Sve ti jedno. Svu su 1080. E sad svi su i 60 hz kolko znam nema na 100. Imas na 120 hz a to ti treba za 3d. Meni licno se svideo filips a i najjeftiniji je bio :) 100 hz 200 hz to imas za tv aparate. Reko kolko je meni poznato.
Ja koristim monitor za filmove i igre, ne bavim se grafikom.Hoce li moje oko da primeti razliku izmedju 60 i 100 hz ? Ovaj dell ima 8ms odziv, zar to nije `puno` ?
ima bolji ugao gledanja,daleko zivopisnije boje(bolju sliku)bolji kontrast,tih 8ms je smesno i totalno neprimetno ,tako da ko da oko 200e za monitor,a ne uzme ovaj dell,koji moze da se nadje za recimo 205-210e on je prso!
one milisekunde sto vidis,ti je slican trik kao i DINAMICKI KONTRAST,mega brajtnes,dza i bu...
dakle,svaki monitor ima kontrast 1000:1, i to je ako je na 1000% kontrast,izuzeci su modeli sa statickim kontrastom 3000:1 npr,itd...
dakle ono sto pise 100 000:1, 2 000 000: 1,to ti je slicno ko sto pise na genius zvucnicima od 150w (ukupna snaga 6 zvucnika :-D dakle opet nema veze sa 150 w) na kutiji ces videti da pise i 5000w.... sto je smesno,i to oni lepo navode kao peak snagu...
a i kad bi radili na tih 150w neko vreme,riknuli bi...
Dakle slicna je prica i sa monitorima,prvo i osnovno gleda se panel,velicina i rezolucija,po meni najbitniji je kvalitet slike,a odziv je na svim danasnjim monitorima odlican..
ja imam Samsung f2380,drugar gore pomenuti Dell u2311... ni ja ni on nismo uocili ghosting,ni u FPS igrama,jos ja drzim odziv na normal,dakle on tu dodje jos sporiji od deklarisanih 8ms...
pritom je drug skoro presao sa tn panela,p2370 samsunga,dakle kvalitetan tn monitor :-D... 2ms odziv, i on najvise igra cs,i fps igre,i kad on nije uocio nikakve greske na U2311,nevidim ko bi...
:: :: :: :: Ja koristim monitor za filmove i igre, ne bavim se grafikom.Hoce li moje oko da primeti razliku izmedju 60 i 100 hz ? Ovaj dell ima 8ms odziv, zar to nije `puno` ?
Monitor se ne kupuje cesto,a sav kontakt sa hardverom se uspostavlja preko njega...
SVO vreme koje provedemo uz KOMPJUTER,provedemo BULJECI u MONITOR :-D ...
Dakle,zdravlje je na prvog mestu,a ovde pre svega mislim i na oci,zasto da ti ispadnu oci dok razaznajes boje,tekst,ili nepravilnost na tn panelu,kad mozes ko covek da uzivas u IPS prikazu...
Zasto LOMITI VRAT, pomerati glavu gore dole,da bi pod sto boljim uglom posmatrali idealan prikaz Tn monitora,kad mozes ko covek da sedis,za PVA ili IPS panelom gde god hoces, i prikaz na monitoru ce biti isti odakle god da gledas i gde god da sedis...
Tako sam se ja ranije smarao,i hvala bogu kada sam kupio svoj Samsung f2380...
Ovaj DEll U2311H kaska jedino u statickom kontrastu za mojim monitorom,ali zato ima za nijansu verniji prikaz boja, malo bolji odziv, usb uzlaze pozadi,display port... itd itd .-D
dakle sve po malo prednosti u odnosu na konkurecniju,A KOSTA SMESNIH 200 EVRA...
Smesnih zato sto takav kvalitet,za nase OCI je u 21 veku,smesan...
A oni ne znalci neka kupe TN sa lED osvetljenjem za 300 i kusur evra, pa neka prze svoje oci .-D
Ja se nadam sto skorije :D realno skoro je izasao,po testovima na netu ispada da je izvanredan, a na domacim sajtovima i testovima u Benchu i Digitalu,nahvalise ga kao nesto naj naj za do sad nezamislivu svotu novca za ponudjeni kvalitet.
:: oba full hd.oba 23 incha,oba odnos 16:9.. :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/lg-w2363d-pf-lcd-3d-tv/comp_comp_monitor/9/211 :: :: tn panel,120hz... ( cena je ovakva zbog slabe konkurencije,i malog broja modela...) :: :: realno za duplo vece pare,kupis ko covek 32 incha,full hd tv,koji ce imati ips panel,preko 100 hz,i vrhunski kvalitet slike.. :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/dell-e2311h/comp_comp_monitor/177/260 :: :: ips panel ( milina za oci ) 60hz... :: :: :: a da sad uzimam monitor,uzeo bih ovako nesto...: :: :: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=Oy0p29rrVbfjJOl :: :: p-ips panel..Profesionalni monitor,koji bi do skora kostao blizu 1000 evra,kostace kod nas oko 450.. :: :: 24 incha, odnost 16:10 (velika razlika u velicini i samom osecaju u odnosu na 16:9) ,1920 x1200 pixela. :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: ::
Odes lepo u prodavnicu i izaberes monitor koji tebi pase: Po velicini, izgledu, kesi/lovi... i neces pogresiti! Neko ce ti reci da pazaris odOvija, neko ovaj je bolji-imam ga... Cepaj po svom nahodjenju, budzetu, nameni ,ukusu i nema sanse da pogresis. Nebih da nekoga uvredim, ali je to taj rad. Srecno!\
P.s. U tom rangu su svi ok, nema greske. Pogledaj uzivo kako ti se cini i to ti je, jer si ti taj koji ce da bulji u njega...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Preporuka za novi monitor, mora da bude 100 hz, full HD, 21`-24 :: :: Hvala.
Slazem se sa gilopile odgovorom. Da jos dodam....koji god uzmes pogresices, uzmi bilo koji .) Jer kad uzmes neki ultra-giga izace nova generacija u prodaju i onda ultra-giga postaje kesa i tako u krug. Kupujes monitor za 1-3god a ne za ceo zivot...
Fenomenalan monitor za smesnih 200e. Sve je jasno cim ima IPS panel.
Jedina mana mu je sto ima 8 ms GTG, tj. oko 14 ms realno. Ali, to se ne primecuje, puno njih na benchu koji imaju ovaj monitor se nisu zalili na ghosting.
Ljudi ovaj ASUS 24` sto ste ostavili link mi se mnogo svidja. Nikada ne bi kupio sada monjitor ako ce on da se pojavi i kosta 400e. Mnogo je dobar. Dell UltraSgarp 23` ima odlicnu cenu ali 24` mi je taman mera za gaming. Preko toga mi se ne svidja. 24` 1920x1080 i sve igre kako je proizvodjac zamislio da izgledaju je najbolja kombinacija.
Mozda cu cak i prodati moj i kupiti taj. Videcu otom potom. Vise imam poverenja nekako u Samsung kada su ekrani u pitanju ali ASUS je totalno ozbiljna firma.
Uffff 14ms pa jbt.
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
Imam ovaj monitor vec par dana i jedina mu je mana sto prilikom menjanja uglova gledanja (najuocljivije iskosa odozgo) crna prelazi u neku ljubicastu nijansu (ima dosta o tome u review-ima sa sve slikama). Inace, sto se tice ghosting-a - nema ga! I najvise mi odgovara sto sada bez problema mogu da gledam iz kreveta (20-30cm nize od samog monitora) bez promene u osvetljenju i prikazu boja, sto me kod TN-a strasno nerviralo.
:: Odes lepo u prodavnicu i izaberes monitor koji tebi pase: Po velicini, izgledu, kesi/lovi... i neces pogresiti! Neko ce ti reci da pazaris odOvija, neko ovaj je bolji-imam ga... Cepaj po svom nahodjenju, budzetu, nameni ,ukusu i nema sanse da pogresis. Nebih da nekoga uvredim, ali je to taj rad. Srecno! :: :: P.s. U tom rangu su svi ok, nema greske. Pogledaj uzivo kako ti se cini i to ti je, jer si ti taj koji ce da bulji u njega..
Ma ocu ja, ali kazi mi gde da nadjem21`-23` Ips monitor na 100+hz sa HDMI ulazom ???
:: Ljudi ovaj ASUS 24` sto ste ostavili link mi se mnogo svidja. Nikada ne bi kupio sada monjitor ako ce on da se pojavi i kosta 400e. Mnogo je dobar. Dell UltraSgarp 23` ima odlicnu cenu ali 24` mi je taman mera za gaming. Preko toga mi se ne svidja. 24` 1920x1080 i sve igre kako je proizvodjac zamislio da izgledaju je najbolja kombinacija :: :: Mozda cu cak i prodati moj i kupiti taj. Videcu otom potom. Vise imam poverenja nekako u Samsung kada su ekrani u pitanju ali ASUS je totalno ozbiljna firma. :: :: Uffff 14ms pa jbt Citaj o tom asusu na benchmark forumu, nije to tako lepo kao sto izgleda. :: :: :: :: :: OOOOOOO Zasto ste SVIII :: COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII :: pored Corsair-EVGA tako jadniiii.. :: Zasto samo Srbi nevideeeee, :: misle da sa Kinom imaju High END, la la l :: Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End :: ::
Uuuuu tebe je neko mnogo dobro lagao za ovo sto ispisa za obicne monitore, ili si ti bas imao neki takav najgori monitor!? Znaci ovo ti je apsolutno netacno i bzvz
`Dakle,zdravlje je na prvog mestu,a ovde pre svega mislim i na oci,zasto da ti ispadnu oci dok razaznajes boje,tekst,ili nepravilnost na tn panelu,kad mozes ko covek da uzivas u IPS prikazu...
Zasto LOMITI VRAT, pomerati glavu gore dole,da bi pod sto boljim uglom posmatrali idealan prikaz Tn monitora,kad mozes ko covek da sedis,za PVA ili IPS panelom gde god hoces, i prikaz na monitoru ce biti isti odakle god da gledas i gde god da sedis...`
Imam LG 20`i mozes da ga gledas iz kog ugla hoces, osim ako bas oces iz profila da gledas xD, nikakav brljavi tekst, nikakvo probijanje svetlosti, nikakvi mrtvi pikseli, tako da nemo shirish dezinformacije, navedi lepo koji su ti monitori, ljudi da znaju i predlozi sto mislis da je dobro, evo imam ovde i samsung 19`` i ovaj moj i video sam philips 22`` full hd i nikakvih bitnijih zamerki nema.....
:: I jos jedna bitna stvar ! :: :: :: Monitor se ne kupuje cesto,a sav kontakt sa hardverom se uspostavlja preko njega.. :: :: SVO vreme koje provedemo uz KOMPJUTER,provedemo BULJECI u MONITOR :-D .. :: :: Dakle,zdravlje je na prvog mestu,a ovde pre svega mislim i na oci,zasto da ti ispadnu oci dok razaznajes boje,tekst,ili nepravilnost na tn panelu,kad mozes ko covek da uzivas u IPS prikazu.. :: :: :: Zasto LOMITI VRAT, pomerati glavu gore dole,da bi pod sto boljim uglom posmatrali idealan prikaz Tn monitora,kad mozes ko covek da sedis,za PVA ili IPS panelom gde god hoces, i prikaz na monitoru ce biti isti odakle god da gledas i gde god da sedis.. :: :: :: Tako sam se ja ranije smarao,i hvala bogu kada sam kupio svoj Samsung f2380.. :: :: Ovaj DEll U2311H kaska jedino u statickom kontrastu za mojim monitorom,ali zato ima za nijansu verniji prikaz boja, malo bolji odziv, usb uzlaze pozadi,display port... itd itd .- :: :: dakle sve po malo prednosti u odnosu na konkurecniju,A KOSTA SMESNIH 200 EVRA.. :: :: Smesnih zato sto takav kvalitet,za nase OCI je u 21 veku,smesan.. :: :: A oni ne znalci neka kupe TN sa lED osvetljenjem za 300 i kusur evra, pa neka prze svoje oci .-D :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: :: :: Preporuka za novi monitor, mora da bude 100 hz, full HD, 21`-24 :: :: :: :: Hvala.
Druze niko mene nije lagao niti izlozio,niti nalozio.......
Dakle nekad sam imao Samsung 913N,dobra stara kockica,ali nisam imao nameru da sa njega prelazim na nove TN monitore,kad su jos gori od njega...
Prelazak na Samsung f2380,mi je ulepsao zivot.. mnogo mnogo kvalitetnija slika,prikaz,da ne spominjem crne nijanse... gledam ga bukvalno odakle hocu,kolko puta sam stao i levo i desno skoro do ugla od 90 stepeni slika se vidi,pritom nema nikakvog degradiranja prikaza...
Naravno ima i on par mana ali nebih diskutovao o tome...Ja sam sve maksimalno sredio,i prikaz je savrsen...
Doduse pravom kalibracijom mogu da zamislim kakva bi slika bila,ali nisam imao prilike tako nesto da odradim...
:: Uuuuu tebe je neko mnogo dobro lagao za ovo sto ispisa za obicne monitore, ili si ti bas imao neki takav najgori monitor!? Znaci ovo ti je apsolutno netacno i bzvz :: :: `Dakle,zdravlje je na prvog mestu,a ovde pre svega mislim i na oci,zasto da ti ispadnu oci dok razaznajes boje,tekst,ili nepravilnost na tn panelu,kad mozes ko covek da uzivas u IPS prikazu.. :: :: Zasto LOMITI VRAT, pomerati glavu gore dole,da bi pod sto boljim uglom posmatrali idealan prikaz Tn monitora,kad mozes ko covek da sedis,za PVA ili IPS panelom gde god hoces, i prikaz na monitoru ce biti isti odakle god da gledas i gde god da sedis... :: :: Imam LG 20`i mozes da ga gledas iz kog ugla hoces, osim ako bas oces iz profila da gledas xD, nikakav brljavi tekst, nikakvo probijanje svetlosti, nikakvi mrtvi pikseli, tako da nemo shirish dezinformacije, navedi lepo koji su ti monitori, ljudi da znaju i predlozi sto mislis da je dobro, evo imam ovde i samsung 19`` i ovaj moj i video sam philips 22`` full hd i nikakvih bitnijih zamerki nema.... :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: :: :: I jos jedna bitna stvar ! :: :: :: :: :: :: Monitor se ne kupuje cesto,a sav kontakt sa hardverom se uspostavlja preko njega.. :: :: :: :: SVO vreme koje provedemo uz KOMPJUTER,provedemo BULJECI u MONITOR :-D .. :: :: :: :: Dakle,zdravlje je na prvog mestu,a ovde pre svega mislim i na oci,zasto da ti ispadnu oci dok razaznajes boje,tekst,ili nepravilnost na tn panelu,kad mozes ko covek da uzivas u IPS prikazu.. :: :: :: :: :: :: Zasto LOMITI VRAT, pomerati glavu gore dole,da bi pod sto boljim uglom posmatrali idealan prikaz Tn monitora,kad mozes ko covek da sedis,za PVA ili IPS panelom gde god hoces, i prikaz na monitoru ce biti isti odakle god da gledas i gde god da sedis.. :: :: :: :: :: :: Tako sam se ja ranije smarao,i hvala bogu kada sam kupio svoj Samsung f2380.. :: :: :: :: Ovaj DEll U2311H kaska jedino u statickom kontrastu za mojim monitorom,ali zato ima za nijansu verniji prikaz boja, malo bolji odziv, usb uzlaze pozadi,display port... itd itd .- :: :: :: :: dakle sve po malo prednosti u odnosu na konkurecniju,A KOSTA SMESNIH 200 EVRA.. :: :: :: :: Smesnih zato sto takav kvalitet,za nase OCI je u 21 veku,smesan.. :: :: :: :: A oni ne znalci neka kupe TN sa lED osvetljenjem za 300 i kusur evra, pa neka prze svoje oci .-D :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: :: :: :: :: :: Preporuka za novi monitor, mora da bude 100 hz, full HD, 21`-24 :: :: :: :: :: :: Hvala.
` ASUS PA246Q je jedan od najboljih monitora koje smo testirali, pa je tako zamenio naše do-skoro-referentne Samsung 244T i 245T modele. Sa TN-film modelima ga nema smisla ni porediti, a kada su IPS i VA monitori u pitanju, možemo reći da je primetno bolji od HP ZR24w. S obzirom na to da je skoro dva puta skuplji od Viewsonic VP2365wb ili Samsung SyncMaster F2380 modela, jasno je da je i dosta bolji od njih (dok je razlika u odnosu na ZR24w ipak nešto manja). ASUS PA246Q je alternativa za `problematični` Dell UltraSharp U2410, od koga je jeftiniji i ima tu prednost što svaki primerak već dolazi pre-kalibrisan. U ponudi se kod nas teško nalaze NEC EA231WM, HP LP2475w ili EIZO EV233W monitori koji bi mogli da mu budu pandani, pa je izbor sužen na nekoliko modela koji su bazirani na starijim IPS ili VA tehnologijama, a koji i dalje drže visoku cenu. To je još jedan razlog da na ASUS PA246Q skrenemo pažnju i dodelimo mu nagradu Editor`s Choice. `
:: :: :: :: :: Ljudi ovaj ASUS 24` sto ste ostavili link mi se mnogo svidja. Nikada ne bi kupio sada monjitor ako ce on da se pojavi i kosta 400e. Mnogo je dobar. Dell UltraSgarp 23` ima odlicnu cenu ali 24` mi je taman mera za gaming. Preko toga mi se ne svidja. 24` 1920x1080 i sve igre kako je proizvodjac zamislio da izgledaju je najbolja kombinacija :: :: :: :: Mozda cu cak i prodati moj i kupiti taj. Videcu otom potom. Vise imam poverenja nekako u Samsung kada su ekrani u pitanju ali ASUS je totalno ozbiljna firma. :: :: :: :: Uffff 14ms pa jbt :: Citaj o tom asusu na benchmark forumu, nije to tako lepo kao sto izgleda :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: OOOOOOO Zasto ste SVIII :: :: COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII :: :: pored Corsair-EVGA tako jadniiii.. :: :: Zasto samo Srbi nevideeeee, :: :: misle da sa Kinom imaju High END, la la l :: :: Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.