poslao sam u pin 4870gs gainward i danas vidim da je zakljuceno i da pise zamenjen drugim uredjajem e sad posto neznam kojim uredjajem da priupitam sta bi bilo adekvatno kao zamena, jer sam imao slicna losa iskustva sa a.tijem (slali uvek gore od reklamiranog) dakle imaju gainwarde i gigabyte na lageru
i da, kakva su mi prava, mislim na, gleda li se brzina ili cena na dan kupovine ili trenutna ili sta... _____________________ L-Dizajn, namestaj po meri
Elem, neke firme kontaktiraju u vezi zamene. Neke ne. Ti ih nazovi pa se raspita j da vidis sta si dobio, zali se ako mislis da nije ok.
Neko ce reci da bi trebalo da dobijes nesto sto je sad u rangu te kartice kada si je kupovao, ali nisi nam rekao kolko je to staro, kada je kupljeno, gde,..
Ako dobijes barem 5770, po meni bi bilo ok, neko ce mozda reci da je nesto jace potrebno, pa ako imas srece neki 5850/6850, ali to bas zavisi od uvoznika. Koliko su oni spremni da se isprse i koliko drze do zadovoljstva kupca.
Posto je to bila karta high end segmenta AMD,po nekom pravilu bi trebali da ti daju 6950 ili 6970,sve zavisi u koje vreme je kupljena tj.,da li je tada postojala serija 5. Gainward vise ne proizvodi AMD grafe,a svejedno ti je kojeg ti daju proizvodjaca daju.Sad samo nisam siguran da li ako je Gainward davao 3 god garanciju,moraju da ti daju proizvodjaca koji takojde daje 3 god garancije ili ne.Nisam toliko upucen u to. Zanci nista ispod 6950 i 6970 nemoj da primas ako si u garanciji i ako u vreme kad si je kupio nije bilo 5xxx karti.Ako jeste trazi 5870.
u pitanju je pinsoft kartica ona reparirana 4870 kupljena pre 7-8 meseci ono ati nije ati nego alti al aj sad kad sam morao da napisem kupljena ovde u radnji u krusevcu tako da ne mogu licno da zovem nego da cekam da vidim sta stigne pa da se bunim tada ili ne, inace u toj radnji su mi sve ortaci tako da nije problem bar sa njima _____________________ L-Dizajn, namestaj po meri
Onda zaboravi na moj prvi odgovor i pevaj ako dobijes i 5830 ili 6850.
:: u pitanju je pinsof :: kartica ona reparirana 4870 kupljena pre 7-8 mesec :: ono ati nije ati nego alti al aj sad kad sam morao da napise :: kupljena ovde u radnji u krusevcu tako da ne mogu licno da zovem nego da cekam da vidim sta stigne pa da se bunim tada ili ne, inace u toj radnji su mi sve ortaci tako da nije problem bar sa njim :: ____________________ :: L-Dizajn, namestaj po mer :: ::
High-end kartu teško da ćeš dobiti. Ako su najgori hokštapleri daće ti 5770, ako su Bog zna koliko korektni daće ti 6850/gtx 460, što je već ok. Oni se pored pozicioiranja karte u segmentu/tržištu vode i cenom koju si dao za prvu kartu. I na tu kartu ćeš dobiti ostatak garancije koju nije izdržđala prethodna karta. Neko je skoro na forumu pisao da je dobio za zamenjenu kartu ponovo 3 godine garancije, ali sumnjam da je realno tako nešto oćekivati.
Posto si je kupio repariranu pre 7-8 meseci dobices nesto u vrednosti koliko si je tada platio. Koliko si je platio? Sto se tice garancije imaces verovatno jos 4-5 meseci iste, jer se garancija nastavlja, a ne daje se nova. Sve u svemu 5770 ako budes imao srece, a ako se ukakis od srece mozda dobijes i neki gtx 460. Aj pa javi.
Secam se da sam je i ja gledao i da sam digo od nje ruke, sto zato sto je reparirana, sto zato sto ima onaj drugi ventilator pozadi manji koji je jako bucan.
Po onome sto imaju na lageru mozda dobijes i neki 260, naravno opet repariran.
imam pristup njihovom dilerskom servisu i tacno znam sta sad imaju, samo sam hteo misljenje ispod cega da ne pristajem do sada su bili korektni videcemo pazario sam od njih do sad sigurno 5000e robe tako da imam pravo (sam sebi ga dao) da se malo i izmisljam i ne pristanem na neki lom od grafe aj cekamo da vidimo, pokusacu danas da saznam
i sad se setih kuciste mi je codegen briza 4870 je bila knap, moracu i na to da mislim _____________________ L-Dizajn, namestaj po meri
Za nvidia kuhinju nisam siguran, ali probaj da se cimas makar da im doplatis za 460 ako drugacije ne ide.
Mislim da 450 bas i nije karta u odnosu na 5770 a po ceni je blizu tome sto mogu da ti ponude.
Po meni je nejbolje da uznes noviju varijantu pa makar i slabiju i izbegnes reparirane ako je ikako moguce, s obzirom da imas samo jos 4-5 meseci garancije.
A uvek postoji mogucnost i da ti poprave tu kartu pa ti je vrate kao -R2
:: konacno sam saznao sta sam dobi :: gainward gts 450 512m :: obicna nije glh ili g :: :: sta sad, da uzimam to ili da se bunim, kome i sa kojim argumentim :: :: ili da prodam ovako novu pa da kupujem nest :: :: licno, razocaran na pin, izgubice me kao kupca definitivn :: :: na kraju pitanje, koliko je brza/sporija od 487 :: ____________________ :: L-Dizajn, namestaj po mer :: ::
Upravo o tome pricam, dobiju je karticu pribliznih ili istih performansi kao njegova! Nije pravilo da ce dobiti bolju (pogotovo ne u PIN-u)! Jedino da proba da trazi pare nazad....
:: Buni se po osnovu što je dobio sporiju kartu. Nažalost nije dovoljno sporija za tvrdnju da oće da te zajebu, 5-10% :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. :: ::
To da. Može da kaže da mu ne odgovara nvidia zbog nekog egzotičnog softvera i traži pare nazad.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Upravo o tome pricam, dobiju je karticu pribliznih ili istih performansi kao njegova! Nije pravilo da ce dobiti bolju (pogotovo ne u PIN-u) :: Jedino da proba da trazi pare nazad... ::
sad sam ih kontaktirao, videcemo realno ipak mislim da nisu u pravu pa rakoh aj da se izborim za moje pravo 4870 je klasa po svemu za 450 tako da ... _____________________ L-Dizajn, namestaj po meri
high end karta za mid range kartu, racunica je cista. Ako nista drugo ne upali reci da hoces parnjaka iz high segmenta ili jednostavno da si kupio ATI i da hoces ATI u zamenu. U ovom slucaju njima je banja da ti daju 5770 koja je takodje mid karta i stvarno ne znam sto drve qurac.
Sad se u inat upri za 5870 kao logicnog naslednika 4870.
Jeste kupio je repariranu 4870 koja je crkla za neke male pare i sad ce da trazi 5870, pa nisu ni oni ludi da mu to daju.
:: high end karta za mid range kartu, racunica je cista :: Ako nista drugo ne upali reci da hoces parnjaka iz high segmenta ili jednostavno da si kupio ATI i da hoces ATI u zamenu. U ovom slucaju njima je banja da ti daju 5770 koja je takodje mid karta i stvarno ne znam sto drve qurac :: :: Sad se u inat upri za 5870 kao logicnog naslednika 4870 :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Pa ko ih tera da prodaju reparirane. On je kupio novu kartu i ima pravo na kartu u istom rangu a ova je za 1 ispod znci nekih 15 posto slabija. 5770 je potpuno isto pa nek mu to daju. Ako ne zoves znac vec koga.
P[a nije to u redu ako nije platio punu cenu 4870 i ako nije kostala kao 5870 da dobije 5870 kaso naslednicu. Ja bi mogao da mi crkne 5870 koju sam platio 40.000 da dobijem 6970 od 34.000 i da mi ne daju ni dinara. To je realno. Ali ovo bas i nije. Samo nikada ne bi bio taskav covek da molim boga da mi nesto crkne da bgi dobio novo. I dan danas ljubim karte stare 5 i 9 godina koje rade. To mi je najbolji trip kada imas nesto kvalitetno i zastari a i dalje radi. A ja radni vek komponenti racunam onoliko kolika je garancija preko se i ne nadam da ce trajati samo molim boga da istraje toliko.
ne trzim ja 6870, nisam bas djavo da mi je malo ali da su dali bar 5770 ili 450 ovu jacu sto imaju ili ponudili nesto bolje za dogovor sa doplatom ovako reko sam da ne dolazi u obzir i da razmisle sta i kako sutra nastavljamo _____________________ L-Dizajn, namestaj po meri
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.