Radi neke predstave koliko ovo trosi,recimo 6990x2 Cf trosi kao 3 way sli gtx 580.
Prostije receno 4 AMD GPU u CF-u trosi kao 3 Nvidia GPU u SLI,po Guru3D.
Inace u otkljucanom modu His 6990x2 t.j CF sa celim sistemom full load trosi oko 903 W. Sto znaci da je ovo za super entuzijaste.
Sama potrosnja obe 6990x2 (ne racunajuci CPU itd...) je u otkljucanom modu 732 W ,u default modu 662 W.Mereno wat metrom. Sama single HIS 6990 (ne racunajuci CPU itd...) trosi 331 W.
Jadno skaliranje za 4 GPU-a. Ima tu svega po malo,driveri,propusna moc ,CPU je usko grlo najverovatnije (nisam nigde nasao koji je) .. Sve u svemu ovo se nosi sa GTX580 triple sli pa i po toj logici manje potrosnje,boljeg skaliranja ,manje tisine ispade bolja kupovina.. Mislim to je sve hipoteticki receno inace sigurno ima usera koji ce da sastave slicne setup-e.Mislim ne zivi se svugde isto ko u Srbiji pa da to bude misaona imenica kao nama koliko god da je nezahvalno iz perspektive iskoriscenosti takvog setupa.
Moguce da je CF nesto izgubio na perfomansama zbog CPU ,jer je Hilbert vec napominjao kada je testirao single 6990 da mu je CPU usko grlo,isto ce se desiti sa gtx 590 ,velike su to GPU snage.
:: Jadno skaliranje za 4 GPU-a :: Ima tu svega po malo,driveri,propusna moc ,CPU je usko grlo najverovatnije (nisam nigde nasao koji je) . :: Sve u svemu ovo se nosi sa GTX580 triple sli pa i po toj logici manje potrosnje,boljeg skaliranja ,manje tisine ispade bolja kupovina. :: Mislim to je sve hipoteticki receno inace sigurno ima usera koji ce da sastave slicne setup-e.Mislim ne zivi se svugde isto ko u Srbiji pa da to bude misaona imenica kao nama koliko god da je nezahvalno iz perspektive iskoriscenosti takvog setupa ::
Sve vise mi guru3d ide na zivce.Gube opasno na poenima kod mase koja ih respektuje. Postali su aljkavi i neprecizni . Nehalem?Lebac ti poljubim pa sto ne uzese Gulftown lepo sa 6 jezgara i 12 threadova na 4.0 Ghz pa udri po testu.. To profesionalno i objektivno>?! Nebi ja njima dao ni mrsavu trojcicu za ovaj rad!
Ako je 965 usko grlo za jednu 6990 onda karta baš i nema poentu pojavljivanja sem za benchmarke... Plaćaš 700$ za nešto što neće na maximumu da radi... Staviš dve 6950 2GB u CF i ćao...
5970 je bolja karta, iako slabija, barem nema ove probleme sa temperaturama i drkanjem sa OC Biosima i slično...
Brate jel ti citas ovu temu?Nije ovo jedna karta vec dve tj 4 GPU-a! Nehalem ne da je usko grlo neko se upiski sa ovim karama pogotovu sto su mu stavili niske frekvencije.Jeb`te,danas je 4.0 Ghz optimalno za rad sa takvim kartama. Ovde je trebao jedan Gulftown sa svih 12 threadova pa da vidis razlike u rezultatima koje se moraju videti kako god okrenes.
Sto je najcrnje odrade test koji treba da predstavlja neko realno stanje a onda navedu CPU je bio usko grlo ahahahahah.Pa cemu sluci onda ovakav test? Serem im se u carapu :D
Presednice ovde si u pravu 100 % ,ne mogu da verujem da ne mogu da nabave Gulftown za test.
:: :: Sto je najcrnje odrade test koji treba da predstavlja neko realno stanje a onda navedu CPU je bio usko grlo ahahahahah.Pa cemu sluci onda ovakav test :: Serem im se u carapu : :: ::
Nema ni 6990 nekih problem sa temperaturom (malo je toplija od 5970 mozda), OC Bios ne moras da diras kao neces, jedino je nesto bucnija, odnosno meni bi bila dosta bucna, pa je mozda bolje resenje CF jer su karte sigurno tise rade na manje obrtaja ka su pojedinacno u CF.
