kako bi najbolje mogao da iskoristim ovih 250e na graficku? single GPU ili Crossfire? moze i AMD i nVidia bolje da mi vi pomognete nego da bacim pare bez veze... pozdrav
kod nas jedina je Sapphire i imash u emmiju za 21.499 dinara ili ti 208 evra.Od gtx 560 gledaj gigabyte oc model(212evra) ili msi twin frozr II imash dva modela jedan oc na 820mhz(209 evra) i drugi oc na 880mhz(214evra).
Nzm ta hd 6950 2gb je po performansama prakticno identnicna onoj od 1gb,a za to otkljucavanje u hd 6970 to je super,ali ne prolazi bash uvek.
moze i taj hd 5850,mada generalno treba lepo videti kakve su performanse,posto bash hd 5000 i ne skalira dobro,mada trebalo bi da su po performansama iznad ovaih gore pomenutih.
imash hd 5850 msi twin frozr u emmiju za 131evric.
Nece se usreciti sa tom kombinacijom, sto zbog lose CF optimizacije za HD 5000 seriju, sto zbog cvrcanja pomenute karte za koje se zale dosta korisnika.
U svakom slucaju, za 250e ne postoji bolja kombinacija, ako izuzmemo ovo gore sto sam napomenuo.
vidim da je clock na 900mhz. probile bi mi 5850 cf budzet a knap sam 250e. a 5770 CF se ne isplati? ako se ne isplati da uzmem ja onu 560 gainward za 230e
:: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-vga-geforce-gtx560-ti-gainward-1gb-gs-ddr5.11.html?productId=1533 :: :: vidim da je clock na 900mhz. probile bi mi 5850 cf budzet a knap sam 250e. a 5770 CF se ne isplati? ako se ne isplati da uzmem ja onu 560 gainward za 230 :: ::
Ne isplati se CD 5770...
Ja bih za te pare uzeo HD6950 2GB i probao da je otkljucam.
:: Nece se usreciti sa tom kombinacijom, sto zbog lose CF optimizacije za HD 5000 seriju, sto zbog cvrcanja pomenute karte za koje se zale dosta korisnika :: :: U svakom slucaju, za 250e ne postoji bolja kombinacija, ako izuzmemo ovo gore sto sam napomenuo :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://spedr.com/4tb3 :: :: :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
To je referentna nvidia karta sa referentnim hladjenjem i referentnom naponskom jedinicom.
@Sasa92 Dobitak u performansama koji se dobija otkljucavanjem 6950-tice u 6970 je mizeran u odnosu na zagrevanje karte koje se znacajno povecava. Bio je skoro user review o otkljucavanju i dobitku u performansama. Sustina je da glat moze da uzme 6950 sa 1GB memorije.
@Ribalovac ajde ako ti nije tesko da pronadjes taj user review bas me zanima posto i sam imam otkljucanu karticu.. meni su temperature sa fixiranim ventom manje nego kad nije bila otkljucana 6950tka sa auto ventom (a vent je necujan). Ne bi bas rekao da su performanse zanemarive.. kao da si fino kloknuo kartu + mozes jos dizati + volt (ja nisam to radio jer nemam nikakve potrebe zatim ali ima ljudi koji jesu).
Piše i ta zavrzlama za potrošnju i ima ispod statistika gde su ljudi slali svoja iskustva. Što se tiče ovih kojima nije uspelo moguće je da je razlog flešovanje biosom neke karte sa custom pcb-om a oni su imali referentnu ili obrnuto, ne piše nažalost kojim biosom su otključavane.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
e pa da, po meni to nije lose... dobije se 6C veca temperatura (koriguje se vecim obrtajima venta) a dobije se skoro 20% performansi boosta... malko manje.. s tim da u tabelu nema voltmodovanje i guranje dalje.. ali dobro.. sasvim okej rezultat za 100 sekundi posla :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.