Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
HD6990, OC switch i garancija
STRANA 1 OD 1
B011 HD6990, OC switch i garancija 14.03.2011. 18:58 T34507

status: user
broj poruka: 280
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/carl/amds-official-statement-over-hd6990-warranty/

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6990/Pages/amd-radeon-hd-6990-overview.aspx#4

Koji carevi, stave switch na karticu sa fabricki OC-ovanim BIOS-om. Onda reklamiraju upravo te OC brzine u testovima, pokazujuci koliko je brza karta u tom rezimu itd.

I sada ispada da ne priznaju garanciju, ako je koriscen OC switch, koji se uzgred nalazi ispod zute nalepnice kako bi se videlo da li je skidana.

Ako je sve ovo istina, stvarno mi nisu jasni.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 14.03.2011. 19:02 #305044

broj poruka: 12798
Au jbt koji fail...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

ribolovac re 14.03.2011. 19:05 #305049

broj poruka: 1305
Ocigledno da je veliki procenat otkaza kada se kartica klokuje, tako da im se ne isplati da ih menjaju. Pa ko voli nek izvoli, ali bez garancije.

dukiduledu pa ok je to 14.03.2011. 19:21 #305056

broj poruka: 826
jer svaki overklok je stres za komponentu,i normalno da nece da priznaju garanciju,kad su svakako prenapregnute komponente...Ovo je samo user friendly volt mod i Oc,ali kao i kod klasicnog,garancija se izgubi ako se utvrdi da je karta bila tako koristena...

aco Sto bi je uopste klokovali? 14.03.2011. 19:46 #305068

broj poruka: 2788
Karta sabija i ovako i onako. Ja tu nista ne bih dirao :D.
Keep cool, keep al the power.

Stripy Re: Sto bi je uopste klokovali? 14.03.2011. 20:00 #305069

broj poruka: 4163
Slažem se, ti ne bi, a jel imaš predstavu koliko ima tuljana na ovom svetu za koje je npr. corei7 mala beba po pitanju željenih gigaherca...

:: Karta sabija i ovako i onako. Ja tu nista ne bih dirao :D
:: Keep cool, keep al the power.
::
Snoopy- - - 14.03.2011. 20:01 #305070

broj poruka: 6083
Ko da je bitno, samo ignorisi da ima prekidac i to je to. Mada ja mislim da moze nekako to da se skine i vrati a da se ne primeti. A i od toplote popusti lepak pa pola sama nalepnica otpadne.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

ribolovac re: - - 14.03.2011. 20:32 #305077

broj poruka: 1305
Znao sam da ce neko to pre ili kasnije da kaze. Slazem se sa time.
Nema teorije da izdrzis da ne okrenes prekidac, bar na pola sata da vidis kako karta radi nasvirana. Prekidac je tu, prisutan, lako dostupan. Mami te da ga pritisnes, priziva. Uvek je prisutan u nekom delu svesti, kopka te, iritira, ma prosto ti ne da mira.
Ja bih morao da ga aktiviram ali neprimetno, kao sto rece snupi.

tortojed Niko ovde nije uvideo sustinu problema (pa zato, eto mene): 14.03.2011. 20:41 #305078

broj poruka: 10999
Odakle pravo prodavcu/distributeru/proizvodjacu/OEM proizvodjacu... da prodaje robu koja sadrzi komponentu cija upotreba (A PREDVIDJENA od strane proizvodjaca/prodavca) dovodi do gubitka garancije??????!!!!!!??????!!!!!! Odnosno postoji OGROMNA RAZLIKA izmedju slucaja gde vlasnik/kupac/rukovalac primenom nekih parametara, koristeci ko zna kakve `metode` natera proizvod da radi IZVAN njegovih specifikacija i slucaja gde je to SAM TAJ PRIZVODJAC/PODAVAC to omogucio EXPLICITNO i kartu UPRAVO TAKO i REKLAMIRA!!!!!!!!

Proizvodjac/prodavac MORA da garancijom pokriva SVA SVOJSTVA svoga proizvoda! To je USTAV - Zakon nad Zakonima!

Ovo je privredni kriminal!!!

Danijelk ....... 14.03.2011. 20:49 #305081

broj poruka: 1541

S jedne strane, Top High-end karte kao sto je ova, su po defaultu u 90% slucajeva vec nasvirane/nategnute gotovo do maksimuma, tako da njihovim klokovanjem ne bi dobili neko primetno ubrzanje u realnom radu. A i klokovanje i postavljanje tog OC switcha na ovakvim zverinama od karte po meni nema smisla jer su po vec po defaultu monstrumi sto se brzine tice. Mnogo bolje bi bilo da tako nesto postoji na mainstream modelima tipa 5750/5770, 6850, GTX460, i slicnim modelima koji se odlicno klokuju, a ne ovakva proseravanja...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear nikakav problem 14.03.2011. 22:04 #305093

broj poruka: 6502
ostavis stiker ne diras switch i klokujes kartu na 880 sa afterburner-om recimo i prakticnije je tako samo upalis afterburner za neku zahtevvnu igu,a za vecinu overklok nije ni potreban.

mslavko82 Moroni 14.03.2011. 23:19 #305132

broj poruka: 721
bilmezi, glupaci nedotupavni. Sami su sebe upucali u nogu, pa kad im nije bilo dosta, upucali se u glavu.

Zamisli ti debile, koji stave switch na kartu, da bi vam posle rekli puj, pike, ne važi. Pa koji su ga kur stavljali uopste? I kome li ce da uvaljaju sad te kare, zivo me interesuje? Neko je u AMD-u toliko glup, da bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije! I sto rece tortojed, prvi put da se slozim sa njim u vezi bilo cega vezanog za AMD: to je bre kriminal :(

A tek partneri sto ce da im budu srecni i sto ce da im se najebu majke... Sreca njihova, pa nece da prodaju vise od 5 komada. Ipak, ima tu i normalnih:
http://goo.gl/zpuq4
Ako i ostali krenu putem XFX-a, bilo bi lepo. Ovako ce samo XFX da profitira na tome... Ko zna sta muvaju...

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

obradmi Ne znam sto se toliko ljutite ali na OC 14.03.2011. 23:22 #305135

broj poruka: 7723
niko nikad nije davao garanciju, ni Intel ,ni AMD ,Nvidia ,ali pojedini i dalje klokuju i sve radi.
mslavko82 Re: Ne znam sto se toliko ljutite ali na OC 14.03.2011. 23:34 #305146

Pazi, ja tebi prodam auto i dam ti garanciju. Ti ga malo nabudzis - gubis garanciju, jer se podrazumeva da si otvarao haubu, drkao i cackao motor i ko zna sta.
Ja tebi prodam auto, pored volana stoji dugme TURBO - daje ti dodatnih 50 konja. I onda zalepim nalepnicu preko i kazem ti da ako ga pritisnes, gubis garanciju. Nije li to malo debilno?

:: niko nikad nije davao garanciju, ni Intel ,ni AMD ,Nvidia ,ali pojedini i dalje klokuju i sve radi.
tortojed Nije. Nije ni MALO debilno. MNOGO je debilno. Debilno, da debilnije 14.03.2011. 23:36 #305149

ne moze... Proizvodjac prodaje CEO uredjaj, takav kakav dolazi u ruke kupca i u OBAVEZI je da garantuje besprekoran rad KOMPLETNOG uredjaja u citavom garantnom roku. U ovom slucaju, ta KOMPLETNOST podrazumeva i doticni prekidac...

raic re 14.03.2011. 23:41 #305158

broj poruka: 9006
Jednako debilno kao i dati blago retardiranom američkom pastiru prekidač sa nalepnicom preko, čijim priskom može jednim potezom da potamani sve ruse, srbe i arape na svetu.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

mslavko82 Uvek može gore :) 14.03.2011. 23:43 #305161

Mogli su na primer da daju garanciju šest meseci... ili da garancija važi samo ako imate kućište sa bar 6 ventilatora. Ili da garancija važi samo ako ste plavokosi... zato je malo debilno :)))

E ovo što pomenu Raic, to je MNOGO DEBILNO :))) I MNOGO ZABRINJAVAJUĆE...

:: ne moze... Proizvodjac prodaje CEO uredjaj, takav kakav dolazi u ruke kupca i u OBAVEZI je da garantuje besprekoran rad KOMPLETNOG uredjaja u citavom garantnom roku. U ovom slucaju, ta KOMPLETNOST podrazumeva i doticni prekidac..
SkyFire Eh bre.. 14.03.2011. 23:44 #305164

broj poruka: 18472
Uopste niste skapirali poentu sa tim switch-em.
Bre pa i do sad AMD je isao na grmljavinu od marketinga,to kad krene trese se cela zemljina planeta kad treba neka karta da se pojavi.Krenu sa reklamama i nose sve pred sobom ,gori su od ovog Cunamija :(
Fora je u tome da masi mazu oci..To ide autosugestivno,imam kartu na turbo pogon,kad je ukljucim ima da leti sve :) Ali trc,kad je ukljucis ode garancija..
Pa i testove su sve radili,default/turbo ..Tipican marketing..
Mogli su lepo da ne diraju nista,turbo,cuda,muda..
Uzmes Afterburner pa przis kartu ako je dotle doslo da se uopste OC-uje.
A inace ta karta je i tako jako bucna i vruca da je OC prakticno i nemoguc.
Ko je i bude imao default vrednosti i to je to..
Inace ,ovo oko garancije definitivno nesto znaci,cim ne smeju da garantuju za vece vrednosti iznad defaultnih.Ocigledno iz `nekog` razloga bi se nesto desilo..

obradmi Uvek su oni to opominjali 14.03.2011. 23:52 #305178

to isto vazi i kad koristis AMD overdrive kada ukljucis (prvo se pojavi opomena),ovaj prekidac im valjda sluzi ,ono ako im neko donese kartu a riknula je ,da budu sigurni da li je ili nije bila klokovana,ali dosetice se ljudi opet ,znas onu izreku svaka brava ima kljuc.
tortojed Obrade, ovaj komntar je suvisan i deplasiran. NIJE o tome rec! 15.03.2011. 00:00 #305184

Radi se o cinjenici da je proizvodjac/prodavac DUZAN da garantuje za rad CELOG uredjaja. Prekidac o kojem raspravljamo NIJE nista DODATNO, EXTRA, OPCIONO. Nesto sto kupac dodaje na svoju ruku, nego je SASTAVNI iliti INTEGRALNI deo uredjaja, tako da i njegova UPOTREBA ne moze biti izuzeta... Kada koristis Afterburner i slicno, onda si TI taj koji (dozvoljeno ili nedozvoljeno) upravlja mogucnostima urdjaja. Kada prodavac takav mehanizam SVOJEVOLJNO UGRADI u uredjaj, onda je takakv mehanizam INTEGRALNI i legalni njegov deo...

obradmi Re: Obrade, ovaj komntar je suvisan i deplasiran. NIJE o tome rec! 15.03.2011. 00:03 #305188

Ja sam samo komentarisao OC .Sto se tice prekidaca ,to moze neko da ih tuzi i da izgube spor na sudu casti ,to stoji ,jer je prekidac ,sastavni deo uredjaja.Primer moze neko maloletan da ukljuci to ,ne znajuci sta radi.

:: Radi se o cinjenici da je proizvodjac/prodavac DUZAN da garantuje za rad CELOG uredjaja. Prekidac o kojem raspravljamo NIJEn ista DODATNO, EXTRA, OPCIONO. Nesto sto kupac dodaje na svoju ruku, nego je SASTAVNI iliti INTEGRALNI deo uredjaja, tako da i njegova UPOTREBA ne moze biti izuzeta..
SkyFire ... 15.03.2011. 00:04 #305190

broj poruka: 18472
Znaci dolazimo do zakljucka upravo ono sto sam vec rekao.
OC Switch je definitivno neupotrebljiv jer firma ne dozvoljava koriscenje jer iza toga ne zeli da stoji tj da garantuje ispravnost graficke karte u daljem radu.
Znaci switch sluzi svrsi reklame i niceg vise.Nije trebao da postoji uopste.Ovo ih je samo pokopalo ,uopste im to nije trebalo!I onda se cela prica nadovezuje na ono sto tortojed prica..
raic re 15.03.2011. 00:25 #305211

broj poruka: 9006
U AMD-u izgleda vole da se igraju boga, to jes merak im je da na ulici ostave šešir ispod kojeg stoji cigla.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

quna ... 15.03.2011. 01:04 #305224

broj poruka: 1642
Moze da bude i paljevinska udica za klince. Kaze klinac svom ortaku sa integrusom `e sto imam zajebanu graficku, ima cak i dugmence za overclock koje kad stisnem gubim garanciju, toliko je brutalna`, a ovaj jadan ode kuci roditeljima i kaze: `hocu da mi kupite graficku, nemam ni ljudsku diskretnu graficku, a Laza ne da ima, nego ima s`dugmence (shojic: s`ribizlu)!`

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs