Kao što ime teme kaže , zanima me gde ima da se kupi ova traka , pregledao sam sve `bolje` online šopove i nigde nisam mogao da je nađem, a jedino mi online kupovina odgovara. Da konkretizujem potrebna mi je za 8800 ultru pa ako neko ima predlog slobodno nek postuje.
BTW. Izvinite ako tema nije u odgovarajućoj rubrici ali mi se čini da je najprikladnije da je započnem ovde.
e ako to neko nadje kod nas u radnjama neka vice na sav glas !!!!
bilo je kod nekog lika iz bjeljine .. oko 15e 10cm ..
ali evo ti hint - mozes koristiti alufoliju .. presavi je par puta da dobijes potrebnu debljinu .. i naravno nemoj da shtrchi preko chipova ko govno u punchu ...
Hvala za link , super stvar je što je njemu trebala za istu karticu a loša je vest da je nema :) Jedino što mi preostaje je Arctic Silver Premium Silver Thermal Adhesive , mada sada sam pao u dilemu, ako i uspem da nađem ovu traku da li da stavim nju ili je bolja ova pasta. Računam da će pasta bolje da se rasporedi a ova traka koliko vidim ima u raznim debljinama što znači da moram da nađem pravu debljinu a kako ne znam pojam. Druga opcija je ova ASPSTA pasta , i na kraju sam našao 3 opciju valjda elektroničari stavljaju nešto na L između delova da bolje odvodi toplotu + pasta obična pasta na obe strane. Šta je najbolje uraditi od ovoga je novo pitanje , pa mi je vaša pomoć dobrodošla.
Ako si iz bga proveri u gligatronu oni su imali , akasa traka ta mosam i ja uzeo, ako si iz nsa mogu ti ja pokloniti imam skoro celu, odecen komadic jedan kad sam stavljao rc hladnjake na ram. :)
Ako ti karta nije više u garanciji najjeftinije ti je da odradiš ono sa običnom pastom i super-lepkom što sam u toj temi pomenuo. Već sam to radio na nekoj matoroj karti i ako dobro odradiš nema problema, greju se hladnjaci solidno, znači da odvode toplotu s čipova kako treba.
Što se debljine trake tiče ako uspeš da je nađeš, valjda je što tanje - to bolje.
Ono s štipaljkom od čelične žice što sam pomenuo je dobra varijanta zato što možeš da ih skineš kad oćeš i zameniš pastu ako ustreba, moraš žicu naravno da saviješ tako da vrši pritisak na sve hladnjake podjednako i krajeve koji se kače za ivicu karte da izoluješ nekim bužirom da ti ne naprave kratak spoj.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
akasa traka nije za gpu memoriju ... ximi da moze pasta - stavili bi je u fabrici .. imas 8800 i hladnjak ide preko gpu-a i memorije ? jel .. nemas posebne hladnjake za memoriju .. hladnjak nenaleze na memorije pa je stoga potreban termopad odredjene debljine .. ili da namazes pastu debljine kao eurokrem .. sto nece doneti nista dobro ..
jedna opcija ti je alifolija .. druga opcija je da kupis neispravnu grafulju i poskidas termpadove .. treca opcija da skoknes do nemacke i kupis termopadove u specijaliziranim radnjama .. i puknes poprilicno para .. mozes i da nabavis negde neispravan IBM A22m u njemu ima 10cm2 termopadova
a jedno pitanje - gde su ti stari termopadovi ??? bacio si ih jer mislis da su suvi i nevaljaju !!
Ja sam iz Bijeljine i treba mi ista stvar za prepakovati Twin Turbo na HD 4870. I ovdje toga nema. Tražio sam po netu kod vas u Srbiji, a našao sam slučajno u Tuzli, neki marke `3M` i to 4x4 cm. A imam druga koji radi tamo u M:tel-u pa ću ga uskoro zvati da mi kupi. Rado bih pomogao ako neko baš želi i odluči na ovu soluciju.
Pre svega bih se zahvalio Allexb-u i DejaN89-u na ponudi ali ja nisam ni iz BG-a ni iz NS-a već iz Lapova tako da mi sve te kombinacije otpadaju , Codeus ti me nisi razumeo ja bih naneo obične pasta (tanje nego što se obično stavlja) na hladnjak i memoriju a između ta dva sloja bih stavio tu `traku` na slovo L koja takođe odvodi toplotu ali se ne lepi (našao sam na netu da je elektroničari koriste za odvođenje toplote ali sam slučajno zatvorio tab pa sad ne mogu da nađem gde) . Inače kontakrirao sam par firmi preko mail-a pa očekujem sutra prekosutra da dobijem odgovor (kad sam jurio napajanje svi su mi odgovorili valjda će i sada). Još jednom hvala svima na pomoći i na konstruktivnim predlozima , nadam se da ću doneti dobre vesti za sve.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.