOJ pozadini.... zato postoje TESTOVI.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ::
Beli mrtav pixel ne postoji a da bi to shvatio moras malo vise da udjes u samu srz LCD panela koji aktivno generisu svetlost kros fosfor, ili ti bacaju belu boju koju kasnije filtriraju da bi dobili blue,red green. Tako da za svaki pixel postoje tri sub pixela koji generisu red/blue/green boje.Ako je pixel mrtav to znaci da je on trajno zaglavljen u OFF polozaju i da kroz njega ne prolazi snop- dakle CRN pixel ali ukoliko se pixel zaglavi u ON polozaju kroz njega ce ne prekidno da prolazi snop sto bi znacilo da ako je zaglavljen samo sub pixel red imaces crvenu tackicu i etc sa zelenim i plavim, medjutim ukoliko se sva tri sub pixela zaglave u ON polozaju dolazimo do celog pixela koji je zaglavljen i koji ce tada emitovati belu boju.
Eto prostije nisam mogao, da ne sirimo sad dalje da tri pixela cine dot and etc,etc....
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: covece, ne moze npr. oko da vidi BELI mrtav pixel na BELOJ pozadini.... zato postoje TESTOVI.. :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
nebitno, kako god, RGB u redu je, nije u tome poenta uopste.. @abner - zavisi kako gde.. ako zele da prodaju bice voljni da ti daju da probas.. (Samsung shop..)
:: Jao Mare sad si naceo pandorinu kutiju ... :: :: Beli mrtav pixel ne postoji a da bi to shvatio moras malo vise da udjes u samu srz LCD panela koji aktivno generisu svetlost kros fosfor, ili ti bacaju belu boju koju kasnije filtriraju da bi dobili blue,red green. Tako da za svaki pixel postoje tri sub pixela koji generisu red/blue/green boje.Ako je pixel mrtav to znaci da je on trajno zaglavljen u OFF polozaju i da kroz njega ne prolazi snop- dakle CRN pixel :: ali ukoliko se pixel zaglavi u ON polozaju kroz njega ce ne prekidno da prolazi snop sto bi znacilo da ako je zaglavljen samo sub pixel red imaces crvenu tackicu i etc sa zelenim i plavim, medjutim ukoliko se sva tri sub pixela zaglave u ON polozaju dolazimo do celog pixela koji je zaglavljen i koji ce tada emitovati belu boju. :: :: Eto prostije nisam mogao, da ne sirimo sad dalje da tri pixela cine dot and etc,etc... :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: covece, ne moze npr. oko da vidi BELI mrtav pixel na BELOJ pozadini.... zato postoje TESTOVI.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ::
Samo jos da si na tu kratku disertaciju dodao da sto su pixeli blizi (dot pitch) slika ima bolji kvalitet ,jasnija je i ostrija..Naravno to su samo finese ali uticku na celokupan kvalitet prikaza.Realno su razlike izmedju udaljenosti pixela skoro pa identicne od panela do panela tj zavisno od dijagonale.
:: @Ishmeris :: :: Samo jos da si na tu kratku disertaciju dodao da sto su pixeli blizi (dot pitch) slika ima bolji kvalitet ,jasnija je i ostrija..Naravno to su samo finese ali uticku na celokupan kvalitet prikaza.Realno su razlike izmedju udaljenosti pixela skoro pa identicne od panela do panela tj zavisno od dijagonale :: :: @imarkovi :: :: Knjigu u ruke i na ucenje..Obrukao si se sad : :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.