Prvo, znam da ce biti oni koji će reći: čemu trošak...ventilatorče blesavo je počelo mnogo da urla, tj, počeo je propada mehanizam i na pritisak prstom tek možeš da ga dovedeš u položaj ne-drndanja. Podmazivanje ovog ventilatora zaboravite jer je termičkim postupkom zapečaćen. Ne želim tako da dočekam leto, a posebno me boli uvo da reklamiram kartu, jer prvenstveno nemam vremena, a računar mi treba svaki dan itd itd.....
Slike su prevljene telefonom HTC Desire, i sasvim su OK ispale (za tel.).
Odlično izgleda. Sviđa mi se što si stavio hladnjake na memoriju i mosfet, koliko te sve izašlo, zajedno sa Accelero-om? Koliko se čuje ovaj Accelero u odnosu na raspalog idiota? Pohvale za trud, a i estetski izgleda mnogo moćnije.
Ma savrseno, samo kako ti toliko visoke temp sa stock kulerom jesi je oc-ovo? Ja imam zesci problem sa cf previse buke i vrucine za moj ukus, ne znam sta da radim a taj kuler ne moze da stane jer zauzima 3 slota...
Eto podsetili ste me da pomenem buku koje nema, apolutno. Obzirom da je konektor uboden na karticu, dakle isti kao originalni, kontrola se radi iz CCC-a.
Na 100% se čuje kao Radeonov stock na recimo 35%. Čuješ ga negde u daljini, jedva. Držim ga na 50% jer ne znam da radi i na toj brzini su ti rezultati.
Cooler je 45e + VRAM+MOFSET kit 5e, dakle 50e đuture.
@Razorman Ta kartica ne zna šta je OC. Ne pada mi na pamet da silujem karticu koja jede sve živo na stock frekvencijama.
@B011 & Bax Odlična investicija, pametno uložen novac. @ribolovac: Znaš kako, svima je ok da daju 80e za Corsair H50, a kad se radi o hlađenju za grafičku kartu, tu niko neće da investira. Možda zvuči skupo, ali svakako temperatue i decibeli govore suprotno.
Sve tačno. Izbora mnogo nema. Postoji još jedan kompatibilan model, a to je Accelero TWIN TURBO Pro. Jeftiniji je nekih 1700 dinara, i recimo da je taman ta 5850 do 5770. Nije mi se štedelo. U dobi mi je pakao, na južnoj sam strani i leti je......melting.
:: Stvarno neverovatna razlika u temperaturama. Lepo izgleda i jako je efikasno, ali mnogo kosta :: :: ::
:: :: Sve tačno. Izbora mnogo nema. Postoji još jedan kompatibilan model, a to je Accelero TWIN TURBO Pro. Jeftiniji je nekih 1700 dinara, i recimo da je taman ta 5850 do 5770 :: Nije mi se štedelo. U dobi mi je pakao, na južnoj sam strani i leti je......melting :: :: :: Stvarno neverovatna razlika u temperaturama. Lepo izgleda i jako je efikasno, ali mnogo kosta :: :: :: :: :: ::
Nego, ja sam morao da probam i ostavim pasivce iz onog Acrtic Cooling kit-a. Nisam uzeo Scythe i sve je ladno ko boza. VVDC Phase 1,2,3,4, VDDCI, GPU Temp 1,2,3.
:: Izgleda kao neki Radeon 6990 OC Edition :: A vidim pale su i Noctue... hehe... rekoh ti ja, Noctua+ArcticCooling = dobitna kombinacija :: :: Eve ga i moj ubogi AC Twin Turbo :: http://tinyurl.com/6emq9d :: http://tinyurl.com/6jca5l :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Ove stock temperature su neposredno pre promene hladnjaka, kada je tandrkao ventilator?
Pozdrav!
Vlada
:: :: Eto podsetili ste me da pomenem buku koje nema, apolutno. Obzirom da je konektor uboden na karticu, dakle isti kao originalni, kontrola se radi iz CCC-a :: :: Na 100% se čuje kao Radeonov stock na recimo 35%. Čuješ ga negde u daljini, jedva :: Držim ga na 50% jer ne znam da radi i na toj brzini su ti rezultati :: :: Cooler je 45e + VRAM+MOFSET kit 5e, dakle 50e đuture :: :: @Razorma :: Ta kartica ne zna šta je OC. Ne pada mi na pamet da silujem karticu koja jede sve živo na stock frekvencijama :: ::
Jbt nisam se setio da ti dam ove moje pasivne sto su mi ostali, nisi trebao da kupujes. Sta znam, sigurnije mi sa ovim velikim plate-om da hladim VRM, ne znam koliko ce lepak na pasivnim da drzi.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: :: Nego, ja sam morao da probam i ostavim pasivce iz onog Acrtic Cooling kit-a. Nisam uzeo Scythe i sve je ladno ko boza. VVDC Phase 1,2,3,4, VDDCI, GPU Temp 1,2,3 :: :: :: Izgleda kao neki Radeon 6990 OC Edition :: :: A vidim pale su i Noctue... hehe... rekoh ti ja, Noctua+ArcticCooling = dobitna kombinacija :: :: :: :: Eve ga i moj ubogi AC Twin Turbo :: :: http://tinyurl.com/6emq9d :: :: http://tinyurl.com/6jca5l :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
Temperature sa stock hladnjakom su takve zadnjih par meseci (zimskih meseci, 24 u sobi, zamisli sa 30 u sobi u julu).
Vent počne da tandrče pola sata pošto upališ komp nekad i manje. Ne mnogo snažan nego više naporan zvuk. Interesantno je da, kad fixiraš brzinu venta, i to počne da se dešva, vizuelno vidiš da to nije ta brzine. Oseća se da se muči i da mu ne prija što je ornut na dole. Samo ga prstom gurneš na gore, vertikalnu osu, i smiri se. Jedno 10 minuta.
:: Jos da oce da ih ofarbaju u neku normalnu boju bili bi i vise nego savrseni! : :: :: :: :: :: :: A Noctue su nenormalne. Apsolute Silence. Ovi NF-S12B FLX modeli sa tri brzine....savršeni su :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.