Koliko ste je platili i koliko igri presli na njoj pa kazete da je brutalna. Ocitajte mi temp sa monitora, please. Neke novije igre. Spustite igru dole da ne izadjete iz nje a da ste na desktopu i uslikajte HW monitor. U stvari to je MSI oni su u mojoj kuci zabranjeni, ne morate nista da kacite. OTPADA i da kosta 10$.
A sto je tebi dva VV u imenu, jel ti se omaklo pa nisi primetio ili... Mislim da admin PCB moze to da sredi...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Koliko ste je platili i koliko igri presli na njoj pa kazete da je brutalna. Ocitajte mi temp sa monitora, please. Neke novije igre. Spustite igru dole da ne izadjete iz nje a da ste na desktopu i uslikajte HW monitor. :: U stvari to je MSI oni su u mojoj kuci zabranjeni, ne morate nista da kacite :: OTPADA i da kosta 10$ :: :: Only High End :: http://youtu.be/bYfs5KpFMe :: :: Posle ovog sve je jadno. Posebno pakovanja, kao Baby Puzzle :: :: http://i.imgur.com/iLfeX.jpg zadnji deo kompa : :: :: X4 965 BE(3.8GHz),H70, Crosshair 4, EAH6970, HyperX 1600DDR3 C9(4X2GB), Zalman RC1000, SSD V+64GB, WD500AAKS, LG250GB External, LG DVD-RW :: Creative Inspire T5900, Seasoni X-750, Logitech G510, S :: ::
Da bar taj video nije na strani gde Linus predstavlja EVGA580. Ovako cim normalni primete gase MSI klip vide ono i krenu da psuju ili idu da kupe zavisi gde se nalaze.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea lee,... Serbian High End.
Interesanto je recimo da je u 3dmark vantage ,gtx 580 (gpu score)vrlo bliska po rezultatu sa dual kartama 6990 i 590 testiranim na sistemima sa Bloomfield CPU na 4 GHz.
Test moze da bude zanimljiv klokerima ,zbog komparacije rezultata.
test sistem: Dragon F1 Gemini cooling pot AMD Phenom II 1090T Asus Crosshair IV Formula Corsair Dominator GT DDR3 2133Mhz Corsair HX850 PSU Inno3d GTX 580
Ovo je za sada karta sa najvecim klokom. Za mesec dana pitanje da li ce biti. MSI TwinFroz kosta 450e sto znaci da ce ova oko 480e a mozda preko 500e. 500e kosta EVGA Super OC sa koliko manjim klokom. Ko garantuje da karti nije krnut zadnji bezbedni klok. Taj koji prica KLOKUJE SE KO SVINJA ZANIMA ME DA LI CE JE KUPITI. NE NE VERUJEM. 500e MSI, ko zna koliko ce kostati ASUS(izbacice 100% neku verziju GTX580 i 6970 narednih meseci i 500e EVGA Super OC. Jbt HUNDAI I kRAJSLER iste kubikaze po istoj ceni. mALO JE `SRECNIKA` kao mi koji to moraju da trpe.
Bez obnzira sto je hladjnje Twin Froze najbolje za sada jbt ovo je MSI a ovo EVGA i ASUS. A cena ista.
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
Pa i EVGA je 500$. Ali Twin Froze ima najbolje hladjenje od svih karata tako kazu svi. Ali za SLI kombinacije najbolje i jedino za ovako jake karte koje bi se OC je vodeni blok, a to kosta a samo EVGA ima spremno. Em kupis opremu uz nju samo crevo da turis da bez zezanja oko garancije, greske i ostalogi em je izgled opelo ostalih firmi.
Sta kupis 2 Lightening i stavis u SLI i ono puf 85C ko od sale. Te zoves pitas sta kako i oni ti lepo objasne da je karta nezamislivo klokovana sto i jeste i da je ne treba klokovati i da i tako dobar ventilator na tom kloku u SLI varijanti moze samo toliko. Sta onda skidas to, kupujes vodene blokove i izadje jos 200e vise. I shvatis da se karta gubi sda 5% kloka vise. To je sve moguce, mozda i nije tako. Saznace onaj ko kupi kod nas tako to bude.
