u pitanju je msi gtx 460 oc 1gb, na ploca msi 770 c45, kupljken pre nedelju dana...
Danas sam pazario xonar ds zvucnu i odusevljenje (kao da sam imao cepove u usima!!) je kratko trajalo...
Program koji sam dobio uz graficku msi afterburner je pre stavljanja zvucne pokazivao 32/33c u mirovanju a u igrama tj loadu 57/58c. Tada sam imao dve dvanestice neki najeftiniji cooler masteri pozadi i na stranici.
Stavio zvucnu danas i temperatura je bila 45c!!!!!!
Aj rekoh da promenim mesto na pci izlazu pa je stavim u zadnji slot i bude ok neko vreme, 15mina, a posle toga opet preko 45...
Skoknem do gigatrona i kupim 12` cm na 2000rpm 830dindzi, stavim ga u donjem levom cosku na stranici i temp je bila 28!!!!! + Osetim hladan vazduh kako pici ( ovaj vent na sredini stranice izvlaci vazduh i izduvava hlaaaaadno samo tako)
MEdjutim........ posle nekog vremena otvorim opet programcic i vidim 45c...........
DA LI NEKO ZNA U CEMU JE STOS? frka mi da u djem u gta :))
Umesto sto si pisao sve te nepotrebstine, mogao si lepo da napises samo koju su to zvucnu uzeo i gde si je stavio u odnosu na GPU.
Jesi li proverio da li je skok temperature definitivno vezan za ubacivanje zvucne karte ? Jesi li probao da izvadis zvucnu i pogledas da li su temperature zaista manje ?
je blizu graficke. Npr. ja imam istu plocu i imam wireless karticu i temperature su malkice vislje...a da ti kazem da imam hd4850 koja zauzima 2 slota...
Ako jeste zvucna uzrok vecoj temperaturi onda to znaci da joj se greje chip koji i stvara tu toplotu. Cini mi se da bi najbolje bilo da je stavis negde iznad karte ili naravno sto dalje od karte je moguce.
Mada kao sto rekoh ipak ti proveri da li je zaista zvucna krivac, nesto mi je mnogo velika to razlika da bi je zvucna napravila ..
prvo je zvucna, ASUS XONAR DS bila 2 slota ispod graficke a onda 3, tu je i sad
posle sam izvadio zvucnu i sat vremena temperatura bila ko i ranije
ps Vec nedelju pikam gears of war, gta i starcraft i UVEK upalim afterburner i everest, ono, lozim se, pratim i to, nikad nagle promene temperature....
reklama firme za prodaju pc komponenti, ništa više
02.03.2011. 19:37
status: user broj poruka: 411
Bitno je da smo ovde IZREKLAMIRALI - - - - - - - - G I G A T R O N - - - - - - - - - - - !!!!! Skokn`o čovek do firme, kupio kuler, ladan vazduh pirio kroz kućište ,,,..... i opet se zaheb`o ... ista tempratura! A mi ovde veverice koje veruju tvojoj prognozi vremena ... ma daj ...
Pa vrati BRE TAJ KULER u Gigatronu, kaži da ne vredi pišljivih 800 i kusur dinara, jer je ista temperatura ... i poštedi nas FOLIRANJA.
Ubacio si ŠPORET od grafičke kartice koja troši i greje, u ko zna koje NEPROVETRENO kućište i ko zna koju sobnu temperaturu, ovde nas zavlačiš fore radi sa pričom o temperaturama ...
Lepo ti vele ljudi: ne može i jare i pare! Ako o`š grafiku, onda igraj igrice, ako o`š dodatne kartice, mani šporete od grafičkih kartica. To ti je sudbina novih kompjutera, šta ćeš!!!
od kada sam ubacio Audigy. Ali razlog je logičan- grafička je bila iznad napajanja koje je uvlačilo topao vazduh iz kućišta i izbacivalo ga napolje (ista situacija je gore, sa 14cm ventom), a sada je između njih zvučna koja blokira protok i to je to....ništa strašno....probaj nešto zahtevno pa vidi dokle ide... Fiat iustitia, et pereat mundus
1.Pokreni recimo 3D Mark Vantage i izmeri max temp (koristi HW Monitor za to jer meri max temp pored svih drugih) 2.Onda izvadi zvucnu (naravno prvo ugasi komp ), ostavi par minuta da se stabilizuju temperature i ponovi sve isto, pa javi sta se desava.
Ne mora 3D Mark, uzmi bilo koji gpu benchmark program, 3D MArk 06, 3D Mark 11, FurMark,... sta god
Demon to some. Angel to others. _______________________________
E jeb`ga ... znači, danas su kompjuteri podeljeni na one ZA IGrICE i IGRANJE IGRICa koje imaju bubuljičavi adolescenti u svojim sobama gde drkaju na postere i ženske likove iz grafika sa ekrana, i . - - - ,., kompjutere za ozbiljan rad gde se koristi više dodatnih kartica ali manje bitnije grejalice od grafika.
mORA KOMPROMIS, NE MO`Š I JARCI I PARC`E! Ako oćete obradu zvuka, onda kupite PC za obradjivanje zvuka a ne PC za igranje igrica ... vi`š da jedno s drugim ne more ... takav ti je busines danaske ... šišaju se ovce, deru se jarci ...
Kapiram ja tek sada zašto ploče od 200€ imaju jedino slotove za grafičke kartice ... i do 5 slotova ... a ostalih ni za lek ... Zar to ne govori ko dovodi vodu na svoju vodenicu???????
Nemo` slučajno samo da ga opteretiš uz Sound Forge ili eventualno neki program koji iskorišćava tu zvučnu koju si ugradio zarad boljeg zvuka. Idi igraj igrice, to će ti pomoći. Majkooooooooooooooooooooooooooooo
:: :: :: :: Odoh da ga izmaltretiram na 3D marku i gta, javljam utiske
Imam neku matoru Live 5.1 i da znaš da je topla, sasvim dovoljno da podigne temperaturu grafičke par stepeni u kombinaciji sa blokiranim protokom vazduha.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Ciciji stvarno nije lako..ne bih da sam u jegovoj kozhi.
Opusti se covece, koji ti je krivak? Kakvo reklamiranje? Sta, da necu da koristim zvezdice? Evo u emmiu sam kupio ventilatore, hdd, i cpu, u pakomu ram, TV, graficku, u Duokomu plocu, u NS, ne znam gde bese, kuciste, napajanje u grappolu, itd.. I sta sad?
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Znam da mi preti diskvalifikacija kao ozbiljnog ucesnika iz svih tema ubuduce od strane diskutanata sa foruma zbog sledece izjave i + mi se mozda cicija najebe majke al ja cu svejedno da rečem sta videh
znaci
kad slusam muziku iz aimpa temp je 35
zika sa jutjuba = 50c :))))))))))))))
Proverio 5 puta, naizmenicno pustao sa jednog pa sa drugog
ps upravo teram bisti boyse na tjubu, prze momci na 49c :) i da ponovim, ne verujem da program za graficku ne valja, radio je normalno dok nisam stavio xonara..
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.