Taman sam hteo da postavim temu da li je ovo ok skor za moj cpu i gpu posto mi se cinilo nesto malo pa rekoh ajd na 3dmark da proverim koliko ljudi su dobijali sa istom kombinacijom kad ono....................
Veceras cu uraditi na cpu@3700 & 6950 980(1,2V)/5600mhz Ne smem sad posto se bojim da cu popiti reset a skidam gomilu linkova tj filmova direktno preko mozile pa se bojim da cu morati sve iz pocetka (mislim da je zbog toga malo manji cpu skor od danas posto u pozadini downoduje sa 23 linka istovremeno a radio sam test dok to radi) AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac
Bravo! Bravisimo! To je duh .,. tvoj PC je PRVI, najbolji, najjači, najbesniji, kevofaker ... to je uspeh ...eto, pozeleneh od muke, zabalavih od ljubomore, ... eh ... da ja imam PC koji će da pobedjuje u 3D marku. ... ma gde bi mi bio kraj ... izvukao bih EU stotku iz džepa tatice i počastio bih celo društvo u mehani odmah večeras bez ustezanja ... A tek kad se vratim iz mehane i pokrenem tetu sandru i teču fraps-a ... i kada mi daju skor koji ću sutra da nakačim u potpis ... Lele ... rokaj decoooo ... emocija .... kardio ....
To sa GTX 295 kad si radio si trebao da disable-uješ fiziku u nvidia control panelu. Naravno da ti je manji skor, kad procesor ne radi samo bench već su i druge aplikacije uključene.
:: Taman sam hteo da postavim temu da li je ovo ok skor za moj cpu i gpu posto mi se cinilo nesto malo pa rekoh ajd na 3dmark da proverim koliko ljudi su dobijali sa istom kombinacijom kad ono................... :: :: prvi tamo na listi tj najbolji :: :: http://3dmark.com/3dmv/301901 :: :: moj rezultat onako ofrlje od malo prei po drugi put uradjen u zivotu sa ovom grafom od kad je imam :: :: http://img11.imageshack.us/i/vintage69509405400.jpg :: :: prvi test od pre neki dan kad sam je dobio :: :: http://img7.imageshack.us/i/vintage69509505400.jpg :: :: bonus test sa gtx295 dok sam je imao (nije mi jasan ovde skor u vezi cpu-a, greska, neki bug, nesto trece :: :: http://img850.imageshack.us/i/vintagegtx295def.jpg :: :: Veceras cu uraditi na cpu@3700 & 6950 980(1,2V)/5600mh :: Ne smem sad posto se bojim da cu popiti reset a skidam gomilu linkova tj filmova direktno preko mozile pa se bojim da cu morati sve iz pocetka (mislim da je zbog toga malo manji cpu skor od danas posto u pozadini downoduje sa 23 linka istovremeno a radio sam test dok to radi :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Bravo! Bravisimo! To je duh .,. tvoj PC je PRVI, najbolji, najjači, najbesniji, kevofaker ... to je uspeh ...eto, pozeleneh od muke, zabalavih od ljubomore, ... eh ... da ja imam PC koji će da pobedjuje u 3D marku. ... ma gde bi mi bio kraj ... izvukao bih EU stotku iz džepa tatice i počastio bih celo društvo u mehani odmah večeras bez ustezanja .. :: A tek kad se vratim iz mehane i pokrenem tetu sandru i teču fraps-a ... i kada mi daju skor koji ću sutra da nakačim u potpis .. :: Lele ... rokaj decoooo ... emocija .... kardio ... :: :: Eto čemu služe skupe grafičke karte! ::
imas druze neke forume za domacice,idi izgalami se u vezi cena,politike ili neceg drugog sto te tisti pa se vrati da pricamo o onome o cemu je ovde rec.Takvima ko tebi niije ni struja potrebna,lepo svetli i fenjer ili sveca.Izvinjavamo ti se svi koji imamo vise od 100 evra u dzepu!
:: Bravo! Bravisimo! To je duh .,. tvoj PC je PRVI, najbolji, najjači, najbesniji, kevofaker ... to je uspeh ...eto, pozeleneh od muke, zabalavih od ljubomore, ... eh ... da ja imam PC koji će da pobedjuje u 3D marku. ... ma gde bi mi bio kraj ... izvukao bih EU stotku iz džepa tatice i počastio bih celo društvo u mehani odmah večeras bez ustezanja .. :: A tek kad se vratim iz mehane i pokrenem tetu sandru i teču fraps-a ... i kada mi daju skor koji ću sutra da nakačim u potpis .. :: Lele ... rokaj decoooo ... emocija .... kardio ... :: :: Eto čemu služe skupe grafičke karte! ::
Druze ne nalazim se medju onome sto trabunjas, u augustu punim 30god, posedujem privatnu SOPSTVENU firmu pomocu koje zaradjujem MOJ novac i trosim ga onako kako ja hocu, ono sto si izbaljezgao bez veze moracu da ti prosvetlim..... grafa je placena koliko je placena ali koliko vidis procesor(60e) i ploca(30eur) su prastari i ako imam novaca da ako pozelim kupim racunar u vrednosti od 3-4K eur, mogu ti reci da me to apsolutno ne zanima jurenje markova i slicno, vreme provedeno za racunarom je rasporodjeno ovako 70% igre, 20%internet i 10% posao, jedino sto zahtevam od racunara je da bude u granicama prihvatljivog za mene a to je da igre koje igram NE SECKAJU na monitoru i max rezoluciji i podesavanjima koje taj monitor moze da podnese, trenutno imam ful hd monitor i otud potreba za kartom ove klase/cene, inace da se ne igram obican amd barton/intel p4 bi zadovoljio moje potrebe u kombinaciji sa fx 5200 grafom.
Ljude kao tebe potpuno razumem, ako si klinja verovatno te roditelji jebu u zdrav mozak, ne daju kintu i slicno, ruzan si i nece te ribe, pak ako si matorac verovatno te zena vara, nemas kinte, deca ne slusaju i slicno, ne znam sta drugo moze da bude pa da svik tvojih 200 i kusur postova bude u stilu podjebavanja forumasa i opsteg vredjanja ljudi koje zanima nov hardver
Vidiš kolega, ti si drugi sa Safirovim 6950 koji se pohvalio performansama svoje nove karte na koga ovaj Škrtica ima pik. Tako je i mene napao u temi o Buldožeru i nazvao me balavcem i nezrelim. Stvarno ne znam koliko lik ima godina, ali sa 27,5 godina teško da spadam u balavce (što ne znači ni da su mlađi od mene to). Kod njega je softver očigledno počeo da brljavi gadno.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Ne zezajte coveka nego mu recite. Dobar ti je skor. Tamo pise otprilike koji je skor za tvoj sistem. Ako je u koloni gde je najvise ljudi dobar je a ti si ispred toga tako da ti je odlican skor za tvoj sistem. A mene sada buni zasto meni nije prikazivao 3D Mark score samo skor grafike i CPU. U stvari boli me uvo sto nije prikazivao. Ako neko zna nek kaze ako ne nista.
ne znam sta je sa tim covekom ali znam da mu mesto na ovom forumu nije (diskutabilno je da li je za bilo koji), zestoko vredja i nervira ljude i otud se izrazih onako prosto. Inace DmasteRNo1 imamo izgleda odlicne grafe, uradih test malo pre na 980(1.2V)/5600 bez problema, preko nisam hteo da je przim posto verovatno bi morao da predjem 1.2V a to ne zelim, inace karta sad vracena na def voltazu i 910/5400 i tako ce i ostati sto se mene tice za 24/7, stvarno nema potrebe za vise i ovako sve igre lete.
Kako ti nije prikazao ukupan skor? Daj neki screenshot, ovako samo mogu da nagađam da je neki bug. Probaj da skineš neki drugi 3DMark ili da nađeš patch za tu verziju koju imaš.
:: Ne zezajte coveka nego mu recite. Dobar ti je skor. Tamo pise otprilike koji je skor za tvoj sistem. Ako je u koloni gde je najvise ljudi dobar je a ti si ispred toga tako da ti je odlican skor za tvoj sistem. :: A mene sada buni zasto meni nije prikazivao 3D Mark score samo skor grafike i CPU :: U stvari boli me uvo sto nije prikazivao. Ako neko zna nek kaze ako ne nista. :: :: :: X4 965 BE(3.8GHz),H70, Crosshair 4, EAH6970, HyperX 1600DDR3 C9(4X2GB), Zalman RC1000, SSD V+64GB, WD500AAKS, LG250GB External, LG DVD-RW :: Seasoni X-750, Logitech G510, SAITEK Cyborg PM42, Samsung P2450 :: ::
Skor nije loš, ali ove cifre bi trebalo da imaš na default podešavanjima. Malo te koči cpu, nije ništa strašno(ne kažem da treba da ga menjaš zbog manjeg skora). Ali na 980Mhz za Gpu ovo je malo, inače grafika je odlična, lep OC svakako, neka te lepo služi!
:: @DmasterRNo :: :: ne znam sta je sa tim covekom ali znam da mu mesto na ovom forumu nije (diskutabilno je da li je za bilo koji), zestoko vredja i nervira ljude i otud se izrazih onako prosto. Inace DmasteRNo1 imamo izgleda odlicne grafe, uradih test malo pre na 980(1.2V)/5600 bez problema, preko nisam hteo da je przim posto verovatno bi morao da predjem 1.2V a to ne zelim, inace karta sad vracena na def voltazu i 910/5400 i tako ce i ostati sto se mene tice za 24/7, stvarno nema potrebe za vise i ovako sve igre lete :: :: test 980(1.2V)/5600Mhz :: :: http://img535.imageshack.us/f/vintage69509805600.jpg :: :: AMD PII X4 925 @3.6 TX3 PP, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: ::
Apsolutni svetski rekordi sa 6950 i 560 ti na zverskim platformama i azdajama od procesora........................ koliko vidim kad se obe oc-uju do max-a toliko hvaljeni gtx560 ti DEBELO (oko 4000 (hiljade) poena za gpu skor) gubi od tako jadne i mrsave AMD 6950 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Sky brate javi se...... .....prosvetli nas, pa zar 560ti nije ubica i da je bolji oc-er??????? Sta po tebi ti testeri nisu lepo odradili, mozda ovaj sto drzi wr sa nevidijom u stvari neki placeni amd-ovac??????? Garant :))))))))))))))))))))
Pa ovo je max skor sto se tice mog procesora i grafe i koliko vidim debelo sam presisao najboljeg tj wr za ovu kombinaciju, naravno a znam i ja da bi sa jacim cpu-om na vecem kloku izvukao vise i to dosta
Prvo to je ono STA BI BILO KAD BI BILO... dakle te skorove zaboravi,jer to koj zna na cemu je bilo,mozda testirano na severnom polu :-D
drugo,svi ovde uvek zaboravljaju CUDU, koja daleko smanji skor kartica,mislim da to treba uvek spominjati...
i trece,Vantage je vantage,tu uvek prednjaci ATI,ali u igrama se lepo vidi razlika :-D
A na kraju kad okrenes isti djavo,samo sto je ovo amd,ovo nvidija,uzmes sta ti volja .
Atija-amd-a sam imao dovoljno,i grafa vise nikad,procesori vec zavisi,nadam se ubuduce da ce biti bolji,jer je ovaj Sandy Bridge CISTO IZDRKAVANJE,KAD NA BOKS KULERU IDU NA 4.2-4.2... i to i7 2600k....
