Kako PREVARANTI `peku` defektne nVidia kartice, a onda vam ih prodaju kao `100% ispravne` :)
STRANA 1 OD 2
PhatPhuck
Kako PREVARANTI `peku` defektne nVidia kartice, a onda vam ih prodaju kao `100% ispravne` :)
01.03.2011. 13:12
T34114
status: user broj poruka: 1886
... I najčešće kao uslov kupovine/prodaje kartice traže da `karticu probate na licu mesta, a nikakve garancije nema` :) Drugim rečima - držaće vodu, dok `majstor` koji je bio naivan da kupi takvu karticu ode (kući)...
ČUVAJTE SE nVidia KARTICA KOJE SE PO OGLASIMA PRODAJU `BEZ IKAKVE OPREME I KUTIJE, SAMO KARTICA`, i čuvajte se likova koji kao jedinu `garanciju` o ispravnosti grafičke nude probu KOD NJIH, `na licu mesta`...
Ako lik X prodaje neku nVidia karticu `golu`, bez ikakve kutije, papira, dodataka (kablova, DVI adaptera i sličnog), MOŽE BITI da je tu karticu kupio u neispravnom stanju od nekoga za 2 EUR, ispekao je tako da `drži vodu dok majstori odu`, a onda vam je nudi za 40-60 EUR... Ili je kartica uvezena kao VEĆ reparirana ili pečena - ko zna gde u svetu...
Tražite garanciju i kutiju za karticu koju vam neko nudi, pa i ako je istekla gaancija - to je bar neki dokaz da kartica nije uvezena za po 1EUR/KG iz inostranstva, kao reparirana ili pečena. Do nedavno je jedan prevarant iz Vojvodine prodavao masu 8800GTX kartica, upravo u `golom` izdanju, bez ikakve garancije... A ima ih i po Beogradu, jer jedna naša firma `ladno non-stop importuje REPARIRANE ASUS KOMPONENTE. (matične ploče, grafičke...) ... Nekada njihovi `end` dileri, bar oni pošteniji, otvoreno kažu da se radi o repariranoj komponenti - a nekada oni drugi, malo manje korektni, to opušteno prećute.
AMD Athlon II X4 620 @ 3.55 GHz @ default VCore, HT @ 2.45 MT/s, NorthBridge @ 2.45 MT/s, Arctic Cooling Freezer 64 Pro Gigabyte GA-MA785GT-UD3H, Radeon HD4200 IGP @ 1GHz, 2444 3D Marks `06 2 x 2GB Kingston HyperX DDR3 1600 @ 1450 MT/s, 7-7-6-17 1T
Fali nama jedna DOBRA revolucija tipa francuske, sa MNOGO punih kotarica, pa će onda moći opet da se stvari rade KAO NEKADA, na `gentleman`s agreement`, džentlmenski sporazum, `word is bond` - reč je veza (`Vo se za rogove vezuje, a čovek za reč`), i kad nešto kupiš - tom prodavcu će biti bitniji njegov OBRAZ i miran san - nego da ti što pre i što lakše uvali to što želi da ti uvali...
AMD Athlon II X4 620 @ 3.55 GHz @ default VCore, HT @ 2.45 MT/s, NorthBridge @ 2.45 MT/s, Arctic Cooling Freezer 64 Pro Gigabyte GA-MA785GT-UD3H, Radeon HD4200 IGP @ 1GHz, 2444 3D Marks `06 2 x 2GB Kingston HyperX DDR3 1600 @ 1450 MT/s, 7-7-6-17 1T
Mnogo to rade kao poslednji pokusaj ozivljavanja karte na svoju ruku. Fora je da ukoliko karta ima neki hladan lem on se od toplote (~200c na koliko se `pece`) malo zagreje i `stopi na svoje mesto`.
Uglavnom se i pokazalo da ovo resenje nije dugotrajno, moze da traje par dana, nedelja, moguce i par meseci, mada uglavnom nije dugotrajno resenje ..
Ako od nekoga kupite karticu `na poverenje` i bez papira,
OBAVEZNO KARTICU OVERKLOKUJTE MAKAR 5%, za 5% dignite i frekvenciju čipa/GPU-a i memorije, pa je pustite na 45 minuta testiranja u Furmark testu, sa uključenom opcijom Extreme Burning Mode, a onda potpuno ugasite komp, otvorite kućište da se kartica ohladi potpuno, pa je onda OPET pustite još na 45 minuta gorepomenutog testa - sa uključenim Anti-Aliasingom (4xAA), u rezoluciji 1280x720, ako kartica ima manje od 512MB memorije, a u 1980x1020 ili što višoj rezoluciji - ako kartica ima preko 512MB onboard memorije. Tek nakon takvog testiranja možete biti RELATIVNO sigurni da kartica neće otkazati makar u narednih mesec dana korišćenja.
BITNO JE TO EXTREMNO ZAGREVANJE, PA BRZO HLAĐENJE NA SOBNOJ TEMP., PA ZAGREVANJE - jer prevaranti kartice peku i prže UPRAVO da bi tako sanirali mikro-defekte u lemovima na karticama.
off - topic: @PhatPhuck, shvatam ja da je tako, ali, mi smo na žalost zemlja u tranziciji IZ KOMUNIZMA I društvenog kapitala, sa fraze, `tudje nećemo, svoje ne damo`, sa shvatanja da svi radimo za OPŠTE DOBRO u društvu u kome obitavamo, ... i kada smo odjednom zašli u surovi kapitalizam gde se svako mora boriti za svoje mesto pod svodom nebeskim, onda nije ni čudo, naročito u eri privatizacije i POMPE oko otvaranja mini firmi i preduzeća, da je svako ko se iole razume u računare, ima par hiljada EU, video svoju šansu za `privatništvom` u otvaranju PC prodavnice ... kako takve optuživati da ne poštuju dogovore, garancije i čuda? Jedva su imali za par praznih kutija nametnuti ih u izlogu i sve ostalo rade preko kataloga i narudžbenica. 90% BG firmi radi u 30 kvadrata, i na takav način posluje. Ako im se obidje sajt stiče se utisak da su tržni centar, a ono - kada se svrati, podrum 2x2m. Nemamo ovlašćene uvoznike komponenti, uvozimo preko hrvata, ko zna koja smo ruka ... dok garancija ode kod ustaša, pa se vrati ... nama ostaje prazno kućište. Nije ni EU daleko od toga. Ni tamo ne uvažavaju garancije na lepe oči. Ima da se proveri, testira, utvrdi svaki atom nepravilnosti pa tek uvaži ili ne garancija.. Tamo je još gore, pucaju veliki lanci ...
EEeee , ali , ASBIS ... to ti je batke sinonim za poslovodje. Svi u ASSBIS!
Najbolje rešenje: makar par meseci pisane garancije i nema zime... malo mi je nerealno da overklokuješ karticu u kući kod čoveka koji ti je prodaje.... ako ima garanciju, nema razloga da budži... prosto :)
01.03.2011. 15:25
status: user broj poruka: 851
Nista cudno to je jedan od hiljadu razloga zasto je planirano da za 50 godina ne postojimo i nemamo svoju zemlju. Nismo zasluzili opstanak i nevoljni smo da se promenimo. Podvala nam je duboku u genima i svaljivanje krivice na druge.
Re: Kako PREVARANTI `peku` defektne nVidia kartice, a onda vam ih prodaju kao `100% ispravne` :)
01.03.2011. 15:33
status: user broj poruka: 4521
ajde ne lupetaj kao i svi ostali. Sta Srbi izmislili prevaru i sve ostalo negativno? Srbi najgora nacija ? ne lupetajte bre vise . Jeste vi izasli ikad iz Srbije, otputovali igde ikada ?
Taj ko nema 2 grama mozga da razmisli pre kupovine takve kartice ili bilo cega drugog nebitno da li je tehnicka oprema ili nesto 10-to je sam kriv za sve posledice .
:: Nista cudno to je jedan od hiljadu razloga zasto je planirano da za 50 godina ne postojimo i nemamo svoju zemlju. Nismo zasluzili opstanak i nevoljni smo da se promenimo. Podvala nam je duboku u genima i svaljivanje krivice na druge.
Re: Kako PREVARANTI `peku` defektne nVidia kartice, a onda vam ih prodaju kao `100% ispravne` :)
01.03.2011. 16:11
status: user broj poruka: 6102
U to da li je prevara Srbima u genima, ne bih da ulazim, ali sam 100% siguran da gluperdu koja kupi neproverenu grafičku kartu ne treba žaliti. Sam je kriv za nekorišćenje mozga, već nekog drugog dela tela/organa za razmišljanje.
AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Gigabyte HD4870 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Pazi... I procesori, kada se `binuju` (odabiraju na koliko će koji primerak, iz kog wafer-a/sloja silikona, raditi na koliko MHz) u fabrikama, uvek se odabira tako da procesor može da na NOMINALNOJ voltaži radi i na većem broju MHz, nego što će ga proizvođač na kraju prodavati...
Dakle, to da se grafa klokne makar 5%, i da se u takvom stanju turi Furmarku na žvakanje - je logično, jer ako kartica neće da radi na svega 5% bržoj frekvenciji GPU-a i memorije (govorim o običnim, stock modelima, a ne fabrički-nafuranim karticama koje i nemaju veliki overclocking overhead/prostor) - onda ta kartica i nije baš u sjajnom stanju... To jest, `ostarila` je, jer je verovatno `garena` pre, baš mnogo grejana/korišćena, a možda ju je i taj lik KONSTANTNO držao overklokovanu, pa je elektromigracija u okviru GPU-a/memorije uzela danak (erozija silikona)...
:: Najbolje rešenje: makar par meseci pisane garancije i nema zime... malo mi je nerealno da overklokuješ karticu u kući kod čoveka koji ti je prodaje.... ako ima garanciju, nema razloga da budži... prosto : :: :: ::
45 minuta prvi test. Pauza 15 minuta. 45 minuta drugi test. Sudijska nadoknada 2 puta po 4 minuta. Za tih 113 minuta prodavac ti još naruči dupli mek i koka kolu. I kokice ako si nervozan. Lepo zamišljeno, ali to nema ni u Švedskoj.
Polovne svari ne kupuješ od likova očajnika. Imaš ljude koji se bave prodajom hardvera (kući) već 10 do 20 godina i od toga žive. On je istestira, ti platiš i nosiš kući da se igraš. Ja ih znam petroricu u BG-u i nekoliko po ostalim gradovima. Nikada nisu zajebali. Pratiš malo duže oglase i registruješ broj ili ime koje se često pojavljuje. Samo beži od Ilije.
01.03.2011. 19:10
status: user broj poruka: 22
:: Do nedavno je jedan prevarant iz Vojvodine prodavao masu 8800GTX kartica, upravo u `golom` izdanju, bez ikakve garancije...
Taj je lik sa Limunda. GTX8800 sa 24 sata radne garancije. 25 sata kartica crkne. Prodavao je tako EVGA grafike sa 1 dan garancije. Nije ni čudo što svi kukaju na EVGA kao crkava a to je jedan od najboljih brendova. kupili u inostranstvu vagon ovih neispravnih kartica ovde ih podgrejali pa ih prodavali po limundu i oglasima.
01.03.2011. 19:26
Sto ste bas pomenuli EVGA. Jel one imaju veliki broj reklamacija? Ne valjaju??? Ja bas hocu da uzmem EVGA i plocu i grafiku ali neku koju sam video na njihovom sajtu ili sacekam da stigne NVIDIA posle ATI 6990, ali tu EVGA ne verujem bas da ce imati prevaranti odmah. A maticnu, graficku, procesor, napajanje, ne bi kupio polovno ni da je 50e manje ni da je samo 50e.
01.03.2011. 19:29
status: user broj poruka: 1886
Pa, izgleda da je bila čitava neka linija/kontingent defektnih EVGA kartica, koje su defektno, to jest, loše napravljene, pa su sve redom pocrkale prvim kupcima - a onda su, na kraju, završile u rukama `pekara`, koji su te kartice prodavali i ovde, i na Limu, i u inostranstvu.
Možda se to odnosilo samo na tu jednu liniju EVGA 8800GTX/8800GTS kartica...
:: Sto ste bas pomenuli EVGA. Jel one imaju veliki broj reklamacija? Ne valjaju??
U pravi si što se tiče prevaranata koji svesno prodaju takve zagrejane kartice koje kod njih rade do prvog restarta i svesni su da je velika verovatnoća da će kupac kada je uključi videti kakav je krš kupio. Najčešće rečenice: `Garancija do kvake` ili kad uzmu novac `venčao si se sa grafikom/pločom`. Međutim, imaš i puno ljudi koji se godinama bave preprodajom delova i žive od ovog posla. Razumem ovaj stav za probu na licu mesta. Ima puno nestručnih kupaca kojima recimo crne ploča od lošeg napajanja (koje inače se regularno uključuje/isključuje i vrti ventilatore). Odu kupe drugu polovnu, ugrade i spale je momentalno uključenjem istog napajanja i onda dođu da ti reklamiraju ploču. I šta bi ti uradio da si na mestu prodavca? Zajebana rabota...
You take your time da objasniš, u kratkim ali ISTAKNUTIM crtama, sa NAGLAŠAVANJEM, svakome kako da rukuje sa komponentom, `dos and don`ts`... Slažem se da itekako ima `customer from hell` smarača i kretena, ali oni se najčešće lako razaznaju u razgovoru preko fona, kada te zovu da se raspitaju za komponentu... Neki od znakova:
1. Elementarno neznanje o komponenti (nekada u vidu čvrstog uverenja da `ZNAJU` nešto što je zapravo netačno, na primer, ako je memara u pitanju, onda ti traže `isključivo dva identična DDR/DDR2/DDR3 modula, jer dual channel radi jedino tako!!! I NIKAKO DRUGAČIJE!!!` :) ... I u stanju su da se SVAĐAJU sa tobom, ako pokušaš da im dokažeš da su u zabludi...
2. Često više puta postavljaju jedno te isto pitanje, preformulisano/prežvakano na različite načine - jer su kolebljivi, nepoverljivi i veruju da su stanovnik Sodome ili Gomore, prevarant najgore vrste, DOK IM NE DOKAŽEŠ DA NISI... Umesto da pretpostave da si ok, dok im ne daš razloga da posumnjaju u to...
3. Čak i kada postignete dogovor i spustite slušalice, zivkaju te OPET i OPET, na svakih 5 minuta, `samo da te još ovo pitaju`...
4. Ne umeju da ti daju odgovor na pitanje tipa `a ta grafička, koja Vas interesuje, do koliko evra bi trebalo da košta, da bih znao šta da Vam preporučim`... Oni hoće ISKLJUČIVO najbolju i najskuplju, a cena je nebitan parametar, čak iako nemaju neograničeni budžet...I onda odustanu od kupovine bilo koje - jer ne mogu da kupe tu najskuplju, to jest, problem je u tebi, jer ti `nisi voljan da im spustiš cenu` :)
5. Potiču iz određenih delova bivše SFRJ (neću reći kojih, da se neki ljudi ne naljute - ali i tu važi ono ČAST IZUZECIMA...)...
6. Itd, itd...
Re: Re: Kako PREVARANTI `peku` defektne nVidia kartice, a onda vam ih prodaju kao `100% ispravne` :)
07.03.2011. 04:26
status: user broj poruka: 291
+1
debeli jeb-u ti si kupio j*b*nu graficku bez pisane garancije bez kutije, bez iceg i sad s*res tu kako je neko prevarant, mislim ne opravdavam ni ja to sto ljudi rade al brate nije ovo j*b*na utopija, moras malo da koristis tu glavu za razmisljanje!
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x2 550 Black edition Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
:: U to da li je prevara Srbima u genima, ne bih da ulazim, ali sam 100% siguran da gluperdu koja kupi neproverenu grafičku kartu ne treba žaliti. Sam je kriv za nekorišćenje mozga, već nekog drugog dela tela/organa za razmišljanje :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Gigabyte HD4870 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
07.03.2011. 10:27
status: user broj poruka: 7769
Ne gresis on je koristi ali za ukras...
Mislim sta reci ovo lici na 1700 majstora koji su umesto u banku ulozili pare kod modernog jezde i dafine posto je bila povoljnija kamata on ih osurio za pare (cca 34M evreja) i sad traze povracaj para od `Vlade Paradajz Republike Srbije`... te budale bi za primer straljao iza partizanskog stadiona uz direktan prenos na TV Ruzicasti Realiti Svet.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: + :: :: debeli jeb-u ti si kupio j*b*nu graficku bez pisane garancije bez kutije, bez iceg i sad s*res tu kako je neko prevarant, mislim ne opravdavam ni ja to sto ljudi rade al brate nije ovo j*b*na utopija, moras malo da koristis tu glavu za razmisljanje ::
Kako PREVARANTI peku defektne nVidia kartice, a onda vam ih prodaju kao 100 posto ispravne
08.03.2011. 11:37
Nismo mi izmislili prevaru ali samo ovde ce pokusati sve za nesto sto je za momentalnu reklamaciju cak i da te ubede da si gluv, corav, itd. I kazete ko ne provali repariranu taj je zasluzio. Jel ste vi zdravi. Mislite ako se razumete bogom ste dani da imate a ko ne zna sve bolje da ne kupuje. Pa moja keva resi da kupi da ima za posao i na koga naleti mozda je prevare za 300 i vire evra ali posto ne zna njen problem. Zacudjujucim glupostima branite ludilo.
K*etenu, ja nikada nisam rekao da sam ja kupio neku takvu karticu, nego sam slučajno našao ove video snimke na netu, kako to rade, pa sam rešio da objavim ovde.
I sledeći put, kreten*ino, pre nego što nekome OLAKO kažeš da `se*e`, malo bolje pročitaj njegov post, i ne donosi zaključke koje izvlačiš iz g*zice.
:: debeli jeb-u ti si kupio j*b*nu graficku bez pisane garancije bez kutije, bez iceg i sad s*res tu kako je neko prevarant, mislim ne opravdavam ni ja to sto ljudi rade al brate nije ovo j*b*na utopija, moras malo da koristis tu glavu za razmisljanje ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.