Mozda nekoga i zainteresuje da ne budu bas sve idiotluci od mene. Poredjenje je nastalo tako sto sam instalirao Crysis i probao da igram i provalio da na MAX setovanjima sa1920x1080 AAX8 imam 10-15fps-a. Nisam hteo da pitam da ne bi rekli smanji AA i tada bi friknuo. Onda sam skinuo driver pa ubacio 5870 pa napravio snimaki i tek tada se iznervirao kada sam video donju sliku. Medjutim uininstaliram driver i ubacim ponovo ASUS 6970 i dobijem donju sliku i to je neko poredjenje. Odnosa snaga. Znaci 6970vs NE OBICNA 5870 nego jedan od najacih modela.
Da zaboravio sam obe karte su na default podesavanjima. Znaci sa zakljucanim ATI Overdrivom. EAH6970 je 15C toplija u Full Load. Znaci 85-90C sto se morati nekako da pokusaju da smanje driverima. Ja sam vec vidjao da mi 5870 pod razlicitim driverima ima 5C gore dole poneka, znaci mogu to da urade. Inace ce crkavati karte posle godinu dana, a ljudi sa dobrim provetravanjem imaju pravo da na neklokovane karte nece da stavljaju aftermarket coolere. Sto zbog maalog izbora i ruznoce istih sto zbog opasnosti da das kartu nekome i da je on cacka i ostavi preko vikenda da se zeza sa njom a ne ponudi devojku u zamenu.
A za savete da kupim 6950 pretovrim u 6970 ja ne znam koja bi tada temp bila kada bi zeleo clockove iste kao na 6970 (890/1375 fabricke). Morao bi neku pakovanje sa ledom hermeticki zatvoreno da drzim bar na onom srebrnom kvadratu kako bi sprecio pregrevanje. I menjam na sat vremena.
evo sad bas videvsi ovu tvoju temu reko aj bas da vidim koliko ce mi bacati temp gpu kad je opteretim 100% i najvisi rezultat je bio 81C. Radi se o otkljucanoj 6950tci sa radnim frekvencijama 6970tke. Eto sad imas i otpilike predstavu koliko bi leda morao dnevno pretvoriti u vodu ili cak u paru
edit: zaboravio sam rec da mi je vent na fixnih 40% gotovo da je necujan..
juce sam u zameni gtx295 reparirane koja je brzo crkla uzeo 6950 1gb safirov model sa nekim kulerom nalik na onaj vapor-X i testirao bas sinoc sa furmarkom, max t-69C(idle-30-32C) na klokovima 950/5400 postizala je nakon 2 min testiranja i tu se zadrzala premda je kuler bio na automatici i pristojno se cuo, ne bas bas ali za moj ukus prilicno dok u igrama jos uvek ga nisam cuo, temp nisam merio u igrama ali verujem da je dosta ispod one dobijene merenjem u furmarku
Nego na kojoj rezoluciji da igram. Da mi uploaduje 5 minuta 2 slike. To sto sam ja smanjio slike sa Office managerom na 1024x768 je druga prica. Slike sa Frapsom su bile u rezoluciji u kojoj je monitor nprvo 1920x1080 a ja samo smanjio managerom i uploadovao da bude brze. Ako hocete da okacim u toj rezoluciji u kojoj igram. Ali zar je to bitno, da li je moguce da ste pomislisli da igam na manjoj rezoluciji nego koja je monitor. E pa sada ja nisam kriv sto se karta greje vise. Nekom e se greje vise nekome manje. Nekome ide do 100C. To vec nije do mene. Ja sam obezbedio samo da grejanje karte nema uticaj na druge komponente a ako ona ubije sama sebe za 6 meseci zao mi je menjacu je za ispravnu. Oni sto prave valjda znaju sta rade. Cudno mi je samo da sve igrice koje sam igrao temp se zaustavi na oko 90C sa zakljucanim ventilatorom. Ako ga pojacam na 45% onda oko 75C. E dda kada dodje do nekih 91C tada karta ima jos povecanje ventilatora i neda da to predje nikako. Inace da bi radio Furmark moram 50C da ventilator ukljucim. Ali samo sam probao koji minut nema potrebe da kartu stresiram tim testovima toliko. Ako nesto nije u redu pokazace se u igrama. Za sada nije bilo nijednog restarta, zastucavanja, nista. Verujem i da je nas 100C stabilna Max. 5870 nije to bila ali je bila dosta hladnija. Samo sto ona ona 2 usisnika napred odakle uvlaci vazduh i velike resteke nazad i onda se bolje hladi. Da sam se odlucio da je prodajem a sada necu sigurno taj bi ubo premiju za 5870 2GB Eyefinity sobzirom na njihovu cenu igrao bi Crysis skoro u granicama monitora na x8AA. I sve sto bude doslo. Ali nema od toga sada nista. Nisam lud da prodajem kartu koja melje sve igre na max na za 150e. Kada si to mogao da kupis za 150e nikada. Ako nekome treba ima u prodavnici jeftino. Doduse malo slabije verzije ali ja se nikada ne bi zaletao na bilo sta na cemu pise 5850, 5870 ako nije neka firma tipa Asus, Gigabyte eventualno pod uslovom da odlepim onu nalepnicu. Mada na mom Gigabytu je jos dobra neka imaju kao slicice iz decijeg albuma. U cekanju uploada bez Morfologic AA u rezoluciji u kojoj igram pisem ovo. Evo cekam vec 7-8 minuta na 3 slike.
Pa stvarno za te pare koju mogu da dobijem za nju ostavicu je da trune u fioci necu je prodati. Salim se ne da trune ali mogu da je ubacim i postedim ASUS na slabijim igricama u DirectX9 gde su skoro iste. Ma sta slabije igrice, monitor mi je mrtvak za nju jos godinu dana. Ali ipak ga volim. Kazem da je kupio neko sa 22` monitorom onih dana cim sam kupio ovu, fijuuu 3 godine zezanje sa igrama. Jos da naredne 2.5 godine moli boga da mu rikne da bira da li hoce 6970 i pare ili GTX580 da doplati 3000.E to da se desilo nekome bog bi samo pogledao posto je karta placena 40.000 za te pare narednih godina sta hoces bez ovih duplih stvari. Naravno pod uslovom da je nemaju vise a nije mnogo tih karti doslo verujem.
SADA NEMA TEORETSKE SANSE DA JE PRODAM. Idem sada da smanjim na 800x600 i iskljucim AA da igram. Ja sam inace taj koji masturbira na najace Nvidie u 3D Mark 2003 u najmanjoj rezxi(koja je svrha tog broja u tom testu konkretno koja je sestocifreni broj)kada u radnji nema kupaca povadim sto ce klinci da plate 400e i radim testove u 1024 rezoluciji a hladim cime stignem. Samo vece cifre sto vece, sto vece, nebitna su podesavanja. To je za zatvor ili za 300.000-400.000 kazne za pravna lica ali ko ce jos da zna. I ko sme da se pobuni da mu karta brljavi kada adm inistracija mora da testira bar 30-50 primeraka da bi izabrala sebi kada hoce da kupi. Aj neka se neko zakune da se to ne radi. Ajde u detetovo zdravlje. Nekazem odavde ali razna administracija sa IT sajtova.
:: evo sad bas videvsi ovu tvoju temu reko aj bas da vidim koliko ce mi bacati temp gpu kad je opteretim 100% i najvisi rezultat je bio 81C. Radi se o otkljucanoj 6950tci sa radnim frekvencijama 6970tke. Eto sad imas i otpilike predstavu koliko bi leda morao dnevno pretvoriti u vodu ili cak u par :: :: edit: zaboravio sam rec da mi je vent na fixnih 40% gotovo da je necujan.
