Potrebno mi je za prijatelja coller Shapire 4850 1gb ddr 5. Njegova je sa prvim colelrom koji je izasoa za 4850 onj glupi tanki coller nemoze da stigne da ohladi nista ispod 80-90C ako se stavi coller an dafualt 25% obrtaja a savko ubrzvanje preko 40% se cuje kao da se okrece propeler od aviona. Na 100% je temperatrua ok tu negde 35-55 max optiecenje! Ali ima i drugi problem mora da se otvra da se cisti svakih 5-10 dana jer je toliko usko gde treba da cirkulise vazduh i brzo se za zaprlja. Ja sam svojevremeno uzimao za 4850 i 8800 Gt Thermaltake dual orb. Sad vidim da ga vise nema. Koju zamenu za njega da mu nadjem i gde ima da se kupi!
Što jes` - jes`, single slot nije za 4850. Nemaš neki izbor kod nas. AC twin turbo ili twin turbo pro. TR i PROLIMATECH imaju par modela ali su skuplji i to bez fena a spire modeli su smešni. AC imaš u emmiju i Gtronu.
AC Accelerro i to bez twina je dovoljan, imam istu samo sa 512 (bas medju privim koja je izasla, referentna). Resio je problem visoke temperature bez problema, ali meni su i dalje pravili problem VRM-ovi i prestala je da baguje tek kada sam spustio takt procesora i memorije :(
A za kuler ti preporucujem Intelov za q6600 (ili slican, ja imam taj) jer oni pinovi su cudni sa cudnim amperazama i obican 12cm pwm kuler nije hteo da radi (verovatno ima veze sa obrtajima ili ko zna~ 12-ca i ono malo govance nemogu da se porede)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.