Nvidia GTX 590 su raspoložene da crkavaju zbog drajvera
STRANA 1 OD 2
Panta019
Nvidia GTX 590 su raspoložene da crkavaju zbog drajvera
25.03.2011. 14:41
T34813
status: user broj poruka: 1583
Jedan video od strane Švedskih overklokera kojima su čak dve ove grafe riknule prilikom OC-a. Video prikazuje crkavanje jedne. Koristili su forceware drajver 267.52.
sine moj kakvi crni drajveri, kakva glupost, lepo kaze covek nategli su je u fabrici limita samo da bi bila koji frejm brza od 6990 ali ni to im nije uspelo pa zato u pojedinim slucajjevima/primercima karti rezultuje samospaljivanjem zbog toga sto nisu stavili (namerno ili nenamerno) blokadu u biosu
I ta opcija je u igri ali nisam hteo da budem toliko direktan.
:: sine moj kakvi crni drajveri, kakva glupost, lepo kaze covek nategli su je u fabrici limita samo da bi bila koji frejm brza od 6990 ali ni to im nije uspelo pa zato u pojedinim slucajjevima/primercima karti rezultuje samospaljivanjem zbog toga sto nisu stavili (namerno ili nenamerno) blokadu u biosu
Both AMD`s HD 6990 and NVIDIA`s GTX 590 are hard to tame beasts during overclocking. On AMD you need to disable their ULPS ultra low power state to get anywhere. On NVIDIA I couldn`t find a fix for the extremely unstable card during overclocking. When increasing clocks to find stable settings, the card often completely crashes the system in a test that it completed before, with Windows 7 the normal behaviour should be that the driver will stop rendering, show a `The driver has stopped responding` message, and you can just continue without reboot.
pa jedna im je rikavela a nisu uspeli da zabeleze pa su zato drugu ovekovecili. Inace njihov oc tim je nvidia-fanboy zakleti klan tako da je tesko da su ovo montirali ali zato kao vade se da su drajveri krivi za lomacu.......ma vazi
As a first step, I increased the voltage from 0.938 V default to 1.000 V, maximum stable clock was 815 MHz - faster than GTX 580! Moving on, I tried 1.2 V to see how much could be gained here, at default clocks and with NVIDIA`s power limiter enabled. I went to heat up the card and then *boom*, a sound like popcorn cracking, the system turned off and a burnt electronics smell started to fill up the room. Card dead! Even with NVIDIA power limiter enabled. Now the pretty looking, backlit GeForce logo was blinking helplessly and the fan did not spin, both indicate an error with the card`s 12V supply. After talking to several other reviewers, this does not seem to be an isolated case, and many of them have killed their cards with similar testing, which is far from being an extreme test.
With the card dead, I looked for any damage and found one of the 12V input resistors acting as fuses to be damaged (1st pic, no visible damage), so I soldered a bridge on it to bypass it, the card then `exploded` again, this time one of the MOSFETs blew up as shown in the second picture above. This was just an experimental fix to potentially revive the card. If only the resistor was damaged then it should be working fine again, looks like something else was broken and the `fuse` resistor merely blew to protect the card.
Thanks to the kind people at ASUS, I was lucky enough to have two cards for an SLI review - for which NVIDIA could still not provide a Quad-SLI supporting driver. So at least I could finish the rest of this review. I most strongly advise anyone to stay away from overclocking this product and use extremely conservative settings, maybe up to 650 MHz and no voltage adjustments.
According to NVIDIA this should not happen. In their official reviewer driver (which I used), the NVIDIA Power limit is designed to be active for all applications, not only Furmark.
Da nebi spamovali bez potrebe malo kosntruktivnosti nije na odmet.. Ima svega po malo i greska nVidia sto nije odradio OCP i uticaj samog drivera na blokadu kao i kontra kampanje.Koja budala przi kartu na 1.2v i ocekuje stabilne vrednosti. Fermi po svim merilima nebi treba da predje 1.1v do 1.5v maximalno i to na sopstvenu odgovornost! Po svim standardima i propisima koja deklarise firma lepo pise da je OC na sopstveno odgovornost usera pogotovu kad se volt moduje i pogotovu kada se skida limit! Oni su isli preko limita i spalili naponsku sekciju sto pripisujem alavosti samih testera i ganjanje mhz-a po svaku cenu.Defautl je 612 Mhz,udri,ajmo sad na 900 Mhz,moze to,rokaj kao da su komponente pravljene od nepoderivih materijala! Onako kvalitetna i brza i lepa karta,greata da se ubije na onako surov nacin!Idiotizam. Nasli su stabilan clock na 815 Mhz,koji su moj isli preko 1.1v?!Ko je tu sad kriv?! Sto se tice limitera za vgpu mislim da ce to biti reseno te alavi testeri nece bas moci da se igraju tako lako osim ako nemoduju bios!
to je sada ocigledno ,verovatno u zurbi bez mnogo vremena za testiranje ,da ne bi probili rok izlazenja ,ali ok garancija stiti potrosaca.Verovatno ce buduce verzije drivera da kompenzuju sve to.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Da nebi spamovali bez potrebe malo kosntruktivnosti nije na odmet. :: Ima svega po malo i greska nVidia sto nije odradio OCP i uticaj samog drivera na blokadu kao i kontra kampanje.Koja budala przi kartu na 1.2v i ocekuje stabilne vrednosti :: Fermi po svim merilima nebi treba da predje 1.1v do 1.5v maximalno i to na sopstvenu odgovornost :: Po svim standardima i propisima koja deklarise firma lepo pise da je OC na sopstveno odgovornost usera pogotovu kad se volt moduje i pogotovu kada se skida limit :: Oni su isli preko limita i spalili naponsku sekciju sto pripisujem alavosti samih testera i ganjanje mhz-a po svaku cenu.Defautl je 612 Mhz,udri,ajmo sad na 900 Mhz,moze to,rokaj kao da su komponente pravljene od nepoderivih materijala :: Onako kvalitetna i brza i lepa karta,greata da se ubije na onako surov nacin!Idiotizam :: Nasli su stabilan clock na 815 Mhz,koji su moj isli preko 1.1v?!Ko je tu sad kriv? :: Sto se tice limitera za vgpu mislim da ce to biti reseno te alavi testeri nece bas moci da se igraju tako lako osim ako nemoduju bios :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
:: Drugim recima nekompletan proizvod? : :: :: Mora te malo zezam : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: Da nebi spamovali bez potrebe malo kosntruktivnosti nije na odmet. :: :: Ima svega po malo i greska nVidia sto nije odradio OCP i uticaj samog drivera na blokadu kao i kontra kampanje.Koja budala przi kartu na 1.2v i ocekuje stabilne vrednosti :: :: Fermi po svim merilima nebi treba da predje 1.1v do 1.5v maximalno i to na sopstvenu odgovornost :: :: Po svim standardima i propisima koja deklarise firma lepo pise da je OC na sopstveno odgovornost usera pogotovu kad se volt moduje i pogotovu kada se skida limit :: :: Oni su isli preko limita i spalili naponsku sekciju sto pripisujem alavosti samih testera i ganjanje mhz-a po svaku cenu.Defautl je 612 Mhz,udri,ajmo sad na 900 Mhz,moze to,rokaj kao da su komponente pravljene od nepoderivih materijala :: :: Onako kvalitetna i brza i lepa karta,greata da se ubije na onako surov nacin!Idiotizam :: :: Nasli su stabilan clock na 815 Mhz,koji su moj isli preko 1.1v?!Ko je tu sad kriv? :: :: Sto se tice limitera za vgpu mislim da ce to biti reseno te alavi testeri nece bas moci da se igraju tako lako osim ako nemoduju bios :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
kada je tvoj omiljeni brend u pitanju? Seti se samo tvog potpisa kada su se pojavili 6950 i 6970. HA-HA-HA Dear AMD, ili tako nešto. Što sad umesto tog štangliranja ne staviš HA-HA-Ha Dear nVidia?
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Nedosledni, kad njihov pulen posrce onda ne valja onaj sto je testirao.
Pa vise su urlali za navodno AMD modifikovanje catalst AI-a.
A kad karta ispusti beli dim, tada su krivi oni sto testiraju, i to sto nisu jedini nema veze?
BTW Vcore je 1.025 daleko manje od 1.1
Zao mi je, ali kako je neko rekao za neki AMD pre, `Tresla se gora, rodio se... ` Ovaj put, suicidni piroman.
Komentar je dobar: how funny when nvidia fanboys say radeon drivers suck, then after they see this they probably would say `we`re fucked, our drivers suck ass!`
Konacno da se razbije cuveno ubedjenje da radeon driveri nisu ni za sta.
Ako su stvarno drivari, Nvidia definitivno sije sad AMD na tom polju.
So far thats what.. ? TPU 1 dead card Dem Crazy Swedes.. 1 dead card Lab501 2 dead cards (non -OC`d, default) T-Break 1 dead card.. edit: add Hardware.fr to the list apaprently
Da prepricam, ako oces overclock kupi ladnjak na vodu. Tako da ako vam je kartica bila konkurentna po ceni za performanse uracunajte jos jeftino hladjenje pa ce biti jos jeftinija.
Ispasce da je AMD taktika udaljavanja cipova jednog og drugog bila pouzdanije resenje, a da smesni centralno postavljen bl.ower ipak bolje radi posao.
Pa vidi se i da cooler od procesora usporava, gase mu se diode, plus diode na matičnoj.
U momentu kad izleti ona varnica aktivira se i CPU cooler i počnu da svetle diodice na matičnoj. Tačno se vidi da su grunuli neku voltažu celom sistemu ili samoj karti da bi riknula...
Sto si tako izrevlotriran?Lepo vreme bilo napolju,pticice cvrkucu ,zena ima ne zna im se broj http://www.youtube.com/watch?v=A3c7YOT-mfc ti se ovde raskokodakao bez potrebe.Cemu li se ti radujes da mi je znati?
A ne znam odakle ti samo ideja da pominjes OC i hladjenje kad je upravo to hladjenje bolje resenje i mogucnost za taj OC! Ti si hardver ocigledno vidjao samo na slikama pogotovu ovako skupocen a za sigorno znam da nisi upucen koliko danasnji `testeri` a ima ih pun qrac imaju prakticnog znanja.Sve mesar do mesara.Pici voltazu i rokaj megaherce.Kao da se to samo tako radi.Ljudi misle da je overklok tako prost i lagan a u stvari postoji jedna veza i odredjena kompatibilnost izmedju setovanja,poznavanje tog hardvera,agilnost jedan osecaj koji moras da imas za to i konacnu procenu itd..Zato se i rezultati i razlikuju izmedju overklokera cak i na istim masinama. Kada jedan pavijan zarad vecih brojki predje nenormalnu granicu u odnosu na VID ,ja koliko znam karta je spaljena tj naponska sekcija preko 1.1v tako da se tu prica zavrsava.
A sto se tice drivera,ako je krivac,cekam da cujem zvanicno obavestenje pa cu prvi da ih `pohvalim` za precizan i kvalitetan rad na software-skoj podrsci! Sreca kod nVidia nema bar miseva
Tebrik
@Daum Prica se na benchmarku o tim stvarima.No pusti trolove da se samozadovoljavaju.Vidis da svrsavaju od srece
To sve sto ti navodis moze i da se desi ako nesto probije i sistem uleti u restart usled nestabilnosti.
Desilo mi se i samom prilikom overkloka a imnogima drugim pretpostavljam. Toliko o toj misteriji.
:: Daj bre niste valjda toliki botovi? :: :: Pa vidi se i da cooler od procesora usporava, gase mu se diode, plus diode na matičnoj :: :: U momentu kad izleti ona varnica aktivira se i CPU cooler i počnu da svetle diodice na matičnoj. Tačno se vidi da su grunuli neku voltažu celom sistemu ili samoj karti da bi riknula.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Znači, da ih ne kupujem? Kakav blam... i još izišli posle AMD-a, a kao, čekaju gotovi samo da pokopaju amd... ovo je bezveze, taman su napravili dve kartice u nizu da valjaju, kad ono opet aveti prošlosti. Kako ono beše... 5900??? Čemu ovo.... mogli su da čekaju ladno, još mesec dana, i ništa se ne bi desilo. Nemoguće da su drajveri. Oni su savršeni. Nikako ne može da se desi da nemodovanim drajverima ubijete karticu tako savršene i napredne tehnologije i arhitekture. Uostalom, samo su amd karte nategnute da nema kud, a ovde ima još da se nategne, svaki kupac izgleda, i to više puta, odozada... Sad bez zeze, kao i za ostale `vrhunske`, a u stvarnosti najnategnutije i često sklepane van pristojnih standarda sigurnosti kartice, mislim da ih kupuju oni koji su za to dovoljno blesavi a ne samo oni koji imaju para. Pare nisu jedini problem, treba biti i malo blesav. Em` mnogo srču em` za koji q moj, kad uparenim može slično po mnogo, mnogo manjoj opasnosti od ovakvog kraja?
Stvarno si poslednji papan, sve spustis na licni nivo. Uz konstantnu potrebu za omalovazavanjem sagovornika.
Uvek posedujem grafu koja je spadala medju brze tj. ne spada u budzet segment, ali kupujem onda kada izadje sledeca serija i padnu cene. Ne jurim trend i hardver koristim sve dok ne postane prespor za moje potrebe. S tim da upotrebnu vrednost produzavam overklokom, i da nije to neka filozofija, ako znas sta radis i to radis strpljivo uz pracenje bitnih parametara. Uz to prilikom kupovine gledam da uzmem nesto sto ima jos prostora za overklok ali ne i nesto sto je vec OC.
:: Sto si tako izrevlotriran?Lepo vreme bilo napolju,pticice cvrkucu ,zena ima ne zna im se broj :: http://www.youtube.com/watch?v=A3c7YOT-mf :: ti se ovde raskokodakao bez potrebe.Cemu li se ti radujes da mi je znati? :: :: A ne znam odakle ti samo ideja da pominjes OC i hladjenje kad je upravo to hladjenje bolje resenje i mogucnost za taj OC :: Ti si hardver ocigledno vidjao samo na slikama pogotovu ovako skupocen a za sigorno znam da nisi upucen koliko danasnji `testeri` a ima ih pun qrac imaju prakticnog znanja.Sve mesar do mesara.Pici voltazu i rokaj megaherce.Kao da se to samo tako radi.Ljudi misle da je overklok tako prost i lagan a u stvari postoji jedna veza i odredjena kompatibilnost izmedju setovanja,poznavanje tog hardvera,agilnost jedan osecaj koji moras da imas za to i konacnu procenu itd..Zato se i rezultati i razlikuju izmedju overklokera cak i na istim masinama :: Kada jedan pavijan zarad vecih brojki predje nenormalnu granicu u odnosu na VID ,ja koliko znam karta je spaljena tj naponska sekcija preko 1.1v tako da se tu prica zavrsava :: :: A sto se tice drivera,ako je krivac,cekam da cujem zvanicno obavestenje pa cu prvi da ih `pohvalim` za precizan i kvalitetan rad na software-skoj podrsci :: Sreca kod nVidia nema bar miseva :: :: Tebrik :: :: @Dau :: Prica se na benchmarku o tim stvarima.No pusti trolove da se samozadovoljavaju.Vidis da svrsavaju od srece :: :: Štangliranje :: :: :: ::
+1 Pisalo je neki Epic Fail zbog malko gricnutog konektora za PCIx napajanje Mada sto se mene tice to ijeste bila sramota...
Ovo sada za nVidiu je pitanje koje ce se razresiti u narednih 2 nedelje, da li je to problem ili namestaljka... pre bih rekao da je problem, al ajde da vidimo. Ali svako ko klokuje preko default vrednosti rizikuje na sopstvenu odgovornost, bilo da je kartica AMD ili nVidia.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: kada je tvoj omiljeni brend u pitanju? Seti se samo tvog potpisa kada su se pojavili 6950 i 6970 :: HA-HA-HA Dear AMD, ili tako nešto. Što sad umesto tog štangliranja ne staviš HA-HA-Ha Dear nVidia :: :: :: Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.