Vidi se da dosta bolje skalira negho u Guru3D testu. Jedan klokovan i7 tesko da je usko grlo za jednu 6990 mozda u nekim bas CPU zahtevnim igrama... Za 4 GPU-a vec treba Gulftown.
:: Ako je 965 usko grlo za jednu 6990 onda karta baš i nema poentu pojavljivanja sem za benchmarke... Plaćaš 700$ za nešto što neće na maximumu da radi... Staviš dve 6950 2GB u CF i ćao.. :: :: 5970 je bolja karta, iako slabija, barem nema ove probleme sa temperaturama i drkanjem sa OC Biosima i slično.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
:: SAPPHIRE HD6990 4GB DDR5 512-bit NEW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 235 :: :: Sto ce reci po danasnjem kursu je to okolo 551E :: :: Prava sitnica.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
ako se secas ranije,poredjenja,2 x gtx295, i 3x gtx 280, gde gtx280 x3 odnosi pobedu u svakom pogledu,to ovde nije slucaj...
pogledaj dobit nvidije ,gde dodavanjem gtx580 x 2,performanse su skoro pa duple,dok kad se doda jos jedna skor nije ni upola koliki bi trebalo da bude...
:: Jadno skaliranje za 4 GPU-a :: Ima tu svega po malo,driveri,propusna moc ,CPU je usko grlo najverovatnije (nisam nigde nasao koji je) . :: Sve u svemu ovo se nosi sa GTX580 triple sli pa i po toj logici manje potrosnje,boljeg skaliranja ,manje tisine ispade bolja kupovina. :: Mislim to je sve hipoteticki receno inace sigurno ima usera koji ce da sastave slicne setup-e.Mislim ne zivi se svugde isto ko u Srbiji pa da to bude misaona imenica kao nama koliko god da je nezahvalno iz perspektive iskoriscenosti takvog setupa ::
Ne mozes to tako porediti iz vise razloga. Ranije je jedan Yorkfield bio dovoljan da izgura GTX295 u punom potenicjalu pa je cak i Quad GPU radio zadovoljavajuce dok su u to vreme zapravo takve setupe imali zasnovane na Nehalem arhitekturi. Sto hocu da ti kazem.Lakse je mogao da se iskoristi GPU i SLI je bolje skalirao. Fermi je izuzetno zahtevna arhitektura po pitanju procesorkse snage pored toga sto je SLI ostao neoptimizovan kako treba. Najavili su drivere u martu i osetan boost za SLI platforme,nejverovatnije izlaskom GTX590! GTX580 SLI nema duplo skaliranje,daleko je od toga,procenat je negde oko 60-70% jedva.GTX570 skalira nesto bolje oko 70% dok recimo GTX560 75%+ a GTX460 85%+ . Zakljucno sa serijom GTX4xx SLI je radio na nivou. Inace svakako je jako ispratiti te multi GPU sisteme i dobiti skaliranje na nivou. Dosta se gubi pogotovu sada sa ovako jakim i mocnim GPU-ima danasnjice. A gledajuci po ovom testu triple SLI je opet zahvalniji po tim karakteristikama perf/cena/potrosnja u odnosu na 6990 Quad CF ali opet kazem to sve posmatramo iz ugla teorije jer ce takvu masinu imati jako mali broj ljudi niti se to moze iskoristiti na adekvatan nacin!
:: ako se secas ranije,poredjenja,2 x gtx295, i 3x gtx 280, gde gtx280 x3 odnosi pobedu u svakom pogledu,to ovde nije slucaj.. :: :: pogledaj dobit nvidije ,gde dodavanjem gtx580 x 2,performanse su skoro pa duple,dok kad se doda jos jedna skor nije ni upola koliki bi trebalo da bude.. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: Jadno skaliranje za 4 GPU-a :: :: Ima tu svega po malo,driveri,propusna moc ,CPU je usko grlo najverovatnije (nisam nigde nasao koji je) . :: :: Sve u svemu ovo se nosi sa GTX580 triple sli pa i po toj logici manje potrosnje,boljeg skaliranja ,manje tisine ispade bolja kupovina. :: :: Mislim to je sve hipoteticki receno inace sigurno ima usera koji ce da sastave slicne setup-e.Mislim ne zivi se svugde isto ko u Srbiji pa da to bude misaona imenica kao nama koliko god da je nezahvalno iz perspektive iskoriscenosti takvog setupa :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.