Da li je ovo lcd ili led monitor..To jest sta znaci ova oznaka?Negde pise da je LED negde da je LCD... Moze li neko da mi objasni u cemu je razlika ,ako je ima? Hvala
Moraces prvo osnovnim stvarima da se pozabavis.. TFT/LCD-LCD liquid crystal display je tehnologija kojom je pravljen monitor,tj njegov panel (display).. LED su lampe,tj pozadinsko osvetljenje monitora. Razlika jeste sto sa LED pozadinskim osvetljenjem monitori imaju `verniji` prikaz boja,kako oni to kazu zivopisnije boje.
To je neka Acer-ova inovacija vezano za kvalitet slike predpostavljam,nesto poput Samsungove magic bright i sl.. Gledaj ako pise zajedno sa LED onda je LED. Inace trazis i po specifikacijama.. Sve je to LCD,razlika je samo u pozadinskom osvetljenju tih TN panela.
Negde sam procitao da tu i nema neke prevelike razlike u kvalitetu,mislim,vidljive preterane razlike.A isto kazu vazi i za potrosnju..Za koju me iskreno tek zabole.. ALi nisam bas od onih koji sve uzimaju zdravo za gotovo pa reko` da pitam.
Da, LED monitori imaju manju potrošnju. Razlika u kvalitetu, manje-više. Isti su tu paneli, samo je razlika u pozadinskom osvetljenju i kontrastima, LED imaju verniji i življi prikaz. Odeš do Tehnom*nije i uveriš se.
:: :: :: Negde sam procitao da tu i nema neke prevelike razlike u kvalitetu,mislim,vidljive preterane razlike.A isto kazu vazi i za potrosnju..Za koju me iskreno tek zabole. :: ALi nisam bas od onih koji sve uzimaju zdravo za gotovo pa reko` da pitam.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.