Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
kako da rade zvucnici na tft monitoru?
STRANA 1 OD 1
draganlav kako da rade zvucnici na tft monitoru? 03.03.2007. 20:58 T3479

status: user
broj poruka: 22
Upravo sam kupio tft monitor Philips model 190X koji u sebi ima ugradene stereo zvucnike.E sada mozda glupo pitanje ali ne mogu nikako da provalim kako da se cuje zvuk iz njegovih zvucnika.Monitor sam povezao analognim putem sa racunarem pa ne znam da li ima ikakve veze ako bih ga povezao preko DVI.U meni-ju nema nikakve opcije gde se ikljucuju ili iskljucuju zvucnici a uputstvo je toliko sturo da nema ni reci o tome.Uz monitor sam dobio i neki kabal za audio i na njemu sa strane ima ulaz za isti pa ne znam da li on ima ikakve veze i da li mozda tako treba da se poveze sa racunarom da bi radili,ako treba gde se onda povezuje?Molim nekoga ako zna da mi objasni kako da stavim u funkciju zvucnike da mi kaze.
Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
draganlav zvucnici 03.03.2007. 22:43 #13371

U uputstvu nema ni reci o tome a probacu tako da ga spojim pa cu videti sta ce biti.

0007 odgovor 03.03.2007. 23:39 #13372

broj poruka: 8
Taj kabl sto si dobio uz monitor povezuje monitor i zvucnu kartu(znaci ukljucis u zeleni ulaz na kompu) cim ih povezes ti zvucnici automatski postaju glavni i jedini zvucnici sa kojih ti stize zvuk sa racunara - -ne ocekuj previse od njh verovatno su dosta skromnih karakteristika tako da ti i ne preporucujem da ih koristis vec koristi neki malo bolji sistem

VMARC Re: odgovor 04.03.2007. 00:11 #13380

broj poruka: 9425

:: Taj kabl sto si dobio uz monitor povezuje monitor i zvucnu kartu(znaci ukljucis u zeleni ulaz na kompu) cim ih povezes ti zvucnici automatski postaju glavni i jedini zvucnici sa kojih ti stize zvuk sa racunara - -ne ocekuj previse od njh verovatno su dosta skromnih karakteristika tako da ti i ne preporucujem da ih koristis vec koristi neki malo bolji sistem
::

Za boravio si samo da pomenes da mozda ima negde i on off dugme. Kod Samsungovih modela, to je sam potenciometar za pojacavanje/smanjivanje.
MaliAbner Zar nije logicno... 04.03.2007. 08:45 #13395

broj poruka: 7769
Kad kupim neku novu spravu (ma koja bila, sat telefon, mp4 plejer) ja prvo otvorim kutiju, pogledam uputstvo za upotrebu pregledam da li su svi delovi navedeni u uputstvu prisutni u kutiji pa krenem da povezujem.

To mi je algoritam za koriscenje, sve ostalo je svajsovanje.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

ludi ... 04.03.2007. 13:22 #13404

broj poruka: 568
e ovo je najgluplje pitanje koje sam ikada video, covek oce da mu zvucnici rade preko VGA kabla e stvarno treba bas nista ne znati da bi to poqsao da izvedes. toliko nepoznavanje materije da ne uspes da zakljucis da je za rad zvucnika izlaz iz zvucne a ne iz graficke. stvarno se nekada zapitam kako takvi ljudi uopste znaju da izadju na internet.
preporucujem svima slicnima da ubuduce da ne bi se postavljala ovako debilna pitanja koja su na nivou apsolutnog nepoznavanja rada racunara, prvo da se poseti computer.howstuffworks.com pa onda da se diskutuje.

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: ... 04.03.2007. 16:12 #13409

broj poruka: 9425
:: prvo da se poseti computer.howstuffworks.com pa onda da se diskutuje
:: Licence to kil

:))))))))))))))))))))))))))))))))

A kako mislis a poseti havstafvorks ako mu staf ne vorks...?
:))))))))))
draganlav zvucnici 04.03.2007. 21:36 #13428

Ja da sam neki ekspert za racunare ne bih ni postavljao ovde nikakva pitanja u vezi njih a ako ovaj forum ne sluzi u te svrhe onda ne znam za sta je.Na kraju krajeva ne mozemo svi da budemo pametni kao Ludi i da znamo sve.

stevs986 Re: ... 04.03.2007. 22:24 #13433

broj poruka: 100

:: e ovo je najgluplje pitanje koje sam ikada video, covek oce da mu zvucnici rade preko VGA kabla e stvarno treba bas nista ne znati da bi to poqsao da izvedes. toliko nepoznavanje materije da ne uspes da zakljucis da je za rad zvucnika izlaz iz zvucne a ne iz graficke. stvarno se nekada zapitam kako takvi ljudi uopste znaju da izadju na internet
:: preporucujem svima slicnima da ubuduce da ne bi se postavljala ovako debilna pitanja koja su na nivou apsolutnog nepoznavanja rada racunara, prvo da se poseti computer.howstuffworks.com pa onda da se diskutuje
:: Licence to kil

Sad si ti kao neki `baja` pa sve znas, ako neces da pomognes coveku onda nemoj da ga vredjas... Zaobidji temu i kraj...
draganlav odgovor 04.03.2007. 22:43 #13442

Hvala vam svima na pomoci i uz pomoc manual-a sam uspeo da ga povezem tako da mi sada rade i zvucnici na njemu i ostalih 5+1 koje imam.Najvise sam hteo da i njih koristim jel planiram da monitor prikacim na externi tv tuner i koristim ga kao TV.Jos jedanput hvala svima na pomoci.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs