Realno sto bi Bax rekao ja ne znam sta ovaj kovceg ovde trazi GTX590 bi verovatno trebalo da bude priblizno istih performansi kao 6990 jer su klokovi znanto oboreni..
Simulacija GTX 590 karte i moguce performanse .Napominjem da rezultati mogu da budu i bolji kada se karta pojavi posto ce se optimizovati SLI i dobiti boost sa novim driverima :
E ti ti budjavi dođi ovamo....kod kapije tamo....dakle treba ga obesiti za exere nabijene u nortke.
:: Jeli bre ti, plavi, buljavi, sta ti znas bre? Sto mi diras oglase? A? Budjavi, tebi pricam!!!! :: :: :: :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Ahahahahahahahahahahhaha.Prvo me `odusevio` naslov.A onda kad sam video grad pao sam sa stolice.. Jao hvala ti na ovome,ima da se ubijem od smeha sa ortacima.Vrh!
Sta jeli, ne secam se... Rekli mi da, kada se pije, pije se dok se ne upali lampica.... Izgleda da mi lampica crkla...
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
:: Ahahahahahahahahahahhaha.Prvo me `odusevio` naslov.A onda kad sam video grad pao sam sa stolice. :: Jao hvala ti na ovome,ima da se ubijem od smeha sa ortacima.Vrh :: :: @Milos :: A sta su jeli?Pili pivo a jeli :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: Ma bato, ovo da kupite i Laza da vas vidi :: :: :: :: http://www.kupujemprodajem.com/Pentium-IV-5600mhz-400764-oglas.htm?filter_id=269514 :: :: :: ::
Ajde ti lepo priznaj kako si si onog jadnog Northwood-a na 2.8 obalio na 5.6 ?
:: Ma kazes Baxu jeli?Ja pitam a sta ste jeli?: :: Jao jos se smejem zbog ovog kompa na fazni,mlazni pogon ,freonskog sonicnog hladjenja na svega 5.6 Ghz :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Ja sam moju vec razjebao od silnog skakanja i trzanja prilikom izliva smeha i slicnih situacija,nekad malo i onih drugih
Za cpu moram priznati da nisam znao da postoji vazdusno virtuelno overklokovanje .Samo pomislis na frekvenciju i ona se odmah duplira ..Ovo su neki novi momenti u sveri overkloka.Telepatija cini svoje,vise ni dugme nije potrebno
Štangliranje
:: :: Moram sad drugu stolicu da kupujem. :: :: Ima još jedan..kaže lik: `dvrw, obican citac` :: :: Ajde ti lepo priznaj kako si si onog jadnog Northwood-a na 2.8 obalio na 5.6 :: :: :: Ma kazes Baxu jeli?Ja pitam a sta ste jeli?: :: :: Jao jos se smejem zbog ovog kompa na fazni,mlazni pogon ,freonskog sonicnog hladjenja na svega 5.6 Ghz :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Kao da i sama veličina govori o tome. Na tih 612 MHz teško da može da se nosi sa 6990, nema od tog ništa. Neće biti dovoljno sve i da zbog one nalepnice na prekidaču uzmemo da je 830 MHz jedina brzina 6990. Sa druge strane verovatno će se overklokovati odlično. Svaki GF110 može puno više od toga i ako deo za napajanje bude dozvoljavao biće tu interesantnih cifara. Velika je praznina između GTX580 i 6990 tako da za ovakvu karticu ima puno mesta, i po performansama i po ceni.
Sve ovo se uklapa u priču o tome da TSMC diktira celim tržištem i da im nikako ne odgovara da dođe do direktnog okršaja u bilo kojoj klasi. Ovo postaje interesantno a potvrda će biti u sledećem potezu AMD-a. Ako AMD napravi još jednu a slabiju dual karticu da se direktno suprotstavi ovom 590 onda nisam u pravu. Ali ako se ništa ne desi, ako ostane ovako 580 - 590 - 6990 onda je to potvrda ove teorije i potpune vladavine TSMC-a.
U svakom slučaju referentni GTX 590 će biti dobra kartica. Verovatno su namerno ostavili da se za najbržu karticu na svetu proizvođači između sebe trkaju sa ne referentnim varijantama i višim klokovima GF-a 110.
Bice GTX590 ako ne i brzi od 6990 od 5-10% u globalu ,overall. To sudeci po onom sto nV propagira kao prestiz.A da i ne bude bice kao produkt kvalitetna karta sa dobrim karakteristikama..Ali.. Po testovima simulacije veoma dobro se drzi sa 6990 a ima cak i nize klokove za GPU + neadekvatno napajanje (stoji na samom limitu) i CPU koji ne moze da isprati takav SLI setup tj Fermije gde se jos malo izgubilo na performansama. No ako uzmemo u obzir da je to sto je uz novu rev SLI Chipa dobice se na boljoj propusnoj moci i stizu novi driveri,bar su tako najavili,taj boost. Ovakva karta bice jednaka GTX570 SLI ,mozda negde cak i brza..To je taj nivo. Sasvim dovoljno da se drzi sa 6990 tako da ce borba biti neizvesna.
Vi ste Predsedniče optimistični ali sa tako niskim klokovima nikakvi drajveri ne pomažu.
612 MHz, nisu normalni...smejaće im se svi testeri. To je sporije od 6990 do 20 %...zlo će da bude. Jedino cenom mogu da ukažu na to da 590 nije ni bio namenjen kao direktna konkurencija 6990. Da su bar ljudi pa da takav GTX590 ostave na oko 550 dolara a da GTX580 spuste na oko 450.
Jedino je dobro što će definitivno još više pažnje obratiti na SLI pa će boljitak videti i GTX 570 i 580 SLI sistemi.
Cifre ne lazu.Neko je i tad podvukao paralelu.. Na osnovu toga moze dosta da se izvuce. Drugo GTX580 jedva skalira u SLI oko 60%,retko kad ide preko. GTX 570 SLI ide oko 70% ..Dovoljno je da kartu dovedu na nivo od oko 80% i eto ga boost. Drugo driveri nisu obicni vec specijalni za SLI setupe ukljucujuci GTX 590 .Idi na nV forum pa se informisi.. Sam znas da se driveri za optimizaciju cekaju odavno.. Drugo ako su na karti odradili novu reviziju SLI chipa tu ce jos veci protok da se ostvari.
Ovo nije optimizam vec mogucnosti.. Naravno sve je to hipoteticki ,jedino sto je sad osnova za polemiku kao pandan nekih mogucih performansi je upravo taj test. Znaci od toga ne moze da bude gore.Moze da bude samo bolje..
Nedostaje test brzine otključavanja Nokie N8. Zezam se. To je za poređenje grafičkih nebitno.
Ali me stvarno interesuje šta od ovoga najbrže otključava SL3 zaštićene Nokie? Jel ima negde nekakav takav test ili bar informacija? Bitna je sirova procesorska snaga GPU jezgra. Znači šta od ovog vrha ponude ima najbrutalniji GPU a ne u igricama ili 3D benčmarcima.
Laički mi se čini da je ATI6990. Jedan novi segment kupaca vrhunskih kartica koji ne igra igrice.
Nije mi jasno kako ATI6990, NV580, NV590 i slični GPU kao procesori mogu biti tako superiorniji od CPU recimo i7 i da se brzina otključavanja svodi na snagu GPU a ne na snagu CPU. Jesu li stvarno toliko superiorniji ili su tvorci unlocka u nekom dilu sa AMD/NVIDIA, a INTEL/AMD su tu nešta propustili (mnogo milijardi evra na globalnom nivou)?
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.