AMD je objavio da je njihov Elitni Fusion Partner Alti, u okviru svog veoma raznovrsnog distributivnog portfolia, Srpskom tržištu ponudio celokupnu ponudu ATI FirePro 3D Profesionalnih Grafičkih Akceleratora. ATI FirePro 3D profesionalna grafika, sa AMD Eyefinity multi-displej tehnologijom, korisnicima pruža povećan vizuelni kvalitet širom velikog spektra specijalizovanih aplikacija namenjenih prevashodno CAD, 3D dizajniranju i modelovanju, multi-displejnim. Sa početkom distribucije FirePro familije, koja uključuje ATI FirePro V8750, ATI FirePro V8700, ATI FirePro V7800, ATI FirePro V7750, ATI FirePro V5800, ATI FirePro V5700, ATI FirePro V3800 i ATI FirePro V3700.
AMD je objavio da je njihov Elitni Fusion Partner Alti, u okviru svog veoma raznovrsnog distributivnog portfolia, Srpskom tržištu ponudio celokupnu ponudu ATI FirePro 3D Profesionalnih Grafičkih Akceleratora. ATI FirePro 3D profesionalna grafika, sa AMD Eyefinity multi-displej tehnologijom, korisnicima pruža povećan vizuelni kvalitet širom velikog spektra specijalizovanih aplikacija namenjenih prevashodno CAD, 3D dizajniranju i modelovanju, multi-displejnim. Sa početkom distribucije FirePro familije, koja uključuje ATI FirePro V8750, ATI FirePro V8700, ATI FirePro V7800, ATI FirePro V7750, ATI FirePro V5800, ATI FirePro V5700, ATI FirePro V3800 i ATI FirePro V3700.
Upravo... i po inostranstvu ljudi u mnogo vecem procentu koriste gejmerske kartice za 3d, a kamoli kod nas. A drugo ako je neko bas i zapeo mislim da ce pre kupiti quadro, po inerciji.
Sta moze ova kartica fire pro od 140000 dinkica, sto ne moze gtx590 ili 6990? Kapiram da je karta za neku 3d obradu, ali u cemu je razlika, zbog cega su toliko skupe? Kao klinac sam pravio modele u 3d studio maxu, mislim da se tako zove program..
Pa kad imas previse modela... Nije kao da to treba obicnom korisniku 3d programa, to koriste razvojni timovi.
:: Sta moze ova kartica fire pro od 140000 dinkica, sto ne moze gtx590 ili 6990? Kapiram da je karta za neku 3d obradu, ali u cemu je razlika, zbog cega su toliko skupe? Kao klinac sam pravio modele u 3d studio maxu, mislim da se tako zove program. :: :: :: Bem ti telekom ads :: ::
Za te pare dobijes ljudske drivere posebno optimizovane za rad u aplikacijama i 100% si siguran da nece biti zvrchki tipa ekplodiranje mesha, problemi oko selekcije ivica/tacaka/poligona i sl bugova koji znaju da se dese na gejmerskim karticama, a opet je jeftinije da probas druge drivere ili prodas tu kartu pa uzmes drugu. Viewport fps je diskutabilan, vidjao sam testove gde su gejmerske karte brijale pro.
Ubacuju ih u brand radne stanice i kupuju studiji za koje je to sica i nece da sitnicare. Samo nemojte sad kad ih ima povoljno da pocnete da ih preporucujete kad neko pita za 3d/dizajn masinu .)
:: Sta moze ova kartica fire pro od 140000 dinkica, sto ne moze gtx590 ili 6990? Kapiram da je karta za neku 3d obradu, ali u cemu je razlika, zbog cega su toliko skupe? Kao klinac sam pravio modele u 3d studio maxu, mislim da se tako zove program. :: :: :: Bem ti telekom ads :: ::
To do juče nisam znao ali ove firepro karte ne koriste Catalyst nego imaju svoj zaseban firepro driver. To je doduše i jedina razlika kod ovih karti od radeon serije jer je hardver u potpunosti isti, čak su i isti klokovi, ali rezultati su tako različiti. Evo može da se pročita više na ovom sajtu http://www.tomshardware.com/reviews/amd-firepro-v8700,2154-10.html Tekst jeste malo stariji ali dosta toga objašnjava.
Doduše malo je razočaravajuće videti kartu koja pegla bilo koju u Mayi ili 3d max-u ali zato Crysis radi na jedva nekih 40-fps. Karta inače košta koliko sam video 1300 evra.
Već sa druge strane ta ista karta daje čak 8 puta bolje rezultate u programima nego GTX 590.
Već sam počeo da sumnjam da li proizvođači kartica namerno usporavaju karte driver-ima kako bismo mi kupovali bolje karte.
Cenim da skoro sigurno proizvodjaci namerno ogranicavaju (kao sto i DirectX koci karte), inace bi se jos manje ljudi odlucivalo za visi segment. A inace su te karte optimizovane i za OpenGL tako da moze i to da se koristi u Mayi, dok obicne rade samo sa DirectX-om.
:: To do juče nisam znao ali ove firepro karte ne koriste Catalyst nego imaju svoj zaseban firepro driver. To je doduše i jedina razlika kod ovih karti od radeon serije jer je hardver u potpunosti isti, čak su i isti klokovi, ali rezultati su tako različiti. Evo može da se pročita više na ovom sajtu http://www.tomshardware.com/reviews/amd-firepro-v8700,2154-10.html Tekst jeste malo stariji ali dosta toga objašnjava :: :: Doduše malo je razočaravajuće videti kartu koja pegla bilo koju u Mayi ili 3d max-u ali zato Crysis radi na jedva nekih 40-fps. Karta inače košta koliko sam video 1300 evra :: :: Već sa druge strane ta ista karta daje čak 8 puta bolje rezultate u programima nego GTX 590 :: :: Već sam počeo da sumnjam da li proizvođači kartica namerno usporavaju karte driver-ima kako bismo mi kupovali bolje karte.
Ako se hardverski pogleda tu nema velike razlike. U cemu je razlika i sto bi neko kupovao te kartice.?One nisu namenjene da se neko igra sa njima, zato i nisu optimizovane za DX. Ako se neko razume u programiranji u cackanje moze svoju obicnu karticu da pretvori u profi ali onda gubi na igricama. Elem, koristim mayu i video sam kako quadro funkcionise, nisam koristio ati za tako nesto ali je sve to slicno. Sa mnogo detalja i mnogo poligona kompjuter ne koci, moze da se radi u realno vreme. Modeli i dok nisu smutovani lepo izgledaju bez losih ivica. Sve u svemu mnogo je brze, optimizovano je i nema pucanja. Druga vazna uloga ove kartice je to sto ona preuzima i jedan deo renderovanja sto dodatno ubrzava rad. Premier i after sa ovim karticama efekte prikazuju u realno vreme ne ceka se render. Tako da su te kartice namenjene za profesionalce.
ovo je jedan primer gde se koristi! Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gygabyte Nvidia 470 OC,Sound Blaster Audigy 2, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 150N.
Bilo bi lepo ako nekoga ne mrzi, da isproba da li rade firepro driveri sa obicnim kartama pete ili seste generacije. Da li rade programi normalno, i tako to.
Ovo nece proci, jer u driveru pishe koje kartice podrzhava, a iz gpu BIOS-a se chita model kartice i kada driver ne nadje kartu na spisku onemogucava dalju instalaciju.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
:: Bilo bi lepo ako nekoga ne mrzi, da isproba da li rade firepro driveri sa obicnim kartama pete ili seste generacije. Da li rade programi normalno, i tako to :: :: :: ::
Evo ja sam malo trazio po netu i postupak je sledeci: nadje se karta sa istim hardwerom pa se flesuje Firepro biosom, i onda mogu da se instaliraju Firepro driveri. Trebalo bi da bude skoro isto, ako ne i identicno.
Ja imam 5670 i ona je ista kao i v4800, pa cu mozda to da isprobam, ali opet nemam nista zahtevno na cemu bih uporedio.
:: Ovo nece proci, jer u driveru pishe koje kartice podrzhava, a iz gpu BIOS-a se chita model kartice i kada driver ne nadje kartu na spisku onemogucava dalju instalaciju :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone.. :: :: :: Bilo bi lepo ako nekoga ne mrzi, da isproba da li rade firepro driveri sa obicnim kartama pete ili seste generacije. Da li rade programi normalno, i tako to :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa kada ste provalili samo da usporavaju. Za drivere ne znam. Koliko oni mogu uticaj da imaju na temp i rezultate ali definitvno koce sa tehnologijom jel vec imaju ono sto ce izbaciti za 2-3 godine. I namerno ubacuju medju serije ne bi li ljudi menjali i menjali a ne isli sa jedne generacije na drugu odmah. Te bitan im je ovaj segment te ovaj te ljudi sa niskim budzetom. Nizasta nije njihj briga sem da ti uvale sto skuplje uz sto losiju podrsku za resavanje nastalkih problema zbog velikog broja gresaka koja je uvek krasila Istocnu proizvodnju svacega. Najvece havarije svega uvcek su bile na istoku, jel su u prirodi aljkavi i rade za ogroman broj ljudi, stotine miliona na brzaka za malo ulozeno para. Ali smo mi kupci krivi sami. Samo dolaze druga vremena. Kada ce svaki deseti koji sada kupuje dobru kartu u svetu celom kupovati. Svetu je doslo vreme da se menja i ovo je poslednja muza raje koju gledamo za neku godinu stvari ce se promeniti 100%.
Probajk mozda ti uspe. Mozda ces posedovati prvi na svetu carobni stapic koji menja plastiku u zlato tj kartu od 100 e u kartu od 1500e.
Probaj, nemoj spaliti kartu, dobij firepro i reci kako radi.
Moja prognoza (zbog dosta chitanja o flash-ovanju geforce-a u quadro) je: Uspecesh da instalirash driver, u Max-u (ili nechemu slichnom) ce raditi bolje od `regularne`, ali ni blizu prave firepro. Bolje se ponasha firepro nego modovani Radeon.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.