Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
PCI VGA TV-out. . .
STRANA 1 OD 1
vordaaaa PCI VGA TV-out. . . 07.03.2011. 01:43 T34301

status: user
broj poruka: 101
Pozdrav svima!
Mnogi me pitaju kako bi povezali komp na obican tv a na grafici imaju hdmi...
Palo mi na pamet da se izvede kombinacija dodavanjem jos jedne stare graficke na stari PCI slot (ne PCIex!) koja ima video out i preko nje pustiti neki film na tv....
Jel ima neko iskustva sa ovim?
A kad se ne gledaju filmovi moze da posluzi za fiziku u igrama...hehe salim se naravno .)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 07.03.2011. 02:04 #302803

broj poruka: 12057

Ne možeš da izvedeš konvertovanje HDMI na Bilo kakve analogne komponente običnim adapterom. To je to i pomoći bez nekog externog konvertera nema.

To sa PCI karticom koja ima TV out može da upali jer XP je bar dovoljno pametan da dodaje izlaze koliko god upotrebljivih adaptera imaš. Samo da imaš softver koji će da aktivira OUT i da znaš šta je ta karta sposobna žvaće od videa.

vordaaaa Re: 07.03.2011. 02:19 #302806

broj poruka: 101
Equinoxe, hvala na odgovoru.

Znam da se ne moze hdmi direktno sprovesti na neki analogni ulaz.. Uredjaji za konvertovanje nisu bas jeftini. Moracu probati to sa starom pci grafikom. Verovatno ce biti neke softverske dorade i prepravke na drajverima...

bstaletic Josh jedno reshenje 07.03.2011. 15:00 #302918

broj poruka: 1889
HDMI2DVI>DVI2D-SUB>D-SUB2S-Video (ili komponentni, ili kompozitni)

Jedini problem je naci adaptere kod nas. Ako se sluchajno opredelish za ovo reshenje obavesti gde si nashao adaptere.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs