Evo malo sam radio testove sa svojom novom kartom, pa rekoh da iznesem cinjenicno stanje, sto se tice 3d marka 11. Na prvom mestu test ce pomoci ljudima koji bi hteli neki best buy u srednjuem segmentu grafickih aceleratora. Usko grlo sto se tice rezultata je procesor koji radi na skromnih 3.0 ghz, ali nikako nije usko grlo sto se tice igara. Igre prakticno lete. Ovo je samo pocetak, posto nisam imao vremena za vise testova tipa Unigine heaven i sl., ali bice i toga. Karta ima 6+1 phase power sistem, Napon je difolt, i temperatura ne prelazi 60C !!! Po difoltu karta radi na 860 mhz. Dok obicna referentna radi na 775mhz. 3D Mark 11, je uspesno odradjen na 1000mhz za gpu, dok memoriju nisam dirao
Ovo je VISOKA KLASA k-o-nj-u jedan. Kartica sa DDR5 i 256bit memorijom je sve samo ne srednja klasa. Srednja klasa je ATI 5750. Ne spuštaj kriterijume da ti klinci ne poveruju, nenormalna osobo`!
ATI 6850 je najjeftinija visoka klasa grafičkih kartica sa DDR5 i 256 bitnom memorijskom magistralog i nema konkurencije za cenu ispod 150€. Ja bih je odmah kupio da su mi igrice neki prioritet.
ali kazem da u testu 3Dmark 11, postoje kombinovani testovi ili testovi CPU(CPU+GPU) gde se gubi na konacnom Score-u(u mom slucaju). Daleko od uskog grla u igrama. Zao mi je sto nemam nekog u blizini da provrtim na i7 ili sl.
Kazem Napon je na difoltu, i ovo je onako odradjeno na brzinu. Mozda moze i preko 1000mhz za gpu, nisam probao.
@Cicija Ne pada mi napamet da se bavim tvojim psihickim problemima. Imas ustanove u gradu ili najblizem gradu gde mozes da se posavetujes u vezi sa tim!!! Ako si vec isao molim te da se uzdrzis i da ne lupetas.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Morti, iskreno nisam bio zadovaljan. Nesto nije u redu sa drajverima sto se tice fermija, pa je potreban izuzetno jak procesor, kako bi se anulirao microstuttering koji se javlja. Na malo slabijim procesorima jednostavno se to primecuje (seckanje) i ako fraps registruje 60 + fps-a. Sa odredjenim drajverom par igara radi ok, dok sledece dve igre seckaju, kad se zameni drajver ove sto su seckale rade ok, dok ove sto su radile ok seckaju !!! jednostavno mora jak procesor, da bi mogao da napregne kartu kako se ne bi osetio Microstuttering. Ovo je moj zakljucak i zakljucak jos par likova sa benca, sto ne mora da znaci nista, jer se n vidija jos uvek nije oglasila sto se tice ovog problema. Ova karta mi daleko bolje radi od predhodne. I gigabyte mi je radio odlicno, ali na zalost karta je bila defektna.
:: Morti, iskreno nisam bio zadovaljan. Nesto nije u redu sa drajverima sto se tice fermija, pa je potreban izuzetno jak procesor, kako bi se anulirao microstuttering koji se javlja :: Na malo slabijim procesorima jednostavno se to primecuje (seckanje) i ako fraps registruje 60 + fps-a :: Sa odredjenim drajverom par igara radi ok, dok sledece dve igre seckaju, kad se zameni drajver ove sto su seckale rade ok, dok ove sto su radile ok seckaju !! :: jednostavno mora jak procesor, da bi mogao da napregne kartu kako se ne bi osetio Microstuttering :: Ovo je moj zakljucak i zakljucak jos par likova sa benca, sto ne mora da znaci nista, jer se n vidija jos uvek nije oglasila sto se tice ovog problema :: Ova karta mi daleko bolje radi od predhodne :: I gigabyte mi je radio odlicno, ali na zalost karta je bila defektna :: :: :: :: Šta je bilo sa onom GTX 460 i low GPU usage? :: :: Vidim, opet si se vrnuo na 6850. :: :: Fino, fino, ide na 1GHz, dobri rezultati :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: :: :: ::
@Scyter Na fabrickim vrednostima nema razlike. Kao da su se dogovorili :) Kad sve saberem i oduzmem, bukvalno razlike nema. Identicne karte po meni sto se tice performansi, mada guru of 3d daje malu prednost 6850 !! Ipak to je toliko zanemarljivo da nema sanse da se primeti. Po meni karte su identicne
:: Zanemari to seckanje kod GTX 460 i reci mi koja je brza karta, tj. koja daje bolje perfomanse :: :: ::
isti klokovi,asus direct cu od ortaka,i moja,ortak ima phenoma 555,otkljucanog,ja i7,oba na 3.6...
razlika u vantage-u,100 poena... :-D razlika u 3dmark 11 takodje mizerna...
pritom gligo vidim i ti imas intela,i to 4 jezgra... sad trebalo bi da je takodje razlika mizerna...
Osim ako su 2 jezgra a 4 threda... al opet. :-D bitan je kes,klok,jezgra kako gde,sve su znacajnija ubuduce...
tako da za igrice je sasvim dovoljan,phenom x4,otkljucan il ne... i naravno na jedno 3.6... to je za svaki dan za sve karte,i previse...
intel i7 je po meni cisto izdrkavanje... Uzeo sam ga u inat,jer sam 2 puta imao phenom II 550, i 555,i nijednom nisam uspeo da otkljucam ni jedno jedino jezgro,
i to na ploci asus m4a89gtd pro/usb3... tako da sam na kraju poludeo,sve prodao,uzeo preko oglasa i7 860 i to je to :-D . Uz dole pomenutu plocu,odlicno radi :-D
iskreno,grafike sam menjao,ko carape :-D i sve rade sa ovim procesorom i grafikom extra,al da napomenem da je i ortak sa phenomom,i u fullhd-u ,nema razlike nikakve ni u igrama ni u testovima....
Verujem da nisi. Bila je tema na benchu, a čini mi se da je i dalje akivna(s vremena na vreme). Onaj GA 6850 je imao defekt, ali drago mi je da si na kraju našao normalnu kartu. Inače, to što se tiče nvidia-nih oglašavanja u vezi sa podrškom, znam i sam, jer mi se gotovno redovno dešavaju pucanja drivera nebitno da je 2D ili 3D aplikacija, a probao sam sa više vrsta drivera i na više OS-a!. Znam da fermi traži više CPU snage, ali je teško verovati da tvoj quad ne može da ga izvuče. Neki ljudi(konkretno na benchu) su imali isti problem sa dual core procesorima i fermijem, ali ovo je već druga priča.
:: Morti, iskreno nisam bio zadovaljan. Nesto nije u redu sa drajverima sto se tice fermija, pa je potreban izuzetno jak procesor, kako bi se anulirao microstuttering koji se javlja :: Na malo slabijim procesorima jednostavno se to primecuje (seckanje) i ako fraps registruje 60 + fps-a :: Sa odredjenim drajverom par igara radi ok, dok sledece dve igre seckaju, kad se zameni drajver ove sto su seckale rade ok, dok ove sto su radile ok seckaju !! :: jednostavno mora jak procesor, da bi mogao da napregne kartu kako se ne bi osetio Microstuttering :: Ovo je moj zakljucak i zakljucak jos par likova sa benca, sto ne mora da znaci nista, jer se n vidija jos uvek nije oglasila sto se tice ovog problema :: Ova karta mi daleko bolje radi od predhodne :: I gigabyte mi je radio odlicno, ali na zalost karta je bila defektna :: :: :: :: Šta je bilo sa onom GTX 460 i low GPU usage? :: :: Vidim, opet si se vrnuo na 6850. :: :: Fino, fino, ide na 1GHz, dobri rezultati :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: :: :: ::
Jedna stvar mi nije jasna? Sa grafikom 460 CPU ima daleko veci skor u odnosu na rezultat sa 6850? Isti procesor isti klok Vantage 460 : http://postimage.org/image/au1fumck/
razlika u CPU - Score: 37552 / 10333 WTF !!!
@Mortificat Problem postoji ali je mnogo neodredjen. Imaju ljudi problem i na novijim masinama X6 ili sl. Najverovatnije drajveri i neka nekompatibilnost softverske prirode, jer se problem uglavnom javlja u dx9 igrama
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Veći ti je rezultat za Vantage za procesor jer ti je bio uključen PhysX, ovo svi znaju...
Elem, ko to sa X6 ima probleme sa GTX460? Trebao si da digneš taj Q6660 preko 3.2 ghz da bi ti radila karta normalno, tako da je i bilo normalno da imaš probleme...
Evo mog rezultata sa GTX460 na def u Unigine-u, u 1680x1050
Patch za 3DMark11 da vam se vide detalji, jer na GPU skor ne utice toliko procesor, a ovako finalni ne govori sve jer se racunaju i rezultati procesora.
AMD naravno nema opciju da grafa radi posao PhysiXa pa forsira CPU da to radi i zato je toliko manje odnosno veci scor za CPU... Makar sto se Vantagea tice.
:: http://postimage.org/image/atmk0hwk :: :: Jedna stvar mi nije jasna :: Sa grafikom 460 CPU ima daleko veci skor u odnosu na rezultat sa 6850? :: Isti procesor isti klo :: Vantage 460 :: http://postimage.org/image/au1fumck :: :: razlika u CPU - Score: 37552 / 10333 WTF !! :: :: @Mortifica :: Problem postoji ali je mnogo neodredjen. Imaju ljudi problem i na novijim masinama X6 ili sl :: Najverovatnije drajveri i neka nekompatibilnost softverske prirode, jer se problem uglavnom javlja u dx9 igram :: :: :: :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Seasonic S12D, 850w Super Silent :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma :: Asus P5QL- :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: MSI 6850 Cyclone, Power editio :: ::
Znaci Physics je natovario rezultant :) To mi je promaklo iskreno.
Imas na bencmark forumu (tema Low Gpu usage) lika koji je imao problem na x6 i prodao je kartu, takodje jedan sa i5 procesorom isti slucaj.
Sto se tice procesora, podigao bih ja na 3,6Ghz da moze, ali na zalost ovo je vrh. Da li je ploca losa ili je zapao los procesor ne znam. U glavnom i kad predjem 1,42v nece da radi na 3,2 ghz. stabilno.
Jednostavno VID je velik 1.325v,
:: Gligo ignoriši ciciju, on je priča za sebe.. :: :: Veći ti je rezultat za Vantage za procesor jer ti je bio uključen PhysX, ovo svi znaju.. :: :: Elem, ko to sa X6 ima probleme sa GTX460 :: Trebao si da digneš taj Q6660 preko 3.2 ghz da bi ti radila karta normalno, tako da je i bilo normalno da imaš probleme.. :: :: Evo mog rezultata sa GTX460 na def u Unigine-u, u 1680x1050 :: :: http://goo.gl/t97W :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.