fastwrites, sideband addressing jedna od opcija (na znam tacno koja, mrzi me da trazim) omogucava grafickoj da steka svoju mem, tako sto neke stvari zapisuje u ram, i direktno pristupa njemu kada joj ti podaci zatrebaju da li ovo ubrzava ili usporava stvari graf je 7600gt agp
Ja sam jos ranije raspitivanjem cuo od ljudi da opcija fastwrite u biosu, ako se aktivira poboljsava sam rad grafike! Naravno nemoj me drzis za rec, ja sam samo cuo!
Imao sam tu opciju na staroj ploci.I javlja se uz instalaciju ATI OMEGA drajvera.Za vreme instalacije drajvera pita dali zaelis da je ukljucis. ATI kaze da budes siguran pre instlacije drajvera da ti ploca podrzava Fastwrite i da ako nisi siguran da ne ukljucujes jer neces nista da izgubis u performansama. Ja ukljucivao i iskljucivao i nisam provalio nikakvu razliku.Ali sam cuo od vise ljudi da im je pravio veliki problem kad je ukljucen(tipa igre koje su radile dobro su pocele da se koce). Stvarno nemam pojima cemu ustvari sluzi.Niti sam se interesovao od kad sam preso na nvidiju.
ima u biosu fastwrite, bar kod mene ima jos agp aperture size (ovo kontam kao kol rama koja se odvaja za graficku) sideband addressing je po meni master1 ws write i master1 ws read iz bios-a postoji jos jedna opcija agp driving kontrol - na bih isao toliko duboko i jos nesto video ram cachable inace ram je ddr400 ili pc3200 (radi na 380) temu sam postavio radi price i potencijalno popunjavanja praznina u mozgu, ne jurim nikakvo ubrzanje, a znam da o ovome velika vecina ljudi uopste ne prica tabu sala poz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.