Ima li neko ideju sta bi moglo biti: Imam Sony E530 FD Trinitron Multiscan Flat 21` CRT i drzim ga na 1280x1024@100HZ preko Bandridge SVGA kabla sa duplim shirmom i 2 feritna valjkasta jezgra. Naime od pre nekih 6 meseci imam povremena mucenja slike i to peridicno u coskovima 10ak sekundi i onda je sve OK pa ponov u navratima i to mi se desilo par puta na svakih mesec-dva. Nezavisno od toga da li je hladan ili je radio 6h, kada spustim na 60HZ primecujem nekad blago a nekad i jace/brze oscilovanje/disanje levo-desno po horizontali a nekad je stabilna i mirna kao da je slika na zidu tj. nema ni mikron oscilovanja. A u trenucima kada muti sliku onda jace osciluje/drhti i po 1cm tj. pliva najvise levo-desno ali i malo po dijagonali. Da je kvar cudno je, jer se ne desava svaki dan niti svaki drugi vec retko ali imam pomalo cudno EM polje u sobi, nemam zvucnike u blizini. Slika je, inace, perfektna kada ovoga nema! Monitor je opsiven metalnom sasijom, napravljen je 2003 u Engleskoj. Zna li neko sta bi ovo moglo biti, posto je skroz bizarno i javlja se ponekad??? Ima li neko predlog kako ovo da resim ili zna sta bi konkretno moglo biti???
Ovako, skoro sam radio neku mrezicu u jednoj firmi, i oni imaju isti problem, naime u jednoj kancelariji imaju tri kompa, i na sva tri se desava isto sto si i ti naveo, samo mnogo cesce, cak sta vise svaki dan u razlicitim-nejednakim intervalima, razmisljao sam sta bi moglo da bude i resio sam da jedan od tih kompova preselim u drugu kancelariju tik do te, da ne poverujes tamo sve radi besprekorno, na ekranu nema nikakvih oscilacija sa slikom!!! Dakle jedini moj zakljucak je bio da u prostoriji postoji neko ogromno magnetno zracenje ili jednostavno je sam problem do struje ili ti el. mreze u istoj! Znaci savetovao bih ti ako imas mogucnosti da probas isto!
Samo ću kratko da ti kažem, i ja sam imao isti problem pre par godina i iz naslova vidiš šta je bio uzrok, kuhinjski BOJLER, poprilično sam bio ludeo dok to nisam utvrdio. Onda sam kupio nov bojler i rešio problem. Proveri sve kućne el.aparate, možda je bizarno ali nikad ne znaš. Kad počne to da ti se javlja vidi šta je sve uključeno u kući pa kreni da eliminišeš jedno po jedno.
Uneo sam pre me4sec dana istu cev samo NOKIA monitor i problem je postojao ali u blazem obliku. E, sada i meni je cudno da je nesto drugo jer napr. jece mi je ceo dan radio 16h i ni mikron nije mrdao, a od jutros vec osliluje srednje jacine dakle, vise puta u sekundi po nekoj osi, to se vidi na krajevima. Znaci preporuka je da ga probam u drugoj sobi ili da ga nekom dam na koriscenje??
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.