:: Apsolutni svetski rekordi sa 6950 i 560 ti na zverskim platformama i azdajama od procesora........................ koliko vidim kad se obe oc-uju do max-a toliko hvaljeni gtx560 ti DEBELO (oko 4000 (hiljade) poena za gpu skor) gubi od tako jadne i mrsave AMD 6950 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) :: :: wr vantage for 560ti :: :: http://3dmark.com/3dmv/296289 :: :: wr vantage for 695 :: :: http://3dmark.com/3dmv/296427 :: :: @Sky brate javi se..... :: .....prosvetli nas, pa zar 560ti nije ubica i da je bolji oc-er?????? :: Sta po tebi ti testeri nisu lepo odradili, mozda ovaj sto drzi wr sa nevidijom u stvari neki placeni amd-ovac??????? Garant :))))))))))))))))))) :: :: :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: ::
:: Apsolutni svetski rekordi sa 6950 i 560 ti na zverskim platformama i azdajama od procesora........................ koliko vidim kad se obe oc-uju do max-a toliko hvaljeni gtx560 ti DEBELO (oko 4000 (hiljade) poena za gpu skor) gubi od tako jadne i mrsave AMD 6950 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) :: :: wr vantage for 560ti :: :: http://3dmark.com/3dmv/296289 :: :: wr vantage for 695 :: :: http://3dmark.com/3dmv/296427 :: :: @Sky brate javi se..... :: .....prosvetli nas, pa zar 560ti nije ubica i da je bolji oc-er?????? :: Sta po tebi ti testeri nisu lepo odradili, mozda ovaj sto drzi wr sa nevidijom u stvari neki placeni amd-ovac??????? Garant :))))))))))))))))))) :: :: :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: ::
Sintetički testovi su oduvek više ležali Intelu i nvidiji. Ne znam šta pokušavaš da naglasiš? Drugo, pitanje je drivera sa kojim će se skorom neki test završiti.
:: Prvo to je ono STA BI BILO KAD BI BILO... dakle te skorove zaboravi,jer to koj zna na cemu je bilo,mozda testirano na severnom polu :- :: :: drugo,svi ovde uvek zaboravljaju CUDU, koja daleko smanji skor kartica,mislim da to treba uvek spominjati.. :: :: i trece,Vantage je vantage,tu uvek prednjaci ATI,ali u igrama se lepo vidi razlika :- :: :: A na kraju kad okrenes isti djavo,samo sto je ovo amd,ovo nvidija,uzmes sta ti volja . :: :: Atija-amd-a sam imao dovoljno,i grafa vise nikad,procesori vec zavisi,nadam se ubuduce da ce biti bolji,jer je ovaj Sandy Bridge CISTO IZDRKAVANJE,KAD NA BOKS KULERU IDU NA 4.2-4.2... i to i7 2600k.... :: :: jedva cekam da vidim buldozer.. :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: Apsolutni svetski rekordi sa 6950 i 560 ti na zverskim platformama i azdajama od procesora........................ koliko vidim kad se obe oc-uju do max-a toliko hvaljeni gtx560 ti DEBELO (oko 4000 (hiljade) poena za gpu skor) gubi od tako jadne i mrsave AMD 6950 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) :: :: :: :: wr vantage for 560ti :: :: :: :: http://3dmark.com/3dmv/296289 :: :: :: :: wr vantage for 695 :: :: :: :: http://3dmark.com/3dmv/296427 :: :: :: :: @Sky brate javi se..... :: :: .....prosvetli nas, pa zar 560ti nije ubica i da je bolji oc-er?????? :: :: Sta po tebi ti testeri nisu lepo odradili, mozda ovaj sto drzi wr sa nevidijom u stvari neki placeni amd-ovac??????? Garant :))))))))))))))))))) :: :: :: :: :: :: AMD PII X4 925 @3.6, ga-neko njesra,4X1gb, 6950 1gb safir,f3 500gb + f3 1.5tb, cifta 750W modularac, televizorce VA2413wm :: :: :: :: :: ::
A da vidi stvarno, i7 990,na 4ghz je usko grlo za 560 po tebi i otuda oko 4000 poena manje (ne znam stvarno odakle ti tih 1700, ja sam poredio gpu skor a ne ukupni tako da odmori malo sine vidis da si obnevidio nenamerno ili namerno) u odnosu na 6950 koja je tek progledala sa i7 980x na 4.6GHZ
Decko udarila ti nevidija u glavu, pridruzi se Sky-ju u lazi....................
Kad je toliko bitan sinteticki test igrajte onda markove!!!
@Morti Nije tacna konstatacija da su sinteticki testovi bolje lezali intel@nVidia. Prvo render test za proveru snage tj brzine CPU-a skoro da nema veze sa optimizacijom platforme jer ce uvek da da rezultat za onoliko koliko sirove snage ima sam CPU pogotovu sto su takvi testovi threadovane aplikacije. Sto se tice GPU-a tu postoji razlika i definitivno se smenjuje sa jedne na drugu generaciju karti. Takodje moze da se unaprede performanse kroz peglanje drivera.
Poslednja generacija karti nVidia ima losije performanse u sintetici od ATI zakljucno sa 3D Mark 11 u odnosu na onoliko sirove snage koliko ima. Ako se neko seca GTX 460 je u Vantage davao dosta losije rezultate dok nisu driveri ispeglani. Jako je tesko danas proceniti kroz sintetiku sirovu snagu karte.Nije to vise kao nekad!
@djodjo
Jeb`o te Sky lazov a nVidia-u zabi sebi znas vec gde kad ti je toliko bolna tacka! Razocaravajuce bolesno!
Auuu pa jos fizika bila upaljena kod testiranja Nvidije 560 TI, pa zar ona ne povecava koliko znam skor u vantage testu, to znaci razlika bi bila jos veca u korist ovog AMD modela kartice, milunka na kojim si ti drogama covece, mesas se u raspravu a ne znas osnovne stvari u vezi ovog testa....... sramota, AMD-u svaka cast, vidi se da ovaj cip ima dosta lufta pa i previse za oc
Ljudi pa da stave ovu 560 na i7 980x na 10GHZ ne bi u snu stigla razliku od 4000 poena a kamoli tih bednih 600mhz razlike, za kakve se vi slamke `vatate covek da ne poveruje.
@SKY
otvaram ti se covece, intel respektujem i volim da imam(imao ga ceo zivot do skoro dok nisam odlucio da vidim drugu stranu), amd (cpu grana) me razocarava (videcemo da li ce se nesto promeniti buldozerom ali cisto ne verujem), nviduju kad god nesto valja uvek spreman da kupim(ovo sad stanje me razocarava), AMD (gpu grana) u poslednje vreme odusevljava
Vidi njega, sve vreme je tu Ovo za grafike si u pravu što se tiče drivera i smene generacija, malo sam generalizovao stvari. Ali kad je CPU u pitanju...render test nema veze sa driverima, ali itekako se kroz sam firmware(govorimo Intelu) i slične stvari može dobiti bolji skor. Možda grešim. No, znam da mi nećeš zameriti
:: @Mort :: Nije tacna konstatacija da su sinteticki testovi bolje lezali intel@nVidia :: Prvo render test za proveru snage tj brzine CPU-a skoro da nema veze sa optimizacijom platforme jer ce uvek da da rezultat za onoliko koliko sirove snage ima sam CPU pogotovu sto su takvi testovi threadovane aplikacije :: Sto se tice GPU-a tu postoji razlika i definitivno se smenjuje sa jedne na drugu generaciju karti :: Takodje moze da se unaprede performanse kroz peglanje drivera :: :: Poslednja generacija karti nVidia ima losije performanse u sintetici od ATI zakljucno sa 3D Mark 11 u odnosu na onoliko sirove snage koliko ima :: Ako se neko seca GTX 460 je u Vantage davao dosta losije rezultate dok nisu driveri ispeglani :: Jako je tesko danas proceniti kroz sintetiku sirovu snagu karte.Nije to vise kao nekad :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.