Skinu sam sa neta ATI driver, sve ukupno sa VIVA, Display driver, Catalyst, DirectX 9.0c ukupno oko 200MB, ima setup za sve zajedno, kad se pokrene instalacija, prvo sve dok instalira traje minimum 15-20 minuta. Konkretno imam problem sa Catalystom jer mi igrice rade lose i kad je na default (Basic) i user (Advanced), dosta koci sporo ocitava detalje sta god da podesim u igrici (rezoluciju, broj boja itd.). Posto sam podigao drugi OS na novoj particiji, instalirao sam samo display driver i sve mi radi u full-u, nema seckanja i dugog ocitavanja.
Zanima me da li je jos neko od vas imao slican problem?
P.S. Sve predhodne graficke su bile nVidia i nikad nisam imao neki problem, prvi put sam se licno susreo sa ATI-jem i sigurno (znam) nikad vise.
Generalno, iz iskustva, znam da ati-ju stalno moras da skidas najnovije drajvere ne bi li karta radila kako treba sa novijim igrama! Posto si kazes skinuo(verovatno novi drajver), a na novom sistemu sve sljaka super, sve mi lici na to da ti u pozadini neka aplikacija ili sl. crpi resurse kompa, pa lepo u task menageru proveri sta sve imas, pogasi neke od aplikacija, pa probaj onda! A ako ne, instaliraj nov sistem!
E da zaboravih da napisem i to da ako ti ovo ne pomogne, a sve to da ne bi instalirao nov sistem, probaj da skines na netu neki od alata za totalno ubijanje ati drajvera na kompu, pa probaj sa novom instalacijom istih!
:: :: P.S. Sve predhodne graficke su bile nVidia i nikad nisam imao neki problem, prvi put sam se licno susreo sa ATI-jem i sigurno (znam) nikad vise.
Problem je upravo u tome sto si do sada koristio NVidia karte, pa su ti na starom sistemu ostali `repovi` od njihovih drajvera. Uzmi neki driver cleaner ili jednostavno pogledaj da li si uklonio NVidia display driver iz Control panela. Nebi bilo lose i da uklonis drajvere od ploce (za chipset), zajedno sa tim ATIjevim, pa da sve instaliras i to ovim redom: 1. Drajveri za chipset uz obavezan restart kada god ti to sistem zatrazai. 2. Drajveri za ATI.
PS. Nemojd da genearlizujes. Borba za trziste izmedju ATIja i NVidie vodi se istom zestinom kao INTEL vs AMD, tako da postoje periodi dominacija u resenjima i kod jednih i kod drugih. Seti se pre 4 godine gde je bila NVIDIA sa svojom 5xxx serijom VS ATI 9xxx.
Formatiraj sistemsku particiju, pa instaliraj redom: Windows XP - SP2 - Direct X 9.0c - autoparcher za Windows XP - drajveri za plocu - drajveri za graficku i jos sta imas. Kod mene je pomagalo. Driver cleaner i slicni programi nikada me nisu u potpunosti zadovoljili.
Iz iskustva ti tvrdim da su ATIi-jeve kartice bolje tako da nemoj`nikad više ati`.Imao sam NV7800gtx, sada imam ATI x1900xt. Bolja je bar 30-40% a bile su u istom cenovnom rangu. Što se tiče drajvera, ATI CATALYST batali, to je jedno veliko sranje koje ne služi ničemu, samo da remeti koncepciju. Učitaj ATI TOOL, podesi broj obrtaja ventilatora i nema da brineš. Ima sve da radi kao sat. Ako nećeš originalne ATI-jeve drajvere, idi učitaj drajvere sa https://www.omegadrivers.net. Lik ispravlja sve greške u drajverima i sve će ti ići glađe. ATI CATALYST nikada!!!!!!!! Samo znači skineš drajvere sa ATI sajta nekih 12mb i to ti je to. Naravno skini wdm i xcode drajvere. To su ti razni filteri za sliku, zvuk itd. Srećno.
Mozda sam ja nepismen, nema veze ajmo iz pocetka, (jedino je `sharko` odgovorio na pitanje). Znaci nemam problem, odnosno resen je - samo me je zanimalo da li se i drugima tako nesto desavalo.
Nov OS sa ATI Catalystom - igrice koce Nov OS na drugom HDD-u bez ATI Catalyst - iste igrice ne koce
Znaci nije bila nVidia pa ATI, nije stari OS nego novi, isti drajveri na oba...
PITANJE je bilo: Zanima me da li je jos neko od vas imao slican problem?
Za `-ShonE-` izvini juce sam kupio racunar, pa nikada u zivotu nisam proveravao procese racunara, (inace Windows XP professional SP1 - (ctrl, alt + del) potrosnja 40MB) bas ti hvala na informaciji (ako ga nateras da radi kao moj komp - javi se).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.