Sigurno ima vas koji su ovo nekad imali pa mi treba za neku stariju konfiguraciju. Ono sto me zanima je kakav je taj TV tjuner na kartici, da li daje dobru i nenazubljenu sliku? Moze li to da pogoni Pentium 3 odnosno da pusta program sa kanala a da ne secka naprimer preko Christv? Igrice ce igrati neka mala deca ili babe i dede i to neke one obicne pa mislim da bi i to islo na 512MB RAM memorije.
U biti moze da potera proc od 400mhz(ne celeron), pa na gore.Sto se tice nazubljene slike, instaliras deinterlace filter i enable-ujes u chris -u, samo za taj uzitak ce ti trebati nesto jaci proc, ako je 600mhz+ radice bez problema na nizoj rezoluciji, ali snimanje kanala zaboravi. Pokusaj i sa programima: DScaler i InterVideo WinDVR v3.0, manje su zahtevni, a rade isto odlicno sa velikom vecinom kartica.
Ako imas neki celeron onda experimentisi sa desk rezolucijom i refresh rate-om, pa ako koci ti smanji...na 800*600 bi trebalo da sljaka. Isto tako i u chris-u gledaj da uskladis rezoluciju, recimo postavi na 640*480...
Mislim da neces imati zavidan kvalitet slike, mada ni sami kanali kod nas nemaju Bog zna kakvu kaviletu emitovanja, ne znas koji je gori po tom pitanju. Nisu napredovali po tom pitanju jos od `60.`bes mi sve:)
P.s. Dotican model kartice nisam imao, niti sam imao prilike da vidim kako radi, pa ti ne mogu nista reci u vezi sa njom, ali u principu je sve to isti djavo.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Sigurno ima vas koji su ovo nekad imali pa mi treba za neku stariju konfiguraciju. Ono sto me zanima je kakav je taj TV tjuner na kartici, da li daje dobru i nenazubljenu sliku? Moze li to da pogoni Pentium 3 odnosno da pusta program sa kanala a da ne secka naprimer preko Christv? Igrice ce igrati neka mala deca ili babe i dede i to neke one obicne pa mislim da bi i to islo na 512MB RAM memorije :: :: zahvalan na odgovoru
Svojevremeno sjajna kartica. Radiće ti sve bez problema ukoliko je u pitanju full piii ili neki amd duron-atlon 600+ Mhz. Chris TV je sasvim pristojan programčić, a možeš da koristiš i DScaler.
Radice to sasvim ok na tom Athlonu, budi bez brige. Mislim da se krecu oko 25e, koliko se secam da sam video da je neko skoro prodavao.
:: Znaci na Athlon 800Mhz sa 512 SD memorije ce lepo raditi :: :: A recite mi koliko one vrede u danasnje vreme, onako klot samo karta bez opreme :: ::
Posto ne idu kablovi uz to da li zvuk mogu dobiti nekako kroz AGP ili preko nekog internog CDA SPDIF kako li vec konektora ili bas mora neki adapter koji iz mini DIN ide preko audio jack u line in zvucne?
Moraces nabaviti taj din kabel. Vidi koliko ima pinova 7, 9...pa potrazi po radnjama, trebalo bi da je istog rasporeda kao i vecina tv kartica, kao recimo, kworld i sl.
Znaci mislis da moze preko ovog belog J8 internog, inace cemu bi sluzio? Pa da bocnem to u zvucnu? Ili ako ne radi mislis da se moze kupiti mini DIN sa onim audio jackom, znas li koliko kosta to zadovljostvo?
:: Moraces nabaviti taj din kabel. Vidi koliko ima pinova 7, 9...pa potrazi po radnjama, trebalo bi da je istog rasporeda kao i vecina tv kartica, kao recimo, kworld i sl :: :: Evo kako izgleda i sta gde ide :: :: http://www.overclockersonline.net/images/articles/hercules/9000aiw/large/boxconnections.jp :: :: Taj j8 konektor bi trebalo da je sound out, probaj da ga prikljucis na m. plocu u cd in :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: Posto ne idu kablovi uz to da li zvuk mogu dobiti nekako kroz AGP ili preko nekog internog CDA SPDIF kako li vec konektora ili bas mora neki adapter koji iz mini DIN ide preko audio jack u line in zvucne :: :: :: :: http://82.114.193.227/vga2/images/stories/palcal/ati/400_All_in_Wonder_Radeon_9000_pn.109-95900-00_top_hq.jp :: :: :: :: Cemu sluzi ovaj gore pri ivici, 4 PIN beli i ovaj siri oker konektor? Da li time nekako moze :: :: :: ::
Jedno je sigurno, ili je sound in ili out, probaj, neces nista sprziti. So se tice onog drugog, nisam siguran, ali je najverovatnije isto sto i sam din, samo u konektor varijanti. Najbolje bi bilo da ispitas unimerom.
Ali mi sve upucuje na to da je ipak taj `j8 `audio IN, kako bi magao snimati zvuk sa raznih spoljnih jedinica, VCR,cd, DAT...posto vidim da ga nigde drugo nema. Adapter je oko 200-300 din, a ako ga ne nadjes, posluzice ti ona shema, pa zalemi kabel od starih sluski direktno na stampani deo ploce, ili kablic za CD pa ga prikaci na m. plocu(kako ti odgovara), malo zalij silikonom da se ne kida i gotojo.
:: Znaci mislis da moze preko ovog belog J8 internog, inace cemu bi sluzio? Pa da bocnem to u zvucnu? Ili ako ne radi mislis da se moze kupiti mini DIN sa onim audio jackom, znas li koliko kosta to zadovljostvo
radice bez problema. nevezano za tv kartu, pazi samo da ne prepunis sistem (pretpostavljam XP) nepotrebnim procesima. ipak je 512mb donja granica upotrebljivosti racunara. sto se tice procesorske snage ne brini, sama reprodukcija bez snimanja ili nekih zajebancija mislim da ne zahteva procesorsku snagu uopste, kartica sama radi sve. verujem da bi radilo i na Pentiumu1
Pa nema neke logike da je AudiIn J8 na smaoj kartici jer je unutra kako bi povezivao spolja camcorder? Verovatno je to AudioOut kao i na vecini TV karti
:: Jedno je sigurno, ili je sound in ili out, probaj, neces nista sprziti. So se tice onog drugog, nisam siguran, ali je najverovatnije isto sto i sam din, samo u konektor varijanti. Najbolje bi bilo da ispitas unimerom :: :: Evo to sema tog konektora: http://pinouts.ru/VideoCables/ati_vidinput_pinout.shtml Pa lepo unimerom izmeris sa j8 pin 1 i 4 bi trebalo da je na din-u pin 4 i 7. :: :: Ali mi sve upucuje na to da je ipak taj `j8 `audio IN, kako bi magao snimati zvuk sa raznih spoljnih jedinica, VCR,cd, DAT...posto vidim da ga nigde drugo nema :: Adapter je oko 200-300 din, a ako ga ne nadjes, posluzice ti ona shema, pa zalemi kabel od starih sluski direktno na stampani deo ploce, ili kablic za CD pa ga prikaci na m. plocu(kako ti odgovara), malo zalij silikonom da se ne kida i gotojo :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: Znaci mislis da moze preko ovog belog J8 internog, inace cemu bi sluzio? Pa da bocnem to u zvucnu? Ili ako ne radi mislis da se moze kupiti mini DIN sa onim audio jackom, znas li koliko kosta to zadovljostvo ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.