Pa i meni je 75C na 45% ventilator. Dotle se ne cuje. Default brzina mu je 24% ja sam racunao sa njoj.Kako da racunam koliko se greje karta ako joj palim ventilator na manual. Posto sam rekao da je overdrive zakljucan. A u pravu si na referentnim modelima ATI 5800 i ATI 6900 serije ventilator je totalno necujan do nekih 35%. Tako je na mnogima koje sam gledao preko youtuba. To je potpuno istio ventilator koji na 50% postaje jako glasan i preko 55% nije prijatno slusati ga. E sada odlicno je sto karta ima ugradjeno u sebi kada dodje do 90C ona neda dalje jer pali ventilator sama ga pojacava i ako je zakljucan fan. Zato valjda i imam uvek 90C. Predvideli su tako, a ja ne volim da se zezam sa BIOS-om i da cackam i otkljucavam i da se ispostavi za pola godine da nesto riknjava zbog toga i da objave da garancija zbog toga nece vaziti. Ja sam racunao temp grafike da ne diram ventilator znaci da mi je iskljucen overdrive.
Kako to reparirana sto ne napises ko ti je prodao repariranu kartu ako su kupio kao novu kako mislite da teramo takve trgovce u zatvor kada udjemo u EU kada cutite??? Sem, ako oni nisu znali. Ma kako je reparirana u prodavnici uopste se nasla???
Pa normalno kada stavis kuler na automatic. Ja kada stavima na utomatic upali ga Smart Doctor u Frumarku na 70% ne predje 68-69C ali mogu da izadjem iz sobe odmah. Kao avion da je unutra. Ali tako se ne testira zagrevanje karte nego kada instaliras driver ne diras nista. Ni klokove niti cackas overdire. Ta opcija treba da je zaklucana da bi dobio predstavu koja je temp niti bilo koji software da podesavas.
Repariranu ju je i kupio. Znao je u startu da je reparirana i zato je koštala manje a ima garanciju. Pošto će dobiti zamenu, to je dobra kupovina, ali ipak je postojao rizik da ispuši zbog kupovine rovite nvidije, tj. da ga neko zavrne za garanciju. Za kartu se, manje-više, i očekivalo da odradi rikavelu, samo kad.
A za tebe, prodaj tu tvoju karticu što pre. Ne meni.
ATI 5870 da prodam, nema sanse. Ne zelim da budem mesec dana bez karte ako se ovoj nesto desi. A stvar koju sam platio toliko odbija mi mozak da dam za koliko para mogu da dobijem za nju. Nema teorije da je prodam. Mozda cu nju ubaciti jos neko vreme unutra. Da je izakam. Kada je moglo da se igra na MAX detalji totalni AA, AI, sve igrice za 150e. Nikada.
Zaboravio sam da pitam da li treba nekome Crossfire mostic, imam 3. A ne treba ni 1. Jos jedan sam i sa plocom dobio. A sta tacno znaci za kartu kada je reparirana. Riknula je vec, koriscena, sta, kako provalite??? Ovde je neko pametan rekao ako neko ne zna onda je on i zasluzio repariranu. Valjda misli da ovi sto im treba dobra grafika moraju da iscitavaju gomile casopisa pre kupovine. Meni je logicnije da se prodavac ponasa kao covek a ne kao idiot i kada neko dodje da trazi grafiku da mu proda novu ili pita da li hoce repariranu ako nema para za tu pa trazi jeftiniju da mu onda ponudi da imaju kartu iz jace klase samo repariranu.
Sto bi ljudi davali meni pare za grafiku kada za te pare mogu da kupe losiju verziju 5870 novu. A to nisu pare koje mi trebaju i koje ce sada da prelome nesto. Ne trebaju mi. Mislim pare uvek trebaju ali ne toliko da bi prodao kartu kojoj kutiju kada otvoris izgleda da se najezis kako je dobra za pare za koje si mogao jedva 5770 da kupis pre mesec dana. Meni bi sasvim odgovaralo da karte iako ih placam dosta rade tacno koliko je zamisljeno u garanciji. To je 3 godine. Da mi neko kaze radice toliko u dan ali neces imati nikakvih problema dotle, sluzicete nikada bolje ja bi se radovao do neba. Jel se sve tako pravi da sada na traci cak i one od 700e prave kao i one od 50, samo stancuju i tu ima mnogo propusta.I za koje zna proizvodjac do onih slucajnih ali koji mora da se dese sobzirom kako se karte prave a i maticne isto.
Jel bi ti prodao kartu koja ce za godinu dana da bude sto je GTX460 1 GB bila pre nekoliko meseci. Naravno da ne bi. Ni da imas jos 5 a ne 1 jos samo. Evo je veca je od EAH6970:
Duboko verujem da dok imam obe da ce obe raditi izvanredno, tako uvek bude i to je najveci razlog sto je ne prodajem. Ne zelim da mi se ponovi ono sto mi je Gigabyte ploca priredila. Bolje da mi je svaki deo riknuo nego ono, a nije ni cudo posle one GX serije da je pobrljavilo sve. Overklokovalo je napajanje ceo komp mogu da se kladim. Gore-Dole, Gore-Dole napon a sve na 500W.
Da i pitao sam proizvodjaca za zagrevanje 6970 i odmah su mi odgovrili da je to normalno za ovu kartu i da neko ima cak 5-6 stepeni vise a neko 5-6 nize. Ja sam joj obezbedio idealne uslove, sada od nje ocekujem da je ne vadim 3 godine iz kompa. Ima ventilatorce samo za nju na stranici. Jos nekoliko je tu okolo. Maticna je od istog proizvodjaca da se oseca kao kod svoje kuce...
Danas cu uraditi Vantage Performanse i za koji dan ATI 5870 pa vi procentie da li se isplati. Razlika se vidi, mada mislim da ko ima ATI 5850 ili ATI 5870 bilo koju verziju I monitor do 24` moze komotno da preskoci seriju 6900 pa da kupi sledecu seriju novih grafickih. Ja cu njih preskociti pa kada se uhodaju sa tim novim grafikama. Obavezno prva serija propadne tek onda ici na novu. Do tada imam 5870 najaci model i EAH6970.
Vlade.j011 smiri se i samo opusteno :) Bolje da si kupio brate jos jednu 5850 ili 5870 i napravio crossfire, to bi pojelo 6970 za dorucak. Moj savet ti je to i da uradis. Meni nije jasno sto si uopste kupio 6970?
Smiren sam :) Zato sto Gigabyte vise ne ulazi u moj komp posle, a ne znam koja bi se 5870 slagala sa mojom. Mozda svaka a mozda ne bi bila kompatibilna 100%. Mozda nije kompatibilna sa Eyefinity X6. Drugo videcete kada izadje jos DirectX 11 kada podne fps ludacki. Em nemam napajanje za Crossfire(ali verujem da bi izdrzao Seasonic X-750 a on ume i da pravi problem iz cista mira da bude bolji samo 30%. Pa kako se kome zalomi. Citao sam tekstove gde 2x5970 nisu nimalo dobro odradile posao. 15% bolje nego jedna. Ovako lepo najaca Single ATI na 2-3 godine i to je to. Evo Performase ali klokovan na 4.0 GHz CPU daje mrvu bolje rezultate. Sada cu da odradim tako ponovo 3D Mark pa vracam na 3.8 GHz. U stvari necu dosta je.
Zasto bi davao 25.000 za 5870(ovaj moj model nije Club,VTX, HFX i ostale zezancije koje mogu da se nadju za 20.000, nije ASUS ali GIGABYTE je malo losiji a i hladjenje mu je predobro). Dao bi pare za proslu seriju i koristio obe a bolje ovako 34.000 za najnoviju seriju koja je znatno bolja u DirectX 11 a imam 5870 da radim sa njom sta hocu. Da mi bude za rezervu ili da je prodam ili sta mi volja. Iskreno kada bi birao moj model ili 6950 u kompu izabrao bi moj model 5870. Opet je to nekada bila najaca karta dugo vremena. Jos 2 godine ce ona biti jaca nego sada 5770 i to dosta jaca. Kada bi hteo Crossfire meni drug nudi 200e za moju i nudice mi sigurno jos neko vreme iako se zeznuo pa uzeo 5770 za malo manje para. To je jos nesto preko 100e i eto mene na ASUS 6970 Crossfire. Ali ne volim ja Crossfire. Nemam veci broj monitora i sta god stavio i 4 GTX 590 ja necu videti razliku. Plafon sam dotakao na ovom monitoru i sa 5870. Imala je nekada opadanja u Crysis ali vecim delom je to MAX sto monitor moze. 52fps i 59fps ja ne mogu da provalim razliku. Crossfire ima smisla samo za vise monitora i slkabije karte tipa 5770x2 ili 460x2 ili tako neke. Ili ko ima 5850 pa nadje za 150e dobar model i uzme jos jednu. Ali bolje da proda svojui i kupi 6970. Ali mali broj ce to uraditi veliki ce da bulji u dve karte i ako losije rezultate imaju u novim igrama.
Provaljujem sta bi vi hteli da izvrsim egzekuciju X-750 sa dve zderacice struje 5870 od po 2 GB. Ha, ha, ha. Verujem da bi samo imao upaljen ventilator stalno i nista vise. Ali nije 750 W za Crossfire i klokovan procesor i ova pumpa od H70 i ovoliki broj ventilatora. X-850 i lagano. Eto klokovan CPU malo povecava rezultate. Sa manje memorije sam imao i manje GFlops(36.xxxx-41.xxx) Sada je ovo vec fino za X4.
Tvoje Seasonic napajanje je sasvim dovoljno za 5870 crossfire, ja imam Seasonic M12D i testirao sam 2x5870, a nekoliko meseci sam imao 2 x GTX 260 koje trose vise struje od 5870. Seasonic X serija je bolja od mog M12D, tako da nemas razloga za brigu.
Tvoja 5870 Eyefinity verzija je kompatibilna sa bilo kojom 5850/5870 grafickom kartom.
Znaci, 750W (pogotovu Seasonic-ovih) je sasvim dovol.jno za 5870 crossfire. .)
A za dva ASUS EAH6970??? Jel manje trosi 6970 ili 5870??? Zamisli kada bi prodao EAH6970 i kupio jos jednu 5870. Od tog ludila ne bio postojalo vece sto se tice kompa. Moze samo obrnuto. Ali za to treba i mala pumpica da hladi 2x6970 sa crvenom tecnoscu unutra. I sta bi radio. Sedeo i igrao u istoj rezoluciji sa istim podesavanjima i vecim malo racunom za struju. I terao ljude iz kuce iovako bulje kao da je akvarium svaki put kad dodju. Sada zatvaram vrata od sobe. I za dve godine bi i sa 2x5870 i sa 2x6970 zafalilo za filtere. Ovako za godinu ipo dve ponovo najaci ATI single i tako uvek. Da jurcam po forumima i resavam Crossfire probleme i cekam drivere kao da izlazim sa nevidjeno dobrom ribom i razmisljam oce da da ili nece. Tako i za drivere oce li biti razocarenje ili ne. Zamisli dve karte od po 90C jedna do druge. A i 5870 iako se manje greje sada ce i ona dostici te temp za koji mesec kada dodje neka jaka igra. Ne mora Crysis 2 uopste. Meni su tem Crysis, Mafia 2, Just Cause 2 iste. Ali bi voleo dve karte da testiram samo da vidim napajanje kako radi, bas me zanima to sa dve karte kako radi. Ali ne znam nikog sa ATI 5870 ili 6970 ko moze da donese da testiramo. Treba i multimetar, jel da??? Dobro to mogu da kupim, nije frka...
GIGABYTE ATI5870 Eyefinity klokovana CCC-om i ASUS EAH6970 fabricki klok
Gledajte razliku. Inace imaju isti fps, nista manje nema ATI5870 cak ima stabilniji od moje EAH6970. Sada sam bas slikao na ATI5870 na onim delovima gde sam imao EAH6970 slike.
Klokovana 5870 i fabricki klok EAH6970 Bad Company 2 razlika temp
07.05.2011. 14:47
status: user broj poruka: 851
Nisam kontaktirao sam ih da ne bi odneo i zatekao sekretaricu koja ce da kaze stavi to tamo i da ni ne kaze sta je sa kartom a i kucni prijatelj advokat mi je rekao da uslikam slike sa igricama na EAH6970 i da stavim na USB i da im to pokazem i sve sto budu rekli i sa cime se ne slazem da zapisem i da se potpisu na taj papir to i radim sada slikam igrice a i uspeo sam malo da klokujem ATI 5870 fabricki klok je 850/1200
a gledajte ja sta sam dobio. Nije mnogo ali prolazi sve igre 3D mark 11 jedini meni zanimljivi benchmark uz Unigene. Kada razvaljuje 3d Mark 11 moze i ostale.
Gledajte sliku BAD Company gde imam EAH6970 95C na frabrickom kloku, gledajte prilicno klokovanu ATI 5870.
Ne bojte se sigurno necu ostaviti ovaj grozni i odvratni primerak koji su mi uvalili jer su videli da pitam ako treba jos nesto da se kupi da kupim. Neka se stide i neka im se drugi prema deci ponasa tako i njihovom zdravlju. Ovo je ispravan referentni primerak a takodje mislim i za sve lazove `Cayman 90C` a kome radi na 70-75 tome je neispravan. Pisem i BIOS karte sve da nesto ne cackaju i da mogu lepo na sud posle kao covek ako se pobuden protiv doplate za ENGTX580 ili povracaja novca. Ja vise necu da se zezam sa lagom, trotlovanjem, obaranjem kloka i ostalim uzasima nesipravnih karti.
EVGA, CORSAIR je privilegija NORMLANIH. A za nas bar ASUS. Ispod toga nista.
A dok ova bude kod njih ATI 5870 cu bas klokujem jer karta moze 1.3V opusteno i da ima manje temp od nepipnutog pokvarenog primerka EAH6970 koji su mi dali. Mogu da nabijem 5000 u 3D Mark 11 sa ATI5870. Sada imam skoro 4.700 ali to moze jos. Samo nisam hteo preko 1.2V Kakav stabilan FPS preko 75 u BAD Company 2 na 1080 sa X8AA i ona zadnji dole ukljucen kako se zove na H ppocinje neko podesavanje sve max sem VSync. Mada i njega mogu da mi ne mrdne sa 60 i da regulise sve lepo on. Ona 6970 ima ludacke padove a najcesce 60fps-70fps ali ide i do 40, neispravna karta jbt. Bolesna serija a onaj sto je znao to i sto je rekao NE NE NE uzmi taj uzmi taj dabodga mu detetu lekar dao pogresan antibiotik na koji je alergican i rekao uzmite taj. Meni ovakvo nerviranje u ziovotu ne treba ni malo jer se i ovako jedva nosim sa problemima i to je uspeh za mene a svako ko kaze da batalim kompove zbog ovakvioh zlotvora po Srbiji neka mi popusi malo. Ja bi sve to normalno imao da sam negde preko i bez nerviranja a zbog kretena koji tumaraju ovde da ostavljam igrice pa neka puse sada ce na sud lepo cim odnesem kartu i saslusam sta ce za tih mesec dana da urade.
EVGA, CORSAIR je privilegija NORMLANIH. A za nas bar ASUS. Ispod toga nista.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.