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
Svaka referentna GTX 580 ima dovoljno dobar dizajn PCB-a i snaznu naponsku sekciju da izdrzi velik OC potencijal! Znaci dovoljno je kupiti najjefitniji GTX 580 i naruciti EK vodeni blok ili Danger Dan i takva investicija te kosta oko 550 eur maksimalno. eVGA sa vodenim blokom su skupe :
Znam 600e su ali si kupio i vodeni blok i imas garanciju. Ajde da mom ASUS nakacimo vodeni blok pa da ga nosimo na reklamaciju. Da vidim sta ce reci. Mora se narodu reci realno da to nije vrh ponude a da vrh nemamo iskljucivo zato sto distributeri nemaju sa zapadom dogovor kao sa Kinezima. Zapad im ne daje tolike zarade, mora da se ponasa drugacije, podrska je drugacija, niko nece da mu se blati ime u zemlji kojoj bilo. Gabon, Gvinea Bisao i Srbija nemaju ugovor i to ce tako ostati. Slovenija moze, Srbija ne moze i to je kraj price. Nisu tome krivi oni nego mi. Treba ovde da ima svako ime ali ko oce perverzije i da ima pravi High End onda je EVGA to. Samo najbolje, nista ispod 200e i kraj. Nema kalkulacija da li sa ovim da prodjem jeftinije ili sa ovim, jeftiniju maticnu, skuplji procesor, graficku dve jeftinije crossfire. Nije za normalne ljude, za prave Entusiaste je to firma, ne ASUS, MSI, GIGABYTE. Sto ne naprave neku dobru plocu za AMD, EVGA. Nece nije HIGH END, samo najbolje pa ko hoce nek kupi ko nece nek se tesi da je MSI isti i bolji. Ko hoce da se igra normalno moze sa ASUS-om, MSI, Saphire, GIGABYTE ali je ono drugacija firma, drugaciji ljudi rade, to se vidi od kada se otvori sajt. Ne trebam da vam govorim da takve sitnice govore mnogo o firmi. Kada kupujes proizvod razmisljas da li ce da iskoci robot i da te izreseta automatom iz kutije. A ovo kod nas stavi u prodavnicu sa robom za decu do 5 godina medju kutije i neces primetiti razliku. Da li su slagalice, mastersi i graficka kareta.
Svasta!Kakve veze ima vodeni blok sa garancijom?Pa ti ces svakako vratiti stock cooler u slucaju da se nesto desi karti! Nigde ne pise da se garancija gubi skidanjem stock cooler-a niti to postoji niti sme da se radi! Sto se ne gubi garancija ako menjas CPU cooler?Glupost.Na isti nacin smes da promenis cooler za GPU bilo da je aftermarket vazdusni cooler bilo da je vodeni blok .
A to za eVGA sto stalno potenciras nema veze sa mozgom.eVGA jeste prvi partner nVidia i delom stancuje za nju.PCB tih Hi End karti radi nvidia i tu ne sme i nema odstupanja u kvalitetu.Ostali brendovi lepe samo nalepnice.Znaci to je sve referentno tj jedno te isto.
Sto se tice ploca eVGA jeste fancy-eraj ali je po kvalitetu i funckionalnosti malo malo pa iza Asus-a.
Na isti nacin i Asus pravi non referentne karte i tu greske nema! Isto tako svi brendovi se trude da podignu nivo kvaliteta svojih non referentnih kartica i tu su jako male razlike sto je i dobro za krajnje kupce.
Rado bih uvek kupio eVGA ali nije ni ona bezgresna i desavaju se kiksevi i skartovi.I ona crkava kao i svi ostali brendovi tako da prica eVGA je Bog i ne stoji.
Nista nije bolja od Asus-a recimo.. Generalno uzeo bih eVGA u svako doba,to jeste prestiz i donekle mera za kvalitet ali postoje i jeftinija resenja..
kako god bilo, ova evga sa vodenim blokom izgleda mnogo dobro... da vec dajem tolke pare na grafu, pljuno bih jos malo i uzeo ovako nesto, a ne seljacio se sa troslotnim spejs satlom u kucistu
i5 760 @ 4.2Ghz Xigmatek Gaia Asus P7H55D-M PRO Sapphire 6850 975,1250 2x2GB HyperX 1600mhz X-Fi Xtreme Music Antec 900 Samsung 206BW
Za te pare koliko kosta GTX 580 eVGA sa vodenim blokom moze da se uzme GTX 590 /GTX 570 SLI a te performanse nisu za poredjenje.. Npr GTX590 eVGA kosta 600 eur i ispod..
:: Za te pare koliko kosta GTX 580 eVGA sa vodenim blokom moze da se uzme GTX 590 /GTX 570 SLI a te performanse nisu za poredjenje. :: Npr GTX590 eVGA kosta 600 eur i ispod. :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Pa besmisleno je ne porediti performanse za toliki ulozen novac! Jeste to sve lepo i vrh samog entuzijazma ali za iste pare imas opet vrh kvalitet a brzi hardver.
Štangliranje
:: ko je spominjao performanse? :: :: :: Za te pare koliko kosta GTX 580 eVGA sa vodenim blokom moze da se uzme GTX 590 /GTX 570 SLI a te performanse nisu za poredjenje. :: :: Npr GTX590 eVGA kosta 600 eur i ispod. :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma ok razumem ja to, ali kao sto sam naveo, licno bih radije menjao koju stotinu poena u 3d markicu za ovakvu prelepu single slot kartu koja koliko vidim na full load ne prelazi 50c... Dodatno, kad bi razmisljao o nekom SLI to bi mi bio jos razlog vise .)
Mislim, sama kupovina karte od 500 evra je sve samo ne racionalna kupovina, a kada vec kupujem radi entuzijazma neka to bude onaj krajnji? :)
i5 760 @ 4.2Ghz Xigmatek Gaia Asus P7H55D-M PRO Sapphire 6850 975,1250 2x2GB HyperX 1600mhz X-Fi Xtreme Music Antec 900 Samsung 206BW
Ljudi EVGA je za krajnji bes. Znaci tu se misli na izgled i sve ostalo. Nikada istok nije bio ravan zapadu po kvalitetu. Jednostavno je pitqan je da li biste bili sigurniji u svemiru u brodu koji je sklopila NASA ili Kina ili Rusija. Ja bi se tresao kao prut od straha cim bi video ona slova da ne pise na engleskom. Evga komp sklopis i das inzinjeru da ti isprojektuje kutiju providnu ili kakvu oces sa svih strana, sve unutra da bude silver da sljasti sa belim led diodama. Da lici na motor od Harley davidsona ili svemirsklog broda da nema ni trunke plastike i za 30 godina za komp ces moci da dobijes vece pare nego sto si ga platio. Moci ce u muzej da ide. Zeznuto je skinuti masku da ne vide, a kamoli sve to posle vratiti. Realno dobar vodeni blok za graficku nije ispod 50e. Ovde si platio 500 grafiku EVGA 50e blok, 100% sacuvao granciju i platio ruke da ti profesionalci nakace taj blok bas za tvoju kartu. Neka jednom srafciger preskoci preko srafa iscepao si 500e. Da vidim ko sme da se zeza sa time, taj bas ima kesa. Znam ja na H70- srafovi crni, kvalitetni, cim su prvi put stavljeni videlo se a ne 2-3 puta odvrtati, zavrtati. Samo je pitanje da li ce precutati oni koji to vide ili ce reci mi ovakve srafove ne stavljamo na grafike. Sta ce srebrno u sredini crnog srafa. E sada draggo mi je kada hvalitet ASUS se secam jos graficke koja je nosena u dzep[ovima ko zna koliko puta bez bilop kakve kese i nikad joj nista nije falilo. To je zapinjalo o dzep, cepalo dzepove, pa se zakace kljucevi, i jos radi 9600SE ASUS. Ovo sada drzim lampu u ustima jednom rukom uhvatim do metala, drugom da ne zakaciom ventilator pa polako mic po mic prema slotu da slucajno negde ne zakaci maticne ploce koje ko zna koliko su osetljive, a pogotovu onaj zadnmji deo koji ulazi iza maticne ploce. To idem mm po milimetar. I obavezno pre nego gurnem u slot oborim kuciste i stavim kablove od napajanja u grafiku da ne bi cimao kartu posle dok je u slotu. Kao operacija na mozgu, sve imam trip da ce najmanja greskica da ih pokvari, smanji performanse. Pre okrenes kuciste naopacke, krnes u slot, vratis ga nazad.
Da GTX580 SLI i ATI 6970 SLI SU NAJACI SISTEMI, SEM SLI I Crossfire duplih ali to se ne racuna. Ali to SLI je za vise monitora. Jer sada ces i sa jednom imati najace performanse a kada karta zastari. Kao sto uskoro 5870 nece moci vise da se izbori sa jakim DirectX 11 igrama tu vise crossfire nece pomagati. Zato bolje najaca jedna pa cesce promeniti nego SLI- Crossfire na 3-4 gfodine.
Hoces da ti bacim koju slicicu da vidis sta je entuzijazam i sta su prave komponente,vodeni sistemi i sl?! Jos treba da ucis,previse si zelen da bi diskutovao ozbiljno na ovom polju..
Evo ti za ATI 4870 CF jos u ono doba kad se pojavila karta :
Čime si ti to snimao. CIF kamerom 3x2 rezolucije ?
Jel ti setup još uvek takav. Ako jeste, koje kućište ti to čistiš ? Osim ako ne zoveš sto - kućište.
:: E moj Vlado..Jos si ti mali . :: :: Evo ti kako se to radi kada benchujes..Pustis Sting-a,i polako..Jos mi ovo nije ni bio najbolji rezultat niti full sklopljena masina u to vreme. :: :: http://www.youtube.com/watch?v=yZYJNRgD-Y :: :: Hoces da ti bacim koju slicicu da vidis sta je entuzijazam i sta su prave komponente,vodeni sistemi i sl? :: Jos treba da ucis,previse si zelen da bi diskutovao ozbiljno na ovom polju. :: :: Evo ti za ATI 4870 CF jos u ono doba kad se pojavila karta :: :: http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41 :: :: Sta kazes srafovi a? :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
sa svemirskim programom u redu ,jaci su Rusi u svemirskom programu od Amerikanaca.
prvi covek u svemiru - Rusija prva zivotinja u svemiru -Rusija prva misija na Veneru sa spustanjem modula -Rusija boravak kosmonauta u svemiru preko godinu dana - Ruska svemirska stanica Mir.
itd.... Amerikanci su uspesni jedino u misijama na Mars,ali i tu recimo prvi snimak Marsa izbliza i snimak Marsovih satelita je obavio ruski svemirski brod pre Amerikanaca. 3 od 4 americka satla su eksplodirala u atmosferi.
Jedan klip je snimljen Samsung G 600 telefonom (onaj sa CF setupom) a drugi klip sa GTX 295 sniman digitalnim aparatom olympus! Pogledaj samo datum kad sam to snimao..
Kuciste?Da znas,dugo sam onako drzao na stolu :D Dok sam imao kuciste,pricao sam u prezentu ali se odnosilo na rad dok su komponente bile u kucistu dok nisam povadio i stavio na sto!
A sad je AMD u Gigabyte Plexi kucistu..
Komponente .. Nemam nista od toga.Sad sam na AMD-u Kuma.Cini mi se da sam ti rekao a mozda i nisam.
Kuciste je tu,ofarbano,izmodovano,Cooler Master Stacker 832 Black. Vodeni sistem je tu..Ceka se samo na novu platformu tj da se skupi kes kad stignem do toga. U principu sam na stand by do daljenjeg.Plan je Sandy bridge ,videcemo sta ce i kad ce sve biti od toga..
Štangliranje
:: :: Čime si ti to snimao. CIF kamerom 3x2 rezolucije :: :: Jel ti setup još uvek takav. Ako jeste, koje kućište ti to čistiš ? Osim ako ne zoveš sto - kućište :: :: :: E moj Vlado..Jos si ti mali . :: :: :: :: Evo ti kako se to radi kada benchujes..Pustis Sting-a,i polako..Jos mi ovo nije ni bio najbolji rezultat niti full sklopljena masina u to vreme. :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=yZYJNRgD-Y :: :: :: :: Hoces da ti bacim koju slicicu da vidis sta je entuzijazam i sta su prave komponente,vodeni sistemi i sl? :: :: Jos treba da ucis,previse si zelen da bi diskutovao ozbiljno na ovom polju. :: :: :: :: Evo ti za ATI 4870 CF jos u ono doba kad se pojavila karta :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=pdQ3CXZv41 :: :: :: :: Sta kazes srafovi a? :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.