Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
3d... istina i zablude.. :-D
STRANA 1 OD 1
Milunka 3d... istina i zablude.. :-D 04.03.2011. 20:45 T34230

status: user
broj poruka: 1624
naime vidim da opet ima tema o 3d-u,a svi iznose svoje `strucne komentare ` ... Ne dajuci ljudima nista potrebno...

Dakle za 3d, kombinacija crveno/plave boje,i prevljenje virtuelne 2 slike (koji je dosta zastupljen ) , potrebno je sledece :

graficka karta,:-D sto bolja.....nvidjia ima softverski 3d,dok kod atija imaju novije karte,u slucaju da nema,skines program koji se zove iz3d,i mozes sa bilo kojom karticom dakle ako imas i neku npr koja nema softverski,radice... :-D

http://www.iz3d.com/driver

monitor (bilo koji)

i naocare,ja imam plasticne,platio sam ih oko 1000 din. sa pdv-om i kucnom dostavom,dobro napravljene,svakako mnogo bolje od onih papirnih...

http://www.daxcell.net/slika-7325

Koristio sam ih jos od gtx260,pa nadalje... za klipove sa youtuba doduse,svejedno je sta imas od grafickih kartica,ali u igrama to sve varira,dakle i sa gtx260 mozes sasvim lepo u fullhd-u da se igras,naravno potreban je i dobar procesor,itd... ali eto neki prosecan danas moze to da pogura...

kada sam presao na gtx460,to je sve jos mnoogo bolje,doduse sad skoro nisam ni igrao ista u 3d-u,ali ranije,najbolji su mi bili prototype,dragon age,i gta 4...

stvar kod nvidije je takodje i u parametrima,podesavanjima,gde se sve drasticno menja,pa i kad nesto nije valjalo,moze da se sredi. ALi na kraju sve zavisi od igrice...

I usput od ociju... treba se navici na tako nesto,pritom treba znati i kako gledati i u sta,i onda uzivanje moze da pocne,ali ne dugo, jer posle nekog vremena javlja se bol u glavi...
Bol se uglavnom javlja,jer barem sto sam ja zakljucio oci su stalno uprte u sredinu,i traze dubinu slike,a dubina NE POSTOJI, i to jako zamara,prvenstveno u predelu sinusa,tako da ne bi trebalo dugo vremena igrati se u tom rezimu...

INACE ZA IGRANJE NE TREBA gtx570, ili slicno,moze to odlicno da se igra u full hd-u,u high detaljima sa gtx260/5770...

sa npr gtx460 ili amd 5850 sve bi manje vise radilo sa AA i AF. pritom mislim na izuzetke u vidu crysisa ili metro-a...

Druga skuplja varijanta,zahteva

monitor na 120hz, kartu sa dual-dvi podrskom,i podrskom za nvidija stereoscopic 3d...

i naravno naocare,koje naizmenicno za svako oko trepere po 60 perioda u sekundi...dakle sve skupa 120 puta ...

Ovo je svakako veca investicija,ali je slika drugacija,nije kombinacija plave i crvene boje,
vec normalna slika ,duplirana,iz pomerenih uglova gledanja,i time sa naocarima koje naizmenicno blinkaju za levo i desno oko imamo stvarno vrhunski dozivljaj...

jos jedna stvar kod ovih monitora je i taj odziv od 120 hz,koji je i bez 3d impozantan,i stvarno slika je savrseno tecna,brza,jednostavno odlican osecaj.

Ja sam probao ranije crysis,na samsung rz2233... i to je stvarno bio dozivljaj za pamcenje,ali je takva investicija i dalje veoma skupa...

NAravno ovde dolazi i do pada performansi,ali ne ENORMNIH,pomenuta igra je tad radila na 1680x1050,na gamer podesavanjima sa gts250... dakle smena karta,a igra je bila igriva u 3d-u...

Dakle ko zeli 3d,moze ga imati odmah,samo mu trebaju 3d naocare od 700 din,ili moze i sam da ih napravi,i to je to...

Skuplja varijanta obuhvata 3d monitor, viewsonic vx2268wm,ili samsung rz2233,i ima novijih u fullhd-u,video sam lg i ima i acer...

http://www.itsvet.com/proizvod/lg-w2363d-pf-lcd-3d-tv/comp_comp_monitor/9/2116

i aktivne 3d naocare...videh ranije na benchu je neko prodavao za 100 evra..

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb ko ce oda igra u 3d 04.03.2011. 21:18 #302137

broj poruka: 6876
ovo prvo moze samo da zaboravi,probo sam i zaista je ocajno.

A ovo drugo je prava stvar,samo mnogo je skupo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 04.03.2011. 21:23 #302139

broj poruka: 12798
To drugo nije prava stvar, već je isto sranje, drugo pakovanje, imaš glavobolju u oba slučaja, samo što je druga stvar u boji...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

djokosrb pa dobro ,glava bilo kako god 04.03.2011. 21:25 #302142

al opet bolje u boji,nego ono retardirano crveno-plavo.
Milunka efekat je dobar.. 04.03.2011. 22:09 #302158

broj poruka: 1624
Zaista,stvarno se dobija taj osecaj realnosti... Mene je pogotovo iznenadio GTA 4, gde je stvarno izuzetan osecaj,kao da se vozim bulevarom....

treba staviti dubinu slike,preko nvidia podesavanja,na 50,a kad ukljucite centriranje,i to podesiti kolko-tolko,i to je to...

Negativne stvari su crvena slika,i glavobolja... :-) al jbg... bice bolje...

Oko ove druge varijante + je svakako sto je normalna slika,i sve je jos realnije... E sad nisam to detaljno testirao tako da ni ne znam...

od ostalih varijanti 3d-a,treba otici u USce,i to je vredno iskustvo za dalje :-D ...
U big bangu,imaju i koncerti u 3d-u. TO je meni bilo milina da se gleda... Fullhd, 3d koncert,uzivo... stvarno je tu i kvalitet,a i uopste ne boli glava...

Sad jos da tako zazivi i gaming,a bice to ubrzo .. tako da otom potom :-D

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380

djokosrb ma ja samo znam da je jedan moj prijatelj 04.03.2011. 22:33 #302166

gledao avatara i da posle 3 dana nije znao gde se nalazi,kaze saznao je kako je kad se narkoman predozira :)
B011 ... 04.03.2011. 22:38 #302167

broj poruka: 280
Ma najbolje je bilo svojevremeno kada su se pojavile one 3d kacige, kada smo gledali Kosaca i lozili se kako cemo u sledecem Windowsu da se virtuelno setamo kroz svoje foldere...

quna ... 05.03.2011. 01:02 #302214

broj poruka: 1642
Lepo objasnjenje. A sad mene zanima koja je ono bila varijanta sa naocarima koje su se bole na poseban izlaz na grafickama? Ja sam imao asus gf4 4400ti deluxe i naocare nisu bile crveno/plavo (vec nesto treperile) a monitor nikako nije bio 120hz, a koliko se secam nikakav, jel to bila treca varijanta?

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs