Verovatno ste upuceni. Stari komp je Athlon 800Mhz, VIA-133, 512MB SDR-133, ATI AIW 9000pro. Imam ViVo BOX i VCR. Da li na ovome mogu da presnimim u sirov format SVHS sa video rekordera na disk racunara? Sta mi jos treba od softvera za ovo? Lako posle mogu da komprimujem na drugom. Koliko zauzima ovako sat vremena na maksimumu kvaliteta? Cime i kako sve ovo da uradim?
Bilo koji program za manipulaciju tv karticom je u mogućnosti da snimi signal sa SHVHS ulaza. Ljudi masovno koriste progrm po imenu ChrisTV, relativno je jednostavan za upotrebu i parametri i format snimka se mogu relativno jednostavno podesiti... Ja lično preferiram VLC media player, koji je dosta naporan za podešavanje, ali kada se jednom podesi, besprekorno radi. Ja ga koristim za KOMPLETNU mediju (MP3 Muziku, Audio diskove, DivXe, DVDove, MKVove, Snimanje sa veb kamere, Gledanje televizije sa tv kartice, Snimanje televizije sa tv kartice, Slušanje internet radija, Gledanje internet televizije, emitovanje video ili audio stream-a na internet itd).
Maksimum kvaliteta znači bez kompresije. Video signal bez kompresije je ogroman, 1h nekomprimovanog materijala u PAL rezoluciji zauzima oko 120GB prostora. Kompresijom bi se to smanjilo 10-1000 puta, što je prihvatljivo. Dotična kartica ima mpeg2 kompresiju, doduše ne znam sa kojim parametrima, tako da ne znam ni okvirno koliko bi 1h materijala zauzeo mesta. Verovatno piše u uputstvu ili na sajtu proizvođača.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.