Tamo gde ja planiram da pazarim imaju MSI 6850 običan ne Cyclone verzija, Sapphire 6850 običan, Gigabyte 6850 OC i Sapphire 6850 Toxic.
Sapphire 6850 Toxic prevazilazi moj budžet. Za MSI 6850 (ne Cyclon) koliko sam mogao da vidim na netu nešto ga ne hvale.
Dilema mi je dakle između Gigabyte 6850 OC i Sapphire 6850 običan. Samo da napomenem da me overklokovanje grafičke ne zanima.
U ovom momentu nešto me više vuče na Sapphire pošto sam video da je bila velika mlatka sa Gigabyte 6850 karticama, ili možda pogrešno razmišljam. Koju bi ste mi Vi preporučili da izaberem od ove dve ? Razlika u ceni je manja od 500 dinara.
Nvidia GTX 460 1gb sam isključio kao opciju i nisam se raspitivao koliko košta u konkretnoj radnji jer se plašim da ne popasem low gpu usage i ako imam Amd Phenom II X4 955.
Da sam na tvom mestu od toga ne bih ništa uzimao samo zbog 2 god. garancije. Strpi se malo pa uzmi MSI Cyclone ili Asus DC ( ja je imam i perfektna je ). Verovatno ćeš je prodavati za oko 2 god. i sigurno ćeš lakše prodati kartu u garanciji nego bez. Gigabyte bih zaobišao. Pozdrav!
Ljudi,sta je vama?Pa Pufi vam je odavno pricao da je Gigabyte nuklearni otpad vi niste verovali.. Garantovano sada odlazu svoje prsnute kartice na mesto procepa gde je reaktor izlio u Fukusimi pa ce sve to da zabetoniraju :D
Ako bas mora ATI onda Asus,MSI .. Predlog ispod je najpotpuniji MSI 5850 samo ako je ima po toj ceni. Sledeca MSI Cyclone 6850.
Mixx i lumen75 : Ta radnja gde planiram da pazarim ne sarađuje sa radnjom gde se može naći Ati 5850 po toj ceni tako da od toga nema ništa. Ne bih da se mlatim da naručujem iz BG-a direktno pošto sam 240km daleko.
tata02 : I ja bih voleo da imaju Asus verziju ili MSI Cyclone ali nisam toliko strpljiv da čekam da se pojave na stanju. Tvoj odgovor ću smatrati kao glasom za Sapphire.
Pa delimično je Pufi u pravu ali ponekada se potrefi da i Gigabyte napravi dobar proizvod kao što je moja ploča Gigabyte GA-MA790XT-UD4P. O njoj nisam čuo apsolutno ništa loše.
Kao što sam rekao od 5850 po toj ceni nema ništa. Asus i MSI Cyclone ne mogu da čekam. Šta misliš o Sapphire 6850 običan ?
:: Ljudi,sta je vama?Pa Pufi vam je odavno pricao da je Gigabyte nuklearni otpad vi niste verovali. :: Garantovano sada odlazu svoje prsnute kartice na mesto procepa gde je reaktor izlio u Fukusimi pa ce sve to da zabetoniraju : :: :: Ako bas mora ATI onda Asus,MSI . :: Predlog ispod je najpotpuniji MSI 5850 samo ako je ima po toj ceni :: Sledeca MSI Cyclone 6850 :: :: Štangliranje :: :: :: ::
P.S.Gigabyte je zajeban po pitanju karti ali ne toliko i ploca. MSI recimo pravi odlicne kartice ali jako lose ploce! Asus je keva za sve :)
Štangliranje
:: Pa delimično je Pufi u pravu ali ponekada se potrefi da i Gigabyte napravi dobar proizvod kao što je moja ploča Gigabyte GA-MA790XT-UD4P. O njoj nisam čuo apsolutno ništa loše :: :: Kao što sam rekao od 5850 po toj ceni nema ništa. Asus i MSI Cyclone ne mogu da čekam. Šta misliš o Sapphire 6850 običan :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: :: :: Ljudi,sta je vama?Pa Pufi vam je odavno pricao da je Gigabyte nuklearni otpad vi niste verovali. :: :: Garantovano sada odlazu svoje prsnute kartice na mesto procepa gde je reaktor izlio u Fukusimi pa ce sve to da zabetoniraju : :: :: :: :: Ako bas mora ATI onda Asus,MSI . :: :: Predlog ispod je najpotpuniji MSI 5850 samo ako je ima po toj ceni :: :: Sledeca MSI Cyclone 6850 :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
ta Gigabyte ako je OC verzija bi trebalo da je ok ima je jedan ako ne i vise user-a na bench-u, problem je bio sa onom prvom verzijom koja nije OC.
Jedini nedostatak te OC verzija je to sto ne moze da joj se podize napon, posto ne planiras da klokujes to ti je nebitno.
Po meni ti je dobar izbor ta Gigabyte OC jer te overklok ne zanima a i trebalo bi da je garrancija 3 godine u odnosu na 2 kod Sapphire-a ako ti bas toliko znaci garancija.
Po meni jedan od najsigurnijih proizvodjaca !!! Jedino rade ATI, i rade ga za sve pare. Uzmi i ne brini . Imao sam mnogo kartica ovog proizvodjaca koje su bile vrhunskog kvaliteta.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
hmm stvarno (iz mog iskustva) ne vidim razlog za pljuvanje gigbyte firme sto rece @Panta019 mozda sam i ja potrefio ploca ga-ma785gmt-ud2h (sa integrisanom grafikom koja je na disable od prvog dana) stara 1 godinu grafika isto gigabyte 3850 sa 512 rama (zalman kuler) stara 3 godine nikad nikakav problem e sad, ako je neko imao nevolje to ne znaci da je ceo brand shit
Daleko od toga da je Gigabyte shit kao brend ali da imaju propuste sto se tice grafickih karti Boga mi imaju i to vrlo cesto. Sto se tice ploca tu je situacija sarenolika ali uglavnom su dobre pogotovu ove za naprednije platforme Intel konfiguracija (Nehalem,Gulftown,Sandy Birdge)
Npr.Lepo me sluzi Gigabyte UD3P 790X vec neko vreme..Zadovoljan sam.
Gliga Zotac?E to si lupio za sve pare.Palit jeste jeftiniji sto se tice izrade i bednije deluje ali Zotac je prvoklasna firma.A to by nVidia nema ama bas nikakve veze jer se karta brendira a i taj krs od Palita radi i retko kad crkava . P.S.Zotac nije uopste jeftin!
Mrzelo me je da citam celu spiku... Licno imam Msi 6850 cyclone i radi kao zmaj! To ti je najbolja moguca kupovina sto se tice Ati 6850. Inace iz Zajecara sam i postarina te kosta nekih 500 dindzi.
Dosad sam izdogradjivao 3kom Gigabyte kartica oc serije i nisam imao nikakvih problema osim jedne... nekad nije tela da upali iz prvog puta komp ali je brzo otklonjeno sa fleshovanjem vga biosa i posle toga nikad nikakvih problema. Procesljaj malo testove i forume za ove novije serije... Uglavnom Gigabyte OC verzije su najbrze na trzistu i od najkvalitetnijih po kompnentama. Moja preporuka Gigabyte ili Asus.
GIGABYTE su skrtice, oni samo stede. Ne stavljaju plastike na delove koji su osetljivi, kutije i sundjeri u kojima stoje karte su kao da kupujes nesto od 100din,stavili su celu seriju karti sa neispravnom memorijom Kada tako neko se ponasa ne mozes da racunas da je proizvod unutra mnogo kvalitetan. Posle onih problema sa serijom 6850 ja ne znam ko bi predlozio to. Decko ne zivi u Bgd da ga ne kosta karta kao 6870 posle i da mu presedne zivot.
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
ako si bas zapeo za 6850 i za te novce,onda safira uzimaj,inace eno na benchu tema o low gpu usage,misim nigde se ljudi ne zalise sa x4 procesorom,tako da nema bojazni za tebe da bi te to snaslo,evo ja imam x4 955be znaci isto ko tvoj i ga gtx460 1gb i naravno ne postoji nikakav low gpu usage :) al da imas neki dvojezgras tipa e5200...e8600 onda bi vec bio problem najverovatnije,iako bi ga kloknuo na 4ghz to sam ja i sam osetio :) znaci sa tvojim procesorom nema potrebe da izbacujes GTX-a iz kombinacije..
Asus M4A89GTD pro-usb3/Phenom II b55 x4 4ghz/Asus GTX460 direct cu 1gb/2x2gb Exceleram 1600mhz cl7/Wd blue 640gb/Thermaltake v9/Lc power 750w metatron/Z-cinema/Samsung p2